24058
  • Caliph
    nemtom lesz e balhé belőle a modder közösségben :D
  • FrezeR
    A modderek szépen összerakták a 22-es játékot :D
  • Caliph
    elég sok modot feldolgoztak úgy látom.
  • eta32 #22533
    Méhészkedés

• eta32 #22532
    Üvegházak.....
  • FrezeR
    Nincs mit.
  • nono28
    Aha értem,köszönöm szépen a választ!
  • FrezeR
    Össze lehet kötni a géppel és ha a játékban bekapcsolod a villogót, akkor az is elkezd majd villogni.
  • nono28
    Szép estét!

Egy kérdésem volna,ha esetleg volt már róla szó akkor,elnézést kérek.Szóval a Farming Simulator 22 Collector's Edition-ben található villogónak lesz szerepe a játékba vagy sem?
  • FrezeR
  • Serko
    Igen, természetesen az FS22-re gondoltam... Benéztem az évet.

Meglátjuk... eddig mindig megvettem, mert nem bírtam ki. Lehet most is így lesz.
  • eta32 #22525
    Nos igen de majd a 24-re is kell valami újdonsággal előrukkolni persze ettől még jöhetett volna több gyümölcs is....
    Igen a modokkal kapcsolatban minél több volt annál inkább terhelte a játékot ,főleg amelyik nem volt annyira jó.
  • Balázs 17
    azt se felejtsük el, hogy így már a játék részekét a motort nem fogja terhelni annyira + ez egy újabb nagy funkció a moddereknek
    azt nem értem gyümölcsösöket miért nem tesznek a játékba, msot ugyan úgy megcsinálhatnák, mint a szőlőt, bár még DLC-nek jöhet :)
  • eta32 #22523
    Gondolom csak elírás a 21....a 22 jelenik meg nov 22-én
    Ha egy komoly modolt mapot veszünk a 19 ből ,vagy akár korábbról 15-17 egyik alap játék sem tud vele versenybe szállni.
    Ebben teljesen igazad van.
    De most végre legalább sok olyan "mod" alapként benne lesz amire már évek óta várunk.
    Persze lehetne több is ,de örülni kell ezeknek is ,majd aztán ehhez jönnek szép sora a modok amik ezt is még jobbá teszik.
    Ez az FS sorozat már csak ilyen.
    Mindig dobnak valami új csontot amin évekig el tudunk rágódni.
  • eta32 #22522
    Nos akkor én is leírom.
    Kb több mint 1 éve indítottam el a 19-et azóta nem farmoztam.
    Meguntam pedig a modokkal is elvoltam ,de egy idő után már nem tudott lekötni,no meg volt más játék is.
    Így eléggé hiányzik már.
    Részemről nagyon várom ,így hogy alap a seasons a termelési gyárak is sokat dobnak rajt ,no meg még sok egyéb kisebb-nagyobb "újítás" már számolom a heteket....
    Nem véletlen lesz 1 éves Bundle Pass hozzá így jól ki tudják tolni a "lejárati" idejét a játéknak ,na meg még egyszer eladni a játékot,pár kieggel.
    Egyenlőre úgy vagyok vele hogy csak az alapot veszem meg,majd később az 1 éves Pass-t ha látok benne fantáziát.
  • Balázs 17
    Én már nagyon várom :D
    (tudom modokkal 19 jobb stb), de igazából én már egyre kevésbé szeretem a modokat bármlyik játékban, amint elkezdem bepakolni őket már veszít a játék élvezhetőségéből. Ezt nem tudom megmondani miért lett
    Mondjuk én arra leszek kíváncsi, hogy most már 3 év múlva jön a következő, addig mi lesz ezzek
    Azért az nem kevés idő
  • FrezeR
    Ezzel nem vagy egyedül, bennem sincs már az a nagy lelkesedés mint eddig és erre várjuk 2 éveket, ami nagyon sok.
  • Serko
    Imádom a Farming Simulator sorozatot és eddig mindig nagyon vártam a megjelenést, de eddig számomra az FS21 nagy csalódás. A módosított HUD-ot leszámítva nem látom be mi a különbség egy modolt FS19-hez képest... :(
  • eta32 #22518
    Termelési láncok alakulása.
    Termelési láncok

