37057
Nevada_900x350.jpg
Digital Combat Series: World

A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)

*-------*

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.

HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!

DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!

A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!

Szimulátor történelem KATT IDE!
  • priluki
    hi mig 21 hez nincs magyar cockpit?
  • sirpalee
    Nah vegre, itt volt az ideje. Bezsakoltam a mi-8-at meg a hawk-ot. :) Kar, hogy a C-101 meg nincs fenn steamen, pedig az is jo kis alacsontamadonak nezett ki...
  • Solt
    Közben steam-n is megjött a leárazás. 60%
  • gsg16
    VIDEÓ a Gripen balesetről.Mielőbbi jobbulást a pilótának!
    Utoljára szerkesztette: gsg16, 2015.06.11. 20:50:34
  • Papa01 #15631
    Erről hallottatok??
  • Cancri55
    KAMOV
  • Papa01 #15629
    Sajnos ITT azt írják, hogy a pilóta megsérült, de stabil állapotban van. Remélem, mihamarább felépül.
  • whiteskull
    Remélem nincs komolyabb baja a pilótának, mivel egyszerre nem mondták, hogy sérülés nélkül megúszta.
  • Papa01 #15627
    Megint elvesztettünk egy Gripent... :( A pilóta katapultált.
    LINK1

LINK2

Utoljára szerkesztette: Papa01, 2015.06.10. 11:56:24
  • sure
    Majdnem sikerült a javítás a "Kicsi a rakás, nagyot kíván" játék után...kíváncsi lettem volna, vajon azonnal felrobban-e a gép, ha sikerül, vagy egy pár javítási ciklus után vasárnap délelőtt 10.

Szépek a MiG-15/Sabre roncs modellek, ~200 km/h sebességgel egymásba rongyolás, majd percekig égés után. Egy Sabre meg egy MiG-15 pilóta is katapultált, de közben meg bent is ülnek a kiégett gépekben.

18+ - a pilóta lassú kínhalállal múlik ki....

(SIngle player, az első MiG-15 -> MiG-15 AI-ba belerongyolás után ALT+J-vel a Sabre-ekbe ugrással)
  • bootsector
    Óóó, de megkutyulták...Köszi szépen, menni fog.
  • Reaper
    Kb. 10 éve van Litening a Lancereken...
  • sure
    Szia, a toronnyal való "hagyományos" kommunikációt elővarázsoló gombot én se találtam meg (nálam sem az ű avagy \ (backslash) ), viszont Refuel-Rearm menü van:

Itt lehet hozzárendelni billentyűzet-kombót:
  • bootsector
    Sziasztok!
    Nem tudja valaki, hogy a Hawk T1-esnél hogyan lehet előhozni a toronnyal való kommunikációs menüt?? A szokásos "ű" gombra nem akar megjelenni, (pedig az options-ban is az van beállítva), a műszerfalon pedig már az összes létező rádiós gombot próbáltam kapcsolgatni, de nem jön össze.
    Csak mert marha jó lenne néha feltöltést vagy javítást kérni.
    Előre is köszi!
  • sakkay
    Érdekes..
  • Lysandus
    Szerencsétlenek. Nyugodjanak békében!
  • sure
    mert valamit még mond, mielőtt leesnek.

Hát épp csak egy "хуй" -ra maradt ideje....
  • Papa01 #15618
    Hűha, Sakkay, azt hiszem, ezért nagyon oda leszel! :))
  • molnibalage83
    Wargame: Red Dragon.
  • sakkay
    Mi az a WG:RD??
  • molnibalage83
    Milyen modor? Csak azért, mert szimplán kivajítom a tévedéseded és megállapítom tényszerűen, hogy egy szimpla G kereséssel akarsz indokolni?* Az első olyan rendszer, ahol átfedés van a funciók között az az F-35 DAS rendszere, de még ott sem teljesen, hiszen a DAS ellenére is van TGP a gépen FLIR és integrált TGP.

*A G képkeresője annyira szar, hogy egy idő után F-15-re is Szu-27 képed ad be és hasonló, mert a kép oldalán levő kommentek és szöveg alapján is berak képeket. A FLIR-re beírkával gyakorlatialg mindenféle IR képet, kamárt, de még UV-ben készült képeket is találhatsz szerintem...

A kritikát meg tessék tűrni, ha már ekkorát tévedsz. A szezont keverted össze a fazonnal.

De pródáld ki a következőt. Vegyél egy digigépet, állíts be 20-szoros zoomra és mozgó autóval próbáj egy adott embert megtalálni ismeretlen terepen. Na kb. ez lenne az, hogy TGP-vel manpad emberre vadászni. Gyakorlatialg lehetetlen, csak a vakszerecsnével találnál meg bármit.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.06.07. 17:44:52
  • bgabor911
    Meglep, hogy ilyen modorral sohasem hívnak játszani téged.
  • molnibalage83
    A képkeresőnek fogalma nincs arról, hogy te mit keresel és teljesen ökör fórum hsz-ek alapján is osztályoz. Annak ellenére, hogy milyen sokat WG:RD-zel meglep, hogy ennyire nincs fogalmad a HT alapvető dolgairól.

A FLIR önmagában egy tág fogalom. Az LANTIRN rendszer TFR-t tartalmazó konténerében is volt FLIR. Na, nézd meg annak felbontását... Magának a LANTIRN TGP-nek sem nagy.

Te abból indulsz ki, hogy milyen fantasztikus zoom képessége van egy 3. gen Sniper vagy Litening TGP upgradnek, de azoka nem kereső és pásztázó rendszerekek, ezért külön kategória az IRST, még ha az is képalkotós.

