23835
  • Dávid 12
    Hali! Valaki tudna segíteni?
    #14510 hsz :)
  • mrzed
    Az 1.4-es patch tényleg nagyon visszaveszi a biogáz bevételt?
  • endy papp
    Természetesen kombájnnal
    Lehetőségek:
    Vagy nem raktál fel kukorica vágóasztalt
    Vagy nem raktad fel az 1.4-es javítást,mivel ez előtt munkással nem lehetett rendesen aratásra bírni,igaz e nélkül ment simán.
    Nem érett be a kukorica
    Vagy már túlérett.
    Egyenlőre több tippem nincs ,nekem ilyen gondom nem volt ,pedig mindig aratok tengerit,több földön is.
  • izirajder83
    A kukoricát miért nem bírom a kombájnal learatni?
    Mivel szokás kukoricát aratni?
  • gogabi79
    Szia!Nos nem tudom jó helyen kapizsgálom e azt amit kérdeztél,de 11 nél ezt kellet át írni,hogy pl gyorsabban menjen.

Először is meg kell keresned a jármű XML fájlját, majd meg kell nyitnod. Keress ilyet:
    motor minRpm="300" maxRpm="500 900 1900" brakeForce="7" forwardGearRatio="2.5" backwardGearRatio="2.2" differentialRatio="4" rpmFadeOutRange="20"
    torque rpm="500" torque="2"
    torque rpm="900" torque="4"
    torque rpm="1100" torque="5.0"
    torque rpm="1750" torque="5.0"
    torque rpm="1800" torque="3.5"
    /motor

maxRpm="500 900 1900"- ez a 1-2-3 tempomathoz tartozó motorfordulat. A szám növelésével gyorsabban megy a jármű, csökkentésével lassabban.

torque rpm="500" torque="2" - Itt a fordulatszám értékekhez kapcsolódó teljesítmény értékeket tudod beállítani. Csak finoman érdemes hozzányúlni, mert különben indulásnál mindig hátsó kerékre áll a gép:)
    Ha sokkal gyorsabban akarsz menni, akkor illessz be újabb sorokat ennek a résznek a végére, magasabb fordulatszám értékkel és kicsit magasabb torque értékkel, mint az előző sor.

de hogy ez vonatkozik e 13 nál is,nem tudom
  • norbika 27414
    elnézést
  • Martinez01
    Köszöntük szépen az értelmes hozzászólásodat...
  • calmar
    Ezt talán nem itt kéne. Eszed legyen.
  • Jancsika1016
    a traktorok sebeségét át lehet írni valahol ?
  • gogabi79
  • Balázs 17
    én ezeket teszteltem egyszer és sajnos a játék nem tesz különbséget... mindig ugyanaz lett a mennyiség
    szántás + vetés
    kultizás + vetés
    szántás + kultizás + vetés
    egyedül a trágyázás/permetezéssel növelhető a mennyiség, de kettő nem ad többet

