37057

Digital Combat Series: World
A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)
*-------*
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!
DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!
A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!
Szimulátor történelem KATT IDE!
-
sakkay #29559 HA van jó áron érdemes, megy éven belül szerintem jönnek az új vr cuccok.. Jó lenne olyan aki dcs-t repül és vive proja van. Megnézném azt a felbontást. -
Mert a felbontás zavart a legjobban. Elite-ben semmivel nem volt problémám, a többi játékkal sem. A szimulátorokon kívüli játékok miatt gondolkozok még VR-on egyébként, lehet, hogy veszek majd ha látom a karácsonyi leárazásokat. De örömrepkedésen kívül VR másra nem igazán jó - ha olyan feladatot repül az ember, amikor ki kell nézni a kabinból is... -
sakkay #29557 Ez most csak akkor tartja, ha előtte elindítom, mármint a tray toolst?! Vagy mindig állítgatni kell? Mert dcs-n kívül minden megy 90 fps-el.. -
sakkay #29556 Köszi! -
Solt #29555 Oculus Tray Tool: LINK
Vagy Oculus telepítési mappa, például: C:\Program Files\Oculus\Support\oculus-diagnostics -> OculusDebugTool
Elindítod -> service fül -> Asynchronous Spacewarp -> Auto helyett ezt állítod be: Force 45 FPS, ASW enabled
Utoljára szerkesztette: Solt, 2018.11.14. 13:31:26 -
sakkay #29554 Kipróbáltam az arány\perspektíva dolgot. Ugyanúgy raktam a lábam mint ahogy van a test a hornettban, és részletesen végignéztem magamat és a virtuális magamat, az arányt figyelve-fel le emelgetve az oculust. Szinte teljesen megegyezett a testarány. -
sakkay #29553 Akkor ezért van ez! Tom mondjuk nem sokat repült, azt is ww2 környezetben. Gyors küldiket. Mivel folyamatosan a 4k-s óriás monitorhoz hasonlította a felbontást, szinte csak azzal volt elfoglalva
Poginak viszont nagyon tetszett.
-
sakkay #29552 Az nem. Na azt hogyan kell? Hol-pontosabban. -
Solt #29551 Dogfight tapasztalatom csak BoS alatt van VR-ban, az én szintemen AI ellen nem volt gondom a gépek észlelésével... jóval azelőtt észlelni őket mielőtt lőtávolba kerülnének. A beazonosítás nyilván más tészta...
A CV1-ben OLED panel van, szóval a színhűség, árnyalat és kontraszt terén jóval jobbak a mutatói mint egy LCD IPS panelnek. Utóbbi kontraszt aránya kalibrálás után jó esetben 1000:1-hez viszonyul, ugyanez egy OLED panel esetén gyakorlatilag végtelen, mivel fekete esetén az OLED panel adott pixelje semmilyen fényt nem bocsájt ki. -
Solt #29550 És fixáltad is az FPS-t 45-re? Ez nagyon fontos akkor, ha nincs meg a fix 90, mert amikor 45 és 90 között váltogat (műszerekre nézel 45, égre 90) az fel tudja kavarni a gyomrot rendesen... főleg, ha ez váltogatás sűrűn történik. :) -
gantus68 #29549 +1 az UHD-nak -
sakkay #29548 A hordozónál is, +amikor földháttérben voltak a gépek légiharcnál. -
Szerintem ez nem függ semmilyen "szinttől", aki kezdő, annak is szar, ha csak akkor látja meg a másikat, amikor már röpködnek a nyomjelzők körülötte.
Az fps-el nem volt baj, bár az is tény, hogy pár esetet leszámítva csak úgy repkedtünk, hogy senki más, sem légi sem földi egység nem volt a játékban. Stress tesztet meg hasonlót nem csináltunk. Egyszer sem lettem rosszul DCS alatt, amikor a különböző VR demókat néztük, ott inkább volt olyan, amikor azt mondtam, hogy oké, akkor most ezt pihentessük kicsit :) Ha nem te irányítasz, és elkezd pörögni, forogni a kép, az gáz. DCS-ben simán palástorsóztam össze vissza nézelődve, akkor sem volt gond.
@Sakkay. A monitoron mikor nem láttátok azt amit én? A P-51 dogfightnál? Az lehetett az miatt is, mert szürke volt a gép és az ég is, viszont ti nem sötétített szobában néztétek, és azt sem tudtuk hogy hol keressük. Az kizárt, hogy a VR sisak több árnyalatot vagy jobb kontrasztot használna mint valami IPS paneles asztali monitor...
