24061
  • vindzsi
    Köszönöm a választ, és a segítséget. már is megpróbálom megcsinálni. :)
  • dimre
    Ha netán nem vágsz bele, néhány alaptérkép amit módosítottak:
    Volksholm
    Holmfarming
    DtP Map
    Westbridge Forest

Mindegyik tele van extrákkal, ezek a legjobbak.

Utoljára szerkesztette: dimre, 2015.01.10. 10:08:22
  • dimre
    A Giants Editor-ral, mivel az alaptérkép a játék könyvtárában lapul, ott nem ildomos belenyúlni a dolgokba, ezért ki kell importálnod, majd szerkesztgetheted ahogy akarod, utána becsomagolni, a mods mappába tenni és kész.
    Oktatóvideó állatok áthelyezéséről (angol nyelvű a 13-hoz készült, de a szisztéma ugyanaz), ha ráérsz nézd meg az összes videóját, sok hasznos dolgot elmagyaráz, meg lehet érteni nyelvtudás nélkül is.

• ximix #17569
    Vannak hasonló veszedelmes eszközök, ezek még a szolidabbak amelyikkel a sziklaoldalt marják ugyanígy az már nem piskota.
  • vindzsi
    Üdv mindenkinek.
    Tudna segíteni valaki abban, hogy a tehenek tartózkodási helyét hogy lehet megváltoztatni? Mert sajnos én nem tudok rá jönni. Mind ezt alap mapon akarnám meg csinálni.
  • dimre
    Viszik mint a cukrot
    Bruks
  • endy papp
    Na ezt mikor megláttam.....és kipróbáltam,feküdtem
    Simán beaprítja a 15 méteres szálfákat is ,mind egy hogy helyezkedik el a földön ...
    Szerintem egy kisebb erdőt fél óra alatt forgáccsá alakít

Ja igen....jól elhelyezted a komposztálót

Utoljára szerkesztette: endy papp, 2015.01.09. 20:50:14
  • dimre
    Azért csak gyalultam a térképet egy kicsit, hogy beférjen
  • endy papp
    Ez még sajna csak GE-vel beilleszthető nem "Placeable",no de ahogy írtad , így is van rengeteg,ezen kívül is.

Utoljára szerkesztette: endy papp, 2015.01.09. 19:54:04
  • Sysfox
    Én eddig simán ráöntöttem a szilázsra a szecskát és füvet is. Most, hogy 1.2 lett, azóta nem megy.
  • dimre
    A link akit érdekel a komposztáló
    Compost Master Pack
  • dimre
    Ha már megerjedt, és szilázs lett, arra nem tudod ráönteni a szecskát, ez régen is így működött.

endy papp #17559
    Lassan annyi kiegészítőt csinálnak, nem lesz talpalatnyi hely a térképen a földeknek.
    Arra várok, hogy valaki csináljon normális 4X-es térképet, legyen egy kis mozgás lehetőség.
  • Sysfox
    Ezt nem értem! Amióta fent van az 1.2-es patch, azóta ne fogadja el a szecskát a teheneknél a tárolóhelyen, ahol szilázs van. Előtte működött. Ez az update miatt van?

Utoljára szerkesztette: Sysfox, 2015.01.09. 18:04:41
  • endy papp
    Itt egy újabb "üzem ami majd mindent hasznosít......komposztálás.
  • endy papp
    Ja ja tudom nekem is meg vannak, vagyis le töltöttem őket .
    A gyümölcs fák is megvannak,az üveg házakkal együtt,eléggé napra kész vagyok a modokat illetően,csak időm nem nagyon jut a farmozásra......
    Valahogy abban kimerül hogy kipróbálom a napi új nekem tetsző modokat.....
    Már így is több mint 4 GB van modokból csak tudnám minek,de nincs szívem kidobálni őket mert valamelyik valamiért úgy érzem még jól jöhet,de előbb utóbb szelektálnom kell,de mostanában még arra se nagyon volt időm.
    Igazából jót, ami több órát jelent nálam,talán 1 hónapja toltam vele....
  • dimre
    Meg az új módi, hogy a vetőgép már "permetezik" is (lassan le is aratja amit elvetett), jó valóságban vannak ilyen gépek, csak azok nem egy szóló vetőgépből állnak.
    Én módolt trágyaszórót használok, átírtam xml-ben, hogy nem köpködje olyan gyorsan a trutyit, de a modderek ahányan vannak annyi féleképpen állítják be akár a permetezőt is.