• eta32 #22517
    Újabb funkciók...talaj textúrák eszközök stb...
    Rocks'n rolling: New ground working tools and textures in FS22!
  • eta32 #22516
    Megint ilyenbe feccöltek rengeteg energiát.....
    Latest farming fashion: Look at the new character creator in Farming Simulator 22!
    Pedig sokkal értelmesebbre és a játékot érdekesebbé és tartalmasabbá tevőre kellett volna időt áldozni....de nem .
    Gondolom a sok gyerek ezért sírt a fórumokon....kár hogy a szemünk színét nem lehet beállítani....
    Innentől minden gépet más ruhában vezetek.
    Ganézni meg csak gumicsizmában fogok...
    Pár kép a hivatalos oldalról.
    [Updated] Fact Sheet Collection: Learn more about the machines & tools in Farming Simulator 22!
    Utoljára szerkesztette: eta32, 2021.09.24. 08:53:10
  • hawkie22
    Ezt a gépet kaptam a küldetéshez:

Azóta megoldottam, beállítottam az automatikus trágya- meg miegymás-utántöltést, így megcsinálta a segítö a küldetést.
  • Caliph
    hát rakhatnál egy képet akkor vagy neten keresd ki melyik gépet adta :)
    hogy melyik földet? amelyiket akarod. én északon a vasút mellett telepedtem le,amikor azon a mapon játszottam
  • hawkie22
    Vettem mindkettöt, melléálltam a raklapnak/tartálynak, dde nem jelent meg az újratöltés lehetösége :(

Egyébként Ravenportban melyik földterülettel érdemes elkezdeni saját farmmal? Jelenleg van 650K pénzem.
    Utoljára szerkesztette: hawkie22, 2021.09.20. 16:51:50
  • Caliph
    biztos híg trágyás? nem csak folyékony műtrágya? boltban kapható...én nem is emlékszem kaptam e olyan küldit valaha is hogy szerves trágyát vagy iszapot kért...persze attól még lehet :)
  • Caliph
    én valami hasonlót el tudnék képzelni mint a farmind dynastiban,hogy renoválgatod a kezdeti farmot,és akkor már lehet hozzá küldi is pl hogy újítsd fel a városháza tetőszerkezetét,és lehetne fát vágni hozzá azt fűrészmalomban gerendává vágatni ,venni cserepet szöget leszállítani aztán összekalapálni :) persze csak szigorúan önkéntes alapon :)
    de most hogy hivatalosan is jön a seasons ,raknék bele olyan featuret hogy ha vannak állataid,akkor télen faforgáccsal,vagy nyírfa bálával fűtsd az ólakat ,vagy akár a saját házad is :D
  • hawkie22
    Csak azért kérdeztem, mert 0%-os tankkal kaptam az iszaptartályt, és így nem is tudom elkezdeni a trágyázást, ergo a küldetést se, pedig 30K pénzt hozna.
  • hawkie22
    Ja ok.
  • eta32 #22507
    Amint a kolléga is írta itt olyan nincs amiket te keresel.
    De igazából nem is hiányzik bele.
    Elég sztori az hogy, hogyan futtasd fel a gazdaságod a nulláról és legyél mindennek a birtokosa,minden féle "csalás" nélkül.
    Lehet ott agyalni és hosszú időket eltölteni.
    Ami úgymond "sztori" van a játékban az a küldetések teljesítése az elején kell hogy pénzt tudj keresni ,hogy a későbbiekben saját gépeket és földeket tudj venni és gyarapítani a játékot.
    Aki régóta tolja mint mi is az már megszokta ezt a játék stílust szerintem különösebben nem is hiányzik.
    Most majd a 22-ben lesznek gyárak is alapból így még sokszínűbb és érdekesebb lesz a termelés gazdálkodás.
    Persze ezeket is meg kell majd venni....
    Ami a grafikát illeti ha mindent feltolsz maxra akkor nagyon szép tud lenni még a 15 is persze kell azért hardver is alá...
    A pure 2018-ba én is bele toltam 100 órát majd meguntam,de nekem is tetszett ,igen mondhatjuk színesebbnek de teljesen más műfaj,grafikában az fs-nek sem kell szégyenkezni szerintem.
    Nem mellesleg az FS részekbe több százat szoktam bele tolni...
    Utoljára szerkesztette: eta32, 2021.09.20. 16:05:27
  • eta32 #22506
    A kölcsönzött gépekkel kapod a higtrágyát is a küldetések teljesítéséhez.
    Amúgy majd a tehenek és a disznók fognak produkálni ,na meg a BGA ha üzemelteted.
  • hawkie22
    Nekem olyan kérdésem volna, hogy honnan szerezhetek iszapot?
    Elindítottam egy új játékot, most egyelöre még nincs saját földem, hanem megbízásokat teljesítek, amihez kölcsönzöm a cuccot. Most van egy trágyázási feladatom, amihez kaptam egy hígtrágyaszórót. Namármost, hígtrágyát nem találok a boltban. Honnan tudok szerezni iszapot/hígtrágyát?
  • Caliph
    hát Fs nem igazán tolt még semmi szerepjátékos részt a játékaiba,én nem várnám az újba sem.
    Oktató részre ott a leírás,sztem egész pontos,főleg hogy kb a játékmenet nem változott 10 év és 4 játékrész óta :D

