23835
  • endy papp
    bal oldalt ha mész a főúton a folyó után valóban van egy szobor akármi.....gondolom arra utalt
    Utoljára szerkesztette: endy papp, 2017.01.30. 18:39:23
  • Daditsx
    A Sosnovka map nekem se tetszett. Amikor ki akartam próbálni és berakott kezdő helyre és körbenéztem tiszta Csernobil érzés fogott el. Ott is hagytam. Tiszta szürke beton minden....Viszont a Goldcrest tetszik. Nem tudom neked ott hol van okkult dolog, de én nem találtam ilyesmit. 250+ órám van azon a map-on.
    Utoljára szerkesztette: Daditsx, 2017.01.30. 18:00:20
  • Caliph
    köszi rápróbálok valamikor
  • traktorista
    Próbáld ki az Old Streams mapot. Kicsi, de hangulatos. Ja és ami fontos, autentikus map, nem pedig Giantsos bohózat. :D
    Utoljára szerkesztette: traktorista, 2017.01.30. 17:20:03
  • Caliph
    csak próbálkozok :D
  • endy papp
    Eltévedtél...... ez már nem a FS topic.......
  • Caliph
    Jó mapokat keresek,ha van valakinek tipp link pl. hangulatos erdős földutas ,kisvárosi stb
  • traktorista
    Nem vagyok teljesen hülye, nagyon jól tudom, mi az a távlati rövidülés. :D Pont ezért tudom megítélni, hogy mit jelent a valóságban körüljárni egy MTZ-t és mit jelent a Farmingban, ugyanolyan távolságból. Utóbbinál mintha részeg lennék és össze akarna csúszni a világ, nem reális. De mint mondom, egyéb 3d megjelenítésekhez képest is nagy bibi van.
    Csak nekem az a véleményem, hogy ez nem a készítők pénztelenségére utal, vagy a kicsi fejlesztőcsapatra, hanem ez szándékos. Ez része ennek a bohózatnak, amit ők játszanak.
  • Carl Davies
    Hát az Agrar sim. kameráját azt hagyjuk, mert az úgy szar ahogy van. Nekem szinte belefájdul a szemem, ha azt kell nézni. Az úgy van megcsinálva, hogy a kamerát lerakták valahova és bezummoltak. És ez a te látoszöged.

Pl egy fényképezőgéppel meg tudod nézni, hogy mire gondolok. Közelről fényképezz le egy fejet. (Az orr nagy lesz, a fülek szinte nem is látszanak. ) Aztán állj olyan messzire, amennyiről rá tudsz annyira nagyítani, hogy ugyan olyan közelről lásd az arcot. Itt teljesen "kiterítve" látod az arcot. (arányosak lesznek a részletek, rendesen látszódnak a fülek, stb. )
    Utoljára szerkesztette: Carl Davies, 2017.01.30. 16:47:47
  • traktorista
    Ezt értem, de játszottam egy rakás 3d játékkal és manapság abszolút nem jellemző ez a túlzott torzítás. Esetleg a 3d gyorsítás hajnalán a 3dfx voodoo időszakban jellemző volt. Az Agrar Simulatornál sincs abszolút. Sokan mondják, hogy idejétmúlt a motor, de szerintem emiatt is mondják, mert egy szerepjáték motor egyáltalán nem ilyen környezet leképezésére való. Valami drakulás játékban sötét, félelmetes folyosókon mászkálva biztos jól mutatna, de nem itt, a mezőgazdaságban.
    Egyébként az Agrar jó példa arra, hogy lehet valamit jó szándékkal, naivan kitalálni, csak aztán belebukni a pénztelenségbe.

Amúgy az alul vastag, fölfele vékonyodót nem így értettem, Ismered a herendi porcelánygyár épületét? Ha nem, keress rá.
    Utoljára szerkesztette: traktorista, 2017.01.30. 16:28:30
  • Carl Davies
    "Ez az alul hatalmas, fölfele vékonyodó stílus jellemző pl. ..." a való világra. Álj meg egy panál tövénél. Perspektívának nevezik.
