24059
  • krisztián1998
    a ac3d vel nehéz modokat csinálni
  • dávid 001
    Igaz,de általában a 80-as mtz ami gombra indul az ilyen!
    Ezért írtam ezt!:)
  • Chris von Bone
    Ha csak a modDesc-ben írod át, az nem biztos, hogy elég lesz, főleg ha más mod is használja azt a scriptet. Jobb az inputBindigs.xml-ben átírni, akkor tutira jó lesz.
  • Chris von Bone
    Mit?
  • dávid 001
    Na ide figyelj!
    Ha van egy mtz, belemész az a moddeskbe és megkeresed azt a 4-est átírod t-vel!
    Nem tudom miért nem tudsz 1 hsz-ba írni meg azt sem tudom hogy miért nem tudsz keresni vagy egyszerűen megkérdezni hogy valaki tud linkelni egy mtz-t ami manuálisan indul csak ne 4-esel!
    De nesze itt van 1
    2
    És tanulj meg kutatni, de ezt úgy találtam meg ls2011 mtz!
  • karesz1000
    amit a t betűvel inditok be. de jó olyan is ami magától indul csak kérlek mtz-legyen. vagy régi 82-es vagy ujj. nagyon megköszönném. előre is köszi
  • karesz1000
    sziasztok valaki adna egy olyan mtz-t amit manual-san inditok be??de egy oat légyszi ami a t betűvel.nagyon szépen megköszönném fontos lenne.tudom nem lene szab követelőznöm de ez fontos. nagyon hálás lennék érte.
  • mtz 82 zts

new machine
  • dávid 001
    Emberek!
    Be van rakva 2 magyar oldal!
    Ott meg lehet mindent találni külön kategória van a " trágya szállító" pótkocsikhoz meg stb...
    Aki olvasni tud annak nem esik nehezére.
    Mindenkinek annyi megkeresni az adott modot mint nekünk!
    De tessék ez szállítja a trágyát(Csak hordja,kell a bárhova öntő mod hozzá)
  • mtz 82 zts
    Tud nekem valaki linkelni szerves trágya szállító pótot?
  • Ben66
    ne haragudj,hogy megint zavarlak,de nem akarja kiüríteni.tele bírom tölteni,de üríteni nem lehet mit javasolsz?
  • kisspeter1979
    Köszi!

Közben addig kínlódtam vele, hogy sikerült beállítanom, hogy mutassa a magtartály telítettségét a képernyőn.

Csak azt nem, hogy elég kettővel növelni a számot, hogy lejjebb kerüljön.

Egyébként a képen a te kombájnjaid vannak, mert csak azt a képet sikerült megtalálnom. De elvileg másokat használtam eddig, azoknak másfajta az ap képernyője.

De még egyszer nagyon szépen köszönöm!
  • boky84
    map megbütykölése

-=1.) A Nap megbütykölése - Modifying the "Sun"=-

a)Nyisd meg a map01.i3d GE-vel, keresd meg a "Sun"-t, kattints rá, majd jobb oldalt, az "Attributes"-ban a "Depth Map Resolution" értékét változtasd meg tetszés szerint. Ha 256-ra állítod, továbbra is lesz árnyékod, de nagyságrendekel kevesebbet zabálja a géped.

b)Nyisd meg a map01.i3d GE-vel, keresd meg a "Sun"-t, kattints rá, majd jobb oldalt, az "Attributes"-ban a "CastShadowmap" mellől vedd ki a pipát. Így egáltalán nem lesz árnyékod, de a felbontást, elsimiításokat feljebb teheted.

-----

a)Open the map01.i3d with GE and search for "Sun", on the right side you'll find the "Attributes". Change the value of the "Depth Map Resolution" to 256. In this case you still have shadow, but it uses less from your PC.

b)Open the map01.i3d with GE and search for "Sun", on the right side you'll find the "Attributes". Untick "CastShadowmap". Now You haven't got shadow, but you can change the AA in the game without falling down the FPS.

-=2.) A mapon lévő objektumok megbütykölése - Modifying the objects=-

Nyisd meg a map01.i3d-t jegyzettömbbel, nyomj "CTRL+F"-et, majd írd be első menetben h "castsShadows" majd "receiveShadows". A "true" értékét írd át "false"ra. Az adott tárgyaknak nem lesz árnyékuk, de ez a felbontást, elsimítást nem veszi lejjebb, független attól.

