Farming Simulator Series

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

cessna172
Igen, ezt feltételeztem én is, hogy erõmû kell hozzá, a videókon amúgy jól néz ki és látszik, hogy a kerekek is külön-külön mozognak, ha göröngyös a talaj, a jármûvek fizikája nem rossz. Az LS 2011 viszont elfut az én gépemen is, amiben csak 512 mb ram van, igaz, hogy lowban és néha akad, de azért lehet vele játszani.
Egyébként a különbözõ talajmûvelõ munkálatokból el is lehet hagyni? Mert én a tarlót nem szántottam fel, csak kultivátoroztam és utána a repce úgy is kikelt.

Szia!

Nagyon jó leírás. Köszönöm!

Agyaltam rajta, hogy az alap mapot picit feltuningolnám. Egész pontosan, a fõhadiszállást. 1-2 új épület, kerítés, apróságok.

Egy kérdésem lenne: lehet letölteni ún. kész épületeket, amiket utána az általad leírt módszerrel, belehet tenni?
Vannak ilyen oldalak?

http://www.freeweb.hu/azxaktak/

Szia!

Köszönöm válaszod.
AZ alap mapon mindkettõnknél tökéletes fut.
De már annyi pályát próbáltunk ki, és mindegyik szar.
Állandóan szaggat annál, aki bejön a szerverbe.

Tanácstalan vagyok.

ZTM
Igazság szerint az agrar simulatornak lenne létjogosultsága legalább is én a 2012 deluxe-el játszottam.A földeken a traktorok nem mennek mindenféle "rugózás" nélkül olyasmi mint a valóságba, mintha rögeken bukkanókon mennél.Hagynak keréknyomot is a gépek.A bérelhetõ munkás opció is sokkal jobban meg van oldva, ez részben a fix földeknek köszönhetõ!Viszont az optimalizálatlan grafikai motor(atomerõmû kell az élvezhetõ magas fps számhoz) és pár hiányosság és néha bonyolult és nehéz játékmenet kikészíti az embert, ráadásul nem modolható vagy legalább is nem olyan könnyen mint a Farming simulator.Szóval jelenleg az Agrar simulator széria felejtõs...
Azonban itt egy vidó ahol megnézheted hogyan is üzemel a játék:
LINK

cessna172
Tudom, hogy van egy olyan fórum is, de összehasonlítottátok már az agrar simulatort az LS 2011-el? Aki már játszott azzal is, milyen különbségeket lehet észrevenni? Pl. traktorok fizikai viselkedése.

Hogyan tudom a letöltött módokat betenni a játékba?

Ellátogatsz a C:\Documents and Settings\felhasználóneved\Dokumentumok\My Games\FarmingSimulator2011\mods\ mappába, és ide tedd be a *.zip-et amit letöltöttél, vagy ha *.rar kiterjesztésû, akkor csomagold ki ebbe a mods mappába.
Ha amit letöltöttél *.exe kiterjesztésû, csak egyszerûen futtasd és bedd meg a gépeket a FENDT Stationnél.
Játék közben a ’P’ billentyûvel tudod elõhozni a bolt kínálatát, ha mindent jól csináltál az új gépnek is szerepelnie kell a listán.

1
2
3
4
5

Hogyan tudok mapot betenni?

Megkeresed ahova telepítetted a játékot /Landwirtschafts-Simulator 2011/data/maps . A maps tartalmát teljesen kitörlöd (A régi mentésed töröld!) A kicsomagolt mapot bemásolod az eredeti helyére. Ha van mellette mods mappa, akkor annak a tartalmát értelemszerûen a mods-ba kell tenni ahova a gépeket is szoktad.

1
2
3
4
5

Hogyan szabályozzam a növények növekedését?

A /data/maps/map01.i3d fájlt nyisd meg jegyzettömbbel! (jobb egérgomb -> társítás)
Miután megnyitottad, nyomj egy CTRL + F kombinációt és keresd meg ezt:
growthStateTime
Az értékét írd át, mindegyik növénynél beállítható!

1
2
3
4
5

Hogy állíthatom be a növények magasságát?