Most van új üzem Marhu barátaitól, ott mindent fel lehet használni, üzemanyagot csinál még a sz@rból is, és még lóvé is csurog a számlánkra.
    Egy másik modder is csinált bioüzemanyag gyárat, mindkettő elhelyezhető a térképen, igaz nagy helyet foglalnak, de megéri foglalatoskodni vele.
    Én még a zöldség-gyümölcsös módokat is beraktam, hogy véletlenül se unatkozzam.
  • Stormbird
    Arról már nem is érdemes beszélni, hogy mennyivel macerásabb a hígtrágya/szerves trágya kijuttatása a földekre, mint a permetezés. Még a legnagyobb szórókkal is csak igen kis területet lehet megtrágyázni egy feltöltéssel, miközben a permetezővel hatékonyabban és újratöltés nélkül lehet hatalmas földeket megszórni. Ezt a nagy különbséget mindenképpen differenciált terméshozamokkal kellene honorálni, természetesen a hígtrágya/szerves trágya javára, mert a jelenlegi formában teljesen értelmetlen vergődni a sok újratöltéssel.

Egyébként meg nem nagyon van miről beszélni, amíg ebben a programban (a 2011 óta) mindenhol esik az eső:) Értsd, kombájn, traktor, kamion kabinja. Fészer, szalmatároló, röviden bármi fedett hely ahol egyébként normál körülmények között nem jellemző a csapadék:D
    Az rendben van, hogy az eső lecsapatja a redvát a szabad ég alatt álló holmikról, de hogy ez megtörténik a fészerben állókkal is...
  • endy papp
    A játékban már ott bukott az egész hogy ugyan abból a tartályból töltöm fel mind kettőt
    Azt meg hagyjuk hogy a valóságban hogy is működnek ezek a dolgok......
    Mivel a permetezést is másra használják ,mint a műtrágyázást, de itt ugyan azt a célt éred el vele.....
    Ahogy a szerves és a híg trágyázással is,de kár is ebbe bele menni ,mint írtam is ez egy ilyen játék.
    Sok minden funkció van a játékban amit ha egy picit fejlesztenének átalakítanának akkor nagyon is sokat dobna a játék élményen ,ergo ,lenne értelme elvégezni az adott munka folyamatokat.
    Sajna itt csupán a legtöbb csupán vizuális "+" élmény,ha úgy vesszük felesleges,értelmetlen.
    Pl.miből állt volna beletenni az alap játékba egy olyan opciót hogy a híg és a szerves trágyát ha nem akarom szétszórni akkor le is adhatom,a 2013,ban a moddereknek nem okozott nagy problémát ,de a 15-nél is van már ilyen a modderek részéről.
    De hosszasan lehetne sorolni.......
  • ximix #17554
    A permetezés azért cseles a játékban, mert Mo. leginkább vegyszerkijuttatásra használják, míg más országokban folyékony műtrágya kikutatására is .
  • dimre
    Meg kakit is lehet spriccelni
  • endy papp
    Én speciel vetés után szoktam.
    De csak egyiket mert mind kettőnek semmi értelme és jelentősége,ez egy ilyen játék....
  • endy papp
  • hekus2014
    Sziasztok, azt szeretném meg kérdezni, hogy mikor kell műtrágyázni és mikor kell permetezni?
  • sly78
    megoldódott a problémám. kivételesen én voltam a hülye, elfelejtettem, hogy két steam fiókom van, és amikor a windowst újratettem, a régibe jelentkeztem be. naná, hogy onnan nem tudtam letölteni :)
  • Carl Davies
    Van már 1 kép ott, már egyszer rájöttem akkor, csak elfelejtettem XD Kösz a segítséget.
  • sly78
    írtam nekik, most várok türelmesen :)
  • dimre
    Igen, ahol a mods mappa van keress "screenshots" mappát, abba menti a képeket.
    Utoljára szerkesztette: dimre, 2015.01.06. 20:10:28
  • Carl Davies
    Van olyan gombom persze. De ha azzal csinálom, akkor azt menti a farming mappájába? Csak azért kérdezem, mert nem találkoztam még ilyennel.
  • dimre
    Milyen klaviatúrád van?
    A legtöbbnél található egy "Print Screen" (PRT SCR) gomb, Steam-es verziónál alapértelmezett az "F12" (változtatható), ha meg használsz valamilyen képrögzítő programot, ott is szabadon választott gombot használhatsz.
  • Carl Davies
    Hogyan lehet 15-ben screen shot-ot csinálni? Egyszer már sikerült, de most nem tudom melyik gomb az XD
  • RODLEE
    Nem tudom megkérdezem a haverom patchelte e! EU szerveren nyomta az a jó?
    Kössz!
    Üdv

