37057
Nevada_900x350.jpg
Digital Combat Series: World

A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)

*-------*

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.

HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!

DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!

A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!

Szimulátor történelem KATT IDE!
  • feca1229
    Mostanában keveset. A Bos-al csapok néhány kört, amugy meglepően sokat javitottak minden téren. A kapcsolgatható kabin azért az hiányzik. A Cloddal nagy néha, ott a következő pecset várom és nagy ritkán a Dcs-el. Azzal meg az a gond, hogy ott meg mindig kijövök a gyakorlatból és szinte mindig ujra tanulom a gépeket...
    Kb ennyi. Az idő hiány a legnagyobb gond, de gondolom sokan vagyunk ezzel igy.
  • sakkay
    Köszi! Mivel repülsz mostanság?
  • feca1229
    Jobbulást cimbora!
  • Capt Baloo
    2*Ctrl+Z.

Kamerapozícionálás meg alapból rengeteg van, sok minden megoldható. Külső kiegről én nem tudok, de ha van engem is érdekel.
  • hhelikopter
    Sziasztok!

Lenne egy olyan kérdésem, hogy valami kamera kiegészítő van a szimhez? Akarok egy videót készíteni aztán jól jönne pár látványos kamera beállítás?

A másik kérdésem, hogy a lenti képen látható információs sávot hogyan tudom eltüntetni?

• LeonSilver
    Nnna. Szállítással meg a kiegészítő bizbasszal 358 ojró. A zsetont elutaltam, a hétvégi ünnep miatt gondolom majd szerda körül jön meg.
  • sakkay
    Nem tudom, de tényleg. Pár kisebb-nagyobb dolog történt vele, de egyiket sem gondolnám komolynak, régóta fáj egyre jobban. Ráadásul most ez a hét fontos a melóhelyen, szóval azért nem gipszeltetem-lehet akkor fogom, amikor ti jöttök aztán a csomót is kiszedetem a combomból 3 legyet egy csapásra!
    Utoljára szerkesztette: sakkay, 2018.10.15. 17:54:14
  • sakkay
    Köszönöm, mindenkinek
  • VO101Tom
    Jobbulást! De most tényleg. Hogy tudtad eltörni a talpad?
  • LeonSilver
    Tommal összedobunk egy járókeretrevalót és majd visszük ;)
    Azé' jobbulást.
  • wolfhgb
    Vigyazz a sok G s manoverekkel! Gyogyulast.
  • Papa01 #29308
    Jobbulást! :)
  • sakkay
    Most derült ki, hogy a talpamba el van törve az egyik csont..fájt is futás közben az elmúlt hetekben, de gondoltam csak nincs eltörvepedig aztán de! Mondjuk most már járni is több mint kellemetlen
  • sure
    Hát ez eléggé huszadik századi grafika, ahhoz képest a gépigénye vetexik a décsével, van ott az oldalon egy CPU kihasználtsági screenshot - 15 giga RAM-ot zabál épp fel a Core i7 / GTX 1070 mellett...
  • wolfhgb
    Leap motionnal ugy tudum eddig is mukodott nála a kezzel kapcsolhato kabinbelső.
  • repvez
    Nem dcs, de hátha érdekel valakit itt, föleg a VR tukajokat. Ahogy látom van itt kézzel kapcsolható fülke.
    flyinside-fsx.com
  • LeonSilver
    Nyílván olcsóbb, de itt VAT-ról (ÁFA) van szó - amit mióta krobócia EU tag nem lehet visszaigényelni. Ahogy olvasom :/
    Itt ugyan a britekről van szó, de ez van a krobótokkal is. Kár.. :D

A VAT (mint a Value Added Tax rövidítése) az Általános Forgalmi Adót, vagy közismertebb néven az ÁFA-t jelenti. Mértéke az Egyesült Királyságban jelenleg 20%.