Nyisd meg a /data/maps/map01.i3d fájlt szövegszerkesztõvel!
Csináld így:
KÉP

1
2
3
4
5

Hogyan változtassam meg a körbála súlyát?

Látogass el ide: C:\Users\Felhasználóneved\Documents\My Games\FarmingSimulator2011\mods
Itt keresd meg a gépet, amivel a körbálát készíted, tömörítsd ki. Majd a strawroundbale.i3d-t nyisd meg szövegszerkesztõvel, írd be a keresõbe, hogy "density", és az utána álló számot írd át. Nagyobb érték, nagyobb a bála súlya. Ha megvagy a módosítással, mentés. Majd tömörítsd vissza.

1
2
3
4
5

Van autopilot a játékhoz?

Igen van!
Alapból beépítettek egyet, a H-betû lenyomásával mûködik.
Továbbá fejlesztettek újfajta autopilotot, azt letölthetitek!

1
2
3
4
5

Hogyan kapcsolhatom ki/növelhetem a forgalmat?

Látogass el ide: ...My Games\FarmingSimulator2011. Itt keresd meg a savegames.xml-t, majd nyisd meg szövegszerkesztõvel. A "traffic density" értékét írd át 0-ra. Vagy ha éppen ellenkezõleg, nagyobb forgalmat szeretnél, írd át értelemszerûen nagyobb számra.

1
2
3
4
5

Hogyan kapcsolható ki az esõ?

Ismételten látogass el ide: C:\Documentumok\My Games\FarmingSimulator2011
Nyisd meg a savegames.xml-t, nyomj CTRL+F-et és írd be: timeUntilNextRain. Az itt található számot írd át mondjuk 99999999999999999-re. Ezt követõen ugyancsak CTRL+F után írd be: timeUntilRainAfterNext. Ezt is írd át hasonlóan nagy számra. Ismételten CTRL+F-et nyomsz, beírod, hogy: nextRainDuration. Ezt az értéket átírod valami kis számra, például 0.001.
Ezennel az esõ" megszûnt" létezni a játékban.

1
2
3
4
5

Hogyan állíthatom meg az idõt?

Ahhoz, hogy az idõd megállítsuk, a savegames.xml-be kell egy kicsit belekontárkodnunk.
Tehát megnyitjuk a savegames.xml-t (ami itt található: C:\Documentumok\My Games\FarmingSimulator2011) pölö jegyzettömbbel, és rákeresünk erre: Az "X" itt egy szám, ami megmutatja, h mennyivel telik gyorsabban az idõ (1x , 4x, 16x, 32x, 60x).
Tehát ahhoz, h megállítsuk az idõt, csupán ezt a számot kell rendkívüli módon lecsökkentenünk.
Például: settings timescale="0.000001"

1
2
3
4
5

Hogyan változtathatom meg a farmer kezdési pontját?
Mióta a v1.0-s patch elérhetõ, lehetõség van emberünk kezdési pontjának megváltoztatására.

Ehhez csak annyit kell tennetek, hogy megnyitjátok az éppen használt mapotokat (map01.i3d), és kikeresitek benne a "careerStartPoint" nevezetû bejegyzést. Alap map esetén ez az utolsó bejegyzés, letöltött map esetén viszont bárhol lehet. Keresgess!

Kattintsatok rá, ezután pedig a megszokott módon mozgathatjátok a pontot, ugyan úgy, ahogyan azt a tárgyaknál tennétek. Elhelyezitek a kívánt helyre (bárhova), majd mentitek a módosult mapot.

1
2
3
4
5

Vontatási pont készítése kombájnokra!

Elsõ lépésként, keresd meg a módosítani kívánt kombájnt.
Ez lehet a C:\Users\Felhasználóneved\Documents\My Games\FarmingSimulator2011\mods könyvtárban becsomagolt *.zip fájlban. A *.zip fájlt csomagold ki, és keresd meg benne a *.xml fájlt. a *.xml fájlt Notepad-al nyisd meg, keresd meg benne ezt a sort:

attacherJoints
attacherJoint jointType="cutter" index="9|0|0" rotationNode="9" maxRot="22 0 0" rotationNode2="9|0" maxRot2="0 0 0" moveTime="2.5" /
attacherJoint index="20" jointType="TrailerCombine" allowsJointLimitMovement="false" allowsLowering="false" maxRotLimit="10 50 50" maxTransLimit="0 0 0"/
/attacherJoints

A "TrailerCombine" helyére írjátok be, hogy "trailer", majd mentés. A *.zip fájlt csomagoljátok vissza és irány aratni!