  • traktorista
    Szerinted a Sosnovka pálya úgy néz ki, mint egy átlagos oroszországi falu? Ilyet véletlenül nem lehet csinálni. Ezt csak szándékosan lehet elszúrni. Ha Sosnovka faluban járkálok, olyan érzésem van, mintha rosszat álmodnék egy atomrobbantás után :D Nem csodálom, hogy a játékosok az első pár hét után szinte már menekülnek a modolt pályákra.
    Azonkívül érdekes a játék motorja, mert torzít, ha megállsz a tárgyak mellett, akkor hatalmasnak tűnnek, mind a járművek, mind az épületek. Ez az alul hatalmas, fölfele vékonyodó stílus jellemző pl. az okkult építészetre világszerte. A farming alap épületeire ez a torzító grafikus motor nagyon rá tud még erősíteni.
    De ha valakit érdekel, mondok konkrétumokat is a játékból.
    Utoljára szerkesztette: traktorista, 2017.01.30. 15:40:20
  • DrBrown5
    Ja és előre szólok, hogy a DrBrown nevem a Vissza a jövőbe Dr. Emmett L. Brown-jától csórtam. Nincs közöm Dan Brown-hoz. Semmi összeesküvés!
  • DrBrown5
    Illumináti! ILLUMINÁTI!!! Tudtam, hogy valami nincs itt rendben! Ez mindent megmagyaráz!!!
    Neem. Érdekes felvetés tényleg, de szerintem kicsit sok Dan Brown könyvet olvastál. Itt egyszerűen arról van szó. hogy a programozók lelketlenül csinálják az egészet. Mintha már a könyökükön jönne ki az egész. Lehet az is, hogy a járműveket más programozói csapat írja, mint a térképen és fizikát, bár a járművek is ugyanarra a sémára épülnek kezdetek óta. Ez ilyen és kész. Leszarják már az egészet, de amíg tudnak pénzt lehúzni belőle, addig meg is teszik azt sajnos.
  • traktorista
    Lehet, hogy én zakkantam meg , de pl. az Agrar Simulatorban vagy a többi farmos játékban ilyet egyáltalán nem találtam. Sőt, mint mondtam, a modolt pályákkal sincs semmi baj.
    Amúgy Endinek igazat adok abban, hogy ez a játék fizikai megvalósítás szempontjából nagyon is jól össze van rakva, bugmentes, megbízhatóan működik, de a dizájnnal valami nincs rendben évek óta. Karikatúraszerű, már-már groteszk. Persze ezt a környezetre értem, a gépek nagyon reálisan meg vannak csinálva, csak hát ugye a fizikai viselkedésük(de mint mondtam, szerintem az is szándékos). Ezt amúgy burkoltan csinálják, hiszen hogy nézne ki pl. egyből egy mordori környezet? Nekem az az információ is furcsa, hogy egy szerepjáték motorjához írnak mezőgazdasági szimulátort és nem egy konkrétan ilyen témájú játékhoz készült motorral indítanak már az elején.
    Egyébként a játék nagyon addiktív, egyre szélesebb tömegeket vonz a virtuális gazdálkodás, és nyilván azzal lehet jól manipulálni, aminek van vonzereje. Hogy a modolás hogy jön ide? Hát valamiből meg is kell élni, modolás nélkül nem vennék annyira a játékot. Bár kétségtelen, hogy a legtöbben az alap pályákat már az elején átlépik és aztán modoltakkal nyomják.
  • Daditsx
    Te úr isten! Mi ez iromány? Jó, hogy nem már az jön, hogy az okkult táblák elé leteszel egy-egy bálát aztán vörössé változik az ég és megjelenik a sátán a map-on és porig égeti az egészet XD
  • traktorista
    És hogy tovább folytassam a gondolatmenetet. Nekem az a gyanúm, hogy ez a fizikai motor is szándékosan ilyen. Tudniillik, az egész játék a groteszkségre épít, a realitás megcsúfolására. Ez a grafikus motor nagyszerűen ellátja a feladatát, hiszen pl. a járművek viselkedése is groteszk, kicsit olyan, mint egy rossz álom az egész. :) Pl a kisvárosban az AI járművek viselkedése, hirtelen gyorsulások, lassulások.
