37057
Nevada_900x350.jpg
Digital Combat Series: World

A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)

*-------*

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.

HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!

DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!

A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!

Szimulátor történelem KATT IDE!
  • wittman
    Akkor használd Overdrive funkcióval, mert mint a log file mutatja, az még csak 50% alatti ventilátor vezérlést használ(2550 ford/min), ami nem hangos még. Azért azt ne várd el egy vga-tól sem, ha 99%-os GPU kihasználtság van, ne emelkedjen a hőmérséklet és ne emelkedjen a ventilátor fordulatszáma is. Gondolj bele, hogy ez a GPU kibír akár 90 Celsius fokot is.
    Utoljára szerkesztette: wittman, 2015.03.12. 00:54:58
  • VO101Tom
    Köszi a figyelmeztetést.
    Csak akkor szoktam driverekkel, meg firmware-ekkel szarakodni, ha valamivel baj van. Az ilyen pár %-os sebességnövekedés, meg kompatibilitási javulás sosem használt egyéb eszközökkel hidegen hagynak :)
    Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2015.03.12. 00:17:42
  • molnibalage83
    Ezen a képen a fák körül azok a foltok micsodák? Ja, egy technikai kérdés. A fák azok shaderekkel vannak megcsinálva?
  • molnibalage83
    A játékok sajnos nem egyenletes terhelést raknak rá. Az Alan Wake és DCS alatt is felhúztam mindent maxra és az istennek sem akart OD-val elszállni. OD kikapcs, Alan Wake folytat és kétszer is meghalt a gép. Normál állapotban ezért úgy használom és használtam eddig, hogy -10%-15% áramfelvétel és kb. 860 Hz-re húzom le az órajelet. Így nem megy 53 fok fölé és a venti hangján is hallani, hogy van tartalék a rendszerben.
  • wittman
    Ha jól értem, akkor csak Overdrive funkció alatt stabil, maximális teljesítményre rakva?
  • molnibalage83
    Sajnos nincs meg rá a lehetőségesm, hogy máshova pakoljam. A log fálj alapján nem értem, hogy OD funcióval állatira felhúzva miért nem száll el, OD-t lekapcsolva meg garantált az elszállás...
  • wittman
    Megvizsgáltam a log filet és azt kell mondanom, hogy gyanítom a vga-d rendben van. A te kártyád egy Sapphire által tunigolt(OC) HD 7850-es kártya, melynek 920MHz a GPU frekije 1245MHz a memória frekije. Szépen látszik a log file-ból, hogy ha az Overdrive funkció be volt kapcsolva a kártyádon, akkor ez még 1GHz-re is felment a GPU a memória meg 1450MHz-re, mikor 99%-on volt a GPU aktivitás, 41%-os ventilátor fordulatszám mellett 2560for/min környékén pörgött.

Ha ki volt kapcsolva az Overdrive funkció, akkor maradt a kártya a gyártó által beállított OC-s értékeken(920/1245), 99%-os GPU terheltség mellett szinte megegyezőek voltak a ventilátor adatok és a hőmérsékletek, mint az Overdrive funkcióval.

Szerintem ez a vga hűtése rendben van, talán még a VRM része kap-e valamilyen hűtést, mert az lehet még a hiba okozója.

Megvizsgáltam a Tápod paramétereit is. Elvileg ennek a tápnak a 12V-os 18A-el terhelhető ága 2db van. Ez a táp elvileg el kell hogy bírja a kártyádat is, de...Én ezt a kártyát kipróbálnám egy másik gépbe is, amiben legalább olyan tápegység van, amely 12V-on tudja a 20 Ampert.
  • molnibalage83
    Roger.
  • sure
    OFF

Elnézést, tényleg előfordulhat, hogy a Fórumok-Játékosok fóruma-Digital Combat Series: World elnevezésű topikban esetleg véletlen átgörgettem a hónapok-évek óta tartó gép problémád egyes részleteit, illetve nem kísértem figyelemmel az általad látogatott összes topikot, ahol szintén előjöhetett esetleg a téma. Ígérem, igyekszem jobban figyelni a jövőben!

