37061

Digital Combat Series: World
A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)
*-------*
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!
DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!
A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!
Szimulátor történelem KATT IDE!
-
Nekem megvan, de én az A-10C miatt kaptam meg. Vásárolni én sem vásároltam volna meg... :) -
Sivatag nekem sincs meg, még nem győztek meg, hogy az bármire kellhet nekem :) -
Tényleg az EDGE... :) A gépek grafja szerintem is csodaszép a sivatag viszont nekem nem tetszik... :) -
kiskorúbézoltán #24197 HOTFIX
DCS 1.5.7.10175 Update 3 by 2017-09-29
DCS World
Crash after deactivation of an aircraft carrier with a helicopter fixed.
Stutter caused of some air defence radars fixed.
AI Su-33 carrier takeoff dynamics adjusted.
DCS Su-33
Added new instant action missions on Caucasus.
Missing textures in cockpit fixed.
Fixed exaggerated hook bouncing when contact with deck.
Hook retract speed increased to real value.
DCS FC3
Radio altimeter gives wrong readings when plane fly with a roll fixed.
Added Su-33 English beta manual.
DCS L-39
Game mode tendency to pitch up fixed.
DCS Ka-50
One tube in B-20 rocket launcher visually empty when attached to external pylon fixed.
Known issue
SA342 Gazelle: Viviane’s MODE selector does not work.
Aktuális frissítések logját mindig megtalálod itt: Ede fórum értelemszerűen mindig az uccsó poszt. -
Akkor 1.5.7. Szorri, annyi verziószámot kell naponta követnem cloddal is és más szoftverekkel is, néha keverem. A régi Kaukázus mapra gondoltam. -
Akció van pár modulra
Egyébként milyen 1.6-ról van szó? mert nálam csak 1.5.7 van pedig ma frissült valami 150mb körülit,de sem verziószám változást sem change logot nem találok .De már többször volt ilyen pár 100 mb os patch kb hetente ,de nem találtam semmit sem, hogy mi változott. -
Nem placebo, teljesen más grafikai engine wan alatta, az évek óta kalapált, EDGE-nek hívott cucc (Eagle Dynamics Graphic Engine), ami nagyon szép grafikát tud prezentálni, de sokkal erősebb gép kell hozzá mint 1.6-hoz. -
1.6 nálam 180 fps?? Stablian? Nem semmi, gratula! :) Igen a 2.1 másvilág nálam is, de szerintem szebb is.. pl a gépek (F-15, Szu-27-es) vagy ez csak placebo? :) -
1.6 nálam 180 fps, mindent maxra tolva, ott semmilyen problémám nincs nekem sem. Ugyenez 2.1 alatt Normandián mérve az fps 60-as átlag ott is megvolt kiírva, de nagy akadásokkal, lagokkal.
Miért nem szaggat? kapcsold ki a vsync-et, akkor valszeg 60 fps fölé is fog menni. Ez ilyenkor nem gond, inkább csak fölösleges (modern játékokban le is lehet korlátozni, adott fps elérésekor a cpu/gpu már nem erőlködik tovább. Emlékszem, amikor a StarCraft 2 kijött, volt egy olyan gond, hogy fps-től függetlenül a videokártyától 100% teljesítményt követelt, és fórumokban lehetett olvasni, hogy néhány kártya el is füstölt). Gond akkor van, ha maxra kihajtott kártya a vsync frekit sem hozz, vagy ha az fps látszólag jó, de mikroakadások, laggok vannak benne (nálam ez utóbbi volt). -
1.6. Ami még nekem fura, hogy szinte folyamatosan 100%-os a VGA terheltsége és a VRAM is tele van... hogyhogy majd 60 FPS-t produkál a játék? Miért nem szaggat? -
2.1? Vagy az 1.6? -
Igen, én is ezt tapasztalom.. ami nekem fura, hogy nekem csak 6Gb RAM-om van és csak 2GB VRAM-om,, mégis jó FPS-eket produkál...igen, lehet nincs optimalizálva... -
beci43 #24188 Urak,ezt a Tacview szarságot tudja valaki hogy kell telepíteni a DCS-hez? 