    A modderek pedig a kreativitásuk teljes bevetésével igyekeznek ezt a szándékosan elcseszett virtuális valóságot megtölteni élettel és valljuk be, ez sokszor sikerül is, mert tényleg fantasztikus pályák születnek időként, amelyek már valóban a realitást igyekeznek visszaadni.
    Szóval ha engem kérdeztek, ez a játék azért sz@r, mert a készítők sz@rnak akarják, tehát érdemben nem is várható változás. A szándékot nem egészen értem, de elég rossz sejtéseim vannak(pl. valamilyen alantas, aljas tömegmanipuláció).
    Utoljára szerkesztette: traktorista, 2017.01.29. 22:30:47
  • traktorista
    Még hozzátenném, hogy különösen a 2011-től az gyári pályákra jellemző egyfajta sötét hangulat, meg sem próbálnak egy adott tájat lemodellezni hangulatosra, mint a modderek. A pályák jól meg vannak szerkesztve, odafigyelnek minden apró részletre, hogy működjön, de mégsem igyekeznek tükrözni egyfajta realitást. Az alap pályákon kimondottan rossz a hangulat, én ezt is az okkult háttérnek tulajdonítom, ami valami rejtélyes módon a készítőket jellemzi a sötét homályban. És ugye akkor még az okkult építészeti stílusok, elhelyezett jelképek, emlékművek. Én egy mezőgazdasági játékot semmiképpen nem ilyen stílusúra alkotnék. Pl. amerikai kisvárosban mi a fenét keresnek viktoriánus korabeli vas kandeláberek? Hangsúlyozom, ez most dizájn és nem technikai megvalósítás, erre nem lehet azt mondani, hogy kicsi a fejlesztőcsapat, mert ez szándékosság. Gyanús egy társaság ez a Giants. :D
    Utoljára szerkesztette: traktorista, 2017.01.29. 22:11:54
  • traktorista
    Most nekem is eszembe jutott egy dolog.(Na nem azért, hogy Endyt húzzam) :D Ez nem hiba, inkább érdekesség. A gyári pályákon már a 2008 óta el vannak helyezve okkult, ill. szabadkőműves szimbólumok, ami elég furcsa egy mezőgazdasági témájú játékban. Azon kívül a gyári pályák megjelenése egyáltalán nem természetes, inkább olyan elvont, groteszk(lásd pl. az emberek járása, ami abszolút nem emberi) Látszik benne a szándékosság, hogy nem is akarják másra csinálni. Mondjuk a hivatalos fórumon a készítőknek feltehetném ezt a kérdést, de félek, hogy tojnának válaszolni. :)
  • endy papp
    Ne tartsátok magatokba, ha van még a tarsolyba, az oldal elbírja, hely van elég,amíg a billentyű el nem kopik, toljátok.....
    Elbeszélgettek egymással milyen szar is ez a játék én meg tapsolok hozzá nektek........
    Majd szóljatok ha már mindegyikőtök leírta ezredszerre is milyen az FS sorozat......
    Aztán majd egybe válaszolok.....