1
2
3
4
5

Hogyan kell Giants Editorral a letöltött tárgyakat betenni a játékba?

Elõször is le kell töltened a Giants Editort. (Továbbiakban csak GE)
Innen letölthetõ..
Elsõ lépésként letöltöd a kívánt tárgyat. Kitörmöríted, majd a benne található *.i3d fájlt vagy egy mappát, amiben az i3d fájl és a textúrái találhatók bemásolod ide: (ahova a játékot telepítetted) .......\Landwirtschafts-Simulator 2011\data\maps
Ezután duplakatt a map01.i3d-re, ami ugyanitt található, és vársz míg betölt mindent szépen.(viszonylag hosszú idõ, várj türelemmel)
Ezután File-->Import... , megnyilik egy ablak, ahol be tudod tallózni az elõbb a maps mappába bemásolt letöltött tárgyat. Tehát tallózd be a letöltött tárgy .i3d fájlját, majd okézd le.
Mivel gyakran a map alá teszi be az új modellt, ezért a legeszerûbben úgy tudod elõcsalogatni ha nyomsz egy CTRL+F-et rögtön az import után vagy Edit-->Move to camera.
Ebben a pillatban eléd ugrott a nyavajás és már csk arra vár, h elhelyezd valahova, tetszés szerint.
Tipp: Mozgatni úgy a legegyszerûbb, h mialatt ki van jelölve a tárgy nyomsz egy CTRL+B-t, majd rákattintasz a tárgyra. Így nem kell a három koordínátával bíbelõdni és úgy mozgatni.
Ha minden sikerült akkor mentés, írd felül a map01.i3d fájlt.
FONTOS, célszerû egy biztonsági másolatot készíteni a maps könyvtárról, hogyha nem úgy sikerülne a mutatvány, vissza lehessen állítani az alapokat!

1
2
3
4
5

Hogyan tudok Giants editorban mozogni?

ALT+egérrel tudsz mozogni és rákattintva egy kör 3 irányban (X Y Z tengyely) mozgatásával tudod a modellt vagy tárgyat mozdítani/forgatni!

1
2
3
4
5

Hogyan változtathatom meg a jármûvek sebességét?

Elõször is meg kell keresned a jármû XML fájlját, majd meg kell nyitnod. Keress ilyet:
motor minRpm="300" maxRpm="500 900 1900" brakeForce="7" forwardGearRatio="2.5" backwardGearRatio="2.2" differentialRatio="4" rpmFadeOutRange="20"
torque rpm="500" torque="2"
torque rpm="900" torque="4"
torque rpm="1100" torque="5.0"
torque rpm="1750" torque="5.0"
torque rpm="1800" torque="3.5"
/motor

maxRpm="500 900 1900"- ez a 1-2-3 tempomathoz tartozó motorfordulat. A szám növelésével gyorsabban megy a jármû, csökkentésével lassabban.

torque rpm="500" torque="2" - Itt a fordulatszám értékekhez kapcsolódó teljesítmény értékeket tudod beállítani. Csak finoman érdemes hozzányúlni, mert különben indulásnál mindig hátsó kerékre áll a gép😊
Ha sokkal gyorsabban akarsz menni, akkor illessz be újabb sorokat ennek a résznek a végére, magasabb fordulatszám értékkel és kicsit magasabb torque értékkel, mint az elõzõ sor.

