23835
| Hivatalos oldal |
Modok letöltési helyei:
| Modai.lt (Litván) | ModHoster (Német/Angol) | FS Portál (Magyar) | KingMods | LS-Novinky (Cseh) |
Egyéb ínyencségek:
-
#14535 Hali! Valaki tudna segíteni?
#14510 hsz :) -
mrzed #14534 Az 1.4-es patch tényleg nagyon visszaveszi a biogáz bevételt? -
endy papp #14533 Természetesen kombájnnal
Lehetőségek:
Vagy nem raktál fel kukorica vágóasztalt
Vagy nem raktad fel az 1.4-es javítást,mivel ez előtt munkással nem lehetett rendesen aratásra bírni,igaz e nélkül ment simán.
Nem érett be a kukorica
Vagy már túlérett.
Egyenlőre több tippem nincs ,nekem ilyen gondom nem volt ,pedig mindig aratok tengerit,több földön is. -
izirajder83 #14532 A kukoricát miért nem bírom a kombájnal learatni?
Mivel szokás kukoricát aratni? -
#14531 Szia!Nos nem tudom jó helyen kapizsgálom e azt amit kérdeztél,de 11 nél ezt kellet át írni,hogy pl gyorsabban menjen.
Először is meg kell keresned a jármű XML fájlját, majd meg kell nyitnod. Keress ilyet:
motor minRpm="300" maxRpm="500 900 1900" brakeForce="7" forwardGearRatio="2.5" backwardGearRatio="2.2" differentialRatio="4" rpmFadeOutRange="20"
torque rpm="500" torque="2"
torque rpm="900" torque="4"
torque rpm="1100" torque="5.0"
torque rpm="1750" torque="5.0"
torque rpm="1800" torque="3.5"
/motor
maxRpm="500 900 1900"- ez a 1-2-3 tempomathoz tartozó motorfordulat. A szám növelésével gyorsabban megy a jármű, csökkentésével lassabban.
torque rpm="500" torque="2" - Itt a fordulatszám értékekhez kapcsolódó teljesítmény értékeket tudod beállítani. Csak finoman érdemes hozzányúlni, mert különben indulásnál mindig hátsó kerékre áll a gép:)
Ha sokkal gyorsabban akarsz menni, akkor illessz be újabb sorokat ennek a résznek a végére, magasabb fordulatszám értékkel és kicsit magasabb torque értékkel, mint az előző sor.
de hogy ez vonatkozik e 13 nál is,nem tudom -
norbika 27414 #14530 elnézést -
#14529 Köszöntük szépen az értelmes hozzászólásodat... -
calmar #14528 Ezt talán nem itt kéne. Eszed legyen. -
Jancsika1016 #14526 a traktorok sebeségét át lehet írni valahol ?
-
#14525 -
Balázs 17 #14524 én ezeket teszteltem egyszer és sajnos a játék nem tesz különbséget... mindig ugyanaz lett a mennyiség
szántás + vetés
kultizás + vetés
szántás + kultizás + vetés
egyedül a trágyázás/permetezéssel növelhető a mennyiség, de kettő nem ad többet
szóval mindenki azt választja ami neki jó
én pl szántást nem szeretem, mert nehézkesebb mint a kultizás -
Petke77 #14523 Most lehet, hogy én nem értek valamit, de mit hova nem tudsz üriteni?
Én is azon a mapon (Map by Mario 1.3) játszom már elég régota(play time:86h), de nekem semmi gondom az "üritésekkel"! :))) -
KingStone90 #14522 Sziasztok.
Letöltöttem egy Ifát, beraktam a játékba, és félig belesüllyed a betonba. Elindulni se tudok vele. Mitől lehet ez? -
endy papp #14521 Az lehet hogy a map-al van a gond mert ilyet nem tapasztaltam sőt a javítás óta mint ha nem kellene annyi kaja nekik ,van hogy kiírja 6 napra elegendő kaja van nekik,ez van mikor túl etetem őketDDD.
