37048

Digital Combat Series: World
A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)
*-------*
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!
DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!
A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!
Szimulátor történelem KATT IDE!
-
SnowFox79 #11781 Üdv All.
Ezt a magyar DCS közösségnek készítettem.
http://dcsworld.atw.hu/files/Karacsony.zip
Hogy miért karácsonyi? Repüljetek el a képen jelzett helyre és meglátjátok :-) (Raktam oda járművet, annak a szemszögéből is meg lehet majd nézni ha fentről nem lesz egyértelmű)
http://dcsworld.atw.hu/files/t1.jpg
Boldog karácsonyt kívánok mindenkinek!
Üdv.
Snowfox -
Ludowik #11780 OffNa igen ez volt a hiba hogy ócsárolták a modikat,de nem szabad.Off
Repednék én ha van egy jó csapat ,és fogadják a zöldfülű pilótát is. Szeretek repkedni,bár csak a fc3 gépei vannak meg egyenlőre .Gyakorlok egyenlőre az f15c amivel repülni leszedni aikat már tudok leszállás,navigálás nehezebb dió, de nem vagyok elveszett ember.
Utoljára szerkesztette: Ludowik, 2014.12.21. 23:06:29 -
rendben, akkor egy nap pihenő, aki holnap folytatja a témát az kitiltásra kerül.. -
Nem mond már, hogy nem érted Balázs!
Ez az SG. Nem ma kezdted, szerintem nem kell bemutatni. A leg elba**ottab mod/admin rendszer, amit magyar vagy külföldi fórumokon láttam az az, ami itt megy. -
Én nem. -
sakkay #11773 Aki G940 használ, az leáramtalanítja' ha nincsen használatban? -
Ludowik #11766 Van ilyen manuálisan keresed meg vele a navigációs pontot,tanulnék leszállni és a tutorialban kell ez a kombináció. -
wittman #11762 Átnéztem a billentyűzet kiosztást, de ilyet nem találtam. Le is cserélheted ám ezt a kiosztást. Amúgy a Left CTRL+' mit is vezérel? -
Rue East #11756 A legjobb fegyver az ilyenek ellen, ha egyszerűen senki nem reagál rá. A baj az, hogy mindig lesz valaki, aki válaszolni fog a hülyeségére (például én is ezt tettem), pedig fegyelmezettnek kell lenni, nem szabad. A WT topicban meg akarta magyarázni, hogy a második világháborút a szövetségesek elvesztették, mert hogy amennyi élőerő veszteségük volt, az győzelem nem lehet. Illetve a Szovjetunió volt a háború fő vesztese. Felesleges érveket hozni, mert te úgy is rosszul tudod, ő tudja csak az igazságot. -
kiskorúbézoltán #11753 Köszönöm! Igyekszem megvitatható formába önteni az elképzelésem a valós cuccokról, aztán majd szét lehet cincálni. Hátha végül valami hasznos sül ki belőle. ;) -
e-mailban átküldtem a teljes fájlt, hátha másik fegyvernél mást is bele tettek. -
kiskorúbézoltán #11751 Köszönöm, emésztem! :)
(Így első ránézésre a célballisztikával ("sebzéssel" ha úgy tetszik) jóval többet foglalkoznak mint a külballisztikával. Érdekes.) -
Ludowik #11750 Van egy billentyű kiosztás a su25T-n a Left Ctr and ` ezt hogy a pékbe lehet elfogadtatni? -
Ok, bemásolom az MG-17-et, és kiszeded belőle ami érdekel.
A módosítás nincs túlbonyolítva, egyszerűen átírod az értéket vagy tulajdonságot, elmented és kész.
A weapons ini-ben két rész van, egyik a fegyvere vonatkozik. Súly, tűzgyorsaság, használható lőszer (tárkapacitás, összetartás az aircraft ini-ben van):
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához![MG17] //Fuselage mount
// Generic Rheinmetall-Borsig MG 17 - Fixed
types Gun
GunClass Aircraft
WeaponType BULLET_LIGHT
BulletClass DetailedAerodynamic
Specification Mass 10.7 kg Action Automatic Fixation Static BarrelBore 7.92 mm Dispersion 6 mils RateOfFire 1100 to 1150 per minute ActiveRange 1 m to 4000 m
FSound bob/Weapons/MG_15 //9 mils dispersion equals 0.5 degrees/Cats
// 0 =
Bullet Mauser7.92x57_S.m.K. //(Spitzgeschoss mit Kern - AP) steel core - Armor Piercing
// 1 =
Bullet Mauser7.92x57_S.m.K.H. //(Spitzgeschoss mit Kern, - Hart) tungsten-carbide core, improved Armor Piercing
// 2 =
Bullet Mauser7.92x57_S.m.K._L'spur(gelb) //(Spitzgeschoss mit Kern, Leuchtspur (gelb) steel core and yellow tracer composition
// 3 =
Bullet Mauser7.92x57_S.m.K._L'spur(weiss) //(Spitzgeschoss mit Kern, Leuchtspur (Weiss) steel core and white tracer composition
// 4 =
Bullet Mauser7.92x57_S.m.K._Ub.m.Zerl. //(Spitzgeschoss mit Kern Ubungsmunition mit Zerleger steel core, tracer composition, explosive properties
// 5 =
Bullet Mauser7.92x57_P.m.K. //Phosphor mit Stahlkern steel core, incendiary
// 6 =
Bullet Mauser7.92x57_B. //Beobachtung (Observer round) explosive properties
A második rész a lövedék típusokra vonatkozik. Páncéltörő, gyújtó, robbanó, vagy egyéb, súly, kaliber, torkolati sebesség, nyomjelző, satöbbi.
Ezek is ugyanúgy egyszerűen szerkeszthetők mint a többi ini.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához![Mauser7.92x57_S.m.K.]
// Cartridge, 7.92x57, S.m.K. - Spitzgeschoss mit Kern - steel core - Armor Piercing
types Bullet
Cartridge Mass 24.0 g
Projectile Type ArmorPiercing Mass 8.211 g Bore 7.92 mm FormFactor 0.712 MuzzleVelocity 865 ms LifeSpan 2.0 to 6.0 sec
Tracer Color Black
//MOD EDIT FOR AP: RL Mass 11.5 g * 0.714 = 8.211
[Mauser7.92x57_S.m.K.H.]
//Cartridge, 7.92x57, S.m.K.H. - Spitzgeschoss mit Kern, Hart - tungsten-carbide core, improved Armor Piercing
types Bullet
BasedOn Mauser7.92x57_S.m.K.
Projectile MuzzleVelocity 865 ms
[Mauser7.92x57_S.m.K._L'spur(gelb)]
// Cartridge, 7.92x57, S.m.K. L'spur (gelb) - Spitzgeschoss mit Kern, Leuchtspur (gelb) - steel core and yellow tracer composition
types Bullet
Projectile Mass 10.15 g LifeSpan 4.0 to 6.0 sec MuzzleVelocity 905 ms
Tracer Color Orange
[Mauser7.92x57_S.m.K._L'spur(weiss)]
// Cartridge, 7.92x57, S.m.K. L'spur (weiss) - Spitzgeschoss mit Kern, Leuchtspur (weiss) - steel core and white tracer composition
types Bullet
//BasedOn Mauser7.92x57_S.m.K._L'spur(gelb) //Seems to not allow white tracer. Replaced by the actual code instead/Mattias:
Projectile Mass 10.15 g LifeSpan 4.0 to 6.0 sec MuzzleVelocity 905 ms
Tracer Color White
[Mauser7.92x57_S.m.K._Ub.m.Zerl.]
// Cartridge, 7.92x57, S.m.K. Ub.m.Zerl. - Spitzgeschoss mit Kern Ubungsmunition mit Zerleger - steel core, tracer composition, explosive properties
types Bullet
Projectile Type HighExplosive LifeSpan 1.0 sec Fuse Contact Payload Concussion 0.10 g of Amatol
//Historical value = 0.5 grams pf Amatol but reduced to 0.15 'cause it was too effective/Mattias
//MOD EDIT FOR HE/I/DeWilde: RL Payload 0.15 g * 0.6666 = 0.10 g
[Mauser7.92x57_P.m.K.]
// Cartridge, 7.92x57, P.m.K. - Phosphor mit Stahlkern - steel core, incendiary
types Bullet
Projectile Type ArmorPiercing Mass 7.25 g Payload Thermal 0.30 g of Phosphor MuzzleVelocity 905 ms
//Historical value = 0.50 grams pf Phosphor but reduced to 0.45 to match white tracer since no info on the payload was found/Mattias
//MOD EDIT FOR AP: RL Mass 10.5 g * 0.714 = 7.25
//MOD EDIT FOR HE/I/DeWilde: RL Payload 0.45 g * 0.6666 = 0.30 g
[Mauser7.92x57_B.]
// Cartridge, 7.92x57, B. - Beobachtung - (Observer round) explosive properties
types Bullet
Projectile Type HighExplosive Mass 7.75 g Fuse Contact Payload Thermal 0.33 g of Amatol MuzzleVelocity 855 ms
//MOD EDIT FOR AP: RL Mass 10.85 g * 0.714 = 7.75
//MOD EDIT FOR HE/I/DeWilde: RL Payload 0.5 g * 0.6666 = 0.33 g
És ennyi. Hoyg ezután milyen röppályán repül a lövedék, mekkora az átütő képessége, robban-e, stb ezeket már a core.dll számolja ki.
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2014.12.20. 23:38:48 -
Nem emlékszem pontosan, hogy rajta van-e azon a listán ami a hivatalos oldalra van kitéve, de talán tervben van. Habár mostanában a "kattintós" F15-ről se volt semmi hír. -
kiskorúbézoltán #11747 Hogyhogy melyikre? Elbeszélnénk egymás mellett? :D
Az érdekelne, hogy milyen adatokat kell megadni egy egy fegyverhez és lőszerhez. Pl lövedéktömeg, kezdősebesség, fajlagos terhelés, szórás különböző távolságokon stbstbstb... A konkrét adat nem is érdekes most. :) -
Persze, melyikre vagy kíváncsi? -
F-16 nem lesz repülhető valamikor? Azt a csövest legalább már ismerem
-
kiskorúbézoltán #11744 Az publikus, hogy mik a bemenő paraméterek? Mármint, hogy milyen adatokat kell megadni? -
Nincs, mi csak a paraméterezéshez férünk hozzá. Hogy abból hogyan lesz röppálya, az a core.dll titka... -
Ó, pedig tök egyszerű a magyarázat, meg fogsz lepődni, mennyire. Nem értek a DCS-hez. De ezt írtam is nem egy helyen, a DCS belvilágához nincs hozzáférésem, szóval kár terelned erre a témát. Ami a spec mapot illeti, nem editáltam még, csak diffuse skint és kabin textúrákat. Láttam, hogy te igen, és akkor még jó ötletnek tűnt megkérdezni, hogy ugyanúgy megy-e mint Clodnál.. -
Hogy legyen valami DCShez ténylegesen kapcsolódó is:
Utoljára szerkesztette: Hecker007, 2014.12.20. 22:59:31 -
sikerül abbahagyni, vagy osztogassak büntetőpontokat, vagy zárjam a topikot ? :D -
Ludowik #11737 Sziasztok leszedtem a steamről, repkedek egy ideje megvettem a fc3-at de szervert egyet sem látok és hiába regelek nincs ilyen felhasználó.mi vna ilyenkor? Nem azt a 3000 ft sajnálom de szeretem a repülős szimezést,de így csak a semmit csinálom ezért a pénzért. -
kiskorúbézoltán #11723 Van valami (publikus) leírás a clod ballisztika számításáról? Milyen kiinduló adatokból mit hogyan számol? Belső (és átmeneti) gondolom nincs, a cél meg most nem érdekel, elég a külső.
Kezd kialakaulni bennem egy elképzelés az M2 és az MK108 irl témában, de még bizonyítani nem tudnám. -
Haha, a dudát mindenki megkérdezi. Én is megkérdeztem.
Egy angol repülős találkozón látta egy másik gépen, és nagyon megtetszett neki az ötlet. Ráadásul ez egy nagyon csöndes gép, ha valaki leszállómezőbe tévedne, akkor le lehet dudálni. De szerintem a valódi ok inkább az, hogy különleges, és mindenki megkérdezi, hogy "azt meg minek"?
-
Szerintem semmit, poén. És nekem marhára tetszik :) -
Az advanced flight modell számol ennyivel. A régit nem tudom. -
Lehet hogy hülye kérdés, de az a bicikli duda mi célt szolgál?
-
Csak középen az a duda minek ? Ezzel jelez a csőrlőnek?:) Vagy a vadkacsáknak? -
Ez nagyon jó
Két hónapja pipishegyen volt szerencsém repülni ezzel, hatalmas élmény volt.
http://kepkezelo.com/images/zsol385mc45x2j64udwz.jpg -
A DCS ezek szerint akkor már nem csak egy eredő erővel számol, mint a régi szimek, hanem szárnyprofil fesztáv szerinti eloszlással is? -
Hogy félreértés ne legyen, az FM-et nem én fejlesztem, én a 3D-t modelleket csinálom. Viszont itt a hitboxok elhelyezését és paraméterezését is mi csináljuk meg, innen tudom, hogy a DM mennyi mindent és milyen részletesen kezel.
Aki repkedett cloddal, nagyon jól tudja, hogy 4.30 nál mekkorát változott a gépek vezethetősége, a kis sebességű aerodinamika meg a kormányok hatásossága. Akkor került bele az a kód, amit előtte fél évig kalapáltak az FM csoportban IvanK, Buzz meg két másik srác, akik akkor tanulták. Én is végigültem egy három órás gyorstalpalót, amiben Buzz az FM programozás lépéseit magyarázta el, meg hogy milyen paramétereket lehet és kell állítgatni az aircrafts, engines, weapons ini-kben.
MM. Hogy mennyire komplex ma egy PC-s repszim? (nem WT-ről, szimulátorról beszélünk) Itt van pl a DCS-es L-39-hez csináltak egy valós idejű megjelenítőt az FM paraméterezéshez. Nos, ennyire...
https://www.youtube.com/watch?v=4Ub0Ru96xeQ
-
asw27 #11712 Én már szálltam hasra szimulátorral is és igazival is sérülés nélkül.(A festék mondjuk lejött egy kicsit.)
Így, nem értem ezt a példát. Minden géppel le lehet szállni hasra. Mi lenne, ha minden gép azonnal fölrobbanna, mihelyt hozzáér a földhöz.
Ez nem Hollywood! -
Most már egyre jobban érdekel, hogy hogy jutottunk el attól, hogy a vártündér jobb vagy ugyan olyan szimulátor mint a DCS/CLOD odáig, hogy mivel foglalkozol és hogy le tudtad tenni a szu-25-öst futó nélkül.
És még mindig csak mellébeszélés van a témában .Senki nem vonja kétségbe hogy értesz a 3d-s fejlesztésekhez,de attól, hogy használod (ha használod egyáltalán) a 2 programot nem tudod megmondani, hogy konkrétan miben jobb .
Csak erre vagyunk kiváncsiak, semmi egyéb, tényeket kérünk ha nem tudsz ilyet akkor inkább maradj csendben és foglalkozz a munkáddal abban legalább hasznosat alkotsz.
Utoljára szerkesztette: repvez, 2014.12.20. 21:09:58 -
Ennek tényleg semmi értelme
. A Unity engine-hez készített dinamikus subdiv pluginnak mi köze egy repülőgép szimulátorhoz? Vagy hogy te mennyire értesz egy repülőgép szimulátorhoz?
Most komolyan kérdezem, megvan neked egyáltalán a CloD? Repültél vele bármikor is? #11630 -ban belinkeltél egy clodos videót, és írtad, hogy azt WT-ben nem lehet megcsinálni... Azt a videót 2011 áprilisban tették fel, vagyis ez a CloD 1.0. A legelső TF patch majdnem pontosan két évvel később jött, és jelenleg 4.312-nél tart. Ráadásul a feltöltő maga írja, hogy arcade módban repült, mert nem értett hozzá. És ez a te bizonyítékod arra, hogy szar a clod???
-
sakkay #11709 Érted te , hogy mire céloztam. És ahogyan elnézem talált, süllyedt.
Nézd a helyzet az, hogy messziről látszik, hogy sok közöd sem a szimulátoros repüléshez, sem a valóshoz nincsen. De leírok valamit amit már itt megtettek neked korábban. Tom tényleg a clod civil' fejlesztő csapatának tagja. A jelenlevők rendszeres fórumosok egy része pedig tényleg aktívan repül,(vagy repült) még mind a mai napig, a valóságban, a többség pedig minden! lehetséges szimulátorral repült az elmúlt 15-20 évben. (mielőtt jönne az , hogy azt írhat bárki amit akar, esetleg nézzél át a Puma fórumra) Erre berobbansz a semmiből, és faxságokat írsz..most őszintén...mit vársz? -
Fürtös #11708 Indits szervert, adj IP-t, had nézzem mit tudsz. Fókával EGY felszállást kérek, semmi többet.
A te véleményeddel nincs baj, a baj az ,hogy ránk akarod erőltetni.
-
MasterMason #11707 Bocs de én használom ezt a programot. Vásároltam hozzá, mégis milyen alapon ne lehetne a pénzemért kulturált véleményem róla, amely egyébként pozitív hiszen én szeretem a DCS-t? -
MasterMason #11706 Várjál most miről is van szó, hogy van egy szimulátor és abban az ingyen lévő repülő az nem a szimulátor része? Azt mondtam, hogy a frogfoot-ot le lehet tenni hason kiengedett futómű nélkül sérülésmentesen. A frogfoot nem a szimulátor része? De az, és persze, hogy mindent nem lehet még ebben a játékban sem szimulálni, mert egész egyszerűen vannak korlátok ha azt szeretnék, hogy valakinek a gépén még el is fusson ez a játék. Ezért írtam, hogy rosszindulattal minden szimulátorba bele lehetne kötni.
Most komolyan, mit nem lehet érteni ezen? Vagy miért próbálsz belém szállni ezzel a nem tudom mit beszélek szöveggel?!