hogy ne unjuk el? hát nemtom,modok biztos lesznek.
    amúgy ja ,jó lenne valami sztori ,közbelső elérhető célok,stb...

az fs19hez is vannak már shader és grafikai modok amik élénkebbé teszik a szineket. én nem használom,szal ne kérdezd melyek ezek,de youtubeon láttam pár videót szinesebb modokkal

Utoljára szerkesztette: Caliph, 2021.09.20. 15:20:23
  • NinoV
    Sziasztok! Egy kis segítségre / felvilágosításra lenne szükségem a Farming Simulatorral kapcsolatban. Én még anno játszottam egy keveset az FS15-el, de a rövid pár részes oktató lecke után ami megmutatta az alapokat úgy éreztem túlságosan elengedte a kezem, nincs útmutatás, segítség vagy feladat, hanem csak ott vagyok a mezőn és lesz ami lesz. A grafika is egy kicsit szürkés volt nekem. Próbálkoztam egy kicsit a játékkal, aztán elkezdtem játszani a Pure Farming 2018-al ami nagyon tetszett. A grafika színesebb volt és volt sztori módja és egy egyéb kihívások. A mai napig azzal játszom néha, de már várom az új FS22-t mert abban is lesz magyar nyelv (PS4-em van és ezért nem játszottam az újabb FS részekkel).
    A kérdésem az lenne, hogy szerintetek az új FS-be lesz sztori mód vagy kidolgozottabb oktató részek? Mivel éri el a játék hogy ne lehessen könnyen ráunni? Köszi a válaszokat!
  • eta32 #22502
    Cross-platform multiplayer: Play Farming Simulator 22 with all of your friends!

• hawkie22
    Köszi a kimerítö választ.

Még ismerkedem a játékkal, rengeteg videót nézek, meg próbálgatom, hogy melyik módban (a 3 kezdö lehetöség közül) a legegyszerübb indítani. Letöltöttem map-eket is hozzá, de egyelöre csak a Ravenporton játszom. De lassanként belejövök. Egyelöre megbízásokat csinálgatok, hogy jöjjön valamennyi pénz, közben meg a segítök csinálják az én földjeimet.
  • Caliph
    biztos van youtubeon állatos. a linkelt videóban a tehén ikonnál jelzi a szükségleteket ha megvetted az ólat és az állatokat. akkor érzik jól magukat ha tiszta az ól,és a legjobb kajával eteted őket.
    nem nehéz szerencsére. a csirkék külön téma. csak enni kell nekik adni,meg takaritani a kitúrt kaját(egy kanalas homlokrakodóval összeszeded és visszaöntöd a vályúba),meg persze nem árt egy két kakas ha akarsz szaporulatot is. aztán idővel termelik a tojást,amit el lehet adni
    lovak: kell alomnak széna,amit széna befújóval tudsz leteríteni,aztán persze enni és inni is kérnek. a lovakat minden nap meg lehet lovagolni,van egy csik ami ilyenkor nő,ha elért egy adott szintet akkor jó pénzért el lehet adni őket.