1
2
3
4
5

kérdésekre válaszok akik nem boldogulnak

Látogass el ide: ...My Games\FarmingSimulator2009. Itt keresd meg a savegames.xml-t, majd nyisd meg szövegszerkesztõvel. A "traffic density" értékét írd át 0-ra. Vagy ha éppen ellenkezõleg, nagyobb forgalmat szeretnél, írd át értelemszerûen nagyobb számra. remélem segitettem ez kell csinálni
A tejes kamiont + a forgalmat kivenni?
dávid 001
Vagy valamelyik mód hibás,vagy a pálya és emiatt akadhat akárki csinál szervert!
Vagy valamelyikõtöknek kevés a net,pl feltöltés vagy akár a letöltés!
Tegyük fel neked nem jó a neted,barátod jön játszani,akkor neki fog szaggatni mivel nem jó a feltöltésed,de ha õ csinál szervert és te mész oda játszani,és megint szaggat akkor a letöltésed is kevés!
Próbáljátok ki alap pályán és kiderül mi a gubanc!

Ne vezess gyorsabban mint ahogy az őrangyalod repülni képes! KamovKa-26 forever!

Hello!

Volna egy kis problémám a Farmer Simulator 2011 platinum játékkal. Online szeretnék tolni ismerõsömmel, ha én csinálok szervert akkor nála akadozik a játék, de ha meg õ csinál egy szobát akkor meg nálam akadozik.
A térkép amit használunk: OberpfalzMapV5.A kapcsolatot beállítottuk 6000-re de akkor sem volt jó egyikünknél sem.
Ha magasabbra vettük a kapcsolat számot akkor iszonyatosan élvezhetetlen volt. Próbáltunk az International szerveren csinálni szobát ott sem volt jó, kipróbáltuk az európait de ott sem.
Ha tudtok segíteni vagy tanácsot adni,hogy mi lehet a probléma vagy,hogy mit kell beállítani azt nagyon megköszönnénk.

Üdv: Pisti

cessna172
Igen, de az evm nem is árul mást, csak a platinumot. 2000 Ft és rajta van az alapjáték és a bõvítések is. Meg magyarított is. Persze a magyarítás nem mindig tökéletes. Egy jobb gépen most kipróbáltam ezt is. Oda tud szögezni a géphez.

Hunter of Deer
a Platinum azért drágább, mert abban benne van az összes DLC pl a biogas üzem, üvegházak, napkollektor, meg pár új jármû stb.

H87-D3H/i5 4570*3,6/2*8GB Kingston/Gigabyte Extreme Gaming 1070/ 8TB HDD/Samsung 840 120GB SSD/ 650W/Razer Deathadder 2013/Logitech G15/Logitech Z3 2.1/Dell P2414H/NZXT H440/LGUH635v 4k

marko37
próbáld másik pótkocsiba lehet ebben nincs benne a napraforgó

Csak 3 dolgot kell megtanulni 1 olvass vissza 2 google jó barát 3 magad uram ha szolgád nincs és én ezt jól megtanultam. A google és a you tube csodás páros

Sziasztok.Nemtudja valaki miért van az,hogy ultetek napraforgót learatom,megtelik a kombájn aláállok a trakival és nem tudom ráengedni,aki tud segítsen légyszives,kosz
cessna172
Ezt nem tudtam, csak valahol olvastam, hogy a 2008-asnál a minimum 512 mb ram, az én gépemben meg csak annyi van. Úgyhogy a 2011-et meg sem próbáltam felrakni, mert 1 gb ramot írnak minimumként. Tény, hogy a 2011 sokkal szebben mutat a képeken és a tevékenységek száma is jelentõsen bõvült a nagy sikernek köszönhetõen. Meg elkezdtek megjelenni a riválisok is, meglovagolva ezt az új hullámot.

Martinez01
Már nem ezért, vagy azért, de az újabb részek kicsivel gazdaságosabban futnak a gépeken, mint a 2008-as rész 😊.

"Fehér ingem tiszta legyen, olyan, mint a hó. Átok engem el ne érjen, ne bánthasson a szó."

Martinez01
Szabályzat 6.pont...

"Fehér ingem tiszta legyen, olyan, mint a hó. Átok engem el ne érjen, ne bánthasson a szó."

Ez mitõl van és vissza tudom állítani a kamerát vízszintesre?