Utoljára szerkesztette: RODLEE, 2015.01.06. 14:00:42
  • dimre
    Konkrétan nem tudom mire gondolsz, ilyen elhelyezhető újdonságok már vannak, ezek inkább energia farmok.
    Bioüzemanyag finomító
    Takarmány-trágya "finomító"
  • sztanko15
    Sziasztok!
    Van olyan térkép a játékhoz amelyben energiaültetvénnyel is lehet foglalatoskodni?
  • ximix #17539
    RODLEE #17535

Az 1.2 patch ?

sly78 #17536
    Hmm a Steam kliens-t letöltötted ?
    http://store.steampowered.com/about/

A kliensen belül meg
    1. bal klikk a "Játékok" majd a menüben a bal klikk "A játékkönyvtár megnézése" menüpontra
    2. A játéknevére jobb klikk és majd a felugró menüben bal klikk " A játék telepítése..." menüpontra
    3. A felugró ablakban választhatod hova szeretnéd telepíteni ........meg ilyenek

Utoljára szerkesztette: ximix, 2015.01.05. 22:38:23
  • Carl Davies
    Akkor én sem tudok semmi mást.
    Nekem a Dayz-vel van ez. Nem tudok szerveren játszani. Bedob, és csak egy madárkával repkedhetek. Nekem azt mondták, hogy ez annak a jelen, hogy nem eredeti ... Pedig megvettem hozzá 3 Armát ...
  • endy papp
    Akkor ez szívás nem is kicsi.
    Nekem van egy játékom a steam-n ami ott van látom is el is kezdi betölteni ,de a fekete képernyőnél tovább nem jut.(már többször újra raktam ,sikertelenül,így már töröltem ,legalább a helyet ne foglalja))
    Természetesen régebben játszottam vele több 10 órát ,de 1 éve el sem indul.
    Olvastam a fórumon hogy másnál is volt ilyen gond,mint nálam.
    Nagy valószínűséggel a készítők hibájából rossz,nem updatelték.
    No de ami nálad van az teljesen más tészta te megvetted és egy Win reinstal után már nem is látod a listában,le sem tudod tölteni nem tudod használni.
    Szerintem írja a steam-s supportnak ,hogy miként jártál ,persze mellékelve a számlát amin kifizetted a steam-n ,talán tudnak valamit kezdeni vele,egy próbát meg ér.
  • sly78
    letöröltem mindent, nyoma sincs a játéknak, a registryben sem. rányomok a steamben, hogy play game, nem történik semmi. ez van :(
  • RODLEE
    Hali!
    Egy barátom nevében kérdeznék 1 dolgot!
    Feltelepítette a gamét(2015) elég fullos kis gépe van,de mikor interneten akar játszani azt mondja szaggat neki a játék,de sima szingli módban szépen fut!
    20 MB neteje van!
    Én azt gondolom a szerver miatt laggol neki,esetleg tudtok olyan hazai szervereket ahova érdemes felmenni és jó a kapcsolat is?!
    Előre is kössz!
    Üdv
  • Carl Davies
    Dehogy. Letörlöd, aztán steamen rámész hogy játék (vagy ilyesmi) és elvileg el kell kezdenie tölteni ...
  • kerzsakov
    Sziasztok! Segítségre lenne szükségem a Baldeykino v2.2 map-n hol lehet feltölteni a vegyszerezőket illetve a szalmát eladni? Kiegészítésként milyen módok szükségesek a maphoz gépek, stb?