ON
    Pasztázd újra. Mit veszíthetsz. Lehet, hogy az a nyomorult érzékelő is ott van. Lehet, hogy csak kiszáradt a gyári. Ha már megvolt, akkor is. Lehet, hogy nem sikerült 100%-osan elsőre.
    Utoljára szerkesztette: sure, 2015.03.11. 22:25:07
  • wittman
    Akkor ne frissítsetek firmware-t most: 850 Pro firmware hiba
    840 Evo olvasási sebesség hiba

840Pro-k nagyon jók, de tudom ajánlani a Kingston HyperX 3K SSD-ket.
  • molnibalage83
    Úgy látom, hogy nem figyelsz... DEFAULT értékkel száll el. Azért állítgattam, hogy biztos legyen a hatás. Akkor meglepően nem szállt el.

Most kétszer is sikerült az Alan Wake-nél DEFAULT beállítással.. Itt a log.

Vicces, hogy atomrahúzva nem sikerült és aztán a játékban továbbhaladva és defultra rakva és overdrivot lekacspolva már kétszer is elszállt. Gyak hallásra megmondom, hogy mikor 54-55 fokos a GPU és mikor van határhelyzetben...

Semmit sem tudok csinálni, hogy ne szálljon el. 55 foknál nem szabadna. Pont. A hőmérő ennyit mutat. Pont. Mivel a vezérlés a hőmérséklet jelen kellene hogy alapuljon innentől fogva az automata szabályzás nem lesz jó, mert szar az alapjel...

És a legszebb az egészben, hogy levett ház oldalall. Ha fent lenne, akkor szanszosan még hamarabb elszállna...
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.03.11. 22:14:21
  • sure
    ON

Néhány ápdéttel ezelőtt óta a játék jobban használja a CPU-t (igaz, továbbra is csak 2 szálon) meg a VGA-t is.

OFF

-15% áramon és -5% frekin is egyszer elszállt a gamma - lsd előző HSZ, + igen, miért ne, ennyivel kevesebb kakaóval pont nem tudja éppen akkor azt az órajelet produkálni, mi mást is tehetne, mint hogy elszáll?

Itt dobálózol 50%-okkal, de az se világos, hogy memória, GPU órajel, vagy feszültség, vagy minek az 50 / 150 százaléka, így tényleg rohadt nehéz ám értelmes segítségert nyújtani, még vagy 365 hozzászólás lesz így, mire valamire juthatunk (minden napra egy vese, ahogy a kórboncnok gyakornok mondaná).

Ha neked lennék, a következőket tenném, ebben a sorrendben:

1. VGA-n mindent gyári beállításra visszavennék, teljes driver legyakás, eszköz eltávolítás, gép kikapcs

2. gép teljesen áramtalanít, VGA-t kivesz, szemrevételez, hogy látható-e csavar-kisés, fizikai elváltozás nem választotta el a hűtőt a GPU-tól (egy rendes újrapasztázás meg akár csodát is tehet). Aztán VGA-t tutira rendesen visszatesz,csatlakozásokat, kábeleket ellenőrizni mindehol, bármilyen kontakthiba a gépben váratlan, vagy kiszámítható dolgokat okozhat

3. bekapcs, legfrissebb driver meg lehetőleg a kártyához paszoló gyári monitoring program lehúz, telepít, megnéz, a hiba fennáll-e.

Tudo, nehéz elhinni, de a számítógép hibakeresésnél és a hibák heggesztésénél hinni is kell benne, hogy működni fognak :)
    Sokszor tényleg az van, hogy az ember szétszed egy nem működő eszközt, megmozgatja a csatlakozásokat, összerakja, aztán onnantól működik. De szoftvernél is. Amit az emberek a reboot helyett logoff vagy switch userrel megspórolt időnek gondolnak, azt még aznap elvesztik, amikor szopnak végette és úgyis reboot lesz a vége.

Szóval az üzenetem lényege, hogy először mindent gyári értékre vissza, és úgy nézni a dolgokat. Ha a hardver nem bírja a gyári specifikációkat, akkor vagy selejtes, vagy meghibásodott, kár tovább szopórollerezni vele, ha mi magunk nem értünk a javításához.

