37040

Digital Combat Series: World
A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)
*-------*
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!
DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!
A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!
Szimulátor történelem KATT IDE!
-
nem hozza be a sárga + jelet ,nálam behozza ,de nem tudom hogy az oculusszal működik e ? -
wittman #10919 Billentyűzet parancsok természetesen működnek... -
Valaki tudja mikor tölthető le a Bf109 Kurfürst ?
Utoljára szerkesztette: Nesuten, 2014.11.13. 15:56:45 -
Caterpillar #10917 Esetleg az orrodnál lehet egy picit, bár én nem vettem észre, szóval ha a szemed kiér a FoV -ból akkor ott csak feketeség.
Solt,
Valóban ilyen jellemzőkben lehetne javítani esetleg, de nekem ezek nem képviselnek értéket.
Apropó hang.... Ugye az ember térhallásához 2 fül kell. Egy füllel ugye nem megy, ezért is szoktam nagyon nagyon nevetni az 5.1-7.1 stb füleseken. Minek van egy fülre több hangszóró, ha az az 1 fül úgysem tudja melyik szól. A térhangzáshoz bőven elég 2 hangszóró, igaz kell hozzá egy szoftveres réteg ami kikeveri a hang irányát, de ez viszonylag egyszerűen megy manapság.
Akik meg attól félnek, hogy jelenleg döcögős DCS mitől lenne jobb DX11 alatt, ha még szebb is lesz. Nos pont a DX miatt. A mostani motor elavult és ahhoz, hogy így nézzen ki irdatlan erőforrást igényel, amit ráadásul nagyon nem hatékonyan használ fel, ezért is lassú még atomerőművön is.
A mostani kinézetet dx11 környezetben röhögve hozná sokkal magasabb fps mellett is, szóval a lehetőség adott, sajnos a szűk keresztmetszet maga az EDe... :( -
Szia a Bal Ctrl+C sem engedi meg kezelni ?
Utoljára szerkesztette: Nesuten, 2014.11.13. 15:55:34 -
Solt #10915 ITT megtalálsz minden infót... a fórum részlegen, ha jól emlékszem van olyan topik, ahol a támogatott játékok vannak felsorolva, kivesézve... -
Solt #10914 Kijelző felbontása, szélessége ( FOV ), külső kamera ( azért jól tud az jönni szerintem ), sisak súlya, hozzá igazított hangrendszer, stb... Azért van ezekben annyi potenciál szerintem, amivel ha nem is évente, de két évente előlehet állni egy új modellel... főleg amilyen ütemben a kijelző panelek fejlődnek... :)
Na igen... sok idő lesz mire elterjed a DX12 / Manlte annyira, hogy a szoftveres rész is felzárkózzon. Nem nagyon látom magam előtt, hogy a DCS belátható időn belül DX12 alapokon nyugodjon... anélkül meg bajos lesz a 4K + fix 75 fps... főleg olyan beállításon, ahol szép is a játék... :)
Utoljára szerkesztette: Solt, 2014.11.13. 15:41:31 -
Igen erre később én is gondoltam, hogyha elég nagy a belátható tér akkor a szemeddel arra nézel amerre akarsz . Te legalább már tudod milyen én csak elképzelni tudom.
Egyébként ki lehet ugymond látni a megjelenitett képből?Ugy értem, hogy felfele és oldalra ha csak a szemed mozgatod , van olyan eset, hogy lásd a szélét ? -
És mi támogatja jelenleg az OR-t? -
Caterpillar #10911 Nagyon nincs mit lehúzni a dologról szerintem. Ha kijön a 4k felbontásos panel hozzá onnantól az hogy most átlátok e rajta mert van kamera hát kutyát se, le tudom venni ha kell.
Szemkövetés szerintem felesleges, nem látom mi értelme, lentebb részleteztem miért.
Hardveresen nem látok benne túl sok lehetőséget, ráadásul a probléma egyébként is szoftveresen adódik sajnos. -
Solt #10910 Állítólag lesz, mint ahogy a külső kamerát is tervezik, hogy gombnyomásra lásd a külső képet...
Más kérdés, hogy mennyi bőrt akarnak erről lehúzni, és ezeket az "újításokat" melyik változatba teszik be. Nem lepne meg, ha olyan lehúzás lenne ebből is mint a videókártyákból... évente kiadnak majd egy picit jobbat... -
Caterpillar #10909 Mivel a FoV bőven megengedi, itt is van rá lehetőséged, hogy csak a szemeddel nézz pl a műszerfalra. Ez főleg akkor érezhető, mikor kitekeredve próbáltam a hátam mögé nézni, olyankor a szemem is mozdítottam, szóval működik ez a dolog is.
Ilyen formán pedig a DOF -ra nincs is szükség, térben látsz, a szemed ugyan úgy fókuszál.
