37061

Digital Combat Series: World
A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)
*-------*
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!
DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!
A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!
Szimulátor történelem KATT IDE!
-
-
JanKo72 #19396 És aki már frissített az tehet valamit, vagy csak reménykedhet? -
Solt #19395 NV tulajok, gondok vannak az új 364.47-s WHQL driverrel... kék halál, adatvesztés, win újratelepítés a vége, egyelőre ne frissítsetek! -
Solt #19394 Jaaa... ez nyilván életképtelen lenne egy Hotas mellett, én nem erre gondoltam, hanem erre: Leap Motion Ez egy kiegészítő kütyü, ami a kezed mozgását érzékeli... :) -
Hát az oculus touch vagy mi a neve :D
MÁS
Újra.
Nem steam-es DCS-t felvettem a steambe non-steam-es játékként. Múlt hónapban még működött a broadcasting (én tudtam adni is és venni is) steamen keresztül. Most meg nem. Történt valami amiről én lemaradtam? Ötlet? -
Solt #19392 Őőő... milyen botot akarsz még felvenni? :)) Nem vágom mire gondolsz.
Engem is főleg a szimulátorok miatt érdekel a VR, illetve van egy két FPS játék amit szívesen kipróbálnék vele. Pl az Alien Isolation-t... :)
A füles ami az OR-n van, állítólag eléggé jól sikerült darab, jobb mint egy 10-15K-s fejhallgató, ráadásul ugye a jó hangzás is nagyon fontos a VR-hez, mert úgy könnyebben becsapható az agy, kevesebb a rosszullét. Egyébként leszedhető róla, ha valakinek még komolyabb cucca van otthon. Az MS gamepadja inkább reklám, mint értéknövelő szerintem... Ha ezeket kihagyták volna belőle, akkor sem lenne lényegesen olcsóbb, mert ami igazán költségnövelő itt, az a fejlesztés, a reklámozás, és a bizonytalansági tényező... -
wolfhgb #19391 Na igen, meg rokas progi, valkur urszimulatorral comboban! :) -
priluki #19390 ja ez igaz :) csak legyen elérhető kis hazánkban is... -
Na ez az amit nem hiszem hogy szimulátorhoz lehetne használni.
Képzeljük el hogy van egy hotas-unk. Hogy kapcsolgatni tudjak "kézzel" a kabinba, elöbb el kell engednem a gázkart, megkeresni majd felvenni a "botot", aztán hadonászhatok kapcsolgathatok vele, majd ismét lerakni (lehetőleg egy stabil biztos helyre), majd újra megkeresni a gázkart.
Természetesen a szoftverek nincsennek még kiélezve a vr-re. A búvárkodós, konyhában főzős, teleportálós "játékok" csak tech demók. A kütyü képességeit tudják bemutatni ezekkel. Biztos nem ezekért vennék vr-t. Én próbálok sokkal előréb tekinteni, bízva abban, hogy nem kaszálódik el mint a vfx-1 és gyártanak hozzá igazi játékokat is. De addig is számomra marad a DCS mint fő játékplatform.
Az OR-nél engem még az is nagyon bizgat, hogy kapunk hozzá xbox gamepadot (pchez minek? Egér - WASD billentyű és környéke) meg hiperszuper 3d hedset-et. Biztosan lejjebb lehetne tornázni az OR árát ha ezek a dolgok külön kiegészítőként lehetne hozzá vásárolni. Nekem van hiperszuper headset-em, a gamepad meg maradjon meg a konzolosoknak, bohóckodjanak ők az "auto aim"-es játékaikkal. Ha már annyira adni akartak hozzá valamit, a két "bot"-ot kellett volna ha már vr.
