24061

| Hivatalos oldal |
Modok letöltési helyei:
| Modai.lt (Litván) | ModHoster (Német/Angol) | FS Portál (Magyar) | KingMods | LS-Novinky (Cseh) |
Egyéb ínyencségek:
-
endy papp #15915 Hi Ziolcsika
Ezek szerint vissza tértél te is a triplefarm maphoz.
Na ja ilyen van .......
Igaz nálam még nem volt olyan hogy nem jelenített meg oldalakat.
Nálam már annyi a mód 3.5 giga hogy mindig csak egy map van benne,igazából úgy is csak azzal játszom,mert ha több multifruit map találkozik nem sok jó szokott kisülni belőle.
Hogy kérdésedre is válaszoljak,igen 16 oldal van. -
zolcsika080104 #15914 SZIA!
Endy lenne egy kérdésem,belepakoltam pár modot amiket linkeltél,és már nem emlékszem hogy a triplamapon a PDa az áraknál 16 oldalas?Mert van olyan hogy egyes mapokon ha ütközés van nem jelenít meg mondjuk 31 oldalból csak 25 öt. -
Hát sokan látnak neki modok készítéséhez, de csak igen kevesen konyítanak hozzá. Bevallom, ez a játék annyira időigényes, hogy én még az alap verzióról sem mondhatom, hogy töviről hegyire átrágtam magam rajta. A játék oldalán talán még vannak minőségi modolások, oda nem tesznek fel minden szemetet. Voltak már nekem is érdekes tapasztalataim, újabban nem is modoltam a játékot. Azért sokat számít, hogy valakinek ez a munkája és pénzt kap érte, vagy csak túl sok szabadideje van és önbizalma. -
zolcsika080104 #15912 szia !
ugyanez a helyzet nálem is a kendert semmi nem viszi a biogázra vagy hova hajítva a bikaistálló annak semmi feallingje nincs.Meg nem is oda való -
endy papp #15911 Ha Zolcsika
Ma és tegnap volt időm tesztelgetni behatóbban több szempontból a mapot.
Nálam sajna de felejtős.
Okok,a legfőbb: totál valótlan a termények termésátlaga.
Nem hogy Ha.-ra de méterre,sem
.
Nagyon sok a termés ,szinte méterben lehet mérni.
Pedig az a kombi amit írtam nagy kapacitású.
Sajna minden növénynél gyümölcsnél ez a helyzet.
Pl:eperből,cseresznyéből 4 kombájnhossz alatt megtelik
Ilyet, az eddigi mapokon ,(jó párat kipróbáltam) nem tapasztaltam.
Más: a permet és a műtrágya nem is látszik a földön ha elszórod,a szervest már nem próbáltam.
Így, azt hogy lássam mi van meg.....nem tudom követni.
Persze szép meg jól is néz ki a map,de a lerakóknál nekem elég "valótlanok"
és kesze-kuszák a megoldások.
A beef-ek is csak úgy le lettek oda dobálva ....gondolta ott még van hely azt csókolom.
Na mind egy,egyenlőre nálam marad a triple továbbra is.
Míg jobbat nem találok.
De azért ha te folytatod kivi lennék a véleményedre benyomásaidra ezzel kapcsolatban. is.
-
Hungarykum #15910 Akkor nálad valami gond lehet, mert nálam nem csinált ilyet sose. -
Jah és még egy érdekesség, sokszor a következő fázisba ugrás nem is a vetés időbeli sorrendjének megfelelően történik, hanem valami egészen más mintázatot követ, ezért lenne érdekes olvasni valamit a működéséről, akár angolul is. Nem létezik, hogy ugyanaz a program másféle módokon fusson más gépeken. :) -
Ha úgy van ahogy állítod, azzal nem lehet azt magyarázni, ami nálam történik. Mert leggyorsabb növekedési ütemnél is 5 óra állna rendelkezésre a következő fázisig vetéstől. Időgyorsítást nem használtam, tehát valós időben ment. Mégis a vetés megkezdése után egy-másfél órával a vetés egy része már a következő fázisba ugrott. Hogy mekkora része, az is változó, fogalmam sincs mi határozza. De most úgy fogom csinálni, ahogy mondtad, valós időben vetek és lassúra állítom a növekedést.
