23835
  • endy papp
    Nos kezdjük ott hogy az első verzió ami szembe jött velem a neten ez a legújabb,letöltöttem és gond nélkül működik.
    Legalább is a felület megjelenik,itt a link próbáld ki.
    Courseplay v6.01.00364 beta Mod Originally from: http://www.fs19mods.com/courseplay-v6-01-00364-beta-mod/
    Ki nem próbáltam de biztos működik,mint írtam is én nem használom már rég a 17-nél sem éreztem szükségét.
    Amit meg kellene nézned a log fájl napló, mennyi Error és egyéb van a modok között.
    Simán ütközik valamelyik mododdal és emiatt van gubanc .
    Mint már többször leírtam,de nem győzöm elégszer hangsúlyozni.......
    Először modok nélkül próbáld ki működik é?
    Majd szép sorba rakd vissza ami kell és azokkal is ,próbáld kiszűrni melyik a ludas...
    Gépbe beülök jobb klikk és ennyi....
    Nálam is 5-6 GB mod van benn de így is működik ha azok a modok nem okoznak valamilyen ütközést a C.P.-el
    Amint a képen látszik is.
    Courseplay

Utoljára szerkesztette: endy papp, 2020.01.23. 06:41:37
  • pveszti
    tobb verzioval is probalkoztam mar, de a jatekban ez az egyetlen, ami meg is jelenik es be tudom tenni a pipat. minden inditaskor latom is, hogy beolvassa a palyakat, de aztan sem a jobb klikkre nem reagal, se nem irja lent, hogy nincs tervezett utvonal, mint ahogy a yt videokon latszik. nem tudom mi lehet a baj.
  • pveszti
    szia. igen, bepipaltam. elso inditasnal megkerdezte akarom-e hogy automata beolvassa a palyakat es keressen penzt a munkasom.
  • endy papp
    A Seasons modnál ez ilyen.
    A leírásukban pár szó esik is róla nem tudom olvastad é.???
    Azt nem tudom milyen évszak rátával használod?
    3-6-9 napos,stb....
    Én 3 napossal de ott is így van,6-os nál is ha jól emlékszem,3-asnál októberben kezdődik az aratás de nálam bonyolítja hogy van még egy mod ami beavatkozik a hőmérsékletekbe így vethetek-arathatok gyapotot-cukornádat is.
    Az hogy ősszel vetettél szerintem nincs köze hozzá én tavasszal vetettem de ott is így van.
    Az állatokra nem tudok mit mondani ,mivel a tisztaság modot használom ,így azzal nem vesződök igaz időm se nagyon lenne....
    Javaslatom próbáld ki más modon ,nagyobb óllal több-kevesebb állattal ,más évszakban és hasonlítsd össze,.
    Az állatok az évszakokban sem egyformán táplálkoznak,gyarapodnak,stb...
  • endy papp
    Ajánlanék egy másik módját is a pénzszerzésnek.
    Nyilván aki csalásnak érzi ne használja,nagyon nem kell érte megdolgozni....
    Mivel ez a map már tudja a "DEF" modot igaz csak leadási hely van ,gyár-üzem nincs erre ami előállítaná,így megveszed a "DEF" és a map bizonyos leadó helyén leadod,nehézségtől (játék) függően leadod, könnyűn nehézségen akár 6x haszonnal
    Nos aki előbb megmondja hol lehet leadni kap tőlem valamit!!!!!!.....
    Annyi segítség hogy a "DEF" egy mod ami kell a játékhoz.....különben nincs végeredmény,de ettől független a leadóhely ott van a map-ba beépítve.