-----

Open the map01.i3d with notepad, press "CTRL+F" and search for "castsShadows" & "receiveShadows". Change its value to "false". Now You haven't got received shadow, but you can change the AA in the game, it's independent of it.

-=3.)A növények animációjának kikapcsolása (nem fognak hajladozni a széltől) - Disable the animation of the plants=-

Nyisd meg a ...data\maps\shaders nevű mappát, majd először is a cuttedWheatFoliageShader.xml-t
    Keresd meg ezt: "float3 direction = float3(1,0,0)*0.1" és írd át erre: float3 direction = float3(0,0,0)*0.1

Most ezt nyisd meg: grassFoliageShader.xml és írd át ugyan úgy, mint az előzőben.

És végül ezt: wheatFoliageShader.xml és tedd ugyan azt, mint az előbbiekben.

-----

Open the ...data\maps\shaders folder and open the cuttedWheatFoliageShader.xml, grassFoliageShader.xml and wheatFoliageShader.xml.
    In these files search for "float3 direction = float3(1,0,0)*0.1" and change it to "float3 direction = float3(0,0,0)*0.1"

-=4.) A fák animációjának kikapcsolása - Disable the animation of the trees=-

Nyisd meg a map01.i3d-t majd keresd meg ezt: <CustomParameter name="directionAndFrequency" value="0.06 0 0 1.2"/> majd változtasd meg erre: <CustomParameter name="directionAndFrequency" value="0 0 0 1.2"/>

Annyiszor kell ezt megcsinálni, ahány különböző fa van a mapon.

------

Open the map01.i3d with notepad and search for it: <CustomParameter name="directionAndFrequency" value="0.06 0 0 1.2"/> and then change it to <CustomParameter name="directionAndFrequency" value="0 0 0 1.2"/>

-=5.)A háttérben futó logging kikapcsolása - Disable logging

A ...Documents\My Games\FarmingSimulator2009 mappában a game.xml-t nyisd meg és írd át ezt: <logging>
    <file enable="true" filename="log.txt" />
    <console enable="true" />
    </logging>

erre:

<logging>
    <file enable="false" filename="log.txt" />
    </logging

-----

In the ...Documents\My Games\FarmingSimulator2009 folder open game.xml and search for it:
    <logging>
    <file enable="true" filename="log.txt" />
    </logging>

then chane it to

<logging>
    <file enable="false" filename="log.txt" />
    </logging
  • kisspeter1979
    Amiket én használok azokban sajna nincsen se raps se rapeseed. De most néztem, hogy a te általad készített hogyan rakjunk autópilótát a gépünkre című cikkben letölthető autópilótában benne van.

Ha kicserélem az autópilótás fájlokat az általam használt gépben a cikkben lévő ap-s fájlokra, akkor már tudok majd aratni azt is.
  • Chris von Bone
    Mentsd el külön fájlnevekkel a kombikat, és minden kombinál módosítsd az alábbi sort a scriptben.
  • Chris von Bone
    A fuelllevel nevű script írja ki azt a sort. Ha jól látom akkor én kombijaimat használod épp azokban a fuellevel5801 és fuelllevel7701 nevű scriptek vannak. Függőlegesen úgy tudod eltolni, hogy a script féjlt megnyitod notepaddal és a 25 sorban az alábbi szövegben - renderText(0.79, 0.69, 0.02,""..string.format("Lexion 580 1: %.0f (%d%%)", - a 0.69 szám növelésével tudod feljebb vinni. 2-vel növelve egy sorral lesz feljebb.
  • kinai35
    ezt meglehet csinálni
  • Chris von Bone
    Mért ne lehetne? Rapeseed vagy németűl Raps néven van benne.
  • dávid 001
    Na ezt felejsd el mert a csapat kifejezetten megkérte rá az embereket hogy ne töltsék fel máshova!
    Mellesleg ha nem jó akkor majd máskor mert senkinek nincs kedve szerintem 200-300 mg-t feltölteni újra!
    Ezzel mindent elmondtam!
  • karesz1000
    Őstermelő Agrár TSZ map. ezt rakja már át valaki köszönöm.

• karesz1000
    sziasztok azzal a csekély kéréssel fordulok hozátok hogy nekem az agrar tsz map megakad mindig a hotfile-n. csak azt szeretném kérni valaki nem rakná át vagy a data.hu-ra vagy máshova??nekem mind1-hogy hova csak légyszi valaki rakjam már át könyörgöm:(és ha valaki átrakta légyszi a linket vagy ide vagy privát üzenetbe küldje. nagyon szépen megköszöném.
  • dávid 001
    Kedves ac3d-sek figyelem nem valami nagy tudomány beírni a youtube-ba hogy ac3d tutorial de tessék!

