24056

| Hivatalos oldal |
Modok letöltési helyei:
| Modai.lt (Litván) | ModHoster (Német/Angol) | FS Portál (Magyar) | KingMods | LS-Novinky (Cseh) |
Egyéb ínyencségek:
-
endy papp #19411 Ja akkor bocs rosszul értelmeztem. 
Jó hogy magas nyomású mosóval nem kell fürdetni őket.. hogy tiszták legyenek....
De ha már itt vagyunk VALÓ életből merítettem azt amit írtam.
A teheneket,disznókat ,bárányokat én eddig úgy tudtam ha tisztán akarom tartani a helyüket,akkor nem a mellé szóródott (etetőből kitúrt) kaját kell feltakarítani,hanem kiganézni alóluk,mert attól még hogy fellapátolom a mellé szóródott kaját szarosak maradnak.
Nyilván amit ide bele tettek (funkciót)az is egy tisztán tartás.
De akkor megkérdezem a gané hogy kerül a gané tárolóba???
Mert ha a 13-nál már megcsinálták a modderek némely mapon,hogy az ólból neked manuálisan kellett kilapátolni a trágyát akkor ide is bele fért volna.
No de ez sem rossz így, csak nekem fura.
A tehenek meg maguk viszik még mindig leadni a tejet.....
igaz el telt 4 év de nem jutottunk előbbre ezen a téren,ja hogy a kajájukat vissza lehet lapátolni, oké
-
SzocsA #19410 Már nem azért de a kaját terítik szanaszét. azt kell visszalapátolni az etetőbe..... ugyan ez van a tehénnél meg a malacnál.....
Az etető környékét kell tisztán tartani.... -
hát ha végigmentetek volna a tutorial missziókon akkor ott ,igaz hogy a malacokat mutatja be,de elmagyarázza hogy bizony nem esznek szépen , kitúrják a vályúból a kaját , azt kell fellapátolni és azt jelenti a a takarítás. egy egész fejezet van erről a malac tutorial küldinél :D
sőt azt is elmondja hogy a vályúba egymástól függetlenül többféle kaja is mehet,nem baj ha van már benne pl kukorica nyugodtan lehet hozzáönteni pl burgonyát...
de csináljátok meg,maradjon érdekesség nektek is nehogy az legyen hogy lespoilerezem itt az egészet :D
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2016.10.29. 10:34:09 -
endy papp #19408 Látod látod a jó pap is holtig tanul....
-
endy papp #19407 Az úgy túl egyszerű....
-
endy papp #19406 Azért mert ezt csak úgy írtam már 2 éve nem "gyártottam" bálákat.
Legutoljára a 13-nál vesződtem velük de ott annyit hogy elég volt 2 évre...
Na majd most lehet nekirugaszkodok megint,persze hogy nem az "ótómaticével" ,mert annak semmi értelme ahogy írtad is.... -
Én kérdeztem párszor a tiszításukról, de végül rájöttem.
Megoldottam egy Fűnyíró + felszedőkocsi kombóval megoldottam a kajájukat és a takarításukat is. -
endy papp #19404 Nos akkor a Barikról essen szó már mint a """tisztán"""" tartásukról nem véletlen van többszörös idéző jelben.
Mondom kipróbálom ne hogy emiatt ne legyen "pulcsi a fa alá" vagy valakinek is elmenjen a kedve a barik tartásától,no meg ahogy láttam elég sok embernek fejtörést okozott,pedig egyszerű mint a faék....
Tesztelve
Kaja ,víz termelik a gyapjút.
Csökken a termelékenység és a tisztaság is rohamosan ezzel együtt.
Szerintem az volt a gond hogy minden kimondva, kimondatlanul (szart) keresett.
Nos nem nem.
Az etető vályúhoz kell vinni egy homlokrakodót kanállal együtt,majd mikor megjelennek előtte pici kupacok,pár perc után már látni,nyilván később nagyobbak,nem szarkupacot kell keresni,FÜVET,akkor ezt fellapátolni,a poén még csak most jön .
Amit fel szedsz nem trágya.....ne kérdezzétek miért
legalább is a kanál nem azt írja.
Nem kell eldobni nem vész kárba nyugodtan vissza lehet tenni-önteni,a vályúba így több lesz a kaja is...
Ha nagyon durván szeretnék fogalmazni,(mindenkitől elnézést) magyarán megeszik a szarukat és tiszták lesznek a termelékenység meg az egekbe szökik.