Utoljára szerkesztette: Caterpillar, 2014.11.13. 15:22:33 -
ÉS ha jól tudom, itt 1:1 ben megy a követés mig TIR-nél ugye mondjuk 5 fokos elfordulásnál mondjuk 30 fokot fordul a játékban (természetesen egyéni beállitás alapján)
DE a DK-nál erre nincs szügség tehát nem kell szemtengelyferdüléstöl tartani :)
Bár azért egy szemmozgás követést elbirnák még , Mert azért sokszor van, hogy csak odapillant valahova az ember és nem a fejét mozgatja , ez még természetesebbé tenné a viselését vagy épp a fokuszpont megjelenitését pár játéknál ahol már használják a DOF effectet. -
Caterpillar #10907 DK2 verzió / Teljesen 6DOF még ha hátat fordítasz neki akkor is... -
De ez még nem a végleges változat. Vagy igen? Az OR csak fejforgást szimulál vagy 6 DOF-os, mint TIR? -
wittman #10905 Sim City Budapest -
Rendeltek egyet gondolom. -
Akik tesztelték az OR-t azt hogyan csinálták, honnan szedték? -
wittman #10902 "Mecha beült és azt is elfelejtette, hogy hol van, csak vigyorgot...." és ezzel így voltunk mindannyian. Én személy szerint nagyon élveztem.
A monitor csere részemről is egyenlőre halasztva, inkább OR ha a következő már jó lesz és még a DCS 2 is beleszólhat. Lefolyik még egy pár liter víz a Dunán, mikor már otthonra megrendelem.
Jut eszembe, mikor kiskorúnak csináltam a konfigot, akkor egy Asus 24"-os 3D-s monitort szereztem be neki, amihez adtak szemüvegeket is. Na azzal a DCS A-10C kb. szűk két évvel ezelőtti változatával teszteltem, akkor még csak ez volt 6DOF-os 3D-s kabin. A monitorban be lehetett kapcsolni 3D üzemmódot a szemüveg használatával és ekkor tapasztaltam hasonlót, de csak a kabinban. A kabinon kívüli teret nem lehetett így érezni, ahogy az OR 2-vel, de a kabin az nagyon jó volt akkor, meg hát sokkal élesebb, de ezt nem kell magyaráznom miért. -
Solt #10901 Debütál, oszt abban a pillanatban elavult lesz... :D Ha az OR tényleg ilyen jó, akkor nagyon népszerű lesz, és akkor kezdődik a fülrágás! :D A késleltetés, illetve a többletterhelés miatt máris kezdhetik átírni DX12-re... :) -
sakkay #10900 Hamarosan megoldják. Az egy hónappal ezelőtti szinthez képest rengeteg programra átírták' működőképesre, éppen 2 napja néztem havernál.. Mondjuk nagyon szívesen belelátnák a dcs berkeibe, mekkora futkározás mehet-vagy nem-a decemberi EDGE depütálás miatt, azért talán erre marad idejük. -
Caterpillar #10899 Mecha beült és azt is elfelejtette, hogy hol van, csak vigyorgott, ahogy ő fogalmazott annyit mint eddig életében összesen... 
Szóval nem, nem kattintgatott, és valóban nekem sem ment. Bár tegyük hozzá, fórumon azt írják, ha az Oculust teszed elsődleges kijelzőnek az megoldja ezt a bajt DCS alatt, csakhogy az meg nem megoldás, a legújabb SDK szeretné, ha az Oculus már nem kijelzőként lenne kezelve és a Windows még csak nem is látná kijelzőnek (csökken a késleltetés)... -
wittman #10898 Alt+Tab után az asztalon működik, majd vissza a single mission indításra is tudtam klikkelni, de az Alt+Tab kellett hogy működjön. Mission betöltés után az egérrel semmire sem tudtam klikkelni. -
wittman #10897 Dehogy kerülte el. Csak azért nem írtam rá választ, mert azt sem tudjuk, melyik Oculus van neki (1-es vagy 2-es) és melyik DCS World verzióval tapasztalta. Amivel én próbáltam, az OR 2-es volt DCS 1.2.11 openbeta-ban, na ott nem működött. Ezt te is tudod, mert gondolom Te is repültél vele szombaton. Tényleg Mecha repült Sabre-val szombaton, Ő tudott klikkelni a kabinban? -
Koncentrálj a tárgyra, Magyar gépekről volt szó, azokon nem volt , az ami a kabin mögött van az is csak egy oldalon az nem flare volt hanem jelzőrakéták , szines (piros, zöld, fehér ,és sárga )szinüek tudtommal. De azokat sem nagyon használták.Vagy ha flare is volt akkor nem rendszeresitettek bele töltetet és ledugózva volt a helyük. -
Az M3 változaton is volt törzsbe építve, csak kevés, a pilótafülke mögött. Egyes M3 változatokon tudtommal volt már törzsgerenda, és M4 változatnál M3-hoz képest duplázták. Én így tudom, de nem esküdnék meg rá.
23-as MLD-n volt, soha nem értettem, hogy ML-nél miért nem alkalmazták utólag. Egyes orosz fórumtagok szerint nagyon limitált mennyiségben, de volt ML infracsapdával. -
Igen emlékszem. De én most arról beszélek hogy DCS-n kívül van egér. Van egér? -
Caterpillar #10893 Wittman azt hiszem elkerülte a figyelmed az egyik hozzászólás:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!priluki #10828 válasz privát tegnapelőtt, 15:52
de működik, jött egy patch pár hete és tökéletes,tudok kapcsolgatni oculussal a fejemen -
Tudtommal a 29-es elötti gépeink nem rendelkeztek semmilyen flare képességgel , még a szu-22-es sem mert nekünk az M3-as verzió volt a lengyel M4es verzió már rendelkezett ilyen kazettákkal illetve a 23-as MLD-k is de a Mi MF-einken nem volt ilyen egység.