Gyanítom rengeteg xbox1 gamepad lesz kapható a neten nemsokára. -
ferencfarkas #19388 A htc hez adják az árban a kontrollert is . És minden ami az oculuson megy ,az ezen is fog. Nem gondolod ,hogy a steam csak ide oda pakolós játékokat szán hozzá. A játék fejlesztőknek pedig érdekük ,hogy mindkettőn működjenek a progik. A Dcs-t nekem a teszt után teljessen kompatibilisnak írta ki a htcvel. Nem beszélve arról ,hogy steamen is árulják. -
wolfhgb #19387 És egyik sem zuhant le, v katapultált a földön!!! Már ez is bizakodasra ad okot! :) -
priluki #19386 én megvettem ugye a dk2.. egyből rendeltem volna a véglegest bár rossz szájizzel az ár miatt de megveszem mondom.. viszont mikor láttam nem jön magyarba nagyon berágtam.. ha nagyon akartam volna ismerős révén megvehettem volna külföldről de beintek nekik.. ezért a htc-t teszem előnybe bár kérdés mi hogy fog támogatni?! ez egy nagy kérdőjel.. engem ilyen vicckategóriás ide oda teszem játékok pfff nem is mondom.. viszont félek attol ,hogy csak ezek a gagyi játékok fognak menni 100% vr élményben (90fps) szóval ahoz ,hogy évezhessük dcs még várni kell jobb harverre is ... -
-
Solt #19384 Áruló! :D -
Jut eszembe, nem is meséltem....
Nem mondom, hogy tudok - de annak idején tanultam esztergálni (imádtam egyébként).
És hát ugye vannak a keményfém lapkás esztergakések, amiket a köznyelv (is) nemes egyszerűséggel vidiának hív.
Na, beszélgettem egy jó barátommal épp az esztergálásról, és mit mondtam? Na mit????
nvidia lapkás kés... :D Fél napig röhögtünk rajta.. -
Solt #19382 Már ideje volt valami friss flém forrásnak... :D -
Ez az OR vs. HTC lesz a következő AMD vs. Intel, nVidia vs. Ati párharc :/ -
Solt #19380 Hivatalosan egyelőre egyiket sem, de szerintem egyébként is érdemes kivárni a rendeléssel... :) -
priluki #19379 a vive-ot lehet rendelni magyarba? -
ferencfarkas #19378 Igazából mind a kettő szuper cucc lesz. De áprilisban van a pre orderem shippingel megerősitve
-
Solt #19377 OR-ben lehet állítani a lencse távolságát, a Vive nem tudom, hogy oldotta ezt meg. -
Solt #19376 Ha megfelelő pontossággal és késleltetéssel teszi a dolgát, akkor mindegy, hogy 1 vagy 2 érzékelő van hozzá... eleve eltérő eljárást használnak, de, hogy melyik a jobb, pontosabb, az majd kiderül. Gyanítom ezzel egyiknél sem lesz gond. -
ferencfarkas #19375 A szemüvegeseknek is fel lehet venni láttam már videót , de alapból lehet állitani a szem látásához a lencséket . -
ferencfarkas #19374 Igazad van ,tényleg annyi ,de egy érzékelővel kevesebb a bejárható tér. http://www.digitaltrends.com/virtual-reality/oculus-rift-vs-htc-vive/
-
Engem az érdekelne gondoltak-e mindkettőnél a szemüvegesekre? -
Solt #19372 Ennek nézz utána, az OR is 360 fokos fejkövetést tud szerintem... LINK -
ferencfarkas #19371 Mindig olvasom a fórumot ,és nem szoktam beledumálni... De a HTC vivot rendeltem meg mert ez biza 360 fokos mozgást tesz lehetővé. Az oculus meg 180... -
priluki #19370 tökéletesen jol megy a kattintgatás egérrel vr- ben ,ami nem kattintós ott meg meg kell tanulni nincs más de egyáltalán nem zavaró sztm.. én igy játtszom több mint 1 éve ,ugy megszokod mit kell vakon nyomni mint például auto vezetésben se nézed a pedálokat ,meg a váltót :) -
Solt #19369 Pont a beizzadás, párásodás az egyik szempont amiért úgy érzem, hogy a teljes szobás történet még "korai"... ülve is előjön, képzeld el mi van akkor, ha pörgősebb játékot játszik az ember állva, hadonászva, stb! :)
A súly, illetve a kiegyensúlyozottság (tehát, hogy ne húzzon se előre, se hátra) ugyancsak fontos szempont, mert nem mindegy meddig lehet kényelmesen játszani benne. Az első tesztekre nagyon kíváncsi leszek... igazából nem is bánom, hogy nálunk nem elérhető még egyik sem! :)
Utoljára szerkesztette: Solt, 2016.03.07. 16:29:37 -
Solt #19368 Ezt úgy tudom elképzelni, hogy például nem mindig aktív a kézkövetés, csak akkor működik amikor a Hotas egyik gombján aktiválod, és mindig csak egy kézen aktív... például jobb kézzel fogod a botot, aktiválod a kézkövetést, bal kézzel meg matatsz a műszerfalon úgy, mintha egérrel kattintgatnál, aztán deaktiválod és kész. Így nem zavarna be az a kezed, amelyikkel az asztalon fogod a botot.