Jó keresgélést.....játékot.
  • endy papp
    Nem tudom mi lehet de ,próbálhatsz újabb ,másik verziót,talán megoldja ,a YT.-on sok vidi van róla nézz utána.
    Ahogy a kolléga előttem mondta a pipát el ne felejtsd mert akkor tényleg nem műkszik.
    Én a 17-nél próbáltam ott is csak teszt jelleggel,igazából nincs rá szükségem így nem használom ,számomra felesleges....
  • endy papp
    Köszi... de nálam nem ilyen egyszerű a dolog.
    Meg is lepődtem volna ha csak ennyi lenne a megoldás,mivel ez a tartályos és még vagy 8 féle van a modok között...
    De jó hogy előjött,így megint beigazolódott hogy a régi mentések nem mindig ,"csipázzák" az újat ,ezt írták is.
    Így utána jártam ,mert érdekelt a megoldás....
    Úgy hogy a lényeg ,mivel én a régi mentésem tettem fel erre az új verzióra,érthető okokból nem tudja ezt az új funkciót.
    De ez nálam nem különösebben okoz gondot,van rá megoldásom ami még jobb is,rajtam nehéz kifogni......
  • istvan1234
    Üdv!
    Két kérdésem lenne seasons modot használókhoz.
    1, Az őszi vetésű növények grafikailag nincsenek szinkronban az érési állapotukkal. Már késő tavasszal (május) az érett sárgás színű textura látható miközben az érés még csak 67%-nál tart és a növény csak jóval később, nyár végétől aratható. Ez másnál is így van?
    2, Az állatok tisztasága: kicsi ólakat használok mindenből. Alig van kitúrt étel, néha napokig semmi. A tisztaság % látszólag véletlenszerű, össze-vissza ugrál, sokszor előfordul, hogy magától vissza áll 100%-ra. Van valakinek hasonló tapasztalata?
  • Caliph
    amikor indítod a pályát,ott be is pipáltad/aktiváltad a mod-ot?
  • pveszti
    sziasztok. kis segitsegre lenne szuksegem. fs19be betettem a courseplay modot. meg is jelenik a jatekban a telepitett modok kozott, viszont nem tudom elohozni az ablakat, hogy hasznalhassam is. jobb klikk lenne elvileg, de de hiaba nyomom, nem tortenik semmi. lehet hogy valami mas is kell a klikk melle vagy nem mindegy mikor nyomom?
    Utoljára szerkesztette: pveszti, 2020.01.20. 19:58:51
  • Gerileveri
    Agromash
    Utoljára szerkesztette: Gerileveri, 2020.01.20. 18:24:50
  • Laca54321
    Szia

Ezt kapd le, töltsd fel és go a benzinkútra és már is eladhatod :)
    https://www.modhoster.de/mods/mks100-oy#images
    Több mindent is tudsz vele szállítani
  • endy papp
    Nos igen ezen már én is "melóztam" anno, de sajna ez van, igazából magadnak termeled ,üvegház, gépek üzemanyaga.
    Ne akarj mindenből pénzt csinálni.....
    Habár nekem van olyan leadó helyem ami a vizet is átveszi....DDD...de azért ilyen "alattomos" módon nem akarok meggazdagodni....így nem is használom,legalábbis víz leadásra nem.