• sure
    OFF

Most nemazér, de ha random össze-vissza vannak b@szva a gyári feszültségek meg órajelek, akkor ne csodálkozzunk, hogy ufójelenségeket produkál a hardverünk.

ON

Utoljára szerkesztette: sure, 2015.03.11. 21:38:54
  • GaBika6
    Lehet tölteni a korábban linkelt desert map-ot!!!
    Most nem tudom letesztelni, de aki kipróbálja ossza meg milyen plz!

Utoljára szerkesztette: GaBika6, 2015.03.11. 21:12:41
  • GaBika6
    Nálam, mikor a képeket készítettem, ha a tenger felé néztem 60 fps, ha a tenger felől a szárazföld belsejébe tekintettem 19 fps! Kb. ez a DCS jelenleg sajnos! Lehet vele játszani, de tökéletes ez a térkép nem lesz...

• molnibalage83
    Hát ez furcsa. Hétégén a sima Alan Wake-et tolva még -15% áramon és -5% frekin is egyszer elszállt a gamma. Most mindent maxra húztam és az istennek sem akar elszállni...

A furcsa viszont az, hogy akkor DCS-ben is megnéztem mi a hatás. Nem vicc, teljesen mindegy, hogy mi a VGA beállítás. 50%-kal feljebb húza is az FPS változás 2-3%. Mi a görcs...?
  • sakkay
    A-10 éjszakai küldiknél mit érdemes használni? Értem itt főleg a célfelderítést.
  • Gundark 1 1
    Nekem a rendszerem még mindig egy 4 éves Kingston 60Gb-son fut és hibátlan :)
  • Indi69
    Csináltak valamit a k4 FMjével ? A szárny már nem törik olyan gyorsan, de valami iszonyat szarul fordul. Vagy csak én érzem rosszul? A póni meg kimondottan jól bírja a találatokat
  • VO101Tom
    Samsung 850 Pro SSD-t vettem én is. Amennyire a tesztekből nekem lejött, Samsungon kívül mást nem szabad venni, az otthonra szánt EVO és a munkagépekbe szánt PRO között 10e Ft volt a különbség, annyit nekem megér (ezen a gépen dolgozok is).
  • Indi69
    "Vagy arra gondolsz, hogy a VGA annyi áramot vesz fel, hogy a táp fekszik meg?" Nekem már volt, 65 fok környékén fánk tesztben. DE ez a táp nem hiszem, hogy kevés.
    Utoljára szerkesztette: Indi69, 2015.03.11. 18:59:31
  • molnibalage83
    Ha kevés a kraft, attól melegedik túl a VGA? Ez elég vicces lenne. Vagy arra gondolsz, hogy a VGA annyi áramot vesz fel, hogy a táp fekszik meg? Az meg nem lenne ennyire jól köthető a VGA hőmérséklethez.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.03.11. 18:38:23
  • Indi69
    Gondoltam hátha kevés, de ez nem az :) Üdv
  • Zpogi
    Szia Frenky,
    nekem akkor csinált ilyet a Freetrack, amikor a főoldalon a Source-nál véletlenül a Demo Video volt kiválasztva kamerának.
  • JoeDestroy
    EFI boot lesz a win idítása

- Gyorsabb végrehajtás: talán ez a legfontosabb az összes közül. Az UEFI sokkal gyorsabban fut le, mint a BIOS, így ha a hardverelemeink is olyanok, akár 10 másodperc alatt is harcra késszé válhat a gépünk bekapcsolást követően. Ehhez persze leginkább SSD-re van szükségünk, de utóbbi önmagában nem képes erre – BIOS-os gépeken 20-25 másodperc így is kell.
    [PCWorld]
  • wittman
    Most már ne állítsd át a deszkádat, mert nem fog tudni bootolni a rendszer. Majd ha lesz win8.1 újratelepítésed, akkor átállítod és úgy telepíted a rendszert. Amúgy nem vesztettél sokat, mert nem 10-15sec töltődik be a rnrszer, hanem max 30sec alatt, na bumm. :) Még mindig jobb, mint HDD-ről.
  • PhantomAss
    ezen mit értesz hogy "uefi módban" telepíteni a wint?
    Nekem uefi-s alaplapon van, de nem állítottam be ilyesmit a telepítéskor
  • bgabor
    Ez úgy megy hogy a gépben van egy SSD meg egy merevlemez is. Az SSD-re megy a windóz, meg két-három kimondottan reteklassan töltő játék, minden más meg a merevlemezre. Ezért kell egy 120-200 gigás SSD és egy 500 gigás-egyterrás merevlemez.
    Windows 7 például kapásból lefogalal magának 50 gigát az SSD-ből ilyen olyan szarságokra(lapozófájlra a memória duplája, hibernációhoz a memória méretének megfelelő terület stb).
    Windows 8.1 jobban működik már, nálam most friss telepítés után 27 gigát foglal.