De az is működőképes lehet, ha aktiválás után felugrik az a panel 2D-ben amire rámutatsz, kapcsolgatod amit akarsz, aztán zárod... valahogy így működik a menü kezelés is a VR programokban. Igazából ez szerintem "csak" kreativitás kérdése már... ha maga a technológia normálisan működik, onnantól ez már részletkérdés szerintem. -
wolfhgb #19367 A suly, mondjuk valóban fontos szempont, habar a beizzadasi es parasodási dolgot az osszes hasonlo kutyunél problémásnak érzem. Volt néhány éve egy iglass 3d kukkerom, az sokkal nyitottabb volt mint ezek a ketyerék, mégis párásodott az is sajna, pedig nem volt zavaro a sulya, inkább az orrom nyomta használat közben. -
Hát, annak a kéz követésnek is lehetnek buktatói, például ha nem ott van a joy és a gázkar, ahol a valódi gépben lenne, hanem mondjuk az asztalodon, akkor úgy veszi, hogy te mondjuk a műszerfal tetejét fogod, a bot meg magától mozog a kabinban? Illúzióromboló lenne az is. A kapcsolgatható műszerfal is csak levegőben hadonászva működhet, jelenleg még nincs olyan periféria (lap, kapcsolók, stb), aminek a térbeli helyzetét a VR szemüveg érzékelni tudná, és ha lenne is, akkor is 1:1 méretű valós kabint kellene otthon építeni minden különböző típushoz. Szimulátornál a legjobb megoldás szerintem az marad, ha magadnak építesz akármilyen kiterjesztett HOTAS kabint, kapcsolókkal, gombokkal, satöbbivel, és megtanulod vakon kezelni (állapot visszajelzést mondjuk kapsz úgy is, mert azt látod, ha vált, tehát nem is teljesen vakon kell kezelni, csak a helyzetük lehet kicsit másképp). Vagy marad az egérrel klikkelgetés, ami 3D-s kijelzőn sem gáz, én legalábbis amikor 3D TV-n szimulátoroztam, a kabinban egérrel klikkelés ugyanolyan természetes volt, mint korábban.
Vagy mondjuk olyan klaviatúra is jó lenne, mint amilyen gombjai a Wacom táblának vannak, ha nem nyomom meg őket, csak elhúzom az ujjam rajtuk (mintha keresném, hogy mit nyomjak), egy nagyon rövid késleltetéssel feldobja a layout-ot a kijelzőre, megjelölve, hogy épp melyiken van az újjam. Ez a megoldás klaviaturánál is működhet, persze hosszú szöveget gépelni így sem lenne kényelmes. -
Az mondjuk érdekes kérdés hogy a periféria használat hogyan lesz megoldva. Nem tudod jobbat kitalálni egyelőre mint bemagolni a gombkiosztást. Én most egy hotast használok uhnem gáz annyira, de a billentyűzet is kell néha.