Viszont jó lenne olvasni erről egy leírást, hogy ténylegesen hogyan is működik a programban ez az érési rendszer, mert nekem nem kerek valahogy. :) -
Hungarykum #15907 A gyors és lassú növekedésnek meg semmi köze az órákhoz.
Mikor átállítod, az onnantól érvényes.
Ha ezeket állítod, semmivel sem fognak máshogy nőni a növények, mivel mindenre érvényes az átállítástól kezdve.
Magyarul, így is úgy is egyszerre fog kinőni minden és nem lesz köztük különbség növekedési szinten. -
Hungarykum #15906 Túlbonyolítod és rosszul értelmezed.
A növekedési fázis gyors növényfejlődésnél 5 óra.
Magyarul a vetés után 5 óra telik el mire kinő a gaz és minden további növéshez +5
Lassú fejlődésnél ez több órával több, így több idő van vetni és 100% hogy minden növény egyszerre fog kinőni.
Az sem árt, ha az idő sincs felgyorsítva vetés és aratás alatt.
Ha a vetés kész utána visszateszed gyors fejlődésre és kész.
A lassú növekedés csak a vetés és aratás alatt szükséges.
Óránként meg nincsenek növekedési szakaszok meg máshol sem.
A vetés kezdetétől kell számítani az 5 órát.
Ha vetsz és pl. az utolsó földet 2-3 órával később veted be, akkor is egyszerre fog kinőni azzal amit 2-3 korábban vetettél.
Legalábbis nálam így működik. Ezért vetek valós időben lassú fejlődéssel. -
Igen, de ha belassítod a növekedést, akkor csak az egyes szakaszok hossza növekszik meg, de akkor sincs semmi garancia, hogy nem éppen a két szakasz határán kezded meg a vetést és nem fejezed be időben. Úgy vettem észre, hogy nem a vetéstől számítja a növény növekedését, hanem ezek a szakaszok zajlanak napszaktól függően és aszerint van növekedés függetlenül a vetéstől. Csak azt nem tudom, hogy ezek a nevezetes szakaszok mikor vannak időben órára pontosan. -
Hungarykum #15904 Azért kell vetés előtt lassúra állítani a fejlődést.
Utána beveted, ahol akarod, majd visszaállítod.
A vetést meg csinálhatod több órán keresztül is.
Mikor elkezd nőni, akkor egyszerre fog mindenhol, függetlenül attól, hogy az utolsó földet 2 órával később vetetted be. -
Nekem gyorsban van a növényfejlődés és azzal kb. 15-20 óra alatt érik be teljesen a termény. De akkor úgy logikus, gondolom, hogy a vetést egész óra után kell elkezdeni és lehetőleg még abban az órában be is fejezni, hogy ne legyen váltás a következő fázisra. -
Hungarykum #15902 Az érési idő, ha jól emlékszem 5 óra (gyors fejlődés esetén) és egész órákban történik.
Vetés előtt a növényfejlődést mindig átrakom lassúra, így mindent betudok vetni normálisan, de nálam nem csinál ilyet, hogy csak egy része érik be.
-
Az lenne a kérdésem, hogy azt az idegesítő jelenséget hogy lehet kiküszöbölni, amikor egy adott szántón nem egyszerre érik be a termény. Általában olyan van, hogy az utolsó 1/3-ad, 1/4-ed egy fázissal le van maradva vagy csak egy kisebb folt marad, ami nem ért be. Mikor vannak érésnél a fázisváltások, egész órákban, vagy más időpontokban? -
Hungarykum #15900 Az eredeti serial-al működnek a "lopott" DLC-k?
Pl: Van egy eredeti serial és az összes meg nem vett DLC + a krekk.
Törten persze megy az összes DLC-vel, de ha beírom az eredeti serialt, akkor ugyanúgy működik?
-
Hungarykum #15899 Unatkoztam 
-
endy papp #15898 Nos a 15895 hsz-ra már megkaptam a választ.A karalábét cabbage-ként tartja nyilván a játék. 
A kérdésedre a válasz.....,persze nem aratja mivel az canabis(hemp), a 18-as földön,és ahhoz kell az a kombi amit korábban is írtam az első képen levő ,ehhez a maphoz volt.