Elég sűrű foglalatosság ha állandóan tisztán szeretnénk tartani őket.
Itt a kép is róla ne hogy valaki megkérdezze hol az etető vályú....
Jó ganalyozást mindenkinek
Imádom az ilyen kihívásokat.....
Bárányok tisztán tartása
-
Akkor miért nem használsz felszedő kocsikat? Annak mi értelme van hogy ottómatice felpattognak a bálák? Semmi jó nincs benne. -
Gyönyörűségesen felpakoltam. Felraktam egyet a 3. szintre ami az oldalára fordult, meg akartam igazítani hogy szép legyen erre beremegett az egész és puff.
Tanulság.:
A körbálát a körbálapakolóval nem szabad oldalról megfogni, csak elborítani és rendesen alányúlni.
Utoljára szerkesztette: LeWyTy, 2016.10.29. 10:05:06 -
endy papp #19401 Rosszul pakoltad vagy túlterhelted a rendszert..... 
Én az ilyenekkel megvárom a modokat amik óttómatice felpakolják.....ne hogy má idegbajt kapjak egy ilyen malőr miatt.
-
Az érzés miután majd 2 órája pakolod azt a szart és az utolsó darab bebugol és viszlát. 

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
endy papp #19399 Nem véletlen ezt "pofázom" már az eleje óta,de akinek nem jön be az megy és túrja a konkurencia "dinamikus" talaját. 
A bikákról nem tudok nyilatkozni ,már kérdezte más is nekem még messze vannak,de valami megoldás biztos van vagy bugos nem tudom
Ha lesz időm letesztelem,mert már engem is kezd piszkálni
Csak még elég kevés az a mod amivel gyors teszteket lehet végezni,de amúgy tolják rendesen a modderek a,modokat nem győzöm követni....
Próba képp bettem 15 malacot beraktam őket az ólba de semmit nem csináltam,se kaja se szalma se víz.
100% a tisztán tartási mutatójuk....
Utoljára szerkesztette: endy papp, 2016.10.29. 08:20:47 -
endy papp #19398 Ahhoz már kb Paks kellene hogy kihajtsa belőle
-
mokuci74 #19397 Szkeptikus voltam a jatekkal kapcsolatban a megjelenese elott, de meg kell koveznem magam mivel kivaloan sikerult !! A grafika valoban pazar lett, atomstabil 60 fps fhd-ban ( a te ultragiga 4k uhd monitorodon nyilvan mas kerdes :P ), a toltesi ido kb 10 mp a 15-ben ez is borzaszto hosszu volt....A segito kivaloan dolgozik, le a kalappal.....A penzcsalo mod nalam is kizarva+nehez fokozat...haaat nem egyszeru :D Valaki kerdezte lentebb, hogy a bermunka soran learatott termenyt el lehet-e lopni, nos a valasz: nem. Azt nem tudod veletlenul, hogy a birkaknal hogyan lehet takaritani ? Mert az epuletbe sehogy nem tudtam bemenni.... -
endy papp #19396 Nálam GTX 980ti Stirix pörög full grafon,60 de,közbe leesik 40-re is, de ezért cserébe,nem hogy látom a map túlsó végén a fán ülő madarakat
de még azon túl is
,ezen a beállításon a grafika szinte "frenetikus".
Ezért írtam hogy drága volt de....nem kell szebb grafika ennél.
Persze örülnék azért egy kis plusz fps-nek és optimalizációnak de játszható így is.
Az ATS-nél néhol diavetítés van 20 körüli fps-el
március óta ép oly szar ezen része mint most de még így is "játszható".
Nos a te beállításaid messze nem maxok mégis gyönyörűek a képeid.
Grafikai beállítások.
Haladó graf beállítások.
-
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Közlekedést ilyen formán lehet szerkeszteni, a vékony kék vonalak az autók útvonalai
A játék főkönyvtárában levő .xml, itt lehetne átírni a sebbegéset, most nem tudom milyen szorzót használnak, a topspeed=0.0085 kb. 30km/h felel meg
-
Grafika javító mod nem nagyon szokott lenni, bár akadt, sok játékos inkább gépparkra és a térképekre gyúr mint a szépségre. -
Tudom hogy ott vannak, csak a maximum is nevetségesen kevés. -
Az árnyékok, tereptárgyak láthatóságát a főmenüben levő beállításoknál tudod variálni.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Nálam a mostani állapotoknál 60+fps szalad a 970 GTX (majd ha jönnek a nehézsúlyú modok húzni fogja a barna csíkot
)
A közlekedést KI/BE tudod kapcsolni játékon belüli beállításoknál, a sebességüket, mennyiségüket nem tudod szabályozni (tuti lesz rá mod
, a 15-ben is volt), illetve bele lehet nyúlni a játék könyvtárában található .xml fájlokba, de nem ajánlott (ott mindent át lehet írni saját felelősségre
).