  • DrBrown5
    Te Endy, nem húzlak (de egy kicsit igen ) de játszottál Te már a Spintires-al? Azt még a fejlesztés alatt vettem meg, de már akkor bőségesen nagyobbat ütött mint amit az FS összehozott 9 év alatt. Persze más a két játék, tudom, de nézd a grafikát és a fizikát. Hát 2014-ben a kis fejlesztőcsapat hol tartott már? Azért hőbörgök itt nektek, és szerintem vagyunk így páran, mert az FS széria alapjában egy jó kis gáma lenne, de lerí róla, hogy csak pénzlehúzás az egész. Te, nem tudom amúgy ültél-e már trakiban, vagy kamionban, én igen, sőt MAN TGA-t vezettem is eleget. Annak 12 fokozatos automata sebességváltója van. Tudod, hogy hány fokozatos a váltó itt az összes gépben? 1! EGY! UNO! És egy olyan játékról beszélünk, amit lassan 10 éve fejlesztenek. Arra már alig merek kitérni, hogy 2017-ben az ember egy picit elvárná, hogy interaktív legyen a vezetőfülke. Egy buzi kapcsoló, de semmi. Lámpát felkapcsolod, azt belül semmi. De tényleg nem bántalak, ne húzd magad. Az bánt inkább, hogy egy olyan játékot védesz foggal körömmel, ami nem érdemli meg.
  • joceruza
    KIEZ!?!
  • endy papp
    Te meg oda ahova a király is egyedül jár......
  • endy papp
    Én nem veszem személyes sértésnek mert nem én készítettem,így én miattam azt is leírhatjátok hétről hétre hogy így meg úgy szar.....kit érdekel.
    Mindegyikőtök tudja a tutit de még semmit nem tudott játék készítés terén felmutatni,de lehet az életben sem.
    Nézd én elvagyok ha ti is......
  • joceruza
    Szerintem menj inkább táblát gyűjteni Sosnovkán!
  • endy papp
    Ahogy te is
  • joceruza
    Olaj vagy a tűzre sajnos......
  • endy papp
    Én meg csak rajtad-tok tudok nevetni,hogy egy ember miért foglakozik olyannal ami nem tetszik neki ,szerinte használhatatlan,rossz és még sorolhatnám.
    Már lekattanhatnátok az Fs-ről.... attól hogy teleírjátok a hibáival a topicot semmi de semmi nem fog változni,mindenki épp úgy használja ahogy eddig is,aki meg eddig sem használta ettől jobban alszik vagy mi????????
  • joceruza
    SENKI ne fikázza ezt a sorozatot! endy papp személyes sértésnek veszi (valahol meg is értem,hisz ő benne él). Ne bántsátok! Neki szerencséje volt mert kifogta a tökéletes példányokat és nála olyan hogy hiba, nem létezik. Nála anno még a favágásnál sem volt gond,csak a többi pár százezer embernél,amit persze utólag javítottak. Az AI lehetne kicsit okosabb..... A 15-höz hasonlítva ennél már csak okosabb lehet.Ízlések és pofonok persze.
    Ami a 17 mellett szól az az én véleményem szerint a gépek és eszközök kidolgozottsága. Röviden ennyi. Bár néha nem igaz mert vannak működő tükrök,csak pár gépnél felesleges mert semmit nem látsz belőle. Olyan hogy fizika,nem igazán fogunk vele találkozni még a 23-ban sem.
    Ettől függetlenül pár órácskát tényleg el lehet vele ütni. Az FS széria ilyen. Sajnos meg kell szokni.(beletörődtem)
  • Daditsx
    A jól optimalizált játék az az új Doom. Tök mindegy mennyi ellenfél van ellened az FPS semmit se csökken. ;)
  • Daditsx
    "Azért az AI itt sem olyan buta" Ezen jót nevettem.
    Gyári map-on egybekötsz földeket és/vagy megnöveled. A segítő máris nem tudja lekezelni. Nekem már volt, hogy a folyóba hajtott a vetőgéppel.
    Az AI annyit tud, hogy az eredetileg megadott föld méretet (gyári méret nem megnövelt) bejárja az adott eszközzel. Kész ennyi. Pedig a föld növelés nem mód, ez a játék része. Meg kéne tudnia különböztetnie, hogy mi a művelhető terület és mi nem. Ezt még AI-nak se lehetne nevezni.
    Nem tudja megkülönböztetni a bevetettet a vetésre várótól. Elmegy a föld feléig aztán megáll meg ilyesmiket csinál. Vicc az egész.
