37061

Digital Combat Series: World
A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)
*-------*
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!
DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!
A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!
Szimulátor történelem KATT IDE!
-
Sziasztok! Ne haragudjatok a buta kérdésem miatt. Lehet valahogy ebben repülni Mig-29 essél? Mert latom hogy bent van a játékban. De nem lehet külön sem megvásárolni mint pl a mig-21 est. :( -
sakkay #22758 Hacsak nem heliről van szó, a pedál fontosabb. Sokkal. Heli esetében meg valahol 50-50% a gázkar, pedál.. Szvsz pedál. -
Szerintem a külön pedál fontosabb mint a külön gázkar. Egyrészt valósághűbb, másrészt pontosabban tudsz repülni és célozni is.
A gázkar annyiból jó hogy rengeteg gombot és tengelyt rá lehet pakolni és így tényleg nem nagyon kell használni a billentyűzetet.
Természetesen lehet jól repülni akkor is ha egy sima joyod van tekerős oldalkormánnyal, de ha komolyan gondolod akkor mindenképpen szerezz be egy hotas+pedál szettet.
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2017.04.23. 09:14:30 -
JanáJ #22756 Most akkor a Javelin jobb mint az X52 mechanika szinten? A külön gázkar add pluszt, vagy "csak" fun. Mert a pedálra azt mondtátok praktikus a tekergetés helyett. -
virtuális airshow most -
MBW126 #22754 http://vkbcontrollers.com/?product=vkb-gunfighter-pro
Bocs, ha ezek csak nekem jelentenek újdonságot, de úgy látom, végre valaki képes normális mechanikájú, nem űrvadász markolatú, reális hosszúságú botot készíteni. -
MBW126 #22753 http://forum.vkb-sim.pro/viewtopic.php?f=26&t=2558
Nem csak a VKB eszközeivel kompatibilis, hanem a TM Cougar és Warthog hotasokra is felrakható.
Röpke 15 év, s teljesült a TM egykori ígérete: a Cougarhoz később más típusokról mintázott markolatot is kínálnak majd, ezért is volt a Cougar markolata leszerelhető. -
MBW126 #22752 A Javelin mechanikája első ránézésre a TM Hotas Cougar elvi hibásan megtervezett mechanikája jut eszembe róla, amit aztán különféle kis szériás mechanikákkal orvosoltak.
Bár a weblapjukon nincs leírva - vagy csak én nem vettem észre - az OEM változathoz hasonlóan gondolom ebben is Hall szenzor van potméter helyett.
Utoljára szerkesztette: MBW126, 2017.04.22. 20:27:25 -
Nem rossz, legalábbis nekem jobban bejön ez a két tengelyes himbás megoldás, mint a saitek féle tányéros rugós.
Csak kár hogy műanyag, bár ennyi pénzért ez fért bele nyilván. -
MBW126 #22750 Igen, közben hazaért Google, a legjobb barátom is, aki ha nem téved, ez volna az:
https://forum.il2sturmovik.ru/uploads/monthly_09_2016/post-12288-0-58965200-1475148692.jpg
A VBK Gladiátor joyról itt hallottam először. A weblapra ellátogatva bizalomgerjesztő és jó karakterisztikát sejtetőnek tűnik a kiindulási alapként szolgáló joy mechanikája:
https://flightsimcontrols.com/wp-content/uploads/2016/08/GLAD_PRO_FINAL_1-400x300.jpg
Esetleg VBK Gladiator van valakinek? -
Death Rattle #22749 Volt egy frissítés az előbb. Minden control beállításom elveszett, mindegyik el volt mentve de egyiket sem tölti be.
Mi van itt ?!
-
Death Rattle #22748 Több rugós. Nincs központi tányér mint a Thrustmaster Hotas sorozat esetében. -
MBW126 #22747 A Javelin mechanikája a Saitekekhez hasonló, központi rugós és tányéros kialakítású, vagy másfajta, komolyabb, több rugós mechanika van benne?
Köszönöm.
Utoljára szerkesztette: MBW126, 2017.04.22. 18:43:21 -
Death Rattle #22746 Ja... így már értem. Saját mapping szoftvere nincs, a Ravcore honlapján nem találtam, csak a kalibráló szoftver és a PDF kézikönyv letölthető onnan. -
Nem kell hozzá érteni.
A kérdés, miszerint lehet-e programozni a gombokat arra vonatkozott, hogy a joyon található gombokhoz lehet-e funkciót, billentyűkombinációt rendelni egy saját szoftver segítségével.
Így, mint idd vagy hasonlóan.
-
Death Rattle #22744 Ahhoz sajnos nem értek. -
gsg16 #22743 mint pl.az X52-est -
Death Rattle #22742 Konkrétan mit értesz programozás alatt ?
