24056
  • Caliph
    ahogy netről összeszedegettem a dolgokat sorrend: aratás után mulcsózás,szántás mész ,kőszedés,kulti,magágy készítés hengerrel,ültetés,műtrágya,majd első növekedési fázis után ismét műtrágya. permetelés gyomra ha kell(szántás után nem nő gyom ahogy észrevettem,de ha csak kultizol akkor megjelenik a gyom)aratás,elvileg ez kell a legjobb terméshozamhoz búza és hasonló magvasaknál
  • FrezeR
    A meszet szántott földre tudod kiszórni, akkor látszik, vetés után nem jelenik meg.
  • RoboKutya78
    ezt most nem vágom lehet bebugolt a földem?
    felszántottam a földet
    kiköveztem
    elültettem a napraforgót
    ledöngöltem súlyekével
    majd látom 50% os trágyázottsága van és meszet kér.
    ráengedem a meszelőt közli velem nem található munka a megbízott számára na jó mondom akkor majd én rámegyek elinditom a meszelést feltűnik hogy nem fehéredik a föld ránézek és még mindíg meszet kér?
    mi van ilyenkor?
  • RoboKutya78
    ez lesz az köszi
    kicsit meglepődtem építkezés folyamán
    egy sima lámpát akartam lerakni a kerítésem mellé amit elvileg egyenesen húztam meg mert betonfestés szélére telepítettem ennek ellenére a lámpát úgy tette le hogy az elsőt még lerakta a kerités oszlop mellé de a következőnél már 3 méteret távot akart velem tartani :) mondom ez bug vagy mi ?
  • eta32 #22890

Ha arra gondolsz hogy közel tehesd őket amennyire csak lehet ...igen van olyan mod ami ezt lehetővé teszi,de csak ennek a modnak a segítségével tudsz ilyeneket létre hozni ,mint én itt a farmomon...
    A farm épületeim
    Épületek átfedésben....
    Bármelyik mod letöltő oldalon megtalálod.
    A neve :Place Anywhere v1.0 FS22
  • eta32 #22889
    Amit mutat a gyár termelésben annak meg kell lennie ahogy a tortánál is az összes alapanyagnak,különben nem megy a termelés....értelem szerűen kell minden....
    A lisztnél pl.elég ha csak a 3 közül egyik fajta van a gyárban ,de az más "tészta"
  • eta32 #22888
    Ha ez annyira egyszerű lenne már a modderek megtették volna...szerintem...mondjuk én még eddig soha nem használtam a korábbi részekben így számomra annyira nem fontos...de előbb utóbb biztos jönni fog....
  • RoboKutya78
    srácok az átfedési procedúrát építkezés alatt ki lehet kapcsolni valahogy?
  • Serko
    Az olyan termelő épületek, amelyek több féle alapanyagból gyártanak készterméket, egy alapanyaggal is működnek? Tehát ha a müzligyárba csak mazsolát viszek akkor gyárt müzlit, vagy kell neki a többi alapanyag is hozzá?
  • rokshow
    Sziasztok. Valaki át tudná konvertálni a follow me módot 19 ből 22 be? Előre is köszönöm
  • eta32 #22884
    Ha nem gond válaszolok én.....
    Automatikusan nem kerül bele semmi .
    Talán az illető rosszul fogalmazott ,vagy rosszul tudja...
    Oda viszed és te "belerakod"
    Kivenni igaz nekem sem sikerült belőle ,de szerintem nem is ez a cél ,vagy bugos még mindig ,igaz a képeken mutatja az illető de ez semmit nem jelent.
    Ha aktiválod a kimenetet elosztásra akkor a gyáradba "odaviszi helyetted" vagyis nem kell odavinned manuálisan a termékeket.
    Legalább is kipróbáltam az epernél és a tojásnál a torta üzembe megérkezett....
    De ne azt használd van frissebb és talán jobb működőképesebb...legalább is ez nálam működött... v1.1 FS22
    Utoljára szerkesztette: eta32, 2021.12.11. 09:27:32
  • rvn

Szia!

Hogy kerül bele? Hiába aktiváltam, nem került bele semmi kb csak ha odavittem kézel.