A legjobb a kézzel való kapcsolgatás lenne az biztos... -
én is azt hiányolom,hogy nincs kéz és ujj követés, mert akármilyen kontrollert is terveznek,hozzá az semmilyenképp nem lesz olyan természetes mint a kéz, meg akkor mellette más kiegészítőt nem tudod a kezedbe fogni, mint egy joystick, -
Solt #19363 Főleg, ha normálisan működni fog majd az a kézkövetéses kütyü... zseniális lenne, ha lehetne "kézzel" kapcsolgatni a műszerfalon! :) -
En is hasonlóképpen gondolom. Repszimhez jobb választás most az OR. -
Solt #19361 Persze, hogy egyéni szociális probléma ki mit akar a VR-l kezdeni, csak ne tegyünk olyan elhamarkodott kijelentéseket, hogy az OR igencsak lemaradt a Vive mögött. Jelenleg csak az a biztos, hogy az OR elején nincs kamera, viszont jár hozzá egy elég jó minőségű füles, minden másban kb ugyanazt tudják, sőt, ha az OR-hez valakinek kell majd a Touch is, akkor árban is kb egálban lesznek.
Ennél több majd akkor fog kiderülni, ha a gyakorlatban is használatban lesznek... gondolok itt a kényelemre, a súlyra (HTC-t nehéznek mondják), a párásodásra, (sokan beizzadnak még ülve is!) és akkor még szóba sem jött a szoftveres háttér, ami jelenleg a lelke az egésznek, mert ha itt gikszer van, akkor sokaknál jönni fog kis Vuk.
A fejlődés nem fog megállni, csak jelenleg szerintem sokkal fontosabb a hardveres (felbontás, szem követés, FOV) és a szoftveres (közös VR API, játék támogatás) fejlesztés, mint a szobát betöltő VR élmény, ami még az egy helyben üldögélős VR élményhez képest is gyermekcipőben jár, ráadásul még kevesebb embert érdekel.
Annak aki például szimekhez akarja használni, jelen állás szerint(!) érdemesebb lesz OR-t venni, mert olcsóbban kihozható. Ha lényeges különbség nem derül ki a tesztek során, én az OR-t fogom választani, mert egyrészről 200 euróval olcsóbb, plusz azt az MS kütyüt amit adnak hozzá szintén el lehet adni egy tízesért, másrészről engem ez a hadonászás, fiók húzogatás, főzés nem igazán érdekel, ergo nem kellenek azok a kiegészítők amiket a HTC-hez mindenképpen adnak! :) -
wolfhgb #19360 Sajnos a jelenlegi verziok alapjan, a htc nel sokat dob a latba az elonyere, a beepitett kulso teret figyelo kamera, mert azert a dcs, meg mindig nem az a 12 gombal uzheto program, na persze csak repkedni annyi is eleg, de folyton lekapkodni az eszkozt a szemunk elol egy gombnyomashoz, azert nem epp vicces, de mindenkepp illuziorombolo! :) -
Az hogy ki mit akar csinálni és hogy oldja meg a szabad helyet az már egyéni szoc problem. A vezeték meg valakit az egyhelyben üléskor történő bámészkodáskor is zavar, valakit meg nem.
De amint olvasom, OR-ék nem nagyon akarnak a szobás vr felé menni.
Én azt mondom ne álljunk meg az egyhelyben történő virtuális valóság szimulálásnál, mert nincs kedvem ismét 20 évet várni hogy újra feltalálják a virtuális valóságot mint ahogy az a 1995-ös VFX-1 sisakkal történt. -
Solt #19358 És mit szeretnél így csinálni méteres vezetékekkel a "tarkódon"? No meg kinek van erre szabad helye? Vagy minden alkalommal amikor dinnyéket akarsz kaszabolni a virtuális kardoddal, akkor átrendezed a szobát?
Egyébként az OR-l is működik a room-scale