SSD meg Win 8.1 mellé érdemes UEFI biosos alaplapot szerezni, és UEFI módban telepíteni a Win 8.1-et, így érhető el a 10 másodperces windóz betöltési idő.
  • Solt
    Attól függ, hogy döglik meg... ha az EPROM épségben marad ahol ezeket az adatokat tárolja, akkor könnyen. De szerintem napi 42GB-t hozni átlagban 10 éven keresztül, az sokszorosan meghaladja az átlag felhasználást... ilyen adatmennyiség mellett még torrentezni is lehetne róla...
  • molnibalage83
    Ezt sejtettem, a kérdésem pontatlan volt. Egy megdöglött vinyó esetén is?
  • Solt
    Szoftveresen kiolvasható.
    Utoljára szerkesztette: Solt, 2015.03.11. 14:04:32
  • molnibalage83
    Hogyan ellenőrzik a garanciánál az adatmozgás mennyiségét?
  • Solt
    Nem... például a Samsung 850 Pro-ra 10 év garancia van, 150TB erejéig. Ez napi kb 42GB... :)
  • Ludowik
    Nekem a rendszer van 'terrán a hommi meg 500 on. És akkor egy terrára rakom a holmit legfeljebb particionálom az 500 marad tartaléknak az az öregebb amúgy is. win 8 nak meg akkor sdd-t tennék. Nekem is 16 giga van a win 7 64 melett.
  • PhantomAss
    Az ssd témához hozzászólva, én úgy akarom megoldani majd hogy egy 256-osat vennék, és arra raknám a wint (kb 50gb) és a játékokat (kb. 100gb).
    Ez szerintetek nem befolyásolja nagyon az élettartamát?
    Mert ugye a játék könyvtár azért rendesen van hsználva.
  • Lysandus
    Nehogy 1 TB-et vegyél!!! Nekem is van egy 1TB-s hagyományos vinyóm, meg egy 120 GB-s SSD-m. Nyilván a rendszert (nekem még win7 van) az SSD-re telepíti az ember, és mást - játék, nagyobb progik - nem. Ma már 256-ost vennék, hogy néhány fontosabb alkalmazást oda rakjak. Bár igazából 16 giga rammal ez sem elsődleges szempont.
    Utoljára szerkesztette: Lysandus, 2015.03.11. 13:08:57
  • Ludowik
    És mekkora van neked mert én is gondolkodom egy win 8 cserérben. Bár a cumóm nekem 70 -90 sec alatt fent van a neten is de a hdd lassú szerintem eléggé lefogja a gépet.Mondjuk 1 Tb az enyém az meg sdd-ben nem ócsó.
  • Lysandus
    Qrva jó az SSD! 10-15 mp alatt feláll a rendszer.
  • Ludowik
    Off én a gépemmel kihúzom azokkal a játékokkal amik most engem kielégítenek ,ha meg kell akkor lehet a gépet kicserélem egy nagyobbra .Annó az első pc-m mindenestül volt 189e forint Jó régen volt. A mostani 225e Ft és ez a gép vol 4. Szóval ha megint kell a vol.5. akkor is ehhez az összeghez igazodom addig meg kuporgat kuporgat. ON
  • Frenky
    Hi Tegnap feltettem a FreeTrack 2.2 Amikor megnyomom a startot hibauzenet es kilep. w8.1 valmi megoldas? w7 et ezert nem rakom vissza... A FaceTraknoIR muxik, de nem igazan jol. Help!