Ez van nekem és mindenhez ezt használom,
Multi kombájn
-
zolcsika080104 #15897 Endy az a 18 on kender nem komló 

mindegy de akkor arra is kellene valami mod
-
zolcsika080104 #15896 Szia!
Nekem ugyanígy van a PDA nál szerintem is csak úgy van.De a 18 as földön nézd már meg azt a növényt mert nekem a komló arató sem viszi. -
endy papp #15895 Hi .
Az előbb elfelejtettem kérdezni.
Lécci nézd majd meg hogy nálad is úgy van é ahogy nálam a következő.
A PDA írja cabbage-t,tárolásra és leadásra is, de vetni nem lehet,legalább is a vetőgép nem mutatja.,értelem szerűen "aratni"sem.
Van a beef ólak mellett több tároló amin csak az alma van kiírva de a többié ,többek közt a fehér és vörös cabbbage sem ,de úgy néz ki lehetne onnan vinni de egyik pótot sem tölti meg és nincs is kiírás,mennyi van a tárolókban.
Lehetcsak dísznek vannak ott,nem tudom.
De ez a cabbage valahogy nem áll össze.
Mellesleg van kalk is a cukor gyárnál. -
endy papp #15894 Ja ja .
Arra linkeltem ezt.
Komló arató kombájn -
zolcsika080104 #15893 Szia!
melóban voltam eddig !
szóval a landwirtschaft kombine sem viszi a komlót -
endy papp #15892 Hi Zolcsika
Az első képen lévő kombira gondoltam,azzal tudsz mindent aratni.
Multi kombájn
Na csak megtaláltam neked a komló aratót is.
Komkó arató -
endy papp #15891 Hi Zolcsika.
Egyenlőre ezt találtam ,Pachban van majd ki kell csomagolni és úgy mindet betenni a modok közé.működnek.
Eper-karalabé,stb stb kombájn és pótok.
Ki iks próbáltam működnek.
A komló kombit majd még megkeresem ,van egy olyan a Fruechteparadiese maphoz kombájn ,na az arat mindent.neked is meg kell lennie amikor mentél ezzel a mapal. -
Úgy tudom az valamilyen mod hogy rá teszi a titániumra és szerinem azt írja de ahoz kell az alap dlc. -
zolcsika080104 #15889 a játék ill a map leírásában vplt az hogy titaniun edition kell hozzá én meg ránéztem a dlc re és abban láttam pár kombájnt.azt hittem ezek azok. -
nekem meg időm nincs mert macerás a skint berakni általába napra az megy mert hasonlít a repcére és ara rakom de a kalarábét nem tudom alapra :) -
endy papp #15887 Ja köszi..... csak egy a bibi hogy ezekhez az át írogatásokhoz abszolút nem értek.
-
Bele írod a kombájna meg a pótba és kész.Én ezt szoktam csinálni most épp a cotton-t akkarom a mapba ameg a pótba rakni. -
Nem tudom honan veted hogy a titanium dlc az multifruitos. -
zolcsika080104 #15884 hi Endy a cirokkal nincs gond azt aratja a grazymapos kombájn is.A 18 as földön van valami magas zöld leveles növény semmi nem viszi.A titanium dlc ben lennének vajon az aratóeszközök ?Ezt nem tudom. -
endy papp #15883 Hi Zolcsika
Épp most akartam írni hogy van ez a map és próbáld ki, de ezek szerint megtörtént.
Már 2 napja itt a gépemen csak most tudtam kipróbálni.
Nagyon klafa nekem is tetszik.
Azzal vagyis a komló aratással nincs gondom ,mivel volt egy korábbi map ,és ahhoz volt ,majd ha lesz időm és meg is találom megkeresem neked,.
Ami nekem gond hogy van benne karalábé de nincs olyan kombájnom ami aratná és persze pót se ártana.
No meg az eperre is kellene egy kombájn,és pót,ha tudsz valamit ezekre,vagy esetleg valaki innen a fórumról nagyon megköszönném.
Az eperre a múltkorában találtam de valamiért nem látta a játék....
Addig azért kutakodom talán lelek valahol.
