37061
Nevada_900x350.jpg
Digital Combat Series: World

A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)

*-------*

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.

HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!

DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!

A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!

Szimulátor történelem KATT IDE!
  • feca1229
    Azért csodálkoztam én is ezen, párhéttel a megjelenés után akció! Arra azért kíváncsi lettem volna, ha gyors vagyok vajon tényleg megtudtam volna venni féláron, amíg észre nem vették, hogy túltolták.
    A c-101 az nekem sincs meg, amúgy megvan minden más repülő és heli. Most meglehetne venni olcsóbban, de de nem repülök az albával sem hawk t1-el sem, szóval egy másik modul ami nem lenne kihasználva. Sok sikert hozzá ha megveszed magadnak. :-)
    Én a Tomcat-re várok.
  • wolfhgb
    Na, hallod, magukhoz is nyúltak volna néhányan az előrendelők közül, ha két hétre a megjelenésétől leakciozzák 50% ra! Ők meg elővételben kaptak 10$ kedvezményt. lehet behúzom még a vigen mellé a c-101 et, már csak az a csöves nincs meg a teljes kinálatból, hozzá minden forgószárnyas, a harrier, meg majd a nyári akcioban fél áron, talán addigra már rászánják magukat a rablók, az arcsökkentésre..
    Utoljára szerkesztette: wolfhgb, 2017.12.22. 19:14:53
  • LeonSilver
    Pontosabban: Az év még nem tisztázott, csak a hónap :)
  • feca1229
    Na nem a Harrier az nem akciós most már kivették, éreztem, hogy abban a pillanatban kellett volna lecsapni!
  • feca1229
    Külön öröm, hogy a Harrier is akciós, még aztán elég korán!
    Valószínűleg megveszem aztán repülök vele vásárlás után pár órát, aztán meg hetenként pár órát! :-)
  • beci43
    Akció a DCS oldalán,nem steames modulokra 50-60% kedvezmény.Most be lehet vásárolni GMT 15.00 órától.Itt ni.

Január 03-ig.
    Utoljára szerkesztette: beci43, 2017.12.22. 15:54:47
  • molnibalage83
    Köszi.
  • sakkay
    Január vége az utsó időpont.
  • molnibalage83
    Van bármi frissebb hír felőle? Idén jelek szerint mondjuk már nem lesz.
  • sakkay
    Igen. Még talán többet is.
  • sakkay
    Ja. Nagyon szép.
  • molnibalage83
    Az új kaukázus lényegében ezt az upgrade-t fogja megkapni kinézet terén?
  • krisztian005
    Remélem most sikerül.
  • krisztian005
    Nem hinném hogy szükség lenne utólag feljavitani, az 1.5-ös most nálam nincs fent, annál nem tudom de a 2.akárhanyas-ban már van deffered shading ami nagyon feljavitja a látványt, nélküle elég müanyagszerüek a fémek, de ha bevan kapcsolva akkor nagyon szép, a gamma beállitásokkal is sokat lehet javitani. Az új kaukázus meg gondolom még szebb lessz és a Hornet videot már azzal csinálták.

Néhány saját kép
  • wolfhgb
    Na jo, koztudott, h a harriert csinosra faragtak. :) de ugy korabban barmikor neztem videot a vasakrol, valahogy mindig az tunt fel, h basszus, hiaba veszek atomeromuvet es huzgalok fel mindent az egekbe, akkor sem olyan csinos a latvany, mint ezeken a kedvcsinalo gameplay videokon egy egy eladando modulnal, tutira veszem, h csinositjak, a kelendoseg erdekeben! :)
  • beci43
    Majd fogsz,ez a 2.5-ből van.Én a 104th féle textúra pakkot használom,baromi jól néz ki.Papáé se rossz,Barthek?
  • LeonSilver
    Az enyimé mostan ilyen. Azé' ez nem annyira szar :)

• LeonSilver
  • wolfhgb
    Hat, ezek a gameplay videok valahogy mindig tok jol neznek ki, csak otthon nem tudok elocsalni a jatekbol ilyen megjelenest soha! :)
  • sakkay
    Nagyon jól néz ki. Úgy látom meg lett oldva a remegő árnyék is szépen.
  • PhantomAss
  • wolfhgb
    Már meg is van, megy is szépen. :) kinguinrol vettem én is a gazellát olcso pénzért, megy azóta is gond nélkül.
  • Solt
    Köszönjük!
  • feca1229
    Én egyszer a pingvinen vettem egy modult, nem jártam rendesen körbe a témát, a többiek azt mondták, hogy a pinguinrol rizikós rendelni, mert sok a lopott játék, persze van normál legális dolog is ott. Nekem az a modul mükődik igy nincs vele gondom. Valahol le van irva a DCSen, hogy melyik oldalról lehet venni az EDen kivül. Ha teheted vedd meg fasza repcsi
  • wolfhgb
    Korabban helytelenul irtam, nem ede akciozza 50% os an a viggent, hanem a heatblur, az oldalan. Szerintetek az ott vett modul megy az edes worldel? Mert az oldalukon nem igazan talalok erre vonatkozo infot es ugy nem akarom megvenni, h nem biztos.
  • molnibalage83
    Remélem ez elfér itt.
    Többekkel együtt kibővítettük a régi HT összefoglalót. A régi mai szemmel vicces, ez kicsit hosszabb lett. Majdnem 800 oldalt. Remélem találtok benne érdekes részeket.