SABERTOOTH Z97 MARK 2 / Intel® Core™ i7-4790K Processor / ASUS Strix GeForce GTX 970 / Kingston HyperX 16Gb 1866Mhz / KINGSTON HyperX Savage SSD 240 Gb / 34" LG 34UM65-P IPS, 2560x1080, UltraWide

Belekezdtem egy új mappba eddig itt tartok
cessna172
Most kipróbáltam a Landwirtschaft Simulator 2008-at, a legalacsonyabb grafikai beállításokkal az én soványka gépemen is elfut, igaz elég illúzióromboló. Korábban teljesen elkerülte a figyelmemet ez a játék, tudtam róla, hogy van, csak valahogy nem érdekelt. Aztán megnéztem pár videót a youtubeon és lázba hozott. Itt a 2008-as verzióban még nem sok mindent lehet csinálni, de valahogy leköti az embert a gazdálkodás öröme. Én a flight simulatorhoz vagyok szokva és azonnal feltûnt itt, hogy a nap ugyanott kel és nyugszik. <#vigyor3> A késõbbi változatokat nem ismerem, ez is éppen, hogy csak elfut. Az astragon szimulátorai amúgy gyenge dolgok, nincs nagy szavatosságuk, de ezzel nagyot robbantottak, szerintem õket is meglepte a siker. Olyan újdonságot hozott a játékok piacára, ami eddig nem volt.

cessna172
Itt azt írják, hogy a platinum az alapjáték kibõvített változata. Ez nem kiegészítõ lemez. A mezõgépeket külön meg lehet venni hozzá, a media marktban láttam. A platinum tartalmazza az alap 2011-es verziót, plusz a bõvítések. Én így értelmeztem a szöveget.

http://cdgalaxis.hu/PC/19687/farming-simulator-2011-platinum-edition.html

gyurka666

Ilyet nem hoz a Mikulás! - Ami kulás!

marko37
én az 576 ban vettem meg a játék 2 rugó és a hozzá tartozó kiegek + 2 rugó

Csak 3 dolgot kell megtanulni 1 olvass vissza 2 google jó barát 3 magad uram ha szolgád nincs és én ezt jól megtanultam. A google és a you tube csodás páros

marko37
ácsi bácsi a platium az kiegészítés ha jól tudom ahoz kell az eredeti játék az is 2000 ft

cessna172
Köszönöm a választ. Néztem árakat a neten. Az astragon honlapján a 2011 platinum verzió 25 euró, míg az evm-es magyarított, szintén platinum ehhez képest 2000 Ft. Fura, hogy ilyen olcsón adják. Az ugyanúgy eredeti játéknak minõsül?

marko37
Hogy rövid legyek a dobozon feltüntetett adatok az alapjátékhoz jók ha márt raksz be ezt plusz térképet és modokat nem árt 1 kicsit erõsebb gép de vannak trükkök és leírások hogy optimalizáld a játékot

cessna172
Érdeklõdnék, hogy milyen gépigény mellett fut elfogadhatóan a játék. A dobozán fel van tüntetve a minimális konfiguráció, de az mire elég? Csak most figyeltem fel erre a játékra és érdekesnek találom. A korábbi verziók gondolom kisebb gépigényûek, de azokat már nem nagyon árulják a hazai boltok.

Hello.Segitséget szeretnék kérni.Hogy lehet a kukorica sorait összébb huzni mert a nyolcsoros asztallal négy sort tudok vágni.Elöre is köszi a segitséget!
dávid 001
Értem,fogalmam sincs,mert nem tudtam hogy van már ilyen😄

Ne vezess gyorsabban mint ahogy az őrangyalod repülni képes! KamovKa-26 forever!

marko37

Hát márt nem úgy oldják meg régóta. Kezdték a lexion 770 es el és most találtam 1 pótot is

dávid 001
Hát általában ezt úgy oldják meg.hogy a földút 1 objektum,Lásd😄olgosfalva,és alá tesznek szántást,vagy egyebet,így porolni fog!

marko37
Sziasztok ki tudja hogy kell megcsinálni hogy a pót vagy a traki a földes úton is poroljon ne csak a szántáson?