  • endy papp
    De sajna az esetek nagy részében a valóság nagyon távol áll ettől ,mivel az optimalizáció a béka segge alatt van a legtöbb játéknál és itt nem az olyan nagy felbontásról beszélek amit én használok, hanem egy monitorról.
    Rengeteg játékom van ami a max.rendszer követelmény felett van bőven mégis egy rakás hullanék(magyarán @ar) pedig messze drágább volt mint az fs...
  • n0tr3adY
    Ezzel az érveléssel NEM szállok vitába.

• endy papp
    Nem nem te mész mellé még mindig....
    Egyik gép sem folyik át egyik útjelző táblán sem,legalább is nálam és még sokuknál,hanem kidönti,sőt még cipelhetem is ha tetszik.....
    Ja hogy Sosnovka mapon igen.
    Amúgy Sosnovkát a 15-ből rakták át kisebb átalakítással és gondolom totál nem ez volt a fő gondjuk ,akinek igen tolja az amcsi mapon....
    Ebből is látszik mennyire ismered a játékot.
    Nem1x le lett írva hogy ott azért mert az nem objektum,hanem csak "díszítő elem" mint a bokrok is mindenhol.....
    Azért azt hittem ezen már túl tudtok lépni......
    Szerinted ha minden objektum ott lenne a valós mivoltában és még mozogna is ,mi hajtaná ki,min. Paks kellene hozzá.
    Azért az AI itt sem olyan buta,persze lehetne jobb is , (mellesleg nekem különösebb gondom így sincs vele pedig az amcsi mapon minden földet művelek és van hogy 6-8 ai dolgozik egyszerre a 10.napnál járok,közbe besegítek nekik,de felfogom úgy mint egy kezdő melóst a valóságban ) ahogy a játék is, hagyjuk már,megint arról beszéltek ami lehet soha nem valósul meg vagy csak picit jobban,attól meg még nem fogok sem én sem más hasra esni.
    Majd aha az AI a C@C-ban megbirkózik minden girbe-gurba földdel,akkor lesz miről beszélni addig minden szó róla csak ábránd....
    Még egy gondolat a 15-nél sokan a favágással sem tudtak "mit kezdeni",most nem részletezném miért is,de csak szidták hogy így meg úgy nem jó,nekem az volt a kedvencem ,pik-pak megraktam egy nagyobb pótot 12-14 méteres szálfákkal a pót darujával....talán mert nem voltam ügyetlen és érdeket a dolog ,nem az első kiesett szálfa után félre dobták hogy ez @ar....
    Ezt csak az AI kapcsán hoztam fel,soha nem lesz egy gép-robot sem tökéletes ,főleg hogy maga aki programozta sem az ,főleg mert emberből van......
    Vissza térve a fizikára ezt jobban nem fogják rendbe tenni ,ha jól értelmeztem korábbi szakértő programozói hozzászólásból ,a fizikai motor ennyit tud ,régi, bla bal.
    Nagyon sokan olyat akarnak egy játékba amit még senki nem valósított meg val.színű nem is fog,vagy azért mert nem tud vagy mert nem akar ilyen-olyan okok miatt.
  • DrBrown5
    A Spintires annyira nem zabálja a gépet és elég jó a talajdinamikája. Szerintem a CnC-nek is bírnia kell a mai gépeket.
  • DrBrown5
    Nem Endy, kicsit néha mellé mész. Az AI-nak nem az lényege, hogy megnyomsz egy "H" gombot és csinálgatja a traktor a dolgát, hanem az hogy mennyire teszi azt jól. Daditsx szerintem arra gondot, hogy bonyolultabb azaz okosabb lesz. Nem is ártana, mert azért itt csinálgat fura dolgokat a melós ha magára hagyod. De ez nem is annyira lényeges addig , amíg nem tudják rendbetenni fizikát. Hiába jó az AI, ha közben a gép átfolyik egy útjelzőtáblán.
  • Daditsx
    Nem.