Egyébként meg eeegen, az UHD monitor nagyon állat
Nekem van ugye ez a Thrustmaster MFD kit, mögötte két 9 colos kijelzővel, pont tegnap mondtam Attinak, hogy amióta megvan ez a monitor, élesebben látom a kis MFD képét a Falcon 3D kabinjában, mint a kiterjesztett kijelzőkön. :) Amennyi pénzbe és retkelésbe került mire ezek működtek, ma már egyáltalán nem érné meg szenvednem ezzel. Sima 1080 HD monitorral a gombok melletti betűk alig olvashatóan, nagyon pixelesen látszódtak csak, 75-90-es FOV-al (én általában így repkedek) a műszerek nagy részét sem lehetett leolvasni, persze tudod hogy mi mit jelent, de ha idegen kabinba ülsz, akkor qrva sokat Zoomolsz ki és be, mire megszokod, hogy mit hol keress. Én pont ugyanezt éreztem a VR sisakban is, Hornet kis alsó műszereihez már közel kellett hajolni, hogy leolvassam melyik mit mutat, a DDI szövege olvasható volt, de nagyon pixeles, HUD az rendben volt, de alapvetően azt éreztem, hogy a sisak felbontása ehhez még nagyon kevés. Persze értem én, felbontás növelése a gépigényt is növeli, ami a VR-nak most annyira kell, mint mókusnak az erdőtűz. De basszus, UHD monitor után a sima monitorod is pixelesnek tűnt 
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2018.11.14. 06:16:30 -
sakkay #29546 Persze azon van. Valószínűleg azért fáj Tomnak ennyire, mert egy 30+ colos 4k monitora van otthon 
Az észlelhetőségről annyit, hogy Pogival mi sokszor nem láttuk monitoron azt, amit Tom az oculussal meg simán. A egységek észlelése szerintem jobb mint monitoron-sok esetben legalábbis. Ami tényleg valós probléma, az a felbontásból adódó azonosítás. Na az tényleg gond. -
Solt #29545 Tény, hogy a dogfightra még nem az igazi... főleg azon a szinten ahol te is nyomod! :)
Viszont a váltakozó FPS nagyon nem jó! Ha nincs meg a fix 90, akkor fixálni kell 45-re, mert sűrű váltások esetén nagyon szarul lehet lenni... az, hogy 45 FPS alá beesik, sajnos "CPU gond", de majd a Vulkan! :) -
Persze, annál jobb. Semmilyen más játéknál nem volt zavaró a felbontás, kivéve a DCS, és itt is főleg a távoli tárgyaknál. Vagy amikor egy egy részletét figyeltem a gépnek, akkor furcsa volt ez a pixeles kép. Ami nagyobb gáz, hogy a szemből közeledő gépet jóformán akkor veszed észre amikor már lőni fog (ww2 dogfight). És azon is csodálkoznék, ha a földi egységeket normálisan lehetne látni olyan magasról, ahonnan egy manpad már nem lő le.
A szellemkép a Mesza kabin miatt volt, annak a revije szar. Hornet HUD-dal nem volt semmilyen gond.
Normandia térkép borzalmasan akadt, Kaukázus és Nevada jó volt. De ott is 90fps csak akkor volt 1080ti-vel, amikor az eget néztem :/ Ha a föld is látszódott, akkor 45-re lockolt azonnal. 45 alá is be-beesett néha, ami elég gáz lévén nekem egy 1070-es van... -
Solt #29543 A szellemkép a 45 FPS miatt van, azt meg nem tudom az 1.5-s PD-t belőtte-e a kolléga! :)
De azért érezhetően jobb mint a DK2 nem? -
Pogival együtt vasárnap meglátogattuk Sakkay kollégát, és a CV1-esét tesztelgettük.
Ahhoz, hogy lássuk a hordozót, közel kellett menni, nyilván nem a küszöb fölött derült ki, hogy jó helyen vagyunk-e, de amikor kicsit tágabb iskolakört repült az ember, akkor már nagyon figyelni kellett, hogy melyik hajó felé vegye ki irányba. Mesza dogfight is elég gáz volt, de ott a Revi miatt is, egyszerűen nem tudtam két szemmel átnézni rajta, szellemképes volt, csak ha fél szemmel céloztam.