szóval mindenki azt választja ami neki jó
    én pl szántást nem szeretem, mert nehézkesebb mint a kultizás
  • Petke77
    Most lehet, hogy én nem értek valamit, de mit hova nem tudsz üriteni?
    Én is azon a mapon (Map by Mario 1.3) játszom már elég régota(play time:86h), de nekem semmi gondom az "üritésekkel"! :)))
  • KingStone90
    Sziasztok.
    Letöltöttem egy Ifát, beraktam a játékba, és félig belesüllyed a betonba. Elindulni se tudok vele. Mitől lehet ez?
  • endy papp
    Az lehet hogy a map-al van a gond mert ilyet nem tapasztaltam sőt a javítás óta mint ha nem kellene annyi kaja nekik ,van hogy kiírja 6 napra elegendő kaja van nekik,ez van mikor túl etetem őketDDD.
    Pedig van ami megegye a kaját 1200 tehén.... már eszik és trágyázik rendesen,természetesen tejbevétel is termelődik,így panaszra nincs okom
  • Pikaccsu
    Nekem a tárolóm üres (nem az eredeti mapon nyomom) de silóm max van.
    A vájuk üresek, PDA szerint 0, és mihelyst bele öntöm, 10 tehén azonnal megeszi (nem vizuálisan), úgy, hogy normál idő szerint játszom.Lehet, hogy a mappal van a gond, majd megpróbálom az eredeti mapon is.
  • Pikaccsu
    Nah megpróbálom, nekem egyébként nincs fenn patch.
  • mrzed
    Ezzel összeakaszthatsz szinte mindent mindennel:
    Vonófej
  • endy papp
    Valóban kell kultizni,de mint mondtam én nem szoktam szántani csak kultizni azt se minden vetés előtt attól függ mit vetek,és mi volt előtte benne,no meg a vetőgép is alapból kultiz.
    Nos a teheneknél a silónál megváltoztak a dolgok.
    Azt hogy lehet é üríteni nem tudom .
    Még az 1.4 pach előtt maradt ott elég sok érett siló így mostanában nem kell oda öntenem,így nem tudom mi lehet ezzel a gond...
    De ha kifogy kivi leszek rá mi van vele,ami nem mostanában lesz mivel nem kell annyi siló, a kevert táphoz,és ez így van jól ezen is javítottak.
    De azért nézd meg biztos üres és,gondolom ezen is túl vagy akkor passz.....
    Vissza térve a keveréshez ,nos itt is megváltoztak a dolgok ,nekem is beletelt
    pár ürítésbe mire rájöttem,hogy is kell most.
    Már korábban is írtam de leírom megint.