Na jöhet a link róla kivi vagyok rá
    Utoljára szerkesztette: endy papp, 2020.01.19. 16:25:42
  • Laca54321
    - nem lehet törölni a saját hozzászólásomat...?! -
    Meg van a medoldás avval a gyári kis fossal csak szállítani lehet illetve önmagamat megtölteni, de vissztölteni,eladni benzinkúton nem. Le kellett szedni hozzád egy tankert és avval fasza. :)
  • Laca54321
    Mester! Gyártottam repcéből diesel olajat, de se hogy sem tudom eladni a benzin kúton...
    Csak feltölteni enged. Ötlet?
    Köszi
  • endy papp
    Ha az időt gyorsítod nyilván a raklapok is gyorsabban készülnek.
    Én Seasons modal tolom ,majd jövőre termelnek csak először tejet a tehenek,ha fát ültetek is évente nő egy ciklust.
    Úgy hogy lassan mennek a dolgok ahogy az életben is már ha szereti valaki valamelyest szimulálni a valóságot....
    Szerinted???? ennek bizony idő kell ,de nem sietek sehova,ez adja a sava borsát számomra ,nem a sietség kapkodás.
    Még így hogy 3 napos évszakokba tolom, sem gyors akkor mi lenne ha 6 vagy többe tolnám.
    Volt map amelyiken kipróbáltam ,de egyenlőre az első éven ez megy ,majd lehet a 2. éven váltok 6 napos évszakokra,de még nem tudom...
  • endy papp
    Pontosan azt jelenti amit leírtak ,lefordítottál.
    Az Angol-Német szavakkal nem árt tisztában lenni,de a fordító segít....
    Magyarán.....igaz hogy tudod használni,vagyis nem.....csak elindul a gyár de nem termel..... raklapokat kész termékeket (minden meg nem vásárolt gyárra igaz) nem fogja kiadni.
    Pl:az üvegházaknál fel sem tudod tölteni az adott (víz-permet,stb-vel) míg nincs a tulajdonodban.
    Szerintem ez így reális és jó.
    Meg kell venni csak akkor tudod használni a GC modot ahol a menüben kiválasztod mennyi raklapot szeretnél hogy kiadjon (minden gyárra érvényes) a triggereknél meg fogod találni.
    A raktárba nem kötelező berakni őket.
    Ki szeretnéd venni onnan idő kell neki mire feldolgozza és ki tudod venni.
    Ha nincs elegendő mennyiség 1 raklapra való értelem szerűen nem fogja kiadni.
    A GC használata nem bonyolult ,de ha elakadsz segítek de vidik is vannak fenn a YT.-on.
    Most már elég sok minden Magyarul is megvan akár ezen a mapon akár a GC-ban.
    Én speciel azt szeretem az ilyen mapokon mikor fel kell fedeznem valamit ,rá kell jönnöm hol hogyan és mire való hogy is működik.
    Mondjuk ez a map pont hogy nem bonyolult ,mindenhol még pici ikonok is vannak mit kell oda lerakni vagy betölteni ,direkt azoknak akik nem szeretnek olvasni.....vagy nem érteni más nyelveken.
    A fejünk azért van hogy használjunk ,ne csak a sapkát tegyünk rá...
    Persze ehhez van úgy hogy utána kell olvasni dolgoknak megnézni elolvasni külföldi fórumokat.
    De mivel az emberek nagy része inkább kérdez (alap dolgokkal nincs tisztában mert nem olvas) mint hogy használná a buksiját.
    Ezt nem vedd személyesre úgy általában írtam (tapasztalat) "akinek nem inge......"
    A fa ültetés "trükkjét" is onnan tudtam meg korábban a Seasons miatt nem mindegy.
    Ezt a mapot tolom már kb.50 órája a régebbi verzióval,így számomra is jött pár újítás gyár ,de semmi olyan ami fejtörést okozna.
    Egyszerűen ez a map számomra azt adja ami miatt még mindig FS-ezek.....
    A központi részt is kedvemre formáltam,jó mert van hely más dolgok elhelyezésére is .
    Most mivel a régi mentésre toltam fel az újat, picit a terepet át kell alakítanom,itt ott (írták ajánlatos újat kezdeni) de nem szükséges csak tereprendezést kell végre hajtani pár helyen.
    Nem szívesen kezdtem volna újat mert elég sok órám van benn mire PL: a központ ilyen lett....meg máshol is átalakítgattam ezt azt.
    Farm központ.
  • Laca54321
    Illetve még valami a gyártást lehet gyorsítani? Bele kezdtem a raklapok készítésébe és baromi lassú a folyamat. Már pedig az sok helyre kell ahogy elnézem...
  • Laca54321
    Óóóó nagyon jóóóóóóó:)
    Igeeeeen azon nyomom már, ma kezdtem :)
    Nem is tudtam, hogy meg is kell venni az adott területet ahol a gyár van. Viszont használni tudom vásárlás nélkül is csak akkor nem látom a global companyban? - Elkezdtem úgy a raklap gyártást -
    Illetve az előállított termékekről van lista ki írva mi is az? Van pár amiről fogalmam sincs illetve azokat hol tudom raktározni.
    Továbbá a fordító ezt az infót adta még a mapról

"Információ: A raklapok beszerzéséhez menjen a menübe. A menübe lépéshez
    a játékos ravasztási területén kell lennie. A legjobb
    a digitális kijelző előtt áll, és egyszerre megnyomja a Ctrl + G billentyűket.
    Ezután kiválasztja a terméket, majd kattintson a hozzáadásra vagy a gombra
    maximum. Ezután a raklapok a kijelölt polcon vannak."