Hogy jön ki belöle?
    Utoljára szerkesztette: rvn, 2021.12.10. 17:33:38
  • eta32 #22882
    Bizony bizony.
    Ott az előre jelző táblázat hónapra lebontva mikor minek a legmagasabb vagy ép a legalacsonyabb az ára.....
  • Caliph
    #22879 azt hozzá kell tenni,hogy ha eladásra állítod,akkor közel 30 százalékkal kevesebb pénzt kapsz érte mintha te vinnéd ki. továbbá minden nap elad,igy amikor alacsony az ár , akkor is...
    érdemesebb eltárolni,és évente egyszer magas árnál eladni
  • RoboKutya78
    makamot én is lestem ezt az ekés módszert hogy meghúzod a vonalakat talaj megművelésnél.
    itt viszont ha felszántod a két tő közti utat az eke megintcsak oda vissza sasszézik és nem lesz tiszta a felszántási terület.

az épület lerakásnál meg szerintem pont ott volt a gond hogy amit leraktam épületet az egy módos raktár volt és alapból megemelte a kiegyenesített területet egy jó méterrel.
    Ügyes kis raktárépületet találtam automatikussan belekerülnek a termények kivéve a mézet tojást.
    Pallet Storage V1.0
  • Serko
    Termelő épületek esetén fontos, hogy a kimenetet lehet állítani:
    1. Eladás (ekkor az elérhető legjobb áron automatikusan eladja a készterméket a gyár, nem kell szállítani)
    2. Tárolás (ekkor a gyár tárolja a terméket és manuálisan a raklapokat a játékosnak kell elszállítani az eladó pontra)
    3. Átadás (köztes terméknél (pl. mazsola a müzli gyárba) automatikusan ingyen átadja a terméket a feldolgozó gyárba, így nem a játékosnak kell szállítani)
  • Serko
    Szőlő ültetésről, gondozásról Makam-nak (Játszótér vlog a YT-on) van egy jó videója.
    Ha jól csinálod, akkor bizonyos műveleteket (metszés, permezetezés) egy menetben 2 soron is végezhetsz. Illetve a mulcsozásnál sem szükséges kimenni a szőlőtőke széléig, elég a sorközt művelni! Apróságok, de tekintettel arra, hogy a szőlőt nem tudja AI csinálni, mindig neked kell, ezért minden számít ami könnyíti a munkát.
    A szőlő jól jövedelmez, és a szőlőlé még jobban.

Épület elhelyezésénél nagyon fontos, hogy a terepet úgy alakítsd ki előtte, hogy a közeli épületekkel/közúttal pontosan egy szintbe kerüljön, vagy ha ez nem megy akkor tarts nagyobb távolságot. Én is megjártam... olyan épület amit nem lehet törölni, mert a pálya része bugos lett. Nekem nem túl sok lett a talaj, hanem eltűnt mellőle. Most van egy bazi nagy lyuk az épület mellett :D
  • eta32 #22877
    Na kipróbáltam a szőlő,olajfa ültetést.
    Nekem gond nélkül nyíl egyenes sorok és párhuzamosak is.
    Nem mondom van hogy picit közelebb vagy épp távolabb sikerül kijelölni egy egy sort de a legszűkebbre sikeredett sorban is elférnek a gépek ,a kombit és a többit is ami ide kell kipróbáltam .
    Semmi különösebb macera nem volt az elhelyezésükkel...
    Igazából nagyon közel nem engedi ha meg picit távolabb helyezed el akkor sincs semmi.
    Nem jelöltem én semmit előtte ki, leraktam az elsőt és utána az utolsót a sor végére ahogy majd a lentebb levő vidin látható is ennyi ...
    szőlő ültetés és egyéb
    szőlő oliva