bárány: fű vagy széna kell nekik,meg viz ,takaritás.

malac: széna alomnak,és többféle kaja a legjobb hatásfokért +viz. cserébe gyorsan nőnek,és termelnek hígtrágyát és szerves trágyát is amit szét tudsz szórni a földeden pl műtrágya helyett. kaja részen irja mit igényelnek,4 féle cucc kell nekik: 1: kukorica / 2: búza vagy árpa / 3:repce napraforgó vagy szójabab / 4: cukorrépa vagy krumpli
    ha mind a 4 féle kajából van nekik akkor a legjobb. takaritani itt is kell

tehenek: alomnak szalma,kajának fű széna vagy kevert takarmány,viz,takaritás
    kevert takarmány: a legjobb kaja,ha tudsz gyártani elég csak ezzel etteni őket a legjobb hatásfokkal. boltban kapható keverőgép,a hozzávalók széna,szilázs szalma,a gép mutatja az arányokat,de emlékeim szerint 2 bála széna 2bála szalma és 1 bála szilázs kell
    szintén termelnek trágyát amit ki lehet szórni a földedre

többféle állat van kategórián belül,van pl olyan marha ami húsnak eladva jó,van tejelő,van ami gyorsan nő sokat eszik,van ami lassabban de kevesebbet.

alapvetően pl a tehén is elvan ha csak füvet adsz neki,de nem termel akkor maximumon.

szilázs: legegyszerűbb módja a fűkaszálás bálázás,majd ezeket a bálákat fóliába csavarva idővel szilázzsá érik(vagy a levágott füvet bunkerba rakod,vehető a shopban az épületeknél,jól letaposod letakararod fóliával és idővel ez is szilázzsá érik. van még más módja is a sziláts készítésnek,de ezeket már kísérletezd ki magad :D

vizet a térképen tavakból folyókból,vagy ha építessz magadnak viztározót lehet szerezni vizes tartálykocsival

persze ha nem megy,kérdezz :)

modok itt is vannak,pl takaritó mod,vagy beszerelhető vizvezeték amivel egy kattintással újra tudod tölteni a vizet stb.
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2021.09.16. 13:10:44
  • hawkie22
    Ja, én ilyen videós tutorialra gondoltam, mint ami a fömenüben is van. De akkor ezek szerint csak ez a szöveges segítség van.
  • Caliph
    a menu help/tutorial részén ott van az is,csak le kell görgetni. ha nem lenne időzítve akkor 13:20-tól látható,neked is van magyarul ha átállítottad a nyelvet :)

ha valami nem világos,kérdezz :)

• hawkie22
    Tényleg csak 6 oktatórész van a játékban? Nálam: szántóföldi növénytermesztés, növényvédelem, trágyázás, talaj gondozása, bálázás, erdészet jelenik meg.
    Hol vannak az oktatórészek az állattenyésztéshez pl.? Vagy van-e egyáltalán?
  • Caliph
    letölt egy ZIP filet,azt be kell tenni a c:/users/számítógépneved/documents/mygames/farmingsimulator2019/mods mappába kicsomagolás nélkül
    aztán a játékban mielőtt betöltenéd a mentést feljön egy mod képernyő ott be kell pipálni és elvileg használható
    arra figyelj hogy ha egy mod-ot töröltél és később ismét letöltöd és a registerben még megvan akkor modnév(1).zip ként tölti le ilyenkor azt a zárójelet meg 1est ki kell törölni különben nem ismeri fel,és ez engem is megszivatott anno rendesen

vagy esetleg próbáld ki ezt hátha

lift heavy loads
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2021.09.14. 16:39:47