Pedig van ami megegye a kaját 1200 tehén.... már eszik és trágyázik rendesen,természetesen tejbevétel is termelődik,így panaszra nincs okom -
Pikaccsu #14520 Nekem a tárolóm üres (nem az eredeti mapon nyomom) de silóm max van.
A vájuk üresek, PDA szerint 0, és mihelyst bele öntöm, 10 tehén azonnal megeszi (nem vizuálisan), úgy, hogy normál idő szerint játszom.Lehet, hogy a mappal van a gond, majd megpróbálom az eredeti mapon is. -
Pikaccsu #14519 Nah megpróbálom, nekem egyébként nincs fenn patch. -
mrzed #14518 Ezzel összeakaszthatsz szinte mindent mindennel:
Vonófej -
endy papp #14517 Valóban kell kultizni,de mint mondtam én nem szoktam szántani csak kultizni azt se minden vetés előtt attól függ mit vetek,és mi volt előtte benne,no meg a vetőgép is alapból kultiz.
Nos a teheneknél a silónál megváltoztak a dolgok.
Azt hogy lehet é üríteni nem tudom .
Még az 1.4 pach előtt maradt ott elég sok érett siló így mostanában nem kell oda öntenem,így nem tudom mi lehet ezzel a gond...
De ha kifogy kivi leszek rá mi van vele,ami nem mostanában lesz mivel nem kell annyi siló, a kevert táphoz,és ez így van jól ezen is javítottak.
De azért nézd meg biztos üres és,gondolom ezen is túl vagy akkor passz.....
Vissza térve a keveréshez ,nos itt is megváltoztak a dolgok ,nekem is beletelt
pár ürítésbe mire rájöttem,hogy is kell most.
Már korábban is írtam de leírom megint.
"Ez az új 1.4 pach kicsit megváltoztatott néhány dolgot a teheneknél,legalább is eddig ezeket tapasztaltam.
Gondoltam leírom netán segít annak aki még most kezdi.
Eddig 1 bála szalma 2 széna a keverőbe majd ezután felszippantani a silót.
Nos most ez így már nem működik, mivel a silót először kell felszedni a keverő kocsival,persze vigyázni kell mennyit mert nagyon gyorsan szedi,én kb 30%-ot szedek fel majd ezután a széna és a szalma bálát (1-1-et mindkettőből)és ezután ürítem ki a vályúnál így kevert takarmányként üríti.
Az is érdekes hogy eddig (1.4 pach előtt) a vályúkból pillanatok alatt kifogyott a takarmány ,természetesen vizuálisan,most sokáig lehet látni a vályúkban.
Ugyan ez igaz a birkáknál is."
(Normál kocka bálák ami alapból a játékban van)
Remélem tudtam segíteni. -
beatrix0425 #14516 Próbáld meg úgy, hogy elöszőr a silót tesszed a takarmánykeveröbe utána a szálmát és a szénát, hátha így jó lesz. -
Pikaccsu #14515 Én úgy olvastam, hogy:
szántás után mindenféleképp kell kultizni-->több termés
vegyszerezés, pétisó, trágya közül elég csak az egyik, mert több termés nem lesz.Igaz, ez az FS11-ben volt így.
A siló problémám még mindig nem oldódott meg, a teheneknél nem tom üríteni, szecska itt nem elfogadott
A másik pedig, hogy a takarmány keverő sem mükszik.1 bála széna, 1 bála szalma (nagy)+ érett siló.Elméletileg így kell ,még sem veszi mixnek. -
Balázs 17 #14514 hali
összekapcsolható trailereket tud linkelni valaki? -
#14513 Ha újra rakod a játékot a játék állásodat el tudod menteni úgy, hogy a dokumentumok/My games/FarmingSimulator2013/savegame1 vagy 2, 3, stb.
másolod vagyis elmented valahová és utána telepítés után visszamásolod a helyére, felülírod az eredetit és akkor már onnan játszhatsz ahol abbahagytad. -
endy papp #14512 Elméletileg több termésnek kellene lenni a felsoroltak elvégzése után("Hiába vegyszerezel, pétizel, trágyázol több termés nem lesz."),de persze bizonyítani nem tudom mert nem szoktam mérni,annyi időm nincs.