Tudnod kell, hogy mióta Magyarország is belépett az EU-ba, azóta magánszemélyként már nem tudod visszaigényelni a fogyasztási adót a hazahozott termékek után.
  • VO101Tom
    Amikor én pl. Ali Expresszről rendelek, ott sem mindegy, hogy Kínai vagy Európai székhelyről szállítják nekem a cuccot. Amit EU-n belül gyártottak, az olcsóbb, mint amit Kínában.
    De tényleg a legegyszerűbb, ha megkérdezzük a supportot, engem is érdekel a dolog, holnap írok majd nekik.
  • LeonSilver
    Na de az tök lényegtelen. Ha így is lenne, akkor a vámot neki kell kifizetnie, mert ÉN krobóciai cégtől vásárolom, hogy hol gyártják iylen szempontból nem releváns. Szerintem - bár lehet nincs igazam. De szerintem de :D
  • VO101Tom
    Hmm, egy kérdést talán megér a supporttól, de gyanítom a gyártás nem EU-n belül történik, onnan ő is kvázi importálja amit tovább küld neked.
  • LeonSilver
    De hát ezt krobóciában csinálják. Az pedig EU tag... (2013 óta)

Čarolija drva d.o.o.
    MFG Sector
    Bisko 56/E
    21240, Trilj
    Croatia
    Utoljára szerkesztette: LeonSilver, 2018.10.14. 18:44:30
  • Frenky
    Szerver küldetések frissítve - jó szórakozást!

• sakkay
    Ezért nagyon jó a target progi-nálam semmi baj. Warthog target megvéd
  • sure

Ha ez a következő stable release-nél tényleg nem qrja szét a stable használók profiljait...mi bétások OK, IJ
    Azért valahol érthetetlen, hogy egy ilyen jellegű orbitális hiba kikerült publikusnak. Mindig ez a kapkodás, hogy tudják tartani azt a két hetes határidőt
  • LeonSilver
    Én most nem repülök (hála Istennek), mert szét van barmolva a "kokpit" és a joynak egyelőre nincs kész a helye.
    De letöltöttem és megnéztem. Hát....
    Így néz ki a hornyet belülről - semmihez nem nyúltam csak betöltötte a cuccot a dcs

és így kívülről ( a horog a probléma..)

• gantus68
    Hétfőn visszavonják a keybind-et.

"Dear All, with the release of the latest Open Beta (2.5.3.22652) we added new default profiles to better assist new users when setting up their controls. Unfortunately, these new profiles are conflicting with the user’s custom profiles and causing a number of issues. On Monday we will be releasing a hotfix to remove these new profiles until we can better supply these without disrupting current player’s settings.

We apologize for the inconvenience this has caused, and appreciate everyone’s patience, and especially those that helped us work through the issues by reporting their experiences.

Please note that the nature of Open Beta is a testing environment, and as such, unexpected things can pop up at any time. For some, it may be better to stick with the stable release, as it is generally not affected by these types of issues.

Thanks
    ED Team"
  • VO101Tom
    Ja, olvastam, Warthogosok szívnak most vele. Állítólag ha teljesen nullára kitörölsz minden tételt a controls lapon, akkor nincs probléma vele. Újra mindent be kell állítani, de legalább hiba nincs belőle.