Manuálisan és automatikusan is kalibrálható ha arra gondoltál. Van hozzá egy szoftver amiben be tudod lőni a holttereket, a 8-12 bites felbontást 256/512/1024/2048/4096-ig, illetve automatikus frissítés funkciója is van. -
A 25-össel nem szoktam repkedni, fegyverzettel kapcsolatosan biztos vannak nálam jobban hozzáértők, ok majd elmondják, hogy ezeknél az orosz vasaknál ez hogy megy.
Abban viszont biztos vagyok, hogy függesztmény oldása után a gépen maradó részeket az oroszok is csak akkor dobják, ha manőverezésben akadályozná a gépet. Ez inkább multi role gépeknél képzelhető el, az ilyen csatarepülőknek sokat nem oszt nem szoroz. Végsebességben nyilván kicsit gyorsul, de vadászgépet akkor sem hagy le, rakétákról nem is beszélve. Viszont ahhoz drága, hogy úton útfélen eldobálják (ezt persze valódi gépekre értem, szimulátorban nyilván mindegy, kivéve, ha a küldetések, hadjárat számon tartja a kiosztható fegyverzetet, mert akkor nagyon kínos, ha mondjuk idő előtt kifogyunk az üza póttankból pl).
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2017.04.22. 09:49:27 -
gsg16 #22740 a Javelin-t lehet programozni? -
Death Rattle #22739 A Javelinhez nem tudom konkrétan milyen gázkar és pedál "való", annyira nem vagyok ebben jártas. De az aljzatok ott vannak az elején. Mivel a Javelin a VKB Gladiator liszensze, talán annak a gázkarjával kompatibilis lehet... 
Utoljára szerkesztette: Death Rattle, 2017.04.21. 22:29:39 -
JanáJ #22738 Köszi mindenkinek.
A Javelinhez ha jól értem lehet később pedált és gázkart venni. Bármilyet? Eddig az X52-t nézegettem. Csúnya, de messze jobb mint a mostani. Inkább Javelin legyen? A kormány om pedálja két tengelyes, nem működik. :-(
@Lysandus: Köszi, pont tegnap kezdtem olvasgatni. Rám fér, esek - kelek.
Gyorskérdések:
- hogy a tökbe bombázzak, ha kétoldalt 4-es bomba zár van. Tudok dobni 1,2, 8-at. Ha négyet dobok, azaz az egyik oldalt, akkor dugóhúzóval kápráztatom el a túlélőket.
- Szu-25-nél állítható az üzemanyag fogyasztás sorrendje? Vagy ha van tök, akkor onnan kezdi kifogyasztani és utána a gépből? Ha kifogy dobható? Vagy csak ha gebasz van?
- üres, nem újratölthető fegyver tubust (?) dobni szoktak -
MiG man #22737 Végre vissza kaptam a régi FC2-es élményt. Köszönöm a segítséged! -
Death Rattle #22736 A Javelint én csak ajánlani tudom. Nagyon ergonómikus, egyáltalán nem fárasztó a használata. Hall-szenzoros. Egy brutál nehéz acél lap a talpa, ami miatt nem csúszkál el és nem dülöngél. Könnyen tisztítható, az alkatrészei igényesen ki vannak dolgozva, nem sorjásak, masszívabb használatkor nem recseg-ropog. Pedál és Sys csati aljzattal is ellátták. Ja és mondjatok még egy joyt amihez komoly magyar nyelvű kézikönyvet adnak...
Paraméterek :
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
• ARM - alapú, nagyteljesítményű 32 bites meghajtó
• 4 tengely (X, Y emelőkar, botkormány) szabályozott pontosságú
(256/512/1024/2048/4096 lépés tengelyenként)
• Szabályozott holtterek
• „Manual” és „Automatikus kalibrálás” funkció
• Az X és Y tengely számozott, érintésmentes érzékelőkkel
• Fordulattengely ellenállással
• Kioldó gomb kibiztosítási funkcióval
• 8-irányú nézetkapcsoló HAT „gomba”
• 29 üzemmód funkció gomb
• Ciklikus üzemmód kapcsoló
• Üzemmód jelző LED-ek
• SHIFT billentyű
• Csatlakozó aljzat külső berendezések csatlakoztatásához
digitális interfésszel
• Nagyteljesítményű USB port
• USB általi felépítést lehetővé tevő telepített szoftver
és specifikáció :
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
• Interfész típusa: USB 2.0
• Tengelyszám: 4
• 29 üzemmód funkció gomb
• Nézetkapcsoló HAT „gomba” 8 - irányú
• Kompatibilis: Windows XP/Vista/7/8/10
• Teljesítmény: 5V USB portról
Az egyetlen negatívum amibe belekötnék az az elsütőbillentyű kapcsolójának baromi hangos működése, ami kissé zavaró. De ez már csak szőrszálhasogatás a részemről.