B
  • feca1229
    Én is valami akcióban vettem. Teljes átat talán a
    Tomcat-ért fizetnék. Fasza..fasza de teljes árát azt nem éri meg a Viggen, de ez csak a véleményem. Bár ki hogy érzi. Én már sajnálnék annyi pénzt kiadni érte.
  • wolfhgb
    En meg ilyen soher vagyok, h mindig megvarom amig felaron, kb hibajavitva meg tudom venni fel evre ra, miutan megjelent.
  • feca1229
    Hát igen, karácsonykor már olcsó a "karácsonyfa" :-)
    Én már régebben megvettem, nagyon jó gép!
  • wolfhgb
    50% os viggen akcio lesz edenel karira, aki esetleg nem tudja mivel lepje meg szeretteit, h aztan elkerje toluk, mert azt sem tudjak mit kaptak! :)
  • wolfhgb
    Pont a vorpx az a progi, ami jo jo, de mire! :)
  • Paladin
    Léteznek "külsős" VR megoldások, mint a Vorpx, de nem megy mindennel, és nem mindig jól működnek. Úgy látom gyors guglizás után, hogy a Falcon 4 -hez nem jó sajnos.
  • Pitti
    Tényleg nagyon jól hangzik. Viszont egyetértek azzal, hogy aki kipróbálta VR-ban a repülést, az nem akar többet máshogy. És ez csak jobb lesz mert a mostani HMD-k felbontása még kevés a tökéleteshez. Én 10 éve abbahagytam a repülő szimulátorozást, de miután megláttam oculusban, újra értelmet nyert ...hatalmas élmény:)

Utoljára szerkesztette: Pitti, 2017.12.18. 19:20:45
  • wolfhgb
    Elcsabulok! :) Sajnos csak segedprogival lehetne max imitalni a 3d megjelenitest a Hmd ben, de az eleg gagyi hatast ad egy vr re felkeszitett progihoz kepest, tovabba a fejkovetes sem 100 as veluk, igy nem is hasznalja epeszu vr tulaj.
  • VO101Tom
    Értem. Köszi.
  • Solt
    Nem olyan mint a 3D TV... kell hozzá az adott HMD futtatási környezete, ezt be kell építeni az adott játékba. Egyelőre nincs ilyen közös API, szóval ha csak a két nagyot vesszük, támogatni kell külön az Oculus-t, külön a Steam VR-t.
  • VO101Tom
    Ami DCS után nagyon furcsa lenne még, a térképek mérete. Balkán pl Szicíliától Taszárig meg van csinálva, Teljes Koreai félsziget Japán partjaitól Kínai határig, Izraeli térkép a Nílustól Szíriáig. Hatalmasak. Ja, amit nem mondtam, az Ostsee, az meg konkrétan 900x750km -es tékép Észak Németország és környéke, de olyan kidolgozással ami már eléggé a technológia határait feszegeti (online pl nem is működik még, csak offline tudják a gépek futtatni, és még az én gépemen is 30 fps van talajon. Felszállás után már jó, stabil 60 megvan. De beszarás mennyire pontos, akik Gripenesek kint voltak Svédeknél tanulni, mondták, hogy olyan dolgok nem stimmelnek, hogy egyik másik hangárnak mi a színe, de maga a reptér, környező falvak is mind teljesen jól kidolgozott és felismerhető. Mondjuk nem csoda, a repterek google map alapján lettek egyenként lemodellezve.
    Egyetlen hátránya az Ostsee-nek a borzalmas gépigény. TomCatz állítólag éjjel nappal ezt optimalizálja, most ki is jött valami WIP hadjárat már hozzá, de ezen még sok meló van. Viszont he elkészül, akkor ez lesz a top.
    Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2017.12.18. 17:13:48
  • VO101Tom
    Fórumon nem nagyon olvastam róla, előbb vagy utóbb biztos lesz, mert az sokkal egyszerűbb mint építeni egy kabint, és mégis az a jövő.
    Nekem nincs OR, ezért kérdezem, amihez nincs hivatalos VR támogatás az el sem indul rajta? Tehát nem olyan, mint anno volt a 3D TV és társai, hogy a nem támogatott progi is futhat rajta, csak nincs rá garancia, hogy problémamentes?
  • wolfhgb
    Koszi Tom, ez tenyleg eleg kimerito volt es felcsigazo, kar, h kozben kaptam infot arrol, h nincs vr tamogatas benne, ez kicsit elkedvetlenitett, nagyon megszoktam mar a feeleng jet, de ha fellovom megis, mindenkepp megfogadom a hasznos tanacsaid. Esetleg arrol nem tudsz valamit, h terveznek e hozza valami vr tamogatast a jovoben?
  • VO101Tom
    Maga a BMS program az ingyenes, de feltelepítéskor ellenőrzi, hogy az eredeti Falcon 4.0 a gépen van-e.
    Azt a Steamen is meg lehet venni, pl itt: Falcon 4.0 - 6.99Euro. Ezt fel kell tenni, és installálva kell maradni a gépen. Párszáz mega csak, de minden BMS install vagy indítás ellenőrzi, hogy fent van-e. Szerencsére nem túl nagy.