"Ez az új 1.4 pach kicsit megváltoztatott néhány dolgot a teheneknél,legalább is eddig ezeket tapasztaltam.
    Gondoltam leírom netán segít annak aki még most kezdi.
    Eddig 1 bála szalma 2 széna a keverőbe majd ezután felszippantani a silót.
    Nos most ez így már nem működik, mivel a silót először kell felszedni a keverő kocsival,persze vigyázni kell mennyit mert nagyon gyorsan szedi,én kb 30%-ot szedek fel majd ezután a széna és a szalma bálát (1-1-et mindkettőből)és ezután ürítem ki a vályúnál így kevert takarmányként üríti.
    Az is érdekes hogy eddig (1.4 pach előtt) a vályúkból pillanatok alatt kifogyott a takarmány ,természetesen vizuálisan,most sokáig lehet látni a vályúkban.
    Ugyan ez igaz a birkáknál is."
    (Normál kocka bálák ami alapból a játékban van)
    Remélem tudtam segíteni.
  • beatrix0425
    Próbáld meg úgy, hogy elöszőr a silót tesszed a takarmánykeveröbe utána a szálmát és a szénát, hátha így jó lesz.
  • Pikaccsu
    Én úgy olvastam, hogy:
    szántás után mindenféleképp kell kultizni-->több termés
    vegyszerezés, pétisó, trágya közül elég csak az egyik, mert több termés nem lesz.Igaz, ez az FS11-ben volt így.
    A siló problémám még mindig nem oldódott meg, a teheneknél nem tom üríteni, szecska itt nem elfogadott
    A másik pedig, hogy a takarmány keverő sem mükszik.1 bála széna, 1 bála szalma (nagy)+ érett siló.Elméletileg így kell ,még sem veszi mixnek.
  • Balázs 17
    hali
    összekapcsolható trailereket tud linkelni valaki?
  • fbandy72
    Ha újra rakod a játékot a játék állásodat el tudod menteni úgy, hogy a dokumentumok/My games/FarmingSimulator2013/savegame1 vagy 2, 3, stb.
    másolod vagyis elmented valahová és utána telepítés után visszamásolod a helyére, felülírod az eredetit és akkor már onnan játszhatsz ahol abbahagytad.
  • endy papp
    Elméletileg több termésnek kellene lenni a felsoroltak elvégzése után("Hiába vegyszerezel, pétizel, trágyázol több termés nem lesz."),de persze bizonyítani nem tudom mert nem szoktam mérni,annyi időm nincs.
    Én is csak olvastam róla ,no meg a valóságban is így van ,de mint tudjuk ez egy játék így itt bár mi előfordulhat.
    Mellesleg én szántani soha nem szoktam ,az ekém is csak a földek össze szántásánál használtam.
    Az összes föld megművelésénél már nincs annyi időm hogy szántással is vacakoljak,főleg hogy felében siló kukoricát aratok,stb van dolog rendesen.
  • Pikaccsu
    Szerintem semmi.Szántás, Kulti, vegyszerezés+ pétisó.Én így szoktam csinálni.Hiába vegyszerezel, pétizel, trágyázol több termés nem lesz.
  • Dávid 12
    Hellósztok!
    Van egy kis problémám,amipedig az,hogy amikor elmentem a játékot és legyen bármelyik (map,mod)akkor belépek és game.exe hibát ír ki. Egy mod sem zavar be,ujra lett telepítve egy darabig jó is volt,aztán már nem :S
  • Dunadan11
    Ez ennyire nem egyértelmű, nem egy játékkal találkoztam már ami patchelés után nem kezelte az előző mentéseket.
    A talajlazításnak van egyébként értelme? :D
  • Pikaccsu
    nincs erjesztve, frissen silózott, ráadásul a takarmánykeverős mixet sem fogadja el, takarmánynak és fűnek veszi.Eddig jó volt, tettem be új mapot, map mariov 1.3 néven, esetleg ez lenne a baj?
  • Balázs 17
    erjesztve is van?
  • Pikaccsu
    A patch az egy javítás, minden mentésed ugyan úgy megmarad.
    Nekem az lenne a problematikám, hogy a lesilózott kukoricát miért nem tudom kiüríteni a teheneknél?Azt írja, hogy szecska itt nem elfogadott.
  • Dunadan11
    Sziasztok
    Újra lenne 2 kérdésem :D
    1, van jelentősége a föld lazításának, föleg ha elötte felszántottam? :D
    2, ha felteszem a patchet, akkor működni fog a korábbi mentésem, és mit tartalmaz a patch (1.3)?
  • beatrix0425
    Szia,
    Próbáld meg az "y"-nal, mivel nem magyar billentyüzethez csinálták az "y" és a "z" felcserélődik.
  • izirajder83
    Sziasztok.
    A Horsch Pronto 9DC vetőgépnél a barázdajelzőt nem bírom a "Z"-el visszahúzni.Nekem nincs rá szükségem de ha meg elkezdek vetni kinyílik egyből.Tudtok rá valami gyógymódot?
  • Tuorist
    Tiszteletem.

Érdeklődnék hogy a Rába az privát vagy el lehet e kérni? Illetve a fs 13 ba működik-e?

Tisztelettel.
  • gogabi79

• kukesz0529
    Helló! Van esetleg valakinél TGF?
  • gogabi79

Egy kis Hengerezés
  • Balázs 17
    amint zöldbe ért...
    de ha munkással vágatod, akkor követned kell egy pótkocsival folyamatosan

ha pedig magad akarod, akkor rá kell kötni azt az egyetlen pótot amit megenged a játék

de van ennek a Krone BigX-nek egy olyan verziója, hogy azt kötsz rá amit akarsz, de munkást akkor sem használhatsz...
  • mrzed
    Így már biztos jó lesz, köszönöm... mindjárt ki is próbálom.

Viszont elég sok minden változott a 2011-hez képest...
    Melyik stádiumában lehet szecskáznia a kukoricát?
    Az utolsó növekedési stádiumában/sötétzöld/ nem engedi:(
  • fbandy72
    A póthoz vegyél egy gyári forgózsámolyt van a billenőszerkezeteknél két fajta is, meg tedd be ezt:Vonófej
    Letöltés
    Ezzel tudsz vontatni vele szinte bármit:)
  • Petke77
    Szia:)

A "G" betűvel tudsz váltani az eszköz és a gép között! Figyelj arra, hogy melyik van kiválasztva és utána "Q"!(jobbra lent)