23619
  • RJoco
    #23619
    Inkább csak az elején lényeg, hogy mikor adja el az ember.
    Később már annyira nem fog számítani.
    Az első jó pár évben én is a legmagasabb árra hajtottam. Nameg nem tudtam, hogy van automatikus eladás/elosztás funkció, így rengeteget targoncáztam is. A pótkocsis mod miatt most egyáltalán nem használom. Bár már gondoltam rá, hogy kikapcsolom, viszont a nagy kapacitású víztartály nagyon hasznos. A 32k-s nagy tartály sajnos nem sokra elég és nagyon lassan telik meg.
    Most a rosszabb hónapokban is bejön 200k. A két tyúkól egy év alatt 245k körül termel egyszeri eladással.

    Mivel nem sietek sehova, így igyekszem mindig kivárni a leárazott gépeket és csak azt megvenni, amit nem akar bedobni és szükségem van rá.
    Van már 3 piros gyapot betakarítóm. Csak az elsőt vettem teljes áron, mert muszáj volt. Azért szeretem őket, mert a darab bála is kirakható. A kétszer annyiba kerülő sárga betakarítóból nem lehet kirakni, csak, ha megtelt. Ilyen szempontból nem is értem az árazást, de mindegy is, mert pont kapóra jön.

    Persze ez a mod később is jól jöhet, mikor van már pékségem, meg egyéb gyáram, ahova nem szeretném elfuvarozni az árut. Nem tudom, hogy csak a tojásnál nincs lehetőség elosztásra/eladásra vagy másiknál sincs.
    Lassan benevezek marhákra, hogy legyen tej. Keverőkocsim már van, mert volt olcsón.

    Csak mostanában keveset játszom vele, mert van más.
  • Caliph
    #23618
    nekem nem jön be hogy minden gyártósor/pajta előtt parkol egy autoloados pót...ez már az én bajom persze :D az állatoknál sajna nincs automatikus elosztás/tárolás,de ez a mod megoldja

    eladásra beállítani nem látom értelmét,mert az évben többnyire egy hónap van amikor a legtöbbet adják a cuccért,én tárolok mindent amit lehet,és ekkor adom el egyben,az autoeladás meg minden nap eladja,függetlenül hogy mi az ár.
    továbbá szeretem a szállításokat ide - oda,ez a mod tudja azt hogy átküldi a cérnagyárba a gyapjút,de én inkább szállítom.

    Most egyelőre cérnagyáram még nicns,új játékot kezdtem,így csak az egy éven belüli tárolást akartam megoldani,hogy abban a bizonyos hónapban amikor a legtöbbet adnak érte,akkor tudjak eladni. Modos birkaól(ALma,missouri pálya) 50.000 l széna tároló kapacitással,szal egyszer feltöltöd és kb egy évig rá sem kell nézni a kajára.
    viszont azt vettem észre hogy egyrészt rinyálnak az állatok ha nicns elég hely új raklapnak,másrészt ha jól figyeltem meg,amíg nem tud lerakni új raklapot,megszűnik a termelés. (nekem pl van fent időgyorsítós mod is,ami sokkal gyorsabb időgyorsítást tesz lehetővé ,lényegében pár másodperc alatt átpörgeted az üres hónapokat amikor nincs mit tenni,mert van kaja,a termények nem értek be,és nicns eladási hónap sem,ilyenkor mire kiirja hogy nicns hely,már ugrottál több órát,és buktad a termelést :D )

    Ellentétben például az üvegházzal,ami egyrészt nem rinyál ha elfogyott a lerakóhely,másrészt a belső pufferben tárol egy csomót,és amikor évente eladod azon a bizonyos legjobb áras hónapban,és elkezded felszedni,szépen rakja ki az üres helyre a pufferból az új raklapokat amíg ki nem fogy

    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2024.03.26. 08:36:47
  • RJoco
    #23617
    A csirkéknél engem is zavar.
    Minden gyárnál meg lehet adni, hogy adja el, a csirkénél nem. A többi állatos részt nem ismerem, még nincs. Még az üvegházakat is be lehet állítani eladásra.

    Egyelőre csak két ólam van, így nem akkora gond pár havonta összeszedni. Úgyis kell kaját is adni.