Ezt mit is jelent? :)
  • endy papp
    Ja rosszul írtam nekem is kilistázza bocs.....de csak miután belépek egy adott mapra, értelem szerűen előtte kijelölöm ,majd miután betöltötte az adott mapot akkor a játékban elmentem.
    Utána kilépek és ekkor már valóban kilistázza és látom,de nem az elejére teszi.
    Viszont ha a mod mappába berakok egy új modot belépek a belső felületre egyből látom az új modot és az elejére teszi.
    Nyilván ez már csak az én "heppem" de,részemről maradok a jól megszokott bevált módszernél.

"Nekem is vannak más modjaim amik itt nincsenek fent,pl gyorsabb bála csomagoló is ilyen,de ez már majdnem csalás kategória,és ahogy néztem ilyen gépeket a giants nem igazán támogat,szal nincs fent olyan burgonyaszedő ami teljes sebességen arat 50 méter szélességben :D"
    Ilyeneket még meg sem nézek, nem hogy letöltök.....
    Én pl: többek között szívesen elvacakolok a gyári cukornád aratóval,pedig eléggé időigényes...
    Én így csinálom.
    Cukornád aratás

Utoljára szerkesztette: endy papp, 2020.01.18. 18:32:25
  • endy papp
    Én is azon tolom....semmi gondom vele.
    Ha ajánlhatom a V4 használd most jött ki és van rajt egy csomó újítás az elődhöz képest.
    Amíg nincs a birtokodban az adott terület gyár,stb....addig nem fogod látni....
    Nem véletlen hogy ha nem a tiéd egy terület még füvet sem vághatsz rajt,ergo ha nem vetted meg a gyárat mit is szeretnél vele csinálni??????
    Nem oly bonyolult dolgok ezek ,alap szint az FS-ben....
  • Laca54321
    Sziasztok!

Most kezdeném a játékot ezen a térképen
    https://www.modhoster.de/mods/fs19_felsbrunn_edit_by_mc--2
    Leszedtem hozzá a legujabb global company modot 1.2 -őt, deeeeee nem tudom ősszel mikor ránéztem akkor ahogy oda közelítettem az adott gyárhoz mindjárt az arcomba jött a termeléssel kapcsolatos infó most meg semmit nem csinál.
    Ötlet valakinek?
    Köszi
  • Caliph
    a lassulás nekem is jelentkezik sajna a felületen. A modjaimat szépen kilistázza a belső felületen,innen uninstallálni is lehet ha rákattansz,sőt az update felületen szól ha valaminek frissebb verziója van kint és lehet is telepíteni szintén egy kattanással.
    sok mod valóban nincs fent,de én végignyálazom két három hetente azt a részét ami érdekelhet.
    A legtöbb mod ami nekem is fent van,vagy itt ajánlottátok,vagy youtube vidiben láttam,szóval láttam működés közben vagy rátok hivatkozhatok hogy jók :D
    igy már lehet is rákeresni a felületen

mapok tényleg kevés van fent,de azok minőségik,többnyire hiba mentesek,szal top értékelt mapokról van szó. Jó lehet valaki más mapon találja meg amit keresett,ez szintén egyén függő.én most a lone oak farmon tök jól elvagyok.

Nekem is vannak más modjaim amik itt nincsenek fent,pl gyorsabb bála csomagoló is ilyen,de ez már majdnem csalás kategória,és ahogy néztem ilyen gépeket a giants nem igazán támogat,szal nincs fent olyan burgonyaszedő ami teljes sebességen arat 50 méter szélességben :D