Utoljára szerkesztette: eta32, 2021.12.10. 06:47:47
  • eta32 #22876
    Hát sajna a tanuló pénzt meg kell fizetni mindenkinek.... Én a 19-nél már ezeken átestem, így itt már tudom merre az arra ,persze így is van hogy bele futok hasonlókba ,de ezért is írtam a mentés dolgot meg a próbát a végső mentés előtt.
    Mindig csinálok egy próba tereprendezést és épület elhelyezést ,tudom több idő ,de utána olyan amilyet én szeretnék....legalább is túlnyomó részben
    Erre a szőlősre most kíváncsi lettem, ki fogom próbálni valami tuti recept biztos van ,majd YT.vidit nézek hozzá talán okosabb leszek....
    Majd megírom mire jutottam...
  • RoboKutya78
    akkor ezt szívtam megpróbálok ezzel a buggal együttélni max esetleg majd átcuccolok máshová:)
    a másik kicsit idegörlő játék a szöllő ültetés nem gondoltam volna hogy ennyire macera egy egyforma távra levő sorokat képezni :)
    most legutoljára úgy próbáltam hogy ekével kiekéztem a földet ahova szántam a dolgot. majd kbra kiderítetem hogy egy lugas olyan sac 5 sornyi ekecsík. de ezzel a módszerrel is még 10% esélye annak hogy legalább egy ekecsíknyi sorral távolabb lesznek a lugasok egymástól :)
    és az egyenes se lesz tuti a végére mindíg elcsúszik egy ekényit mint amikor az ekével elindulsz kiszántani a földet és hiába mész egyenesen egy idő után egy ekényit elcsuklik a jármű.
    illetve volt még egy ötletem hogy megfestettem a földet kb azzal a méretű ecsettel amekora egy lugas mérete és próbáltam a csík közepére húzni a sort de ez se túl biztos módszer.
    Nem tudom mért nem lehetett volna egy átlátszó segédgrafikával megmutatni hogy hol lesz a lugas széle ha lerakod és mért csak az oszlopokat rajzolták meg.
    Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2021.12.10. 00:08:19
  • eta32 #22874

Na az már gond a 19-nél is az volt,ott is vigyázni kellett vele.....
    Rakj vissza korábbi mentést....
    Én mielőtt ilyeneket csinálok nagyon figyelek rá hogy előtte mentsek és utána is ha sikeres volt.....
    Előtte mindig érdemes próbakép lerakni ,ha nem jó akkor ki-be lépsz és folytatod megint....
    Vagy GE-vel módosítod ,de ahhoz meg érteni kell,nem oly egyszerű mint ez.
  • RoboKutya78
    srácok egy kis segítség kellene.
    Hogyan tudom eltüntetni a főútra rákerűlt földet?
    Túl közel raktam le egy épületet és amikor megelemte a talajt rákerült az útra is és egy kicsit bekavar az Ai soförnek amikor kihajt a főkapumon.
    Próbáltam a különböző talajmélység állítókat, de csak a járda széléig módosítja a talajt a járda főlé került talaj az ott marad.
  • Serko
    Szerintem jó lett a játék, én ajánlom. Sok apró újítást tartalmaz. Nyilván van benne hiba, de ezeket majd kijavítják.
    Nekem még mindig ez az a játék amivel játékórák százait töltöm. Persze ízlések és pofonok.
    Nézz gameplay videókat, rengeteg van belőle YT-on, magyar és külföldi egyaránt. Az alapján el tudod dönteni, hogy érdekel-e.
  • eta32 #22871