Minden mást, új térképeket és gépeket, grafikai és egyébb moddolásokat, még magát a BMS programot is ingyen lehet letölteni a BMS weblapról (fórumról).

Pár dolog, amit azért még jó tudni előre:
    A BMS weblapon a regelés időt vesz igénybe, mert mindenkit külön engedélyez az admin (vannak akik ki vannak tiltva onnan, hosszú történet, lényeg, hogy nem automatikus a regelés). Csekkold, hogy a BMS válasz-mailt nehogy Spam-ba tegye a levelező progi. Ha kaptál accountot, akkor legalább a "Just saying hello" topikba írj egy Hello-t, különben inaktivitás miatt törlik az accountot, már volt akinek ezzel kellett retkelnie. Olvasd el pontosan, hogy mik a feltételek, ne csak gépesen nyomj rá, hogy "ok, ok, lapozzunk".

A BMS kifejezetten F-16 szimulátor, Block52-ig vannak benne gépek. Ennek a részletessége valami elképesztő, de minden más repülőgép, amibe esetleg be lehet ülni, az is 99%-ban az F-16 avionikát, műszerezettségét, szoftverét használja, akkor is ha a kabin 3D esetleg egész szépen meg van csinálva (F-15, F-18, Harrier, Tornado, Viggen, satöbbik). Flight modellben pontosak, fegyverzetben a típusra jellemző fegyvereket tudja vinni, F-18 tud hordozóról üzemelni, Harrier tud lebegni pl, ilyenek meg vannak csinálva, de MFD-k szoftvere (ha van benne) pl tök ugyanaz, radar típusa és képessége (ha van benne) ugyanaz, ha valamit nem tud (radar, datalink, stb) azt itt sem tudja, tehát törölni az F-16 képességeiből lehet, csak hozzáadni nagyon macerás. Lehetőségekhez képest funkcionálisak jók egy hadjáratban, de egyértelműen az F-16 az, amivel a feladatok nagy részét repülni érdemes. Esetleg az F-18, az kicsit kiemelkedik a többi gép közül, FM-jére is több időt fordítottak, mint általában.

Térképekben két nagy csoportot kell megkülönböztetni, illetve hármat. Vannak a WIP térképek, amik adnak egy kidolgozott tájat, rajta repterekkel, lehet benne küldetéseket csinálni és repkedni, de ennyi, nincs benne hadjárat, és csak olyan feladatot repülhetsz amit te raksz össze. A másik csoport amihez működő önálló dinamikus hadjárat van, egyértelműen ez a BMS másik legnagyobb erőssége, ez annyira kidolgozott, és olyan komplex módon tudja az AI a hadjáratot vezetni, amire nincs máshol példa. PvP kampányok alapja is ez. Ebből is van már pár letölthető térkép, Norvégia-Svédország a Nordic, vagy Görög-Török térképen az Ikarosz. Szépek és érdekesek, de ezek csak offline vagy házi kampányban használhatóak. A harmadik csoport, amin a dinamikus hadjáratok mellett PvP hadjáratok is mennek, ebből három van, az alap Korea térkép a Red Flag-hoz, Sinai térkép az Izrael-Egyiptomi háborúhoz (egy nagyon részletesen kidoglozott, Izraeli F-16 variációkat is kapott) és Balkán a NATO-Szerb összecsapásokhoz.

Nagyjából ennyit kezdésnek, ha fel akarod tenni akkor BMS topikban kérdezz rá, az install sem szokványos, van pár technikai dolog amit még tudni kell, de azzal már nem akarnám ezt a topikot telespammolni.
    Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2017.12.18. 15:19:06