37038
Nevada_900x350.jpg
Digital Combat Series: World

A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)

*-------*

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.

HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!

DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!

A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!

Szimulátor történelem KATT IDE!
  • GaBika6
  • sakkay
    Nekem frissítés van. Most kapcsoltam be.
  • beci43
    http source error.Ezt írja a frissítésnél.Már mindent megpróbáltam,hogy a f...ba tudnám rávenni hogy végre letöltsön?
    Utoljára szerkesztette: beci43, 2014.09.24. 16:27:40
  • beci43
    A baloldali műszerfalon a futómű behúzásnál,a kar felett van egy kis "pöcök",azt kell kioldani és be tudod húzni a futóművet Papa.

@beczl Laci: valamikor megkaphatnánk a 21-es magyar kézikönyvét?Ígérjük nem mondjuk el senkinek...
    Utoljára szerkesztette: beci43, 2014.09.24. 15:50:24
  • Borisz80
    Értem, hogy miről beszél. A múltkor mi is tapasztaltuk GaBikával.
    Csak tisztázni akartam, hogy sok bugnak vélt dolog nem az; hanem olyan rendszerhibák eredényei amik (más szimulátorokkal ellentétben) szokatlan módon le vannak programozva. Ezért nem árt tudni, hogy maga a DCS-21 mire képes és mi az ami csak a valós gépen létezik.
  • Caterpillar
    Szerintem rossz ajtón kopogtatsz, Seaweed valószínűleg tisztában van ezekkel a dolgokkal.

A random error generator alatt arra gondolt, hogy nem minden bug jelentkezik mindenkinél és ráadásul még csak nem is ugyan úgy...
  • Borisz80
    Nem ezekre gondoltam. A vmh59-esek csináltak valami olyat amire én gondolok.
    Harckiképző feladatsor vagy mi. Igazából is van / volt egy ilyen dokumentum. Tehát nem a géppel való repülés tanulásához kell, hanem konkrét feladatleírások a hajózószemélyzet gyakorlatoztatásához, képességeik szintentartásához.
    Pl:
    23-as feladat
    Nagy magasságú elfogás
    -bla bla bla... feladat végrehajtásának módja, és hogy mire kell figyelni....
  • Seaweed
    Ez igy szepen hangzik meg ok is..ha mar hard core szimrol van szo. En inkabb arra gondoltam hogy az elvarhatototol eltero mukodest program hiba okozza, random :)
  • Borisz80
    Hát nem szebb, ha a 21 modulnál ez a kezdőkép fogad?
    UI base Menu

Bug-jaitól eltekintve én nagyon élvezem a vele való röpködést.
    A DCS-ben meg lehet teremteni azt a világot, amikor a magyar légierő még nagyban ezekre a gépekre támaszkodott a 90-es évek elején, pl a Balkán konfligtusnál. SA-6, szerb 21-es, 29-es....stb.
    Legjobb lenne úgy tolni 21-el harci dolgokat, hogy valaki magáravállalja a vadászirányítás szerepét.

@Seaweed
    Röhögni fogsz de; igen!
    Minden egyes rendszer használata, üzemeltetése csökkenti az üzembiztosságát. Ha mindent rendeltetésszerűen használsz akkor ez az üzembiztossági százalék sose fogja elérni a meghibásodási pontot. Ellenben ha észnélkül használsz mindent, nem tartod be pl a hajtómű üzemeltetésére vonatkozó paramétereket akkor könnyen leáll a hajtómű a levegőben miközben csak egyenesen repülsz. Aztán vagy újra tudod indítani vagy nem

A folyamatos transzszónikus sebesség tartományban (M 0.95 - M 1.05) való repüléskor a műszerek fals, egymásnak ellentmondó adatokat közölhetnek. Valós jelenség.

Vannak olyan paraméterek amiknek átlépésének következményeit azonnal érzékeled, mint pl a max megengedett terhelés vagy sebesség bizonyos függesztményeknél. Egyszerűen leszakadnak.