Utoljára szerkesztette: Death Rattle, 2017.04.21. 16:27:36 -
Lysandus #22735 Egyébként érdemes a Pumaszálláson megnézni a repüléselméleti doksikat az elméleti anyagok címszó alatt. Nagyon hasznos olvasmányok, nemcsak a propelleres, hanem a csöves szimekhez is. (Állásszög, felhajtóerő és légellenállás kapcsolata, egyáltalán mi az az állásszög. Átesés és dinamikus átesés, mert a kettő nem ugyanaz. Forduló végrehajtása, leszállás és megérkezés közti különbség, stb.) Nyilván meg lehet lenni enélkül is, de ha valakit érdekel a repülés, akkor ezek hasznos olvasmányok. -
Lysandus #22734 Meg hát ugye a KG12 markolat.
-
A Javelin sokkal jobb joy, nem csak sokkal jobban néz ki ;) de az miatt is ami belül van: a Logi 3D Pro az sima potméteres kialakítású, ez a Javelin meg HALL szenzoros. A bot tengely érzékelői mágneses elven működnek, nincs egymáson csúszó, kopó alkatrész, ezért az érzékelés nem fog romlani, nem lesz zajos és használhatatlan 1-2 év alatt. Ráadásul alapból is sokkal pontosabb, kisebb szögelfordulást is érzékelni tud már.
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2017.04.21. 12:23:58 -
MiG man #22732 Köszönöm a gyors választ. Holnap délután kipróbálom. -
Gurulásnál BalAlt+Q aktiválja az orrfutó kormányzást mindkét tipusnál, az írható chat pedig a shift+tab. -
MiG man #22730 Tiszteletem mindenkinek!
Jó rég jártam itt. Segítséget szeretnék kérni. Nemrég beszereztem végre a DCS World-ot és hozzá az F-15 és Su-27 modulokat. Na most a problémáim a következők: Su-27-nél nem úgy működik a repcsi, mint ahogy az FC2-ben. Gondolok itt pölö arra, hogy gurulásnál az oldal kormányok nem funkcionálnak, csak a gyárilag beállított ctrl+a és alt+a kerékfék billentyű kombinációval tudom irányítani, ami egy kissé nehézkes. Az F-15-nél viszont rendben működik. Ugyanígy nem működik egyik Szuhojnál sem (25, 27) az együttes hajtőmű indítás sem (shift+home). Ez az F-15-nél szintén okés. Továbbá a chat sem működik sem az előre beállított sémával, sem ha én rendelek hozzá bármit. Csak megnyitja az üzeneteket a TAB, de én írni nem tudok a gyári chat beállításokkal sem. Tud valaki segíteni ezekkel kapcsolatban? Ja, és természetesen eredetiek a modulok is, a mostani akcióban vettem meg őket. -
Death Rattle #22729 Köszi. A Flaming Cliffs 2 skineket lehet használni a DCS Worldhöz ? -
Itt -
Death Rattle #22727 A Su-25A-hoz létezik skin ? Ha igen hol találok ? A DCS oldalán csak a 25T-hez találtam. -
Attól függ mennyi pénzt szánsz a joyra.
Én nem javasolnám ezeket a Logi és egyéb alap joyokat, a minimum szerintem egy használt x52 lenne, 20e ft körül.
Néha ki lehet fogni a hardveraprón, bár most csak egy pro-t látok 39-ért, annyit sztem nem ér.
-
JanáJ #22725 A Logitech Extreme 3D Pro Joystickom után a Ravcore Javelin nem tűnik jelentős fejlődésnek. Innen felfelé viszont nagyon zsebbe nyúlós ha gázkart és pedált is szeretnék. :-) -
Szimulátoron nehéz "érzésre" repülni éppen azért, mert nem érzed a seggeden a gépet.
Persze idővel és sok gyakorlással lehet némi érzésre szert tenni, de ahogyan annak idején Arkagyij Iszaakovics Rajkin mondta: "valami van, de nem az az igazi" :) -
Lysandus #22723 Megnéztem azt a joyt, amit Rattle írt (Ravcore Javelin), szerintem nem rossz.
Lényegében tényleg egy VKB Gladiator joy OEM verzió. :-) Csak harmad annyiba kerül.
Utoljára szerkesztette: Lysandus, 2017.04.20. 16:43:33 -
sakkay #22722 Nyilván
-
JanáJ #22721 Köszi. Tudnátok mondani pár belépő szintű joy-t? Én eddig csak HOTAS-at néztem,de pedál nélkül. Trackir szerencsére van. -
Death Rattle #22720 Tényleg nem próbáltam még pedált. Én úgy "érzésre" próbálok repülni, persze figyelve a műszereket, bár gondolom ez néha kevés ahhoz hogy megfelelően tudjam kezelni a gépet. Nyilván nem lehetek olyan profi mint itt egyesek, de azért igyekszem. 
A Su-25T-t próbálva működött az újratöltés. Lehet hogy tegnap "nem baráti" reptéren próbálkoztam.