A komló kombájnnal meg mihelyt lesz időm jelenkezem oké Zolcsika
Ja igen az szerintem nem kender hanem cirok ,de igazából nem tudom melyikre gondoltál? Nem a Sorghum,mert az cirok.
Ja és van benne Hemp-canabis.
Igazán mellékelhetnének hozzá megfelelő eszközöket ,mert ezek nem olyan mindennapi növények.
Na mind egy ha lesz egy kicsi időm akkor megint belevetem magam.
-
zolcsika080104 #15882 a link mégegyszer:
http://ls2013mods.eu/category/maps/page/2/ -
zolcsika080104 #15881 Sziasztok!
Szia Endy!
találtam egy érdekes mapt innen
s2013mods.eu/category/maps/page/2/
neve a long castle 4.0
majdnem olyan jellegű mint a tryplefarm csak ebben komló termesztés van,állítólag a titanium edition dlc kellene a komló aratáshoz.Azon kívul nem tudsz valami modot ami jó rá a komlóra és a kenderre aratni?Megnézed ezt a mapot?Kíváncsi vagyok van e rá valami megoldás,vagy csak a dlc..
-
endy papp #15880 Hi
Szerintem nem,de igazából nem próbáltam eben a formában,de ha kipróbálod hamar megkapod rá a választ.
De van olyan megoldás hogy a vetőgép után van műtrágya szóró,elég nagy teljesítményű.
Úgy már igen,csak az elején el kell indítani mind kettőt.
Erre gondoltam.
Vetö-műtrágya szóró egyben.
-
vlv760 #15879 Hali!
Ha a traki elejére teszel műtrágya szórót akkor vetés közben a munkásra tudod bízni. -
TokraFan #15877 1000 thanks!! A courseplay-t már korábban leszedtem, egyelőre nem teljesen értem, de olvasgatom a manualt. -
Hali!
ITT vagy EMITT néz körül, első linknél "Empfehlungen" (ajánlott modok) menüben > "Nützliches" > "Scripte" részben találsz "autotraktor" "autocombine" "courseplay" "gps" modokat, ezek kiegészítik egymást (ill. sok funkcióban megegyeznek). "Autotraktor és combine" a földek megművelésére jók, a courseplay minden funkcióra használható, a gps félig manuális (nem kell kormányoznod, nyílegyenesen haladsz ha bekapcsolod).
Kombinálhatod őket, pl: kombájnnál aktiválod az autocombine-t, ezzel aratsz, és van egy traktorod pótkocsival ami a courseplayt használja vagyis elszállítja amit a kombi learatott. Pár szóban nehéz leírni, mert millióféle beállítási lehetőség van, ajánlott elolvasni a segédleteket vagy videókat megnézni.
Ezen az oldalon találsz magyar leírásokat, a courseplay le is van fordítva magyarra.
Ha különféle házi készítésű modokat (főleg gépekre értem) használsz, érdemes egyesével kipróbálni, nagyon sok összeakadhat egy másikkal ami élvezhetetlenné teszi a játékot. Az első linknél az "ajánlott" részből érdemes szemezgetni, az angolok meg nem nagyon raknak ki "szemetet" az ablakba. -
Hát erről a játékról tudni kell, hogy annak idején 2009-ben gagyiként indult az Astragon gondozásában a többi hulladék "szimulátorral" együtt, de az ötlet annyira eredeti volt, hogy a siker a készítőket is meglepte. És utána jöttek a folytatások, amik egyre jobbak lettek, de még mindig messze alatta marad a nagy népszerűségnek örvendő sztárjátékokhoz képest. A fejlesztő csapat sem nagy és a rendelkezésre álló források is végesek, itt nincsenek 100 milliós fejlesztési költségek, mert ez azért még most is eléggé rétegjáték. Aztán jöttek a riválisok is, de ennek valahogy mégis varázsa van, nem tudom mi teszi, talán a játék motorja, ami elég sajátságos. Másfelől a nagy területű, sűrű gabonamezők megjelenítésében ez a játék messze a legjobb. Igazi agrár hangulata van. De kétségtelen, hogy a gépi optimalizálása elég gyenge, laggol, akadozik, szaggat és még most is elég nagy a gépigény. Ez olyan szerelem féle ennél a játéknál, lehet nagyon utálni, vagy nagyon szeretni.