    A minimumnak azt adják meg amin a legkisebb grafikán is szaggatás mentesen megy. Az recommended = ajánlottnak: A legjobb grafikán is szaggatás mentesen megy.
  • n0tr3adY
    Egy mondat erejéig én még visszatérek a C'n'C-hez.

A minimum system requirements = ELINDUL a diavetités, a recommended = átlagos / közepes grafikán játszható szaggatásmentesen.

• endy papp
    Azért amit írok nem árt ha te is értelmezed .

"igaz ahhoz ha csak a honosítást nézem elég sok embernek be kel iratkozni,egy idegen nyelvtanfolyamra.
    Tudom most jön hogy nem lényeges...
    De könyörgöm az fs 18 nyelven megjelent (magyarul is) ha úgy vesszük egyszerű mint egy faék, "olyan mint a gané"(ezt nem én írtam) és mégis jönnek olyan kérdések sorjában amik oda vannak írva a képernyőre csak értelmezni kellene vagy elolvasni.
    Engem annyira nem fog zavarni,annak ellenére hogy egy kukkot nem tudok más nyelven ,de rengeteg embert biztos...."
    Hol van ebben benne, hogy ez egy érv nálam????.....
    Attól még hogy nem tudok spec angolul ,még elboldogulok vele,volt pár map a 15,ben ahol elég sok szöveg angol német volt de 1 kérdést nem tettem fel sehol hogy akkor ez most mi is.
    Viszont sok emberkének elmagyaráztam hogy akkor most az mi is ,pedig a fordító program mindenki számára elérhető.....
    De itt sokan azt kérdezik hogy akkor ez meg az magyarul hogy is van ami amúgy is magyar....

Az AI-ba nálad mi lehet bonyolultabb?.....
    Egy gombot megnyomsz és elindul-megáll ,nem hinném hogy van olyan fejlesztő aki ezt túlbonyolítja.
    De hogy témánál maradjuk a minap tették fel a kérdés itt ,hogy az AI-t, hogy kell elindítani....azaz melyik gombbal,ugyan hagyjuk már....

Biztos sok mindenben jobb másabb lesz de hogy a világot nem fogja megváltani ,farmozás terén ,az elég necces,de ne legyen igazam, onnantól már dobom is félre a megvett fs sorozataim.....
    De szerintem nyugodtam lezárhatjuk a témát ,mert elég sokat beszéltünk a semmiről,ráadásul az FS topicban.
  • Daditsx
    "Így is lesz, főleg hogy évek óta csinálják és még csak így merik kiadni,a tartalmat meg hagyjuk is ami benne lesz,már mint a gépek terén....."
    Ha a fizika nem lesz nagyon bug-os akkor ez a legkisebb probléma. Nem egy játékot 5x ennyi évig fejlesztettek amíg kiadták. Ez még gyorsnak is mondható. És emiatt szerintem lehet bug-os rendesen. Ez a 3 hónapos csúszás semmi. Emiatt biztos nem fog sok ember rinyálni. Mondom én úgy, hogy nem egy játékot kísértem végig az első hivatalos bemondás után.
    Tartalom az lehet kevés lesz az elején a gépek terén, de mivel mod-olható lesz ez is csak idő kérdése. Illetve azért jóval több gyártó már hivatalos csak nincs még bent tőlük gép. Ez is csak idő kérdése.
    Azért azt mégse lehet elvárni, hogy egy rövid fejlesztési idővel dolgozó kis csapat több mindent dobjon be a játékba, mint az FS aki már 10éve jelen van. Nekik viszont simán lehet panaszkodni, hogy évek óta nem mutatnak fel semmit.

Honosítás? Komolyan ez érv lehet egy játéknál nálad? Mi egy kis szutyok ország vagyunk. Ezt majd a fordítok később megoldják.

Mivel ez is egy farmos játék lesz ezért ez se lesz sokkal bonyolultabb, mint az FS. Az AI az lényegesen okosabb lesz és talán ezért ez a rész kicsit "bonyolultabb" lehet mire ráérez az ember.