37048

Digital Combat Series: World
A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)
*-------*
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!
DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!
A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!
Szimulátor történelem KATT IDE!
-
Természetesen nem tudom,csak nekem furcsa, hogy valami látszólag nem változott az előzőhöz képest mégsem kompatibilis mig aminél már a látvány is merőben eltérő ott meg minden gond nélkül megoldható a további müködés.
Csak ez az ami nálam nem teljesen világos. -
Forráskód nélkül hogyan tudod megmondani, hogy mit mennyire változtattak meg, és mi maradt a régiben? Attól, hogy néhány része ugyanaz maradt (vagy látszólag ugyanazt produkálja), egyáltalán nem jelenti azt, hogy a háttérben sem változott, vagy hogy más részek kompatibilisek maradtak vele. Ráadásul a repülőgépek egy elég központi részei a programnak, alig van modul, amihez ne lenne közük. -
Amugy csak ugy elgondolás és érdekesség képpen belegondolva, hogy 2008ban jött ki a DCS . (amikor még általánosan a 2 magos és ddr2 ramos gépek voltak magyar viszonlatban a legtöbb embernek és VGA-ból is a Geforce 300as seria a AMD ből meg a 4xxx szeria volt a csúcs.)
Abban az időben is ment folyamatosan a játék, azóta 4-5 generációt fejlődött mindegyik, ha csak 20% ot gyorsult mindegyik a generációváltásoknál akkor is 2x olyan gyorsnak kéne lennie DCS futásának TEhát ha 25 fps volt 2008ban akkor most minimum 50 nek kéne lennie nyers erőben .
Arról nem is beszélve, hogy hol van az a nagy áttörés amit a többszálusitással igértek a gyártók? egy tesztet sem láttam, hogy ugyan azon a frekin akárcsak 50% gyorsabb lenne valami 4 magon mint 2-n. Pedig a programfejlesztőknek is más volt sok idejük áttérni ennek a kihasználására,de még a mostani játékoknál sem látom ezt a tendenciát.
-
sirpalee #12620 Nem olyan optimális, de valszeg jobb lesz mint a mostani motor. :) Annál bármi jobb... Mikor 20%-on mennek a magok, és szenved a gép huszon fps-ekkel... Grr. (AMD GPUk) -
Az nem hiba. Fícsör... :D -
Én sem azt irtam, hogy ugyan az és igen erre utaltam, hogyha nem akartak volna lehuzni még egy bőrt az emberről akkor megoldhatták volna a kompatibilitást is mint ahogy sztem az is csak pár helyen változtattak rajta.
@sirplee: DE igen egy grafikus motor,de ha teljesen nulláról irtak egyett akkor az elvileg nem lehetne kompatibilis a mostaniakkal, ha meg ugy irták meg, hogy a mostani részekből is jó adatokat kapjanak akkor az eléggé megkötötte a kezüket , hogy tényleg jó és optimalizált legyen .
Elég csak a viz a föld alatt hibára gondolni, , igy a mostani terület vagy kiesik vagy az uj alatt is ott lesz a viz vagy nem tudom de az biztos :) -
sirpalee #12617 Az EDGE nem csak grafikus engine? (Eagle Dynamics Graphics Engine?) -
Caterpillar #12616 Nem arról van szó, hogy ugyan az, de az alapok onnan jönnek, nameg FC1-FC2 váltás $$$$$
EDGE-nél meg csak simán nem merik bejátszani szerintem... -
Én nagyon nem hiszek azért ebben sem nagyon, mert mig az FC1.1 után mikor megjelent a world azt mondták, hogy annyira más az egész, hogy nem kompatibilis vele és emiatt kiadták az FC2-t. ÉS ha még mindig a lomacos kód volt az alapja akkor simán megoldható lett volna a tovább vitele mint most.
Aztám most az EDGE elvileg uj motor,de mégis kompatibilis lesz rá az összes eddigi DCS modul?
Valami itt nekem nem kerek akkor -
Elvileg igen, azt hogy mit es mekkora mertekben irtak ujra azt ED tudna megmondani. De mivel azota es 2.0-ban benne levo hibak kozul maig van ami megvan, igy gyanithatoan igy van. Edge elvileg nagyobb valtozast hoz majd. Kiderul... -
Akkor a péntek kilőve? :( -
77pxdumbo #12612 Üdv!
Mikor kellene a huey-t tesztelni? -
SnowFox79 #12611 Sajnos csak kopter kell jelenleg. A kopteres feladatok tesztelése zajlana. Amire készülni kell. 1-2 óra tesztelés. a feladatok követése, ahogy a gép adja őket. Közben nekem TS-en lekommunikálni a dolgokat, hogy minden a megírtaknak megfelelően zajlik-e.
Ha Wittman elérhető lesz megkérem, hogy lője fel a küldit és akkor le lehet tesztelni a csapásmérők feladatait is, de ezt nem ígérem 100 ra.
A heliseknek viszont a feladatokat kell majd csinálni! Nem élményrepülgetni. Különben sosem végzek a küldetéssel!
Üdv.
SnowFox -
Tehát még a kód is elvileg csak "kalapálása" a Flanker 2.0-nak? -
_LG_ #12609 Szia! négyen vagy 3an merevszárnyuval csatlakoznánk!? -
sakkay #12608 Ja és persze annak is vagyok.
Ha Kamov, vagy Huey teszter kell annak is..
mindent repülök ami heli.
-
sakkay #12607 Na éppen ma jötte haza pestországból, hány körül kellene a minyó? -
SnowFox79 #12606 Üdv All.
Mára szükségem lenne egy Minyó pilótára is. TS itt is szükséges!
Üdv.
SnowFox -
SnowFox79 #12605 Üdv All.
Mára szükségem lenne egy UH-1 pilótára. TS szükséges!
Üdv.
SnowFox -
Szaggatos #12604 Köszönöm, így már tényleg világos :). -
Idézek egy régebbi írásomból.
A gázturbinák lapátjai és a kompresszorlapátok a repülőgépek szárnyaihoz hasonlóan profilozottak, bizonyos állásszög-tartományban képesek üzemelni, amit alapvetően négy fő tényező határoz meg: a pillanatnyi levegőátfutás, a hajtómű-fordulatszám, a repülőgép állásszöge – ami komoly hatással van a szívócsatorna áramlási viszonyaira – és a magasság. Egyes repülési helyzetekben előfordulhat, hogy a szárnyakhoz hasonlóan a szívócsatorna légáramlás-változása miatt a lapátsorok állásszöge annyira megnő, hogy ugyanaz az átesési jelenség zajlik le, mint egy szárnyon. Azonban a hajtóművekben több lapátsor van, a lapátok elcsavarása és beállítási szöge függ attól is, hogy hányadik fokozatról van szó. Tehát adott repülési helyzetben lehet, hogy csak adott fokozat vagy néhány fokozat esik át. Az átesés lehet olyan, hogy csak pillanatokig tart, és megszüntetve a nagy állásszögű manővert és a tolóerő (gázkar) helyes beállításával a hajtómű fordulatszáma (teljesítménye) feletti kontroll visszanyerhető.
(A kompresszor- átesés a magyar repülő-műszaki terminológiában hajtómű-pompázs néven található meg.)
Súlyosabb esetben tartós a pompázs (stagnation stall). Ez azt jelenti, hogy a repülési helyzet változtatása ellenére az átesés nem szűnik meg és a gázkar helyetlen használata még csak súlyosbít ezen, a gázkar mozgatására jellemzően nem vagy nem a megfelelő módon reagál a hajtómű. A gázkar előretolásakor a vezérlőrendszer növeli a tüzelőanyag-betáplálást, ezzel nő a hőmérséklet is. A hajtómű hűtését viszont a rajta keresztül áramló levegő adja, a külső levegőáram megcsapolása és a turbinalapátok furatain átáramló levegő. Tartós kompresszor-átesés esetén a gázkar előretolásával a hajtómű-fordulatszám nem nő – vagyis a levegő átfutás sem – a hajtómű hőterhelése a többlet tüzelőanyag-betáplálás miatt azonban igen. Ha tehát a pompázs tartósan fennmarad, akkor a hősokk és a hőterhelés miatt a hajtómű tönkremehet – mind a turbinalapátok, mind a hajtómű tengelyének csapágyazása – de mindenképpen megviseli, az élettartamot komolyan csökkenti. Tartós pompázs/átesés esetén ezért a hajtóművet le kell állítani. A tüzelőanyag-betáplálás ekkor megszűnik, a fordulatszám csökken, ezután válik lehetségessé a hajtómű újraindítása. Mindez persze időbe, tehát magasságvesztésbe kerül. A hajtómű-fordulatszám csökkenése és az újbóli felpörgetés nem csettintésre megy végbe...
-
Szaggatos #12602 Értem, köszönöm, csak valahol a manualban hajtómű átesésről is volt szó. Az ugyanez lenne, vagy valami más? -
Igy van. A hajtóműnek van egy kisnyomású kompresszora 1-es mutató, és egy nagynyomású kompresszora 2-es mutató, ha a hajtómü pontos furdulatszámáról beszélünk az egyes vagyis a kisnyomású értéket vesszük figyelembe. -
A MiG-21bisz hajtóműve tudtommal rendelkezik kis- és nagynyomású forgórésszel, a kettő fordulatszáma nem azonos. -
Marci_ #12599 Köszi, ez itt is új volt. És miért van benne 2 db fordulatszámmérő? -
Negativ G-nél nem kap a hajtómü üzemenyagot a fő tartályokból, van egy tartály amiből negativ g alatt kap de ennek kicsi a kapacitása, rövig ideig lehet igy repülni.
15 másodperc utánégető nélkül
5 másodperc első utánégető fokozaton
3 másodperc második utánégető fokozaton
Utána 30 másodpercig kell pozitiv g-vel repülni hogy a negativ g tartály feltöltődjön.
A gyorsulásmérőt, (amelyiken -4 és 10 közt van az érték) kell nézni hogy ne sokat legyen minuszba. Ha nagy magasságból gyorsan kell süllyedni azt fejjel lefele szoktam mert úgy nem megy minuszba.
A manual 35 oldalán jobban leirja ha tudsz angolul. -
SnowFox79 #12597 Üdv Dumbo.
Megoldom. -
Szaggatos #12596 Azt valaki el tudja magyarázni, hogy pontosan mit nem szabad csinálni amitól leáll a mig 21 hajtóműve süllyedéskor?
-
77pxdumbo #12595 Esetleg Huey nem kerül bele valahol? Minyóval még nagyon alapon vagyok.
Utoljára szerkesztette: 77pxdumbo, 2015.01.13. 21:04:39 -
Marci_ #12594 Szia, igen, lehet (Su25T, TF51). -
Indi69 #12593 Üdv. az alap gépeket ( su25 p51 ) lehet neten repülni? Üdv -
_LG_ #12592 Szia! Az este pontosan mikor? A-10C-vel támogatom Gidát, ha kell. -
SnowFox79 #12591 Igen a harci bevetések alatt megesik, hogy az ellenségnek nem fog tetszeni a munkásságod :-) Könnyű célok várhatóak, igazi Minyó ellenfelek. Nem kell megijedni, bár a biztos fegyverzet kezelés nem árt.
Üdv.
SnowFox -
SnowFox79 #12590 Reaper! Az tuti, hogy szólok, ha más nem akkor csak ezért rakok be vörös vadászt :-)
Mindenkinek köszi a választ, hamarosan az illetékeseket megkeresem.
A hardveres témához meg én is hozzászólnék de csak 2 percben.
https://www.youtube.com/watch?v=Ynv0O_ulKbQ
Üdv.
SnowFox -
Szólj, ha kell vadász lelőni a Minyókat meg a Wartburgot!
-
GálTomi #12588 Egy minyot bevallalok este. -
Ha CBU-t kell szórni, rám számíthattok. -
Marci_ #12586 Én egyre beneveznék, bár inkább a minyó repül engem. A harci bevetések alatt azt érted hogy vissza is lőnek? :) -
Caterpillar #12585 Mindamellett, hogy valahol igazad van, elég visszás azért szót emelni, mert itt épp nem a DCS-ről esik szó (Pedig tulajdonképpen de, hiszen a hardverigénye jogos kérdés), főleg a pár héttel ezelőtti incidens fényében....
Arról nem is beszélve, hogy mennyi energiát fektettél a legépelésébe, feleslegesen.... -
SnowFox79 #12584 Üdv All.
Felmérést készítek:
Hány MI-8 legyen a küldetésben? Olyanok írjanak akik biztosan repülik a típust. A feladatok nem gyakorló küldetések lesznek, hanem harci bevetések, ellenséges területen.
Válaszokat ide várom.
Ezen kívül kell majd egy A-10C pilóta aki végig CBU-za a terepet, tesztelendő a dolgokat.
Üdv.
SnowFox
Utoljára szerkesztette: SnowFox79, 2015.01.13. 04:07:39