Nos ha így állsz hozzá akkor még a következő részről is lebeszéllek ami majd talán 2025-ben jelenik meg....
    Olvastam nemrég olyat is hogy a játék semmit nem változott csak rosszabb lett,nos az ilyen embereknek tényleg felesleges bármit is csinálni úgy sem jó és kevés az ami benne van most a játékban....
    Nyugodtam toljad a 17-el szerintem neked pont jó lesz...
    De komolyan minden bántás nélkül mondom ezt remélem nincs harag...béke veled...
  • dimre
    "Nyilván mire minden téren jó lesz ennek is kell pár hónap,de ma már az összes játék ilyen sajnos..."
    Az utóbbi időben volt-van néhány gyönyszem, nem a fórumot, oldalt nyitom meg először, hogy tudjam megcsinálták-e, csak egyszerüen játszottam komolyabb gigszerek nélkül. Ahogy látom a Giants-nél nem akarnak változtatni a jó bevált "először had sz... a játékos ha már megvette" módszeren. Gondolom a modderek megint viszik a hátukon a játékot, a kövi részben meg a készítők lenyúlják.
    Tényleg komolyan elgondolkoztat a vétel, ilyen gépeket élőben is látok nap mint nap, igaz kutyafuttában, de a játékélmény ami a régebbi részekben megvolt, az most is van-e ?
  • eta32 #22869
    Pont így vagyok ezzel én is,így aztán minden szívfájdalom nélkül közbe simán megnyomom a "plussz" 100E-res gombot ha nagyon kell a mani.
    Igazából azért is kezdtem a nehézzel mert így semmi nincs a mapon ,majd én kedvemre lerakom a dolgokat és oda teszem ahova kell, és a nehézséget is könnyűre tettem vissza így az elején ,hogy azért jussak már valahova....
    Ahhoz már túl sokat kezdtem az elejéről hogy ne élvezzem,így ha kell egy gyár megveszem "ingyé" nyilván nem az összeset...így az elején ,mert azért nem akarok egy szezon évet még ha 3 napos-t is állítottam be , letolni azzal hogy csak szántok meg aratok....
    Azért jó hogy lehet agyalni mit is éri meg jobban és mikor termelni és leadni,az időjárást is figyelni kell....na meg a hónapokat mert aztán jön a meglepi hogy elfonnyadt a termés szeptemberben...akár a búzánál...meg sokoldalúbb az egész.
    Az is igaz én ezen a francia alap mapon simán el leszek fél évig ha nem tovább....az amcsi annyira nem jött be ahogy a 19-nél sem
    Az alpesi is tetszik,de az valahogy más ,nekem már az pici és mindig füvet nyírni már uncsi....
    Utoljára szerkesztette: eta32, 2021.12.09. 07:39:45
  • eta32 #22868
    Üdv:
    Szerintem nyugodtam megveheted .
    Akkora nagy hibái nincsenek ,bug van benne rendesen,de játszható,igazából egy nagyobb javítás már útban van de hogy mikor kapjuk meg nem tudni,remélem karira kitolják.
    Nyilván mire minden téren jó lesz ennek is kell pár hónap,de ma már az összes játék ilyen sajnos...
    a SnowRunnernek több mint fél év kellet de volt olyan jó pár funkciója aminek 1 év....
    Nyilván ez nem vigasz,de én úgy érzem annyira nem gáz így az elején mint a 19 volt.....persze ez csak az én véleményem ,
    Majd a többiek igazolnak vagy cáfolnak engem...
  • dimre
    Hali!
    Pár éve nem jártam itt, és ki is hagytam az elöző részt. Kérdésem, érdemes-e megvenni, játékra alkalmas állapotban van, vagy a jó hagyományhoz híven várni kell fél évet mire a nagyrabecsült készítők kipofozzák?
    Köszönöm.
    Utoljára szerkesztette: dimre, 2021.12.09. 02:44:33
  • FrezeR
    Itt egy jó kis Case IH csomag.

FS22 Case IH MultiPack

• FrezeR
    Ezen mindig gondolkodom mi a jó. Én magam szeretem azt, hogy lassan jutok előre mindig egy kicsit jobb gépet veszek, új földet de csak kicsiket az elején, gyűjtöm a pénzt stbstb. Viszont ez nem annyira élvezetes, akkor miért is van ez a játék, ha nem élvezzük? Lehet kinevettek, de volt úgy, hogy bizonyos modokat már nem tudtam kiélvezni és használni, mert annyi időt elcsesztem erre a nullárólkezdemmajdénmegmutatom magatartással, hogy sosem jutottam el oda, hogy meglegyen minden csúcs vagy jobb gép, aztán kijött az új rész :D
  • eta32 #22864
    Parancsolj...Place Anywhere v1.0 FS22
  • Schrödinger
    De van olyan mod ami a nem birtokolt területeken is elhelyezhetsz.