A FLIR és MAWS dettó ugyanez...
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.06.07. 17:40:42
  • bgabor911
    A google képkeresője az "apache FLIR" kifejezésre pont olyan képeket hoz ki, amikről én beszélnek.
  • molnibalage83
    Jaj, jaj, jaj... A FLIR az nem kereső és pásztázó üzemmódban van. A TGP zoom-ot ne tessék már összekeverni a MAWS rendszerekkel. Szezon és fazon. Semmilyen TGP-nek vagy FLIR-nek nincs ilyen funciója. A MAWS és DIRCM okkal léteznek és alkotnak külön kategóriát...

A FLIR-rel manpados fickót keresni az olyan, mint nagyítóval egy bizonyos hangyát keresni a szobában radnom módon. Lehetetlen.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.06.07. 17:35:40
  • bgabor911
    Volt a D verzió mellett néhány P verziónk is annó. Persze ma már egyik gép sem repül. Kár, fontos képességek tűntek el a honvédségből a Hindekkel együtt.
  • bgabor911
    Csak éppen a bácsi teste bocsát ki egy egész decens hőjelet, aki tartja a MANPADSot. Amit az Apache FLIR-je kilométerekről kiszúr. Mint az a youtubeos apache videókból is látható.
  • Lysandus
    Lehet, hogy a lökéshullámot még kizárta az ép fülke valamennyire. Inkább csattanást hallani, ahogy a repeszek átszakítják a kabint. Nagyon kemény egyébként. Legalább a személyzet egyik tagja túlélte a közvetlen találatot, mert valamit még mond, mielőtt leesnek. Valószínűleg a vezérlés is elmehetett, mert semmit nem tudnak csinálni a becsapódás előtt...
    Utoljára szerkesztette: Lysandus, 2015.06.07. 15:14:47
  • sakkay
    Mint mondottam volt: "D" verzió. Nem mai gyerek. A "V" "P" de különösen a "VP" és az "N"(mi-35)verzió ami mai körülményekre van tervezve. Az utóbbinál egy csomó rész a MI-28 legújabb verziójából van. És nem behúzható a kerék-ez is harci tapasztalatból adódó változtatás. Viszont az Apache-nál egyetértek. Az új rendszer már a kézifegyver tüzét is azonnal jelzi, és az irányt is. Ez mondjuk nagyon komoly. Meglepődnék ha az oroszok nem csinálnának-csináltak-hasonlót, ha nem is ilyen szintűt. Úgyis ott van Ukrajna, lehet tesztelni.
  • sakkay
    Ok egy más világba fogsz csöppenni. Már a fel, de főleg a sikeres leszállás is jó pár nap-hét-hónap, kinek,hogy.
  • VO101Tom
    Hát a ma este necces lenne, még fel sem raktam, kabinnal is ismerkednem kell, forgószárnyasokat is tanulni kell... szóval inkább jövő hét :)
  • molnibalage83
    A FLIR és MAWS-nak semmi köze egymáshoz, ahogy az RWR sem jó IR/SACLOS rakéta ellen, mint pl. a svéd RBS-70.

Az L-166V-1E Iszpanka az újabb MANPAD-ok ellen semmit csak szinte sem ér a működési elvéből kifolyólag.

Az apache-nál is ha valaki elbújik egy fal mögött, ugyanúgy fenékbe lehet lőni hőkövető rakétával, mert az nem bocsájt ki semmit ami miatt láthatnád.

Amelyiknek van MAWS és DIRCM azt nem annyira könnyen. Irak és Afganisztánban tucatszám vágtág haza a rakétákat.
  • Jumurjack
    Az apache-nál is ha valaki elbújik egy fal mögött, ugyanúgy fenékbe lehet lőni hőkövető rakétával, mert az nem bocsájt ki semmit ami miatt láthatnád.
  • priluki
    Udv. Steamen lesz effele akcio? Vagy ha most a hivatalos oldalon veszem Valamelyik modullt akkor kètszer kell feltennem a jatekot vagy azt is hozza tudom tenni a steamhez ?
  • sakkay
    A magyar D verziót ezek védik:SZPO-15 lokátor besugárzásjelző rendszerrel, L-166V-1E Iszpanka típusú passzív infravörös zavaró berendezéssel, valamint ASZO-2V típusú infracsapda kilövő kazettákkal.
  • sakkay
    Elvileg már Afganisztán vége felé(után) beépítették. A Kamovba el nem tudom képzelni miért nincsen, de talán azt nem adták ki az oroszok mert valami teszt rendszer volt benne, esetleg mivel nagyon alfa példányt modellez a dcs, nem is raktak még bele. Az FLIR a talán nem is legutóbbi mi 24-ben már van...valami éjjeli akármi a mellékneve.
    Utoljára szerkesztette: sakkay, 2015.06.07. 08:42:04
  • sakkay
    Naaaaa Tom. Este minyó? Elvileg repülünk Papával.
  • bgabor911
    Javítsatok ki ha tévedek, de ezeknél az őskövület, modernizálatlan harci helikoptereknél, amiken nincs se FLIR, se körkörös rakétaindítás figyelmeztető rendszer, szerintem elég ha a támadó beül egy nagyobb bokorba egy MANPADS-el, a reptér körzetében, megvárja amíg elrepül felette a Mi-24, aztán szépen előbújik és fenékbe lövi. DCS-ben a Ka-50essel is ez volt a bajom, FLIR nélkül ezek a gépek már úgy húsz éve életképtelenek.
  • VO101Tom
    Köszi a tippet, Mi-8-ast és a Mig-15-öst be is szereztem.
    Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2015.06.07. 00:19:53
  • macleody
    A picsába, nemá.