Utoljára szerkesztette: dimre, 2016.10.29. 02:42:52 -
Van valami olyan konfigolási vagy mod lehetőség hogy 10x ennyi autó közlekedjen vagy legalább reálisabb sebességgel?, 10x messzebb lássam az arnyékokat meg a modelleket...stb?? -
endy papp #19390 Én most elégedett vagyok mert eddig nekem is pirosak voltak,igaz ez sokkal drágább de a 3 moncsi miatt jobb és kell is,nem kell sok kompromisszumot kötni grafika terén -
Azt a szép bazinagyzöd plecsnit le is vehetnék a játékról, megfogadtam soha nem veszek zöldkártyát, maradtam volna piroskáéknál.
Szerényebbek, de stabilan hozzák ami bennük van. -
endy papp #19388 A vicc az hogy játékon belül ha megnézed-nyitod a galériát alt+z után tökéletesek a felvételek ,fel is lehetne tölteni,van is Yutyub fiókom de nem sikerült sehogy össze kapcsizni a kettőt
ha sikerülne rájönnél esetleg szólj....
-
endy papp #19387 Nos látom megy ezerrel a kísérletezés hogy felfedezzük a játékban levő lehetőségeket ,vagy a nem létét. 
Amit most "találtam" az igazából a fizikával picit,de inkább a motor ki-be indításával van össze függésbe.
No meg ha megjelenik a vonó rúd vagy lánc mod akkor lesz szerepe de leginkább a multiban lesz jó móka ,de néha jól jöhet SP-ben is.
Amiről szó van az,ha leállítod a motort akkor evidens fékezettek a kerekek,ez már 15-nél is így volt ezért nem is működött a vontatási funkció.
De itt igen mivel járó motornál forognak a kerekek és szépen el lehet tolni egyikkel a másik gépet nyilván a legkisebb azért nem tolja arrébb a burgi betakarítót.
Úgy hogy királyság ez is nagyon,természetesen kipróbáltam nagyon baba,forognak a kerekek még egy pótos kamionon is mindegyik.
-
Veszettül nyomtam az ALT+Z majd széttört a klaviatúrám, de semmi eredmény.
Amikor hajlandó volt dolgozni, mint nálad, sötét a felvétel, más játéknál meg szépen dolgozik, úgy látszik rühelli a virtuális parasztokat.
-
endy papp #19385 Ja nekem win7 van,de persze ezt én sem tudtam....
Nekem mint írtam is rögzíti csak sötét a kép eléggé,de mind egy mert "csak" full HD-ban tud felvenni,az meg nekem kevés.... -
Off
A videó készítés legegyszerűbb módja (a legszebb, hogy ott volt a pofám előtt)
, nem kell semmit letölteni, benne van win10-be, programoknál az Xbox-ot kell megnyitni, vagy "Windows+G" kombinációt, s lőn világosság látható lesz a "Játékvideó-rögzitő". Apró, és egyszerüen beállítható, nagyon jó minöségben rögzit, nekem ez új, nyugodtan röhögjetek ki, de nincs Xbox-om, és egyszer se jutott eszembe megnyitni.
Off vége -
Carl Davies #19383 Egyébként 16 tartály van rajta, ha csak 650l-es egy, akkor is kb. 10t + pótkocsi.
De ezt már nem sikerült azért. :D
Utoljára szerkesztette: Carl Davies, 2016.10.29. 01:36:37 -
SzocsA #19382 Tényleg nem lehet, kipróbáltam engedi bele folyamatosan de nem telik meg nem is csökken. -
endy papp #19381 Nem nem nem .....
Kiszállni ki lehet de gyalogosan sem hagyhatod el 10mp-nél tovább a földet.
De ha elolvasod az alábbi hoszabb szöszenetem ez irányúan kifejtettem mire is való a küldetés és hogy működik....
19367hsz.