Utoljára szerkesztette: beci43, 2017.10.01. 11:54:45 -
DCS-nél egyértelműen videokártya. Normandia térképen MSI Afterburnerral néztem, a lefoglalt VRAM mennyisége 6 GB körül volt, a videokártya végig minimum 75-80% kihasználáson ment (MSI GTX 1070 gaming X, 8GB VRAMmal), míg a proci kihasználás nem ment 30% fölé (7700K 4.8 GHz-en). Ami nálam még nagyon el volt szállva, a rendszer memóriából 10 GB fogyott, mellette volt 14 GB swap file, ami azért is furcsa, mert a gépben 32 GB memória van (ezt kb két hónapja néztem, azóta nincs a gépemen a DCS 2.1. Ezzel a konfiggal legtöbbször szépen futott, viszont elég gyakran voltak helyek, időszakok, amikor offline quick mission üres térképen is akadni, szaggatni kezdett! Nem igazán találtuk meg az okát, mondjuk kedvem/időm sem volt hibakereséshez, úgyhogy leszedtem. Optimalizálással valszeg ez jó lesz majd, csak kérdés, hogy milyen gépem lesz addigra, mire ED ezzel elkészül.
-
Még annyi, hogy más szimuknál (kivéve a RoF, ott sokkal több a szabad VRAM, de azt évek óta nem fejlesztik...) is ez a helyzet...
Utoljára szerkesztette: Papa01, 2017.10.01. 09:27:25 -
Én 6000-ért vettem, EZT... :)
Szerintetek a szimulátorok inkább VGA-t használnak jobban, mint CPU-t?
Meglepő a CPU alacsony kihasználtsága.. az látszik, hogy a 2 GB VRAM kevés.... :) -
7000ft nem 6000 :) -
wittman #24183 Várjál a DCS 2.5-ig nyugodtan. Karácsonykor amúgy sem szabad hardvert venni. Majd tavasszal meglátjuk... -
levy668 #24182 OK, megnéztem a Newegg-en ott 86k körül jött le 15% -haszonnal a hazai boltoknak.akkor 90k-ért már majdnem megvevős...
Xeon?:))) Dcs/Bos fps miner gép? -
Jaja, én is elvagyok vele. :) Amit még szeretnék, az a 3x2 Gb RAM-ot lecserélni 3x4-re, vagy 3x8-ra... de elég drágák használtan is a ddr3 ramok, és nem nagyon vannak FPS gondjaim. -
:D Szerintem qrva jól sikerült kis vga az a 760gtx. Én csak azért cseréltem le erre a 770-re, mert csont nélkül alkalmam volt rá. Egyébként (vagy mónika showsan egyéPként :D ) most is az lenne. -
:D: D Hát igen... lehet hogy naiv vagyok...
A CPU csere elég költséghatékony lett... erre cseréletem: Xeon E5640 (4C/8T) 4Ghz-en teljesen jól megy és kemény 6000 Ft-ba került. :D A régi valamiért már csak alapon volt hajlandó elindulni...
Megvagyok döbbenve, milyen FPS értékeim vannak.. és nem annyira forrófejű és nem is fogyaszt annyit, (RoF, CLOD, BOS, DCS,Fallout 4). Remélem, az alaplap kihúzza vagy 3 évig és akkor már ddr5-ös rendszerre váltok..
Ja, a VGA egy igazánszaros GTX760...
Utoljára szerkesztette: Papa01, 2017.09.30. 18:31:10 -
flyinghigh #24178 A Gigabyte GTX1060 6GB GDDR5 GV-N1060WF2OC-6GD tipusnak tavaly novemberben 80K körül mozgott az ára. -
Solt #24177 A Newegg 99%-ban a nettó USD árakat listázza. Nézd ki az adott terméket, szorozd meg az aktuális dollár árfolyammal és adj hozzá még cirka 10-15%-t. A kijött "bruttó" Forint ár tekinthető "beállt" árnak, aminél jelentősen olcsóbb csak akkor lesz az adott termék, ha a gyártó csökkenti az árát.
Utoljára szerkesztette: Solt, 2017.09.30. 18:07:32 -
Solt #24176 Nem szokták 1:1-ben váltani, ez egy rossz beidegződés ami akkor maradt a köztudatban amikor 1 euró cirka 1.2 dollárt ért, és a nettó 1 dollár EU-s ÁFÁ-l (átlag 20%) növelt értéke pont úgy jött ki mintha 1:1-ben váltanád. Aztán amikor a dollár beérte az eurót akkor az eurós árak "elszálltak" mivel szinte eltűnt az árfolyamkülönbség de a 20% ÁFA természetesen még rájött a nettó dollár árra. Szerencsére a dollár sokat gyengült, ezért is normalizálódott sok hardver ára. (VGA a bányászat miatt más tészta)
A gyártók által közölt MSRP árak nettó dollár árak, vagyis ezek forintosítása úgy történik, hogy az adott MSRP árat szorozzuk az aktuális árfolyammal plusz hozzáadjuk a 27% ÁFÁ-t. Amikor eurós árról váltunk forintra, akkor csak az ÁFA különbözetét kell hozzáadni, vagyis 7%-t. Vám egyik esetben sincs, a kiskereskedői haszon (2-3%) pedig általában eltűnik mert az MSRP árhoz képest sok nagykereskedő olcsóbban kapja a termékeket a nagy tételben történő vásárlás miatt.