És ez a pálya szerkesztőknek!
    A keresés és egy kis józan paraszti ész segít a cél elérésében!

• gogabi79
    Neked meg azt javaslom hogy a youtube-n találsz videokat,ha beirod a searc ba hogy ac3d
  • gogabi79
    Emberek!Be lehetne már fejezni a Chatelgetést!.
  • krisztián1998
    dávid a ac3d vel hogy lehet módot csinálni ird már le facebookon vagy küldj egy videót.
    Üdv.:Nagy Krisztián
  • jozsy barat
    Kösz, utána nézek! Üdv!
  • boky84
    a mods mappába berakott mapok főkönyvtárában kéne keresni azt a lua filet

nekem saját néven van az is a mapomba

de ha meglesed a pm-ed akkor már közelebb lenne a megoldás is lehet a bajra
  • krisztián1998
    kösz
  • kisspeter1979
    Ugyan nem próbálta ezt ki minden kombájnnál, de nekem eddig működött.
  • kiskopi
    egyébként átirtam a fileban hogy az R betűvel lehessen rögziteni de hasztalan
  • kiskopi
    de nekem akkor meg leakasztja magát az asztal szállitot és akkor nem tudom vontatni
  • kisspeter1979
    Ha felcsatoltad az asztal szállító pótot a kombájnra, akkor nyomj "shift+q"-t és azzal rögzítheted a vágóasztalt és nem fog csúszkálni. Lekapcsolásnál szintén kell "shift+q".
  • kiskopi
    sziasztok volna egy igen nagy problémám:
    a gamefarm.hu-ról leszedtem a Class Lexion 600 packot amihez a Lexion 600-as,kétféle vágóasztal meg 1 asztalszállito potkocsi van de hiába rögzitem a vágoasztalt a pótra állandóan csuszkál meg lecsúszik a pótról.Ha valaki tudna segiteni az jó lenne mert a TSZ-kapun nem férek be vele.
  • jozsy barat
    Keresgéltem de nem találtam a lua-file-t... Ott keressem ahova a játék van telepítve, vagy a my games mappában ahova a módokat is kell betenni? Am ezt találtam hogy program files/FS 2011/data/maps/map01/paths és itt van két i3D file. Megnyitottam mindkettőt szövegszerkesztővel, de nincs benne az a sor amiket írtál, akk megnéztem úgy hogy kitöröltem a fáljokat, csak így meg a játék nem töltött be... Valami ötlet?
  • Shirocco
    No srácok. Találtam a szerkesztés alatt álló mapom LUA fájljában egy ilyen sort:

AnimalHusbandry.initialize();
    self:loadMap(Utils.getFilename("$data/maps/missions/CattleMeadow.i3d", self.baseDirectory));

Ez a tehenes dolog az tuti. de ha ezt kitörlöm, akkor lehet egyáltalán nem lesz tehén. Vagy, lehet itt kéne valamit alkotni?
  • ac
    Sziasztok a magyar_gazda_v3 map-on hová kell leadni a bálákat? Válaszokat előre is köszönöm.
  • kisspeter1979
    Találtam egy kombájnt amiben benne van a magtartály töltöttségi szintet mutató kiírás.

Az a kérdésem, hogy ezt a sort kéne beillesztenem az én kombájnom lua fájljába, vagy még valami mást is?

íme:

function NHCR9090:update(dt)

if self.isThreshing then
    local pixelToQm = 2048 / 4096 * 2048 / 4096; -- 4096px are mapped to 2048m
    self.TreshedNumber = self.TreshedNumber + self.lastArea*pixelToQm/(40000);
    self.TreshedTotalNumber = self.TreshedTotalNumber + self.lastArea*pixelToQm/(40000);
    end;

local prozent = self.grainTankFillLevel/self.grainTankCapacity*100;
    if prozent > 0 then
    renderText(0.78, 0.84, 0.02,""..string.format("CR9090: %.0f (%d%%)", self.grainTankFillLevel-1, prozent).."");
    end;
  • dávid 001
    Ac3d-vel megcsinálod!
  • dávid 001
    Warez!!
  • krisztián1998
    csősztök valaki mondjon már valami jó mód szerkesztő programot.