37040
Nevada_900x350.jpg
Digital Combat Series: World

A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)

*-------*

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.

HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!

DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!

A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!

Szimulátor történelem KATT IDE!
  • Molnibalage
    Én anno az FB-vel nyomtam és kipróbáltam csak emiatt kreált bevetéseken a nagy ágyúkat. Borzalmasan erős volt. Találatot elérni nehéz volt, de ha összejött, akkor messzemenőkig elégedett voltam a hatással.
  • VO101Tom
    Ó a fórumokkal jönni nem ér! Nyilván volt és van is aki rinyál mindenért, hiába derül ki objektív tesztelés után, hogy qrvára semmi alapja, csak nyomják a hülyeséget, ráadásul ők azok, akik a fórumokat is teleszemetelik ezekkel. De te azt kérdezted volt-e valaha messzer pilóta aki nem rinyált a 108-as miatt. Erre mondtam, hogy igen, aki tudott vele célozni, az imádta, mert 2-3 találattól szétesett a legtöbb gép. A DCS meszát még nem teszteltem, a fóka 20-asa mindenesetre elég hatásosnak tűnik, remélem az Mk-108 sem lesz rossz.
  • wittman
    Igazad van, hát öregszem már észre se veszem a DCS 2 híreket...

Viszont amit írnak abból azt veszem ki, hogy idén sem jön ki...
  • Caterpillar
    Háde Wittman, Egyből az első bekezdés a Kurfürst után a DCS 2.0 -át ecseteli.... Tessék figyelmesebben olvasni tán! :)
  • wittman
    Az az érzésem, hogy természetesen nem fog kijönni, főleg hogy a mai hírlevélben még azt ecsetelték, hogy most a Nevada maps-re gyúrnak, és majd utána foglalkoznak a hormuzi szoros helyszínnel, de a dcs 2-ről állapotáról egy szót sem ejtettek. Ez jelenthet jó és rosszat is. Ha idén kiadják esetleg a Nevada helyszínt, akkor lesz DCS World 2 is.

Utoljára szerkesztette: wittman, 2014.12.04. 11:30:55
  • zoltang
    Az régi Il-2-be nem volt rossz, emlékeim szerint. Mivel az aknagránát négyzetméteres darabokat szakított le, "állítólag" egy bombázó szárnyáról itt a P-51-nek szárnyának sem kellet volna megmaradnia. :)
  • kiskorúbézoltán #11274
    Szóval te úgy emlékszel, hogy nem voltak telesírva a fórumok az il-2 idején az mk 108 miatt?
  • Caterpillar
    Hivatalos álláspont, ma reggeli hírlevél alapján:

DCS World 2 Status
    Work continues on DCS World 2 with progress on file structure, clouds and other effects, changes to the front-end GUI, and of course improvements to performance. We are still striving for a late-December 2014 release, but if debugging takes longer than we hope, it is possible that the release could be pushed to January/February 2015. As always, stated dates and timeframes are our best estimates and not promises.
  • VO101Tom
    Persze, il-2-ben állat fegyver volt, már persze annak, aki tudott célozni :)
  • kiskorúbézoltán #11271
    Had kérdezzek vissza, volt már a szimulátorok történetében olyan, hogy egy messzerjátékos elégedett volt az mk 108-cal? :D
  • Molnibalage
    A DCS 2.0 szerinteted idén kijön az ígéretek szerint? Ahhoz képest, hogy lassan december 2. hete van...
  • Borisz80
    meg a célzóról is lekerülhet végre a papírfecni
    https://www.digitalcombatsimulator.com/en/files/1052970/
  • sakkay
    Azért az nem semmi, hogy az én kedvenc, ősi joyomnak (Mic. Sidewinder Force Feedback 2)csináltak külön joy profilt, a mi-8-hoz..azt hiszem nem csak én gondolom úgy, hogy ez egy egészen kivételes cucc.
  • zoltang

Nem túl gyenge az Mk-108 gá. rombolóereje?
  • zoltang
    Sérülésmodell:
  • Borisz80
    Végre zőőőőd kabin a 21-hez

https://www.digitalcombatsimulator.com/en/files/1052438/
    Utoljára szerkesztette: Borisz80, 2014.12.04. 10:26:31
  • wittman
    DCS World 1.2.12 update
  • kiskorúbézoltán #11263
    Besza-behu, tényleg csináltak "fülkét" járműhöz. Az UAZ-ét nétem meg, az ős OFP-t idézi a gafix, de van. Lehet szervezni az első Tour De DCS futamokat... :D
  • i robot
    Ember vér profi. Azért fékszárnnyal talán nem döcögött volna így a leszállás.
  • z0ty4
    hali. nem tud valaki eladó trackir-t? gondoltam meglepem magam karácsonyra.
    vagy ha nem használja a baseball sapis részt, az is érdekelne. a többit priviben.
    na ufff
  • VO101Tom
    restaurált példányokat akartam írni, nem replikát. Ejj, ezek az idegen szavak
  • VO101Tom
    Ezt, igen:
    http://www.digitalcombatsimulator.com/en/files/894551/
  • VO101Tom
    Hát, azokhoz nem lehet, viszont senkinek sem fog feltűnni, ha nem jót raksz bele Szerencsére azért vannak restaurált eredeti példányok, fókából pl a WNr 400616 gyártási számúra ha google-ban rákeresel, fogsz találni csomó infót, videót. Szerencsére az eredeti Jumo motort sikerült beletenni (volt fóka, ami La5 motorral repült, motorhiba miatt vízre is szállt sajnos :/ ). A 109-eshez pl van komplett audio CD, amin semmi más nincs, csak a replikáról felvett motorhangok, vagy épp kabin zörejek.