tehát kb csak olyan gépek vannak amik viszonylag a realitás talaján mozognak.
  • endy papp
    No de ha már így szóba került,igaz azt írtam nem mennék bele de mégis.
    Nem másért mert,talán segítek valakinek ,speciel ez az én saját véleményem,arról a felületről amit a Giants összedobott.
    Nyilván aki szeretné használni használja én le nem beszélem róla,de számomra ezen rész ,majd hogy nem értéktelen.....
    Ott kezdeném hogy picit még mindig bugos , ahogy a vezérlő érzékenység beállítása is nem kicsit.
    Konkrétan a PC indításakor be kell legyenek dugva és indulniuk kell a vezérlőknek (Saitek panel, kormány) is mert hajlamos elfelejteni az érzékenység-holttér beállításokat,már ha nem szeretnék minden alkalommal ezzel vacakolni percekig....
    Erre volt javítás korábban de nem sikerült megoldaniuk,(hatalmas munka lenne gondolom).
    Az előbb navigálva a felületen (próbaképp),egyszer csak beakadt a kép,belassult ,kilépve az asztalra és bezárva nagy nehezen sikerült kilépnem a játékból vagyis a felületet elhagyni.
    Vissza térve a modok felületére.
    Letöltök egy modot a belső felületről ,amit fel is telepít ,de ha törölni szeretném ,nem fogom megtalálni a belső felületen a modjaim között,MERT?????
    Meg kell keresnem a mod mappában a PC-men,már ha tudom a nevét, .....
    Nem kérdés miért nem használom,csak a modjaim részt szoktam néha megnézni.
    Nyilván amit külső oldalról töltök le modot és berakom a mod mappába ,azt is meg kell keresnem ,de a pc-n a letöltések között is meg van,plusz ha véletlen törlöm vagy módosítom és elrontom, egyszerre megtalálom ,nem kell megint letöltenem,2 helyen megvan.
    Ja plusz látom a belső felületen a modjaim között is....
    Igaz van egy mod mappám külön a használatban lévő módjaimról,amit időközönként frissítek így be van biztosítva minden.
    Rengeteg mod nincs fenn a belső felületen amit én használok talán a 10-20 %-a.
    A mod mapok ,töredéke,stb stb..
    Az oldalról,oldalakról ahonnan a legtöbbet letöltöm,van részletesebb leírás esetleg felhasználói vélemények is hasznosak lehetnek.
    Főleg a mod mappoknál de a többinél is, esetleg videó, több kép ami alapján már eleve le sem töltöm.
    Nos röviden tömören ennyi.

Utoljára szerkesztette: endy papp, 2020.01.18. 09:39:45
  • endy papp
    Gondolom ezt nem nekem szántad.....
    Én speciel maradok a hagyományos módszernél és oldalnál ahonnan leszedem őket.
    Ennek is meg van az oka de ebbe most nem mennék bele.
    Nyilván akinek alap szinten is gondokat okoz egy mod használata (Pl:nem olvassa el azt amit oda írtak,stb...) annak az általad említett módszer a legalkalmasabbnak tűnhet.
  • Caliph
    miért nem használjátok a játék menüben a mod lehetőséget,lehet böngészni jobbnál jobb modok között(többek között az alább említett két mod is fentvan)csak rákattintasz hogy install a kiválasztott modra,aztán felrakja magától úgy ahogy kell. még fog kérni egy game restartot,és már lehet is tolni az új modokkal
  • endy papp
    Nos ha elolvastad volna az első mod leírását magad is rájössz ,hogy azt nem csak simán be kell rakni a mod mappába......
    "Realistic Fuel Usage

– UNZIP-

This is a mod for Farming Simulator 19, Patch 1.3 or higher.
    This script sets the fuel consumption factors for motor vehicles.
    By default, this script sets the fuel consumption to 6 gallons per operating hour per 100 hp.
    (Data from research sources by JD Agri.)
    This mod requires the knowledge required to unpack, change text values, and repackage an FS19 mod.
    There is no external XML settings file. All settings and explanations are in the LUA script file."