Amikor a fenti képlethez képest is olcsóbbra jön ki egy termék ára akkor vagy a nagykereskedő kapott nagyon jó árat, vagy beindult a szürkeimport! :) Utóbbit akkor lehet "tetten érni" amikor cirka az ÁFA felével olcsóbb egy adott termék. Ez egyben a sweet spot is, általában ez szokott lenni az az ár, aminél jelentősen lejjebb már nem megy a termék ára amíg az MSRP ára nem csökken, vagyis amíg a gyártó nem csökkent árat.
Jelenleg jó példa erre a nemrég megjelent i7-7800X aminek a nettó MSRP ára 389 dollár, ehhez képest iPon-n jelenleg 110000.-Ft, vagyis az árfolyam váltás után cirka 7-8% ÁFA teher van rajta! :) LINK
Ennél extrémebb dolgokat tudnak produkálni a Gigabyte VGA-k, amik néha előfordulnak MSRP x árfolyam = Bruttó Forint ár képlettel is... ekkora kedvezményt egy nagykereskedő sem kap, szóval ott valami nem kerek, de nyilván ez minket különösebben nem érdekel! :)
Utoljára szerkesztette: Solt, 2017.09.30. 18:03:14 -
levy668 #24175 Ha már így hardverről van szó...szépen kúszik lefelé a gtx1060 6gb, most már "csak" 90k. (azért jobb mint 1-2 hónapja a 115k)
Szerintetek mi az a minimum ár ahol érdemes megvenni, meddig mehet le? -
ööö... Én euróval számoltam, általában ami usában 360 dollár, az itthon 360 Euro, mert 1:1-ben szokták váltani. -
Solt #24173 Van egy kis gond a matekkal! :) 360 dollár szorozva ~265.-Forinttal + 27% ÁFA az nálam ~121000.-Ft, nem tudom miképpen lett nálad ebből 150000.-Ft! :) A bolt haszna általában 3% körül van... eleinte biztos lesz kaszálás vele, de általában 1 hónap alatt beáll az ára. A 7700K listaára jelenleg 305 USD, szóval az iPon-s ára pont azt a képletet igazolja amit fentebb írtam! ;) -
sakkay #24172 Ja..hát nagyon durva tényleg.
-
Én az Il-2-őt egy 800MHz-es AMD-n kezdtem, és nagyon irigyeltem az 1.2GHz-es pentiumosokat, hogy náluk milyen simán fut :) -
Az első, AT gépem 8 hertzen száguldott :D Ha bekapcsoltam a turbót, akkor 10-en :D :D -
sakkay #24169 Persze sok. D 6 mag, 12szál-bármit is jelentsen:) 4.7 ghz magonként. Az azért brutál. -
Mit nevezünk jelentősnek? 360 dollárt átváltom forintra, ráteszek 27% áfát, akkor már 150e-nél tartunk a bolt profitja nélkül. A 7700K 101e Ft iponon pl. Akárhonnan nézem ez nekem másfélszeres különbség.
-
Hát nekem egy szaros i5-ös van a gépben, asse' tudom, hogy milyen, annyira nem érdekel :D VGA meg egy mégszarosabb GTX 770 És néhány hónappal ezelőttig egy igazánszaros GTX760 volt :D És még így is minden fel van húzva (talán csak az víz nem) a dcs-ben ;)
Viszont jövőre lehet nézek valami kevésbé szaros INTEL procit ;) -
cöcöcö.. AMD :D -
Papa, barátom. Év??? Évtized sem, nemhogy év :D Papa, 2010. Október 11.-én vettem meg az A-10C modul, amit - akkor a NEVADA mappal adtak.
7 igen, HÉT évvel ezelőtt. Az a Nevada map a mai napig nincs kész... Szóval még 7-8 év és talán már majd nem Open Alpha lesz :D :D
Utoljára szerkesztette: LeonSilver, 2017.09.30. 15:04:37 -
Solt #24164 Az a veszély nem fenyeget, de ár/érték arányban már most is van jobb AMD-s választás! :) -
sakkay #24163 Majdnem megfogtál:)))de inkább arra gondoltam, hogy ne adja az ég, de a legújabb AMD porrá alázza:))) -
"Jó lenne valami szimes tapasztalat milyen is a proci-mielőtt megveszem." - Akkor ez nem mindegy?
-
sakkay #24161 Na remélem nekem is így kitart majd.