Utoljára szerkesztette: endy papp, 2016.10.29. 00:46:00 -
endy papp #19380 Szerintem pont rossz példát hoztál fel mert azoknak a vegyszeres tartályoknak a valóságban sincsen akkora súlyuk ,mert ugye nem tudjuk menyi is a tömegük.
A 15-nél ne is voltak ilyenek így nem igazán valós az össze hasonlítás.
Én meg egy aránylag kicsi tarkit tettem egy nem a legnagyobb vető elé és 1-2 km/h bírta húzni a sík földön a vonat meg lelassul üresen az emelkedőn a lejtőn meg begyorsul így aztán ebből kiindulva szerintem eléggé helyén vannak a dolgok,persze sokkal lehetne jobb de majd.... -
SzocsA #19379 Amúgy a küldetéseknél el lehet lopni az aratáskor keletkezett terméket? Eddig csak trágyáztam, most arattam, de 3.5 hektáron a napraforgóból 80% a tellett meg a kombájnnak. 8000-9000
Amúgy még nem próbáltam, de ki lehet szállni küldetéseknél a járműből? mert ugye járművel nem lehet elhagyni a földet.
Ha megyek traktorral és odaállok a föld mellé kombájnból bele lehet engedni a cuccot? kevés lesz mert úgy csinálják meg, hogy ne teljen meg a tárolója.... -
endy papp #19378 Ez ennyire ne bonyolult már mint a vagonokba juttatás.
Nem kell hozzá semmi (futószalag)csak a tele pótot elviszed valamelyik bazi nagy épülethez olyanhoz ami a vonatok indulópontján is van több is van a mapon piros zöld ott leöntöd de akár a farmodon is a silóba megjelenik mindenhol és a vonattal is tudod egyik helyről a másikba vinni.
Ezt is a modderek már a 13-ban kitalálták ......azért kellett neki idő mire bele került.
-
Carl Davies #19377 Én is tesztelgettem egy kicsit! :D Bálás pótot megraktam jópár vegyszeres tartályal. Próbáltam felhúzni egy dombon a leggyengébb trakival és a nagyobbik pickuppal, mindkettő felhúzta. Pár hete eljátszottam hasonló képpen a 15-ben is, ott meg álltak valahol a lejtőn. Igaz, hogy csak 1-2km/h val mentek, de akkor is. -
endy papp #19376 Ne is mond tegnap,fél órát szórakoztam velük de csak nem sikerült összeakasztani őket,amúgy használni tudtam hogy össze tologattam egymásra,de..... 
Na úgy is lesz hamarosan valami épkézláb mod hozzá remélem.
Véletlen elhúztam egyiket a szalma felett felszedte de már továbbítani nem sikerült.
Szerintem ezekkel felszedi az egyik legkomolyabb "kihívás" a játékban levő gépek között.
De majd még ha nagyon ráérek,ami nem mostanában lesz biztos ráfekszek kicsit.
-
Na még egy apróság, a modolt gépeket is megtalálhatjuk a küldetésekben. 
Eicher, a régi kis kedvencem, új köntösben
-
Tegnap leakartam írni, próbáljátok ki a futószalagokat 

Az irányítás ablakot nézzétek
. Ha kinyitjátok, még segítőt is lehet felvenni, de még összeilleszteni használni nem tudtam
Utoljára szerkesztette: dimre, 2016.10.28. 23:50:15 -
A farm közelében, mellet van egy lankás rész, ott simán legurulhatsz a vízbe, vagy van víztorony az elhelyezhető tárgyaknál.
Amit kivágsz nem nő újra, ültetni ill. venni lehet a shopban szintén az elhelyezhető ....., amit ültetsz az megnő (jó sokára) olyan nagyra, nem tudom mennyi most a limit magasságban.
-
endy papp #19372 Nos snovoskán nem vagyok otthon,de a gold(új) mapon én a folyóból is tudtam ingyen vételezni vizet,próbál ki és meglátod ,nekem is csak azután jutott a birtokomba ez az infó.... 
De ha veszel tartályt a boltba abból jó pénzért is tudsz.
Már a 15-nél sem nőttek vissza és itt sem.
Hogy ugyan olyan magasra megnő é ,ne tudom odáig még ne jutottam ,de ha jól emlékszem( lemértem) a 15-nél 6-7 nap kellet a teljes magassághoz.
De eleve az ugyan olyan nem jó kifejezés mivel 3-4 féle magasságúak a fenyők, amit elültetsz az egy azon hosszúságúra nőtt ,a 15-nél így volt itt még nem teszteltem.
Próbáld ki.