    Ami nekem eszembe jutott, az az utánfutós mod (ez amúgy is fent van már), ami automatikusan gyűjti az anyagot. Ez akkor is működik, ha nincs előtte traktor. Annyi, hogy be kell kapcsolni az opciót, megfelelő közel állni az első raklaphoz és magától összeszedi az árut.
    Később meg egyik utánfutóról át lehet rakni a másikra a cuccot (még nem próbáltam, de megjelenik az opció az átpakolásra, ha elég közel megyek egy másik utánfutóhoz, ami üres), így csak egy kört kell menni eladáshoz. Feltéve, ha ráfér. Én alapból a hihetetlen kapacitást használom. Ha már lúd, legyen kövér :)
  • Caliph
    #23616
    régóta kerestem hasonló modot. ha idegesít ,hogy állandóan rinyálnak pl a csirkék vagy birkák,hogy nincs elég hely további raklapok lehelyezéséhez(nem is zavarna ha nem tűnne el,legalább 1 évnyi tojást tárolhatna,más termelő épületnél ha betelt a lerakóhely,akkor bent az épületben tárolja a további raklapokat,és szépen lerakosgatja ha felvetted a lerakóhelyen lévőket) akkor ezt ajánlom. nem mai,de valahogy csak most találtam rá

    ha esetleg van ennél jobb mod a problémára,ne tartsátok magatokban


    additional pallet storage
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2024.03.25. 21:54:41
  • FrezeR
    #23615
    Szívesen!
  • nono28
    #23614
    Köszönöm szépen!
  • FrezeR
    #23613
    Itt találhatsz elég sokat.
  • nono28
    #23612
    Szép estét!

    Szeretnék érdeklődni hogy,honnan érdemes texturákat letölteni a játékhoz?Előre is köszönöm a segítséget!
  • RJoco
    #23611
    Úgy látszik, hogy nem gond, ha ugyanabba a földbe vetem mindig ugyanazt.
    Ellenben tényleg sokat számít, hogy milyen állapotban van a verda.
    Most minden eddigi mért eredménynél többet arattam árpából és gyapotból is. Következő évben jön a teszt a vetés forgóra, hogy biztos ki legyen zárva ez is, mint mennyiségcsökkentő hatás.

    Azért szomorú, hogy arról sem olvastam, hogy javítani kell a verdát, különben csökken a hozam.
    Esőnél szerencsére azért jelzi.
  • RJoco
    #23610
    Köszi!
    Azért nem mindegy, hogy csak mod része vagy az alap játéké is. Ilyenről mondjuk úgy emlékszem, hogy játékon belül nem olvastam.
    Először kipróbálom a frissen generálozott aratót.
    Ha így is csökken, akkor kipróbálom, hogy mást ültetek bele következőnek, majd utána ismét a korábbit.
  • Caliph
    #23609
    sztem az is csak a prec farming mod része
  • eta32 #23608
    Mivel nem esett róla szó ....
    Ha ugyan abba földbe veted ugyan azt a terményt egymás után többször akkor esik a termés hozam!!!!
    Ezt hívják a való életben is vetés forgónak ez itt is megállja a helyét már ,ha tévednék és csak a preciziós modban van akkor bocsi ,de szerintem nem, ha jól rémlik,elég rég csinálom már ezt a farmozást igaz az utóbbi 1 évben már nem nagyon,de több mint 10 éve hogy tolom sokat fejlődött minden téren....
  • RJoco
    #23607
    Az szép. Nem, erre nem igazán figyeltem, mert ugye elvileg az nem sérülés, hanem elhasználódás, a kettő között meg óriási a különbség. Szerintem. Persze, ha a játékban lenne sérülés, de vagy kikapcsoltam, vagy nincs is. Ez azért merem biztosra állítani, mert olyanokat borultam már párszor, az ütközésekről nem is beszélve. Egyszer a sínre parkoltam és vártam a vonatot. Jött, én meg repültem :D
    A sárga csíkból egy mm nem ment le.
    Azt is észrevettem, ha én használom a gépet, akkor lassabban megy lefele a csík, mintha odaadnám a parasztnak. A nagy területem vetésénél képes félig elhasználni a traktort.
    Úgyis jön a gyapot betakarítás, előtte megjavítom az aratót, aztán megnézem úgy.
    Az infót köszi!
  • Caliph
    #23606
  • Caliph
    #23605
    ó értem. van egy olyan része is a dolognak,hogy a sérült kombájn miatt aratási veszteség is van. javítod a gépet aratás előtt? valaki tesztelte a youