37051
Nevada_900x350.jpg
Digital Combat Series: World

A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)

*-------*

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.

HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!

DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!

A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!

Szimulátor történelem KATT IDE!
  • Cancri55
    A szimbolika itt található: >Eagle Dynamics\DCS A-10C\Doc\DCS A-10C Flight Manual EN.pdf és a 411 - 412 oldal. Ha a szimbólum sima rombuszban van, az földi besugárzás, ha a rombusz tetején látsz egy lefele kacsacsőrt, az vadász, vagy awacs besugárzás. Ha a szimbólum az RWR belső körén belül van, az hatótáv szempontjából veszélyesen közeli gép, vagy földi radar.
  • sakkay
    Közben megértettem(nagyjából), meg beállítottam a rendszert, de arra jutottam, hogy amíg nem tanulom meg ki-kicsoda és mit használ, 4 chaff, meg 2 flarest szórogatok' manuálban. Aztán ha már megy faszán a harcrendszer, visszatérek mélyebben a kérdéshez.
  • Cancri55
    Úgy tudom van az A10c manual-ban talán a leges legvégén egy szimbolika jelmagyarázat. Te indítod a szórást HOTAS CMS up vagy forward, a billentyűzet parancsot meg tudod nézni a settings-en belül. A radarosról általában először besugárzásod van, ha indított hangjelzést kapsz, illetve villog a szimbólika az RWR kijelzőn. Ez ellen A ill. B program a legjobb, én a B-t szoktam használni. Úgy hallottam, hogy már a TOR indít megelőző besugárzás nélkül is, tehát érdemes felderíteni, arra van a jó kis target pod.Az infrás földiről nincs besugárzásod, csak akkor érzékeli a rendszer, ha az aktív missile veszélyt érzékel, csakhogy az lehet a közelben suhanó amraam, vagy r77, r73, 27ET, 27T, aim9. Tételezzük fel, hogy nincs A-A fenyegetés, akkor az infrás indításról hangjelzés, és egy villogó M az RWR-en. Akkor is jelezni fog a rendszer M azaz missile fenyegetettséget, ha a közeledben saját vadászok eregetik a raksit... szóval nem úgy van ám az csakfigyelnikellmindenre :D
  • wittman
    Tudom, azóta van még egy nálam deszkával együtt...

Amúgy elkelt a vga...
  • Cancri55
    Wittman van nálad egy processzor is, azt nem akarod eladni? csak ötlet ;)
  • PhantomAss
    pont most akarok venni én is nvidia kártyát (a gtx 560ti-t cserélném le), de minimum 2gb vram-mal szereltet keresek
    de amúgy jó az ára
    Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2015.02.10. 13:26:07
  • GaBika6
    Nagyon megéri vigyétek...
  • wittman
    Tudom, hogy nem hirdetési topik, de mivel szimulátoros körben áron alul odaadom, így hát ha valakit érdekel:

Eladó sorba került a jól bevált Asus Nvidia GTX 580 1,5GB VRam videókártyám.

A VGA kifogástalanul működik, csak lecseréltem ugyanúgy GTX 580-ra, csak 3GB Vram-os verzióra.

A szimulátoros közösségen belül 25.000Ft-ért elvihető, hardveraprón 30.000Ft-ért lesz hírdetve!
    Utoljára szerkesztette: wittman, 2015.02.10. 12:01:27
  • VO101Tom
    Persze. Az intel azonos paraméter esetén is jobb lenne, a tied ráadásul 4 Ghz-en megy. Sokkal jobb a játékokra, akkor is ha a többi alkatrész ugyanolyan mint az enyém. Full HD-ban játszom én is, mert annyi a natív felbontása a monitornak. A kabinbelsőben nem tudok butítani semmit, a táj és a gépek viszont eléggé le vannak véve. De így is, ha beülök egy A10-be, akkro 3-4 másodpercig nézem, ahogy felépíti és betextúrázza a kabint. Nevetséges néha mennyi polygont és textúrát qrnak el, múltkor láttam képet a készülő ww2-es P-40-ről, egy qrva gázkar-gombra többszáz polygont pazaroltak, aminek a tizede is bőven elég lenne...
  • PhantomAss
    hmm, ennyit számítana a proci?
    nekem ugyanaz a gpu és a ram mint neked, csak egy i 2500k 4 magos 4ghz-en, és medium-high beállításokkal simán megy full hd-ban
    online csöves légvédelem tényleg zavaró de játszható
  • VO101Tom
    Hú, az a gép így nagyon kevés a DCS-hez. Nekem 6 magos 1055T AMD-m van, 2.8 GHz-el magonként, 8GB ram, 560Ti kártya és igencsak minimál beállításokkal hajlandó csak futni. Online gyakran beszaggat így is, ha a csöves légvédelem rákezd akkor konkrétan diavetítés lesz 1 fps-el...
  • PhantomAss
    EDTracker ismerős valakinek? Trackir alternatíva, nem infra led-et használ hasnem giroszkópot.
    EDTracker home page
    otthon is el lehet készíteni, de lehet venni összeszerelt példányt is (~40 angol font), DCS támogatja
    videó:

Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2015.02.10. 10:40:11
  • metokote
    Azt hiszem 1 darabig mehetek a levesbe! köszönöm...
  • Indi69
    Minimum system requirements: OS 64-bit Windows Vista, 7 or 8; CPU: Core 2 Duo 2.0 GHz; RAM: 6 GB; Free hard disk space: 10 GB; Video: 512 MB RAM card, DirectX 9.0c - compatible; Sound: DirectX 9.0c - compatible; requires internet activation.

Recommended system requirements: OS 64-bit Windows Vista, 7 or 8; CPU: Core i5+; RAM: 8GB; Hard disk space: 10 GB; Video: Shader 3.0 or better; NVIDIA GeForce GTX560 / ATI 6950 DirectX 9.0c or better; Sound: DirectX 9.0c - compatible; DirectX: 9.0C; requires internet activation.
  • metokote
    Üdv! A windovs 32 bites,a steames változatom van letöltve. A telepítés helye illetve felhasználó jogosultsága nem zavar be.Dcs mappa törlése megvolt! Az ms visual c ++ az oldalon lévők közül melyike kellene letöltenem?
    Gépem adataiCPU P 3.4 GHz
    RAM:1 Gb
    HDD:37Gb
    VGA:Geforce 7600 GT 256Mb DDR3
  • sakkay
    Köszi. Már csak azt nem értem, hogy ha mondjuk manuálon beállítom a b programot, magát a dobálást nekem kell csinálni(ugye?), honnan tudom mit dobjak, ha mondjuk több fajta elhárítótól is jön a besugárzás, és érzékel rakéta indítást. Vagy aki indít, annak megváltozik a jele? Van valami táblázat ahol meg lehet tanulni\nézni a jeleket?
  • JoeDestroy
    THX!
    Aha fel van telepítve a DX9c. :)
    (Clod, ROF, BMS4 ETS2 és még sok egyéb megy)
    A DCS is ment eddig.
    No de délután akkor újrahúzom a legfrissebb letöltésekkel.
  • Cancri55
    ... vagy az a nagyobb szívás, amikor semi módban rámész a shilkára, és kapod a manpadtól az infrásat... itt is a radaros mérést helyezi előtérbe, aztán szórhatod a chaff-et, és kanalazhatod magad :D.
  • Cancri55
    Kicsit felelevenítem a rég használt, és gyakorlatban bevált módszert, ahogy Gida is írta, manual üzemmódot érdemes használni abban az esetben, ha nincs 100%-os információd arról, hogy a célkörzetben milyen fenyegetettséged lehet, ebbe a légit nem sorolnám, kifejtem miért, de előbb jöjjön a földi. Az "A;B;C;D;E" programokat ajánlom, teszteld le, ezek elég aktív védekezési programok, nagyon hasznosak váratlan veszély esetén, "B" program radaros légvédelem ellen, és csak egyet kell léptetni a "C"-re infrás ellen. A semi üzemmódot akkor szoktam alkalmazni, ha 100%-an ismerem a fenyegetettséget, ez általában vadászgép szokott lenni, így a rendszer felismeri a fenyegetettséget, és a megfelelő programot automatikusan beállítja, neked csak annyi a dolgod, hogy elindítsd a programot, manőverezz, és a ha elég ügyes vagy, akkor eléd kerül a támadó vadász, és küldheted neki az aim9-et. Az "I;J;K;L;M" programok takarékosabb programok a chaff és flare szórásának mennyiségét tekintve, ezeket akkor érdemes használni manual üzemmódban, amikor tudod egy rácsapásnál mire számíthatsz, így a közvetlen rácsapás megkezdése előtt aktiválod a programot. példa: már csak 30 mm gépágyúd van, és felderítettél strelát, vagy iglát, nagy eséllyel kénytelen leszel a hatótávon belül végrehajtani a csapást, kb 2,5 mérföldről elindítod (fejből nem emlékszem melyik pontosan, de az "I;J;K;L;M" programok valamelyike) a programot, másodpercenként szór 1 infrát 20 alkalommal. A billentyű kombinációknál érdemes megnézni a HOTAS beállításokat, ugyanis sok fontos vezérlés ott megtalálható, mert a HOTAS lényege, hogy gyorsan tudjál olyan funkciókat vezérelni, amelyek elengedhetetlenek az aktív harcászati feladatok végrehajtásához anélkül, hogy elengednéd a gázkart és a botkormányt.
    Szerkeszthetsz tetszőlegesen magadnak programot, legalább tudni fogod, hogyan kell csinálni, de felesleges, hacsak nem valami specifikus feladatot hajtasz végre Lényegében elég jók az alap programok, csak meg kell tanulni, melyik mit tud.
    Utoljára szerkesztette: Cancri55, 2015.02.10. 04:27:05
  • wittman
    Töltsd le a legújabb DCS World telepítőt és a modulokat is hozzá.

Deaktiválni nem kell és így aktiválni sem.

1. DCS World uninstall
    2. telepített DCS World mappa törlése, mert maradhat benne egy pár dolog.
    3. DCS World telepítése
    4. DCS modulok telepítése

Elvileg, ha a géped jó, akkor indulnia kell.

Ugye dx9c fel van telepítve a gépedre?
  • sakkay
    És manuálisan dobálod?
  • sirpalee
    Jogos, jogos. :) De mint mondtam, a lustaság győz egyelőre.

Be van tervezve, hogy keresek egy normálisabb csapatot, ahol van idő / lehetőség ilyenekbe beleszokni, de azt majd csak pár hét múlva. Addig, meg míg egyedül repkedek (mostanában úgyis szinte csak VA szerveren játszom).
  • TG Gida
    Az a baj a semiauto-val, hogy nem tud gondolkodni.:) Pl.: Éppen mér egy Osa, ennek megfelelően beállít egy chaff programot, ha ekkor indítanak rád egy strelát, tuti leszednek. Én manualban használom, I program: 2xchaff, J program: 1xflare. Így gyorsan lehet váltani, ha baj van.
  • sakkay
    Köszi..
  • macleody
    Ha emlékezetem nem csal 7-es bill az indítás, 8-as a leállítás. Ha programozva van a cucc, hogy többet dobáljon ki egymás után. Nem numerikus bill-en.
  • sirpalee
    Csinálsz magadnak külön programot erre, ami csak flare-t vagy csak chaffet dob le. Aztán igény szerint ugrálsz a programok között. Ezt ott tudod megtenni, ahol amúgy bekapcsolod a különböző CMS rendszereket és kiválasztod a módot.

Ha jól rémlik az erre vonatkozó beépített tutorial végigvezet ezen. (én a félautomata módot szoktam használni, ami a megfelelő programot indítja akkor amikor én mondom neki és kézzel lövöm le a programot, hogy tartalékoljam a CMS-t - éljen a lustaság )

A képen jobb felül a Fuel Gauge alatt.

Utoljára szerkesztette: sirpalee, 2015.02.09. 16:59:42
  • zoltang
    DCS: MiG-15bis - Aerial Gunnery
  • Marci_
    Szia, próbáltam, kepfeltoltes-t nem szereti, tinypic-el meg volt egy kis furcsaság...
  • sakkay
    A-10 nél semi módban tudok dobni manuálisan chaff-ot és flarest? És ha igen hogyan keressem a billentyű kombinációnál?
    Alakul alakul, de mindjárt kifolyik az agyam..még jó , hogy szabin vagyok
  • JoeDestroy
    Esetleg mindet a legújabb verzióban kell letölteni és úgy felrakni?
  • JoeDestroy
    Régebben volt frissítve.

Van négy modulom is hozzá. Teljes reinstall esetén (gondolom uninstallal kezdve) a modulokat újra kell telepíteni, és aktiválni?
    Kell inaktiválni előtte valahol?

A mostani:
    Problémaesemény neve: APPCRASH
    Alkalmazásnév: Launcher.exe_DCS
    Alkalmazásverzió: 1.2.14.36041
    Alkalmazás időbélyegzője: 548c8748
    Hiba – modul neve: DXRenderer.dll
    Hiba – modul verziója: 1.2.14.36041
  • PhantomAss

hajrá hajrá
  • beci43
    Köszi a gyors választ.Akkó' neki is ugrok!
  • PhantomAss
    én is win7-ről váltottam win 8.1 pro-ra. Azt kell mondjam nálam SOKKAL jobban mennek a játékok. pl. a win7-en a BF4 low-on szaggatott, a 8.1-en high-on simán játszható.
    Az újabb játékoknál kivétel nélkül van néhány fps növekedés, sok játékkal teszteltem.
    Megéri váltani.
    Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2015.02.09. 13:11:45
  • beci43
    Urak!Win 7 64-ről ugranék Win 8.1 64 prora.Még mindig tartja magát,hogy 8 alatt lassabbak a játékok,vagy ez már a múlté?
    Utoljára szerkesztette: beci43, 2015.02.09. 13:07:35
  • wittman
    Milyen verzióra történt az update.Régen volt frissítve? Meg lehet, hogy nem úszod meg egy teljes reinstall nélkül.
  • hrundibaksi
    Itt egy kis base-menu-window FC3-hez

• hrundibaksi
  • Borisz80
    Jól sikerült fotóhatás!
  • hrundibaksi
    Repülés közben nem lehet!