Már előre izgulok, mi lesz ha ezek Vulkant programoznak :)
    Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2018.10.12. 18:45:14
  • LeonSilver
    Ez az utolsó frissítés nem sikerült valami faszára... tiszta Mikroszoft baszki
  • VO101Tom
    Majd kiderül. Ha a Hornet Amraamja is olyan szar lesz mint a mostani, akkor nekem kb qrvamindegy, hogy mit kezdenek az oroszokkal.
  • sakkay
    Azért a DCS nem BOS Szerintem ez-ha létező dolog is-nem olyan releváns. Ha megfelelően kidolgozzák a valós adatok alapján a nyugati technikát, max azt tudom elképzelni, hogy kicsit felhozzák a keletit de ha nem viszik túlzásba, leszarom. Amíg nincsen kattinthatós orosz gép, amúgy is előnyben vannak sok szempontból az oroszok. Arról nem beszélve, hogy hülyén nézne ki, hogy mindenki veszi a nyugati gépeket, azokat meg "halomra lövi" az orosz..nem lenne okos dolog, szóval nagy csalásra abszolút nem számítok.
  • Krokoliszk
    A cold war scenario részben rosszabb részben jobb. Jobb mert egy csomó hiba alapból nem jelenik meg, rosszabb mert a chaff és radar modellezés butaságából adódóan a SARH párbaj elég gyakran dobókocka jelleggel működik. Ennek ellenére élvezhető tud lenni, de néha azért vannak nagy WTF pillanatok.
    Utoljára szerkesztette: Krokoliszk, 2018.10.12. 16:35:09
  • VO101Tom
    Technikai (Hornet előtt egyáltalán hozzájutottak-e normális műszaki dokumentációhoz), és sajnos politikai is (ha a Hornet megkapja minden képességét, és az Amraamot is kijavítanák olyanra amilyen a valóságban - én remélem, hogy a Hornet licenc erre is kiterjed -, ha normálisan lehet majd kötelékben BVR-al harcászkodni, akkor az orosz oldal gépei elég nagy hátrányba kerülnének. Nem tudom, hogy egy orosz cég mennyire lenne hajlandó elmenni, BoS-nál láttuk, amikor a német gépek megjavultak, megkapták azokat a sebességeket, amiket papír alapján kellene tudniuk, akkor stikában ugyanannyit hozzáadtak az oroszokhoz is, mert hogy nézne már ki, hogy a németek jobbak. Ha nem lett volna véletlen egy ismerős a bétateszterek között, senki nem is tudna róla.:/
  • sakkay
    Általában optimista vagyok, ha van esély a jobbra. Azt gondolom, hogy a hornet meg a 14-es, pont ezekre a problémákra(is) hoz komoly szintlépést-ami menet közben hozhat olyan béta bugokat amit még nem látott a világ. De ez fontos-az egyik legfontosabb ebben a témakörben-szóval én erre számítok. Egyszer kellene jól megcsinálniuk, ha az alapok erősek lennének már csak finomítani kellene. Technikai okok lehetnek a háttérben, valószínűleg már nagyon feszegethetik DCS határokat.
  • molnibalage83
    Na, pont ilyenekkel van bajom.... --> Ha AIM-7-tel nem csinálja, akkor mehet a Cold War környezet.
  • VO101Tom
    Nekem Tibi mesélte, hogy anno azért tette le a DCS-t, mert F15-ről indított Amraamokat a Su27 felé, az csinált egy 360 fokos fordulót, így legalább két alkalom is volt amikor beamelt a rakétákra, mind a négy ment a levesbe (radar lock ellenére), majd a 360 végén indított ő, és le is lőtte. Na, ott mondta, hogy akkor ő köszöni szépen, erre a marhaságra nem kíváncsi :)
    IRL a beamelés/notcholás csak nagyon nagyon szűken, 90 pluszminusz egy két fokkal működik csak, és akkor is csak nagyon nagy szerencsével. Olyan nincs, hogy csinálsz egy 360-at és minden feléd indított rakéta eldobja a célt, akkor mást sem csinálnának IRL mint forognának mint a bolond.
    Az a fícsör is teljesen hiányzik az Amraamból, hogy ha beameléssel valahogy mégis eldobná a célt, annak utolsó ismert sebessége és iránya alapján a rakéta tovább keresi és az első meglátott célra ráfog (ami nagy valószínűséggel a forgolódó gép lenne).
    A rakéták zavarhatósága is rossz, nem véletlen, hogy manapság a pilótákat BVR-ra, és az ellenséges rakéta kinetikus energiájának elkoptatására oktatják, a zavarás mint olyan nagyon lutri és általában nem is működik.
    DCS-ben nan viszont rakétát lelövő rakéta fícsör, ami meg valóságban nincs, az is hülyeség.
  • Krokoliszk
    Egy jó AI hülyére pofozna bárkit BVR-ben és WVR-ben is DCS-ben.

Szerintem a légiharc jövője az, hogy AI vezérelt gépek fognak repülni remote stratégiai kontrollal. A központból megmondják, hogy mit kell csinálni, milyen paraméterekkel, az összes többit pedig az AI kötelék elintézi. Az egyetlen nagyobb probléma amit látok, hogyha zavarják a kapcsolatot és módosítani kell a bevetést. De ez embervezette gép esetén sem jobb semmivel szerintem, mert ott sem fognak tudni külső inputot kapni.
  • Krokoliszk
    Ahogy molni írta a rear aspect lövések igen korlátosak. Ennek a másik háttere, hogy DCS-ben amikor ilyen szitu van fixen mindenki M1.2 táján pucol mint a disznó és ez még rátesz egy lapáttal. Amikor a cél 600 kts ground speeddel repül én meg 900-al akkor 4-5 mérföldről is le lehet őket lőni mert ekkora pluszt jelent a sebesség különbség. Ha meg a cél lassan repül akkor főleg.