gyurka666

Ilyet nem hoz a Mikulás! - Ami kulás!

azértvan mert a silótároló objektum xml jébe is bekellene másolni vagy szerkeszteni azokat a növényeket amit beleraktál amig ez nincs meg nemis jön belöle csak az alap növények
azt már próbáltam, de sikertelenül.
azért KÖSZI!
gogabi79
a careersavegam-be probáltad az értékeket nagyobra irni?.talán azzal sikerülhet,de nem biztos.

http://users.ininet.hu/lsgameteam/

Hali!
Légyszi segítsetek rajtam. Tettem a játékba napraforgót és más növényeket. Minden jól mûködik, mindösze annyi a gond, hogy a silótoronyban lévõ termény nem jön ki. A PDF mutatja, hogy bent van, de hiába állok alá nem jön semmi. Próbáltam másik pótokkal is,amik más MOD-ban jók voltak, de semmi. Ha van tipp szívesen veszem.
Köszi!
A motor fordulatot meg oldottam de az ahol a számot kel állítani azt nem találom<#nemtudom><#fejvakaras>
Nem tudtam naggyobba feltölteni! 😞
Hálásan köszönöm<#taps>

32. Elõször is meg kell keresned a jármû XML fájlját, majd meg kell nyitnod. Keress ilyet:
motor minRpm="300" maxRpm="500 900 1900" brakeForce="7" forwardGearRatio="2.5" backwardGearRatio="2.2" differentialRatio="4" rpmFadeOutRange="20"
torque rpm="500" torque="2"
torque rpm="900" torque="4"
torque rpm="1100" torque="5.0"
torque rpm="1750" torque="5.0"
torque rpm="1800" torque="3.5"
/motor

maxRpm="500 900 1900"- ez a 1-2-3 tempomathoz tartozó motorfordulat. A szám növelésével gyorsabban megy a jármû, csökkentésével lassabban.

torque rpm="500" torque="2" - Itt a fordulatszám értékekhez kapcsolódó teljesítmény értékeket tudod beállítani. Csak finoman érdemes hozzányúlni, mert különben indulásnál mindig hátsó kerékre áll a gép😊
Ha sokkal gyorsabban akarsz menni, akkor illessz be újabb sorokat ennek a résznek a végére, magasabb fordulatszám értékkel és kicsit magasabb torque értékkel, mint az elõzõ sor.

33. Bemész a "Data/vehicles/steerable menübe kiválasztod melyik traktornak, akarod megnövelni a teljesítményét! pl: Valtra 6650 megnyitod a Valtra6550.xml-t!
1. Megkeresed ezt a sort! 53.
2. Ha azt akarod, hogy erõsebb legyen a géped átírod nagyobbra ebben a sorban a számot 54. Mentsd el az xml-t és lépj be a játékba máris elbírja a nehéz pótkocsit! remélem éerthetöen irodott
Hogy lehet egy traki végsebességét és a tolatási sebességet állítani?<#fejvakaras>
HAHO <#smile><#email>
Végre nyár van <#smile>
Ha ez a map már meg lenne osztva,tudtommal tavaly június óta W.I.P,és azóta semmi <#lama>

<#wave>

My PC: SAPPHIRE HD6670 1GB PCie DDR3, 4GB 1333MHz DDR3 Corsair Value, AMD A 8-5600K 3.6GHz FM2, Gigabyte F2A85XM-HD3 FM2

szép munka gratulálok mind kettötöknek majd anno azaz jövöhónaptól énis készitek egy igényes full mapot addigra meglesz az uj cuccok a gépembe egy kicsit tuningolom
gogabi79

http://users.ininet.hu/lsgameteam/

tzs1
Szép lessz! Csak kanyarodni ne kellene vele... <#awink>

\"Nem szükséges elpusztítani az ellenséget magát, elég elpusztítani az ellenállásra való hajlamát.\" Walter Scherf Pz.Abt. 503 Königstiger parancsnok

Martinez01
Nekem egy ATi HD3650-es kártyám van, és a legújabb Catalyst-tal nekem is ezt csinálja. Rakj fel egy régebbit, és elvileg jó lessz.