A játékoknál egyébként két féle megoldás létezik, amit anno az Il-2 vonal is vitt, hogy megpróbálják leszimulálni a motor hangokat, szelepek hangját, kipufogó hangját, satöbbit külön-külön, majd a hangmérnök csinál belőle egy motorhangot. Ennek előnye, hogy a fordulatszám függvényében nagyon könnyű manipulálni, a játékos tényleg érzékeli, ha a fordulatszám akár kis mértékben is esik vagy növekszik... hátránya, hogy a végeredmény általában köszönő viszonyban sincs az eredetivel . Mint pl itt. Próbálják magyarázni, hogy fülesben, haubéval a fejeden nyilván tompább kissé a hang, mint mondjuk mikrofonnal felvett anyagnál, de a lényegen nem sokat változtat az sem.

A másik vonal, amiket általában csak a mod-okban szokták a lelkes amatőrök betenni, hogy egy egy motorhang audio felvételét teszik a játékba. Ennek hátránya, hogy a fordulatszámot nem követik olyan finoman, csak 3-4-5 lépcsőben az alapjárattól a full gázig. Viszont a végeredmény sokkal jobb, élethűbb motorhang.
  • Molnibalage
    Hülye kérdés, de autentikus motorhangot hogyan lehet olyan gépekhez csinálni, amik adott esetben már nem is léteznek?
  • Cancri55
    MIG-31 modernizáció
  • Cancri55
    Személy szerint mindig nagyobb élménnyel, tudással (MOTIBÁ respect) gazdagodtam ha a BMS-ben repültem pvp kampányt 2 vagy annál több csapattárssal egy kötelékben. Wittman jól összefoglalta, mi az ami miatt még nem tudja kiszolgálni a DCS a nagyközönséget, hiszen az igazi fight az mindig is a PVP egy dinamikus környezetben. Vannak, akik még kóstolgatják a madarakat, ismerkednek az avionikával, de előbb-utóbb eljutnak arra a szintre, hogy több kihívást igényelnek, ki akarják hozni a maximumot. A BMS ezt tudja nyújtani, a DCS még messze van ettől. Kellene hozzá a dinamikus kampány lehetősége, rádió használata, avionika egyes típusokhoz, jó netkód.
  • mcgyver87
    Rákerestem a Dora hang modra, nem tudtam, hogy van ilyen hozzá... Erre gondoltál?

Szerintem nagyon ütős, remélem jön a meszához is hasonló, mert azt tuti megveszem.

• VO101Tom
    Pont ez tűnt fel nekem is elsőre, hogy ez nem DB hang. EZ a DB hang: https://www.youtube.com/watch?v=jenWQy4Zm-w
    De ahogy a fókához is kijött egy remek kis hang mod, gondolom erre sem kell sokat várni.
  • mcgyver87
    Nekem ezekkel a légcsavaros DCS modulokkal egyetlen bajom van, mégpedig a hang. Kicsit harmatosnak érzem a motorhangokat, mondom ezt úgy, hogy csak a TF-51-et próbáltam, a többi gépet csak youtube-on nézegettem/hallgattam. Nekem egy ilyen többezer lóerős szörnyeteg üvöltsön annyira, hogy le kelljen halkítani a fülesemet. Szerintem ez is szorosan hozzátartozik az élményhez, kell, hogy még jobban beleélhessem magam.

Ti hogy vagytok ezzel? Nektek tetszenek a motorhangok?
  • zoltang
    Ezt is linkelhettem volna, de ez nem látványos. :)

• wittman
    Olyan dinamikus hadjárat, mint a Falconban van az természetesen nincs(sajnos), de van olyan szervezett hadjárat is, amely bevetésről-bevetésre öröklődnek az események, de ezt manuálisan végzik el. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy legutóbb amiről tudunk és az elején részt vettünk(vmh59) az jó egy éve volt. Sajnos a DCS sorozatos netkód problémája miatt törölve lett szinte minden ilyen irányú fél dinamikus hadjárat.

Azért vannak jó multiplayer szerverek, melyekben mind vadász és csapásmérő feladat van, természetesen nem végtelen számú repülő technikával és fegyverzettel. Awacs és JTAC támogatás. Többször CA slot is van betéve, az meg hab a tortán, mikor összedolgozik a földi csapatokat irányító kommander a csapásmérőkkel és a helikopterekkel.

Persze ezt egy dinamikus hadjáratban jobban szeretném én is.

DCS World 2 az igéretek szerint dedikált szervert és dinamikus hadjáratot is fog tartalmazni, kérdés mikor lesz használható is...
    Utoljára szerkesztette: wittman, 2014.12.03. 15:36:39
  • Adam Jonas
    Azt már próbáltam, köszi, és az tetszett is. (Nem tudom, hogy mit értesz komolyan vehető szinten, de múltkor sikerült már odáig eljutnom, hogy én voltam a csapatom legjobbja 1-1 játék során, meg általában az első 5-6-ba mindig benne voltam.)

Anno még próbáltam az FC2-t is, akkor annyi volt a sikerélményem, hogy kb. 10-15 órányi játék után sikerült leszednem egy gépi ellenfelet. :D
  • bgabor
    Én kezdetben a War Thundert ajánlanám neked. Az egyedi irányítási rendszere miatt remekül lehet egérrel irányítani, és Realistic Battle játékmódban repülve megadja a megfelelő élményt a repülőgépek és a légiharc iránt érdeklődőknek. És bizony a légiharc alapjait nagyon jól meg lehet tanulni benne.

Aztán ha ott már eljutsz egy komolyan vehető szintre, ÉS még mélyebben is érdekel a téma, na AKKOR érdemes kemény szimulátorokra áltállni, mint az IL-2 széria vagy a DCS.
    Nulláról rögtön repülőgépszimulátorra rámenni, joystick nélkül, szinte biztos és gyors kiábránduláshoz és meneküléshez vezet.
  • Solt
    Megnyugodtam! :D

Nekem nincs különösebb tehetségem a repüléshez, de ez itt kérem szépen... botrány! :D
  • zoltang
    Nem én vagyok. :) Sajnos?!
  • Solt

Mond, hogy ez nem te vagy... :D
  • zoltang
  • Borisz80
    DCS - Falcon
    Azért mert az egyik mosógép a másik meg centrifuga... Teccikérteni?

Mindenek ellenére, még mindig a DCS és a Falcon a szívemcsücske, csak ideje van pihentetni az egyiket és többet foglalkozni a másikkal.

OFF
    Falcon
    Repülj le a többiekkel pár PvP kampányt.
    Egy példa cheatre:
    Zavarókivető gomb helyett print screen nyomkodása ollózással mikor a rakéta bekapcsolja a saját radarját. ACME videók készültek róle. Nem egy ember csinálja. Sok sikert a BVR-hez! Jelezve lett. Nem tudnak vele mit kezdeni.

Sokan kihasználják a falcon adta kiskapukat amik lehetőséget adnak a cheat-re. Pl. tervezett felszállási idő előtti felszálláskor nem jelenik meg a kötelék az awacsnál, illetve ez után csak a vezért mutatja a kísérők meg bárhol lehetnek... a victory pontszámok és rendszer teljesen fos, a sikeres bevetések sokat nyomnak rajta, gyakorlatilag úgy is kampányt nyerhetsz ha soha nem lőttél, a pontszám viszont befolyásolja a hadműveleteket, gyakorlatilag ezek manipulálásával el lehet érni hogy az ellennség offenzívából átmenjen védekezésbe miközben szabad útja van a célig .... stb és hasonlók. Repülj!

Valakit zavarnak ezek valakit nem. Mint pl nálad is hogy zavarnak a rakéták és zavarók hülyeségei, még más vígan repked ezekkel.

Na de elég már a billentyúhuszárkodásból... inkább megyek repülök egyett a 21-essel
    ON
    Utoljára szerkesztette: Borisz80, 2014.12.03. 10:27:25
  • Molnibalage
    Nem értem, hogy a DCS hogyan jön ide. Attól, hogy nem volt DCS volt LOMAC és úgyanúgy totál statkus hadjárat volt benne és manuálisan összerakott bevetések...

A DCS-t A-10-et csak próbálgattam, de nevetséges FPS, az FPS radar jelenség eleve igen hamar kedvemet szegte és azt mondtam, hogy nézzen hülyének mást... Dinamikus hadjárat nincs - a din. auto mission generator már benne van legalább...? - és DCS-ben is két kis kacsóddal készíted a mission-öket. Vagy nem...?

Itt meg folyamatosan olvastam, hogy milyen alapvető bugok voltak MP terén, a küldetésszerkesztő is hemzsegett tőlük, a CA-ról meg egy időben konkrétan azt írtátok, hogy gyakorlatilag nem működik...

Szóval igazból nem látom, hogy hol van a taktikai szimulátor lényege, a taktikai környezet dinamikus modellezése...
  • Molnibalage
    De ez nem jelent összefüggő hadjáratot, ahol a következmények öröklődnek a hadjáratban. Vagy ilyen hadjárat van?