Én is csak olvastam róla ,no meg a valóságban is így van ,de mint tudjuk ez egy játék így itt bár mi előfordulhat.
Mellesleg én szántani soha nem szoktam ,az ekém is csak a földek össze szántásánál használtam.
Az összes föld megművelésénél már nincs annyi időm hogy szántással is vacakoljak,főleg hogy felében siló kukoricát aratok,stb van dolog rendesen. -
Pikaccsu #14511 Szerintem semmi.Szántás, Kulti, vegyszerezés+ pétisó.Én így szoktam csinálni.Hiába vegyszerezel, pétizel, trágyázol több termés nem lesz. -
#14510 Hellósztok!
Van egy kis problémám,amipedig az,hogy amikor elmentem a játékot és legyen bármelyik (map,mod)akkor belépek és game.exe hibát ír ki. Egy mod sem zavar be,ujra lett telepítve egy darabig jó is volt,aztán már nem :S -
Dunadan11 #14509 Ez ennyire nem egyértelmű, nem egy játékkal találkoztam már ami patchelés után nem kezelte az előző mentéseket.
A talajlazításnak van egyébként értelme? :D -
Pikaccsu #14508 nincs erjesztve, frissen silózott, ráadásul a takarmánykeverős mixet sem fogadja el, takarmánynak és fűnek veszi.Eddig jó volt, tettem be új mapot, map mariov 1.3 néven, esetleg ez lenne a baj? -
Balázs 17 #14507 erjesztve is van? -
Pikaccsu #14506 A patch az egy javítás, minden mentésed ugyan úgy megmarad.
Nekem az lenne a problematikám, hogy a lesilózott kukoricát miért nem tudom kiüríteni a teheneknél?Azt írja, hogy szecska itt nem elfogadott. -
Dunadan11 #14505 Sziasztok
Újra lenne 2 kérdésem :D
1, van jelentősége a föld lazításának, föleg ha elötte felszántottam? :D
2, ha felteszem a patchet, akkor működni fog a korábbi mentésem, és mit tartalmaz a patch (1.3)?
-
beatrix0425 #14504 Szia,
Próbáld meg az "y"-nal, mivel nem magyar billentyüzethez csinálták az "y" és a "z" felcserélődik. -
izirajder83 #14503 Sziasztok.
A Horsch Pronto 9DC vetőgépnél a barázdajelzőt nem bírom a "Z"-el visszahúzni.Nekem nincs rá szükségem de ha meg elkezdek vetni kinyílik egyből.Tudtok rá valami gyógymódot? -
Tuorist #14502 Tiszteletem.
Érdeklődnék hogy a Rába az privát vagy el lehet e kérni? Illetve a fs 13 ba működik-e?
Tisztelettel. -
-
kukesz0529 #14500 Helló! Van esetleg valakinél TGF? -
Egy kis Hengerezés
-
Balázs 17 #14498 amint zöldbe ért...
de ha munkással vágatod, akkor követned kell egy pótkocsival folyamatosan
ha pedig magad akarod, akkor rá kell kötni azt az egyetlen pótot amit megenged a játék
de van ennek a Krone BigX-nek egy olyan verziója, hogy azt kötsz rá amit akarsz, de munkást akkor sem használhatsz... -
mrzed #14497 Így már biztos jó lesz, köszönöm... mindjárt ki is próbálom.
Viszont elég sok minden változott a 2011-hez képest...
Melyik stádiumában lehet szecskáznia a kukoricát?
Az utolsó növekedési stádiumában/sötétzöld/ nem engedi:( -
#14496 A póthoz vegyél egy gyári forgózsámolyt van a billenőszerkezeteknél két fajta is, meg tedd be ezt:Vonófej
Letöltés
Ezzel tudsz vontatni vele szinte bármit:) -
Petke77 #14495 Szia:)
A "G" betűvel tudsz váltani az eszköz és a gép között! Figyelj arra, hogy melyik van kiválasztva és utána "Q"!(jobbra lent)