Ennél fogva ne csodálkozz ha nem működik a játék.
    Én a lentebb ajánlott modot ajánlanám helyette,azt csak tényleg be kell rakni a mod mappába és annyi.
    Jól megnöveli a fogyasztást de szerintem még elfogatható,persze ez ízlés kérdése.
    http://www.modhub.us/farming-simulator-2019-mods/increased-fuel-consumption-v1-0-0-0/
    Nyilván ha ragaszkodsz az általad linkelt modhoz akkor az utasításoknak megfelelően járj el.
    Én nem használom,azt amit te szeretnél ,de ettől függetlenül nem mondom hogy nem jó,ez rajtad múlik,melyik a szimpibb....
  • tomekfarmer
    Sziasztok !
    Kérdésem lenne.. adott FS 19 v1.5.1
    sok modot használok,illetve a welker maps-on nyomom jelenleg.
    http://www.farmingsimulator19mods.com/realistic-fuel-usage-v1-0-0-0-fs19/
    http://www.farmingsimulator19mods.com/added-realism-for-vehicles-v1-1-0-0-fs19/
    ezt a 2. modot letöltöttem, beraktam a mod mappába ahogy eddig csináltam,viszont most nem tölt be a játék, csak tölt tölt tölt és ennyi.
    Ha kiveszem a modokat akkor indul.
    Vkinek vmi ötlet ? Köszi előre is.
  • nono28
    Köszönöm szépen!
  • endy papp
    Fogyasztás növelő mod.
    Increased Fuel Consumption v1.0.0.0
    Súly növelő mod.
    Filltype (Goods) Mass Adjustment (Realistic Weights) v1.0.0.0

• nono28
    Szia endy!

A súly növelőt illetve a fogyasztás növelőről tudnál adni linket?Előre is köszi
  • endy papp
    Ez a mod szerintem épp oly kötelező darab mint a súly növelő, ha realisztikusabb farmozásra vágyik valaki (nekem az már az elejétől benn van)
    Nem rég raktam fel a fogyasztás növelőt is azzal legalább gyakran kell tankolni ,mert alapból "soha" nem akart anno kifogyni a benya.
    Így aztán még hatványozottabban van szerepe a sebesség váltásoknak és a jó sebesség fokozat megválasztásnak.
    Sokszor csak nézem ahogy kapar erőlködik a gép, ezzel a moddal meg még el is ássa magát sőt gödrök keletkeznek azon a helyen ahol elkapart.
    Nyilván nem látni a gödröket mint a C@C-ban de ott is csak egy gyenge vizuális ficsör...
    Szerintem ezzel már simán felveszi ezen a téren is a verseny a C@C-al de talán veri is.
    Itt egy vidi is róla innen tölthetitek .
    Added Realism For Vehicles v1.1.0.0

Utoljára szerkesztette: endy papp, 2020.01.14. 16:39:11
  • Rozsdika
    Szia endy! Nagyon köszi a segítséget, kicsit gondolkoztam és nekem is ez volt a gondolatom, de én nem vagyok egy számítógép guru, így amit írtál nagyon meg könnyíti a dolgom de az új 1.2.0.0 simán beraktam és látja a játék. Még egyszer köszi.
    Utoljára szerkesztette: Rozsdika, 2020.01.13. 19:22:57
  • endy papp
    A frissítéseket mindig ki kell csomagolni majd a meglévő(eredeti1.0)amit eddig is használtál GC. modot is(nem tudhatom eddig mi volt csak írtam) majd a frissítést beilleszteni a meglévőbe (felül írni azt) majd újra becsomagolni hogy zip legyen ezután átnevezni pont arra amire az eredeti GC mod neve és ezt a mod mappába rakni vissza.
    Úgy magában a frissítések csak update-k nem láthatja őket a játék ezért kell azt végre hajtani amit írtam,ez ilyen,most raktam fel én is a legújabb 1.2.0.0-at tökéletesen működik eddig....habár az eddigi 1.1.4.0 is működött.
  • Rozsdika
    Sziasztok farmerek!
    Érdeklődnék hogy a global campany mód frissítését nem látja a játék mi lehet a probléma.Előre is köszi a segítséget.
  • Boxer HUN
    Haller.

A JHHG Modding gépeinek IC (inteligent controll) vezérlése összeakad a CoursePlay 6 irányításával (egér). Ennek kiküszöbölésére tud valaki valami megoldást? Jeleztem a készítők felé (mindkettőjüknek), de még semmi...
  • becike22
    Köszönöm szépen a segitséget
  • Carl Davies
    Follow me Moddal.
  • olander1995
    egy kérdés, hogyan lehet azt megcsinálni a Farming simulator 19-ben 1.2, hogy a jármű menjen az előtte lévő után ?
  • olander1995
    Hello