Szóval nekem ez a felbontás nagyon nem jött be (Elite Dangerous alatt egyáltalán nem volt zavaró, a kis VR játékok alatt sem). De ez lehet az miatt is, mert én UHD-n játszom itthon, ehhez képest túl nagy a kontraszt, hogy mit látok és mit nem :/ -
Solt #29541 Te még a DK2-t próbáltad nem? A CV1 1.5-s PD-l azért final-ról jól látni a hordozót... -
Engem az nagyon zavart, hogy egy nagyon szűk buborékba vagy beszorítva az észlelés szempontjából, egy normális légi harcban már rég helyezkedni kellene, míg VR sisakban csak mereszted a szemed, hogy mikor látsz valamit ami ellenségre hasonlít :/ Hordozós leszállásnál is már finalon voltunk, de alig lehetett látni, hogy a hordozó vagy a romboló felé indultunk leszállni. Ez engem nagyon elkedvetlenített a VR-tól. A többi játékban fasza, de szimulátorhoz nekem ez még nem elég jó felbontás (ez persze szubjektív, az örömrepkedés engem nem tud sokáig lekötni, ha feladatot repül az ember, ott viszont fontos az éles látás)... -
sakkay #29539 Így van, nem összehasonlítható semmivel
-
beci43 #29538 Igen, hatalmas élmény.Ahogy körbevesz a fülke, szabadon tekingethetek minden irányba,nem gátol a Trackir-nél megszokott szűk látómező...és a térérzetet csak a szemüveg adhatja meg. -
sakkay #29537 Mondjuk én most nem panaszkodok. Persze nem tökéletes, de messze játszható vr-ben is. -
-
Hát, ha olyan gyakran kurvázok, ahogy DCS-sel repülök, akkor a prosti olcsóbb....

Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.11.13. 15:11:24 -
Solt #29534 Urak, a kóla és a kurvázás sokkal drágább... ráadásul a nőstények is agresszívebben reagálnak rá! :) -
Én ezért engedtem el a témát. Ha valaha is DCS-t tolnák, akkor med grafika simán elég. Videózáshoz 1/8-os sebességen fullra húzva felveszem maxra húzva oszt csá. :) -
Részben a VR kavar be, ez így igaz. És részben az, hogy nagyon-nagyon rétegjáték a repszim.
Az én pedálom a 7001-es szorszámot viseli. Ez ha a számítógépen játszó emberekhez viszonyítjuk, akkor kábé egy fél csepp a tengerben.
De a warthog sem százezres eladásnál tart és a kis széria miatt drágább is lévén a kevés eladáson akarnak keresni. -
Lysandus #29531 Igazából a VR kavart be. VR nélkül a szerintem beálltak volna az árak (nyilván nem számítva olyan "turbulenciákat", mint a bányászok). Olyan progik, mint a CloD, a BOS és társai (BOM, stb; a BOSOK
) vagy akár a Wártündér simán és vállalhatóan elszaladnak egy öt-hat éves vagy annak megfelelő szintű gépen.
-
wolfhgb #29530 Sot, minél jobbra torekszel, annal tobb a cumi, meg az anyázás. -
Az a borzalmas, hogy ráköltesz 600e Ft-ot és nem mondhatod el, hogy na, faszán fut a DCS... -
sakkay #29528 Bakker ugyanez. Leírva borzalmasan hangzik..mármint az ár
-
Qrva költséges hobbi lett ez a szimulátorozás :) Nekem annyi a mákom, hogy a warthog már megvolt, VR-re nem hajtok így a sima 1080 is elegendő (ez is megvolt már)..:D Bár azért egy TI nem lenne rossz, de így is elvagyok.
Utoljára szerkesztette: LeonSilver, 2018.11.13. 10:40:01 -
beci43 #29526 Hát, Papa.. az még kicsit odébb lesz...Nekem idén 1080Ti, Oculus, Warthog, több mint hat kiló, ja meg plusz két modul Edétől.Jövő nyárig-őszig már biztos nem ruházok be semmit, másra kell a lé.
De ábrándozni szabad... -
:D A lényeg, hogy nekem most marhára tetszik a minyó. Egyelőre az egészet újra kell tanulnom, mert kábé akkor repkedtem vele, amikor kijött és az azért nem ma volt.
És mondom emberek, aki teheti vegyen egy ilyen pedált - elképesztően más, mint a szajtek. Qrva jóóóóó :D -
beci43 #29524 1/2. -
Mióta megvan ez a pedál, azóta imádom a minyót :) Persze kell még 80-100 landolás, hogy elégségest kapjak, de már ez is valami ... (bele kell pörgetni, mert uncsi a közepe :DC )
-
Az usereket én is sajnálom - nem tehetnek semmiről. De azért na... kicsit azért örül a májam, hogy szopnak vele a fejlesztők.
Én egyébként tartottam magam az akkori "ígérethez" - nem vettem meg a modult. Megvan, mert egy igen kedves barátomtól megkaptam (ő meg úgy nyerte...), de összesen nem repültem vele 5 percet. -
beci43 #29521 Tényleg Laca, miért is nem?
-
Árúkereső talál olcsóbban
Utoljára szerkesztette: z0ty4, 2018.11.10. 08:47:05