Hűű nem tudod a nevét véletlenül?
  • eta32 #22862
    Olyan nincs ne is várj ....
    Ha lehet a mostani talaj egyengetés még nyűgösebb mint volt pedig pont az ellenkezőjét állították anno....
    Most is csak annyit tudsz tenni mint a 19-ben is ahova le szeretnéd tenni az objektumokat előtte megcsinálod a placcot...vagyis elegyengeted azt a területet amit be szeretnél építeni különben úgy jársz ahogy írtad.
    Most akartam egy olyan területet simítani ami nem is megvehető az meg végkép felejtős.
    De van olyan mod ami a nem birtokolt területeken is elhelyezhetsz.
    Elméletileg kellene hogy tudd a talajt utána is javítani ha a tulajdonodban van.
    Ha törlöd olyan marad nem áll vissza az eredetibe.
    Én már a 19-nél is előtte csinálok egy mentést és próbakép megcsinálom milyen lesz ,majd ki-be a játékból és akkor készre készítem el.
    Ez ilyen nem egy felhasználó barát de a 19-nél már nekem elég jól ment ,de itt valahogy picit nyögve nyelősebb számomra,de remélem majd bele jövök...
    Utoljára szerkesztette: eta32, 2021.12.08. 14:21:26
  • Serko
    Épület építésénél olyat lehet csinálni, hogy előnézetben mutassa, hogy hogy fog kinézni, ha lerakom az épületet? (nekem csak a költséget mutatja) Pl. az egyik épület mellé leraktam, egy kis birkahodályt és az épület mellett a talaj megsüllyedt, és tök szarul néz ki... és javítani sem lehet!
    Jó lenne ha látnám építés előtt, hogy a kattintás után mi fog történni! Ha leraktam az épületet és törlöm akkor a módosított terep visszaáll eredeti helyzetbe?
  • Schrödinger
    AZ áruházban van a eszközök/egyéb fül alatt két pótkocsi is, de nyugodtan használhatsz bálaszállító pótot is.
    Itt van pl. ez is: Strautmann SEK 802 Pallet Autoload v0.5 FS22
    Utoljára szerkesztette: Schrödinger, 2021.12.08. 11:26:34
  • eta32 #22859

Behúzva ez is........
    Már csak azért is mert nehéz fokozaton aztán tök semmim nincs ...
    Mondjuk akcióba sikerült vennem egy közepes trakit igaz 29 hónapos és javítani kellett, igaz az majd ingyé volt(4800 ajro) így 110-ből van ez újonnan 230-ba került volna,a festése még jó nem látszik rajta sok minden kopás igaz az sem vészes lenne most ,de a lóvé kevés...földvásárlásra elköltöttem...
    Csak nem bírtam ki belekezdtem a karrierbe,mert simán lehet a hogy a "nagy javításra" sokat kell várni...addig remélem nem lesz itt ami megakasztaná a karriert....
    Küldetésekbe nem nagyon akarok bele menni nem sokat hoznak ,inkább a magam "nyomorúságán jutok előbbre.
    Habár lehet az elején egy darabig a nehézséget vissza rakom könnyűre az árak miatt ,azért ennyire ne szívassam magam...
  • FrezeR
    Ha nem akartok vagyonokat kifizetni a tereprendezésre :)

Free Landscaping Tools
  • favi24
    Köszönöm a jótanácsokat...és hogy ily gyorsan válaszoltatok!!!!!! ki is próbáltam. MŰKÖDIIIIKKK :)
    Persze van még mit csiszolnom a mozdonyvezetői tudásomon.... De a lényeg, hogy okés a dolog.

Most a tesztidőszak megy. kíváncsi leszek, hogy mi bugos még. Amit tapasztalok, megosztom...

• FrezeR
    Arra vigyázz, hogy az aratási feladatok elég bugosak, megcsinálod és nem lesz 100% és pénzt veszítesz miatta.
  • Caliph
    szomszéd városba kell eladni,amit úgy csinálsz hogy elmész egy vonatos felrakóra és rendelsz egy vonatot. időgyorsítást vedd vissza mert óránként van bére a vonatnak. felpakolsz a vonatra amikor a térkép szélére érsz megkérdezi hogy eladod e a másik városba és ennyi