Leszálláskor arra sem árt ügyelni hogy a gép leszálló súlya az erre vonatkozó érték alatt legyen.

....stb,stb..... olvassátok el a manualt ;)

És mindezek mellett ott van a DCS random meghibásodás generátora is. Csak be kell kapcsolni.
    Ezeket tudván mindjárt nagyobb értelme van néha ellenőrizni a különféle nyomás, hőfok és hasonló (az átlag szimulátorokban szinte csak dísznek való) műszereket.

@Ga-Bika
    Rátértem a radarra és a légiharc fegyverzetre. Elsőre sikerült elfogni és leszedni egy aktív zavarást végző B52-est R-3R-el.
    Nagyon tetszik az ócska radar. Verődnek vissza a felhőkről a radarjelek. Meteo szűrő be. Megjelent a zavarjel sáv a radaron, aktív zavarszűrő be. Erre kikapcsol a meteo szűrő, de megjelenik egy elkülöníthető radarjel a felhőjelekben.....áááh imádom!

Steel Beasts PRO PE-ről:
    Én is jó pár hónapja nem játszottam már vele. Annak idején a v3.0-ra várt mindenki mert nagy upgradenek számított. + játszható tankok (pl M1A2 SEP), kicsi grafikai tuning, árnyékok már vannak, egy kis HDR efekt. Civileket is be lehet már rakni....stb. Ezred szintű stratégiai irányító felület...stb. Hatalmas valós domborzatú térképekkel, amiből kiszelhetsz egy akkora részt emekkora részen ténykedni akarsz. Küldetésszerkesztő, térképszerkesztés (domborzat szerkesztés nincs)
    Ha kell egy modern harckocsi szimulátor akkor mindenképpen szerezd be. Ugyebár ez egy katonai kiképző program, a PE annyit tesz hogy Personal Edition, az az a katonák ezt a verziót hazavihetik és otthon a gépükön is gyakorolhatnak vele, akár hálóban is. A sima PRO verzió meg ugyebár magán személyként nem vehető meg.
    uhhh....
  • GaBika6
    Én azt látom, hogy az a-10c-t kiismerni és megtanulni sem volt kis falat. Már 1 év kihagyás után rengeteget felejtettem is, de előjön az csak rá kell ülni picit. A mig-21bis bár elavult gép a-10c-hez képest, de kidolgozottságában és műszerezettségében sztem veri az a-10c-t mint szimulátor. És ezt neked köszönhetjük "beczl"! Gyakorlatilag minden meg van hozzá és le van modellezve hogy élvezni lehessen a sok bugot kivéve még persze. Látom már miről beszélt Laci anno a programmal kapcsolatban mikor kirobbant a balhé... Azt hozzáteszem hogy annyira szar gép hogy itt a dcs-ben szinte használhatatlan, de a maga idejében és a saját környezetében jó lehetett.
  • beczl
    Úgy lehet ennyi hiba, hogy hiába ismerik magát a 21-est, attól még a DSCW struktúrájával nincsenek rendesen tisztában. Illetve ezelőtt a 4 emberből 3 még csak nem is használt semmilyen ED-s programot (LockOn, DCS stb...)

Kiképzési segédleteket itt megtalálod, amint már írtam. ;-)

https://drive.google.com/folderview?id=0ByGPIJaR9kyIV0lQc3JST0M4NmM&usp=sharing&tid=0ByGPIJaR9kyIVWpHYWNaczliZ2M#list

Bármelyik műszert, radart, stb.. ki lehetett exportálni lua-ra alapból, jelenleg passz, hogy beletették-e.
    Utoljára szerkesztette: beczl, 2014.09.24. 10:09:38
  • repvez
    Pedig az a 8-10 eléggé válalható lett volna még béta állapotban is, sztem a végleges modulokban még mindig több van most is :)
  • GaBika6
    Leon egyszerűen: a futómű behúzó karon lesz 1 biztosító pöcök... Azt ha kikapcsolod utána tudod a kart behúzó helyzetbe állítani! Az első felszállásnál én is beszoptam, utána szerencsémre volt közös repülés és elmagyarázták ezt is!
    A bugot fenntartom, mert nálam pl. ha csatlakozott egy mustang a multi szerveremre, akkor a célzón vagy "nemHUD"-on eltünt a megvilágítás, valamint egy erős manővernél a nem irányított rakéta konténerek eltűntek a gépről, ezt követő próbálkozásnál meg a gépen maradtak.
  • LeonSilver
    Ezek szerint :D
    Vagy alapból 1000%-ra van állítva :D
  • Seaweed
    Belekerult egy random error generator vagy mi?
  • LeonSilver
    Most látom, hogy Te sztíl bísztezel.
    Nem túl régen elmélkedtem azon, hogy megvásárolom én is. Illetve régóta rágódom rajta, csak nem régen megint felötlött bennem.
    Akkor mondta valaki, hogy várjak, mert hamarosan (?) kijön valami új verzió. Tudsz erről valamit? Kint van már vagy nem, vagy WTF?
  • LeonSilver
    Nálam például nem működik a futómű behúzása. Akármit csinálok, nem húzza be őket ez a bizbasz.
    Valamint ha az FFB-n a "shake"-et felteszem akármennyire - folyamatosan zizeg a bot.
  • Borisz80
    Remélhetőleg hamar kijavítják majd a legfontosabb bug-okat.
    Azt viszont nem értem, hogy hogy lehet az hogy egyes embereknek valami nem működik, még másnál meg igen?

@Beczl.
    Nincs véletlenül a 21-eshez valamilyen kiképzési útmutató kiskönyved? Ami alapján a magyar pilóták is tervezték, hogy akkor ki milyen feladatot kell hogy végrehajtson a repülések során.

Az FS2004-es MiG-21UM-hez volt mellékelve valamilyen kiképzési tervtábla ami klasszul leírta a dolgokat.

Másik kérdésem;
    Lehetséges a 21-es műszereit egy második monitoron megjeleníteni LUA script-el? A-10-re meg Ka-50-re láttam ilyeneket, gondolom a Sim City-s szimulátorok is így vannak megoldva.
    Ez irányba lenne még majd kérdésem.
  • beczl
    Pont ezekért a hibákért nem akartam kiadni bétába a 21-est anno... Lesznek ott még 3d-s modell és fegyverzeti hibák is bőven... Ahogy nézem a fórum bug szekcióját a 146 különböző bug egy kicsit sok, ahhoz képest, hogy mikor "átadtam" a fejlesztést, csak 8-10 volt... :-(
    Utoljára szerkesztette: beczl, 2014.09.24. 08:22:16
  • Borisz80
    Amint látom sajnos a 21-es rengeteg bug-al küzd. SAU, ARK, multiban előforduló anomáliák, egyeseknek az RSzBN is kaotikusan működik, Sziréna...stb.
  • Cancri55
    Nálam is jelentkezett a probléma, de csak a gumigyűrű tetejéről a műanyag rátét jött le, a gumi a helyén van. Kb. fél éve így használom, és semmi probléma... gondolom teljesen más, ha az egész gumigyűrű kimászik...
  • HungaroJET
    Üdv Mindenkinek !
    Gratula Becz Lacinak és köszönet az összes szavazásban résztvevő személyeknek akik ilyen szép és nagy számban támogatták a MiG-21bis modul szellemi atyját !
    (Virult a képem mikor láttam a sokat hitetlenkedő hozzászólást, hogy már megint "beczl"-re jönnek a voksok)
    Szép volt Skacok

Utoljára szerkesztette: HungaroJET, 2014.09.23. 19:57:35
  • feca1229
    és én örülök, hogy részt vehettem benne!
    Nem gondoltam volna, hogy ilyen sokan vagyunk! :-)
  • Papa01 #10135
  • LeonSilver
    Pontosan ez járt a fejemben nekem is!
    ÉS nagyon örülök, hogy így összetudtunk fogni! Azért ez qrva sokat számít ám srácok!
    Szóval én is köszönöm mindenkinek!
  • repvez
    Ha nem fontos hogy gumiból legyen akkor esztergálni kell bele egy megfelelő méretű müanyagot , de lehet, hogy valamelyik szimering csürü mérete passzol hozzá ami a munkahengerekbe szokott lenni vagy ilyen gazdasági boltok kinálatában lehet találni megfelelő o gyűrűt is..
    DE nem biztos hogy a 8 dollárnál olcsóbban kijönne.
  • beci43
    Gratulálok Laci! Az a jó,hogy külföldi userek is szavaztak rád,hál' Istennek ők is ismerik a neved és a munkásságod.
    Utoljára szerkesztette: beci43, 2014.09.23. 16:40:47
  • Reaper
    Warthog tulajok! Tapasztalta-e már valaki ezt a problémát? Nekem szintén ez a felelős a stick kotyogásáért, főleg, hogy az enyém el is van szakadva. Aki találkozott már ezzel, talált rá megoldást itthon? Látom van egy 8 dollár+posta jellegű külföldről rendelős, teflonos cucc, de hátha itthon is meg lehetne oldani...

HOTAS Warthog O-Ring problem
  • InterC
    Sanyo: "Egyikünk sem számított rá, de úgy látszik, sikerült."
    Én azért nagyon is számítottam rá - és nem csak a "Magyar társaság" szavazataira.
    A "beczl" nicknevet nem kevesen ismerik szerte a Világon
    Laci, most már talán ideje lenne lecserélhetnéd a hóemberes avatar képedet az ED fórumon :D Talán egy jelzés értékű SA-2 avatarra ?!
  • Molnibalage
    Úgy értem, hogy bárki megjelölhetett bárkit. Nagyon is tudom, hogy miért őt választottátok.
  • InterC
    Molni, nem csak szimplán kiválasztottunk egy nicket ! Ugye tudod ki az a Becz "beczl" Laci ?
    Seaweed és Sanyo hozzászólásához csatlakozva: a Bőrnyakú társaság pedig (Harry Pottert idézve): EGYENEK CSIGÁT !
    Azért, azt hiszem gratulálhatunk magunknak Nem volt hiábavaló a igyekezetünk !
    és persze Gratulálunk Lacinak ! ! !
    u.i.:
    Azért az a Cichlidfan rendes egy fickó, és persze Ő sem most jött le a falvédőről, szerintem érti a csíziót (Ő is) mi is történhetett ott Laci és az LN között.
  • Sanyo
    Úgyúgy! :)
  • Molnibalage
    Mármint csak szimplán kiválasztottál egy nicket a fórumról és annyi?
  • Seaweed
    Alapbol kapjak be, de a lenyeg hogy a nyomasgyakorlasunk celt ert!
  • repvez
    A 3 legtöbb szavazatot kapó nyert egy mig-21-es serialt a DCS-hez, és mivel beczl-t még annyira sem tisztelték meg, hogy egy példányt kapjon, igy összefogtunk.
    DE ugy látom azért keserű lett a szájuk ize, mert irták, hogy a körülmények miatt 4 nyertes lett és Lacit csak 4.ként irták.DE legalább sikerült.
  • Sanyo
    Egyikünk sem számított rá, de úgy látszik, sikerült. :) Akkor mégiscsak lesz nyereményjáték, már ki sem merem írni, most vasárnap. :P
  • Molnibalage
    Mi volt ez a szavazás? Tegnap rápillantottam, de azt sem értettem, hogy miről van szó.
  • sure
    neked, a projektből téged kitúróknak meg
  • PhantomAss
  • LeonSilver