Az eldobásos téma leginkább annak tudható be ARH-knál, hogy nincs memóriája a radarnak szerintem. Ugyanaz a probléma mint amikor TWS-el forognak előtted és amikor pont átfordul a notchon azonnal eldobja a tracket és nem látsz semmit aztán kaparhatsz, hogy hamar felismerje RWS-ben, mielőtt ő már boresighttal szétlövi az arcod.. ebből születnek a legnagyobb arcade taktikák, amikor full nyerő pozícióból indulva öngyilkosságot követ el az előtted lévő de te szívod meg mert fosul van modellezve az egész.

Mindennek ellenére kb 40-50%-os pk-t tudok elérni AIM-120B-vel ami a C-hez képest egy fostalicska, egy átlagos online session alatt. Ami azért elég jónak mondható.
    Utoljára szerkesztette: Krokoliszk, 2018.10.12. 13:47:27
  • molnibalage83
    A diagram is nem manőverező célra vonatkozik. és azonos sebességre, ha az indító gép még lassabb is, akkor még kisebb a limit. Szóval az az 5-6 km-es távolság bizony nem elrugaszkodott tengerszinten főleg, ha a célpont M1.0 közelében hasít.

Ha a rakéta kb. 8 sec alatt éri el az M3.0, akkor az átlagsebessége ezalatt a 8 sec alatt kb. 600-650 m/s, tehát mindössze 2,5 km-re csökken a távolság a cél és célpont között és onnan már lassul.

Az AIM-120B hajtóműve tudtommal még dual thrust-os volt, a C-nél valamiért (állítólag) visszaálltak single-re, de sanszosan alacsonyabb tolóerőn megy hosszabb ideig. Erre forrás nemigen van.

Ezért van az, hogy ha ismert lenne a célpontok és rakéták helyzete is akkor egy optimalizáló MI BVR-ban sanszosan lenyomná már a pilótákat, mert képes valós időben számolni, hogy hol kezd gázos lenne a helyzet és hova optimalizálja az indítás és manővert, ha túl is akarja élni a gép. Asszem már volt ilyen számítógépes tesz és a szimulátorban sok v sok helyzetben jellemmzően győzött az MI. Csak ehhez ismerki kell a rakéták paramétereit és azok helyzetét is.

Erre legfeljebb ma az F-35 képes a DAS + data linkkel és sokkal kisebb távolságon az EF Typhoon, mert azon radaros MAWS van csak erős kétségeim vannak, hogy mekkora távolságról érzékel azokkal a kis antennákkal AAM-et a rendszer.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.10.12. 13:32:10
  • Capt Baloo
    Tudom, hogy mi gond a hátsó féllégtérből alacsonyan témakörrel, nem azt mondtam, hogy oltári szar, mert 15 km-ről nem éri be csak, hogy gyanús, hogy 5.5-ről se. Nem manőverező célt nem ér be, hanem egyenes vonalon menekülőt (((Pvp-ben általában úgy lehet megoldani az ilyen szitut, hogy utána küldesz egy 120-ast, és mivel nem tudja, hogy 2-ről vagy 4-ről jön, pislogni fog: elkezd s-elgetni, hogy fogyassza a slammer mozgási energiáját, ami rendben is van, csak közben elfelejt kiszámíthatatlan lenni, te meg így beéred.))) Azt a cirka 5.5 km-et 1.5 mach sebességtöbblettel úgy 10,5 sec alatt lehet behozni, namost a 120-as hajtóműve ég úgy kb 7-et vagy talán kicsit többet, ez alatt folyamatosan emészti a távolságot (egyenlő sebességgel megy a támadó és a cél az indításkor), a végén a raksi azért közel van a 3M-hoz, és egészen addig közeledik amíg a cél sebességge alá lassul (mondjuk pvp-ben inkább 1,1-1,2 környéke és nem 0,9). Ha cirka 5 másodpercig megvan a +1,5M (tehát a raksi 5 secig megy 2,6-2,7 környékén) akkor már csak 2.5 km marad amit a 1,5M többlet elérése előtt és elfogyása után kellett illetve még kell leküzdenie. Szóval én azért nem próbálnám ki irl. Mindez persze csak érzésre, mert kiszámolni ugye nem tudom, lévén lövésem nincs, hogy milyen karakterisztikával gyorsul meg lassul a 120-as.
    Utoljára szerkesztette: Capt Baloo, 2018.10.12. 13:06:42
  • sakkay
    Ja, én sem értem..