A földi fegyvereknél igen ez a hir járja és talán még az Aranysas egyik cikkében is leirták ezt és ott volt is róla cikk, hogy milyen fegyverzete van a szu-22-eseknek ,de tudtommal UB blokkon és szabadoneső bombákon kivül nem használtak mást éleslövészetek alkalmával -
wittman #10891 Borisz!
Reaper és én is jeleztem, hogy Oculus 2 használata mellett nem tudsz az egérrel klikkelni semmire sem, ergo használhatatlan. Ez DCS bug egyenlőre. Természetesen én is szerettem volna pl fegyverzetet pakolni a Su-25A-ra, de a panel behívása után az egérrel nem tudsz kiválasztani semmit sem. A-10C vagy más klikkelhető kabinban nem teszteltem, de szerintem Reaper igen. -
igen, ez elég fos. De ez DCS bibi.
Természetesen működik az egér az oculus alatt is. -
Remek...
Magyar 23-ason volt? Szu-22?
Valamint meg tudná valaki mondani hogy a 90-es években milyen _bevethető_ fegyverzettel (levegő levegő és levegő föld) rendelkezett a magyar légierő? Pl. azt hallottam hogy a Szu-22-esekhez vettünk 36 db H-29L rakétát csak éppenséggel az indítósínt már elfelejtették megvenni hozzá...
DCS-ben a világító bomba zavarja az infrafejes rakétákat?
@Zotya
Köszi! Mindig szerettem ilyen dokumentum filmeket nézni.
Bár uncsi már hogy az egekig magasztalnak olyan légiharcokat ami kb egy kategóriába esik egy Tricikli vs Porsche versennyel.
Lőttek volna le Szu-27-est a '80-as évek közepe / végén .... na arra már azt mondom hogy igen az légi harc volt, nem pedig "turkey hunt". -
Az OR használata esetén hogyan gépészkedtek, ha nincs egér és klikkelhető kabin és nem látod a billentyűzetet sem...? -
UB blokkhoz volt olyan rakéta, amiben volt ilyen töltet és maga elé tudta lőni, csapásmérő bevetésnél volt csak értelme. A MiG-21 LanceR és Bisont leszámítva tudtommal semmilyen 21-esen nem volt soha zavarótöltet kazetta, bár egy orosz fan egy kinti fóurom mutatott pár képet, amin egy 21-esen volt. Talán kísérleti volt, de ő azzal erősködött, hogy háború esetén minden gépre rátették volna. Azt nem tudta megmagyarázni, hogy akkor az szírek gépein miért is nem volt ilyen 1982-ben és iraki gépen sem 1991-ben... -
Caterpillar #10886 Na ha mástól nem Laca, ettől ledobod a láncot... 

-
https://www.facebook.com/video.php?v=1572565796295814&set=vb.100006272269238&type=2&theater
https://www.facebook.com/video.php?v=1572381439647583&set=vb.100006272269238&type=2&theater
Utoljára szerkesztette: Nesuten, 2014.11.13. 10:03:25 -
asszem ide is be lehet linkelni:
Air Warriors S01E01 F15 HDTV XviD-AFG
trailer
Utoljára szerkesztette: z0ty4, 2014.11.13. 09:25:06 -
sakkay #10883 Ja most nézem, hogy ezt mihez írtad. Én az oculussal nem sokat repültem a dcs-t, mert azt hittem nem megy vele a dcs(dk2) így az utolsó percben(mielőtt visszaadtam) szinte csak véletlenül' indítottam rá-gondoltam tuti nem megy vele még. De ment, viszont jó ha 10 percet repültem így. Nem nagyváros felett, csak ahova éppen berakott a misszióba. Ott tökéletes volt nem recegett(huey). -
sakkay #10882 Minden maxon van, kivéve az msaa (8x) a hdr közép, a fák fél távolságon, full hd. Kb pár hete amikor megvettem a minyót olyan volt ha bent nézegettem mintha nem lett volna vsync, de az új nv driver azt is javította. -
sakkay #10881
Ok mindjárt nézem. Természetesen néha nálam is van, de nagyon ritka és nem egyértelmű.
Nekem akkor van szaggatás ha:
1.ha sok rakétát lövök ki egyszerre és belerepülök a füstbe'
2.véletlenszerűen ha valahol valami történik pl. kampányban, de nem látszik semmi. Ez általában 2-3 sec
3. néha 1-1 másodpercre, nem tudom miért. De olyan, hogy jön valami város és azért recegne-még nem vettem észre. Te mit repülsz? Nem lehet, hogy sugarasoknál a magasság és a sebesség(főleg az) különbség miatt jobban érzékelhető?
Utoljára szerkesztette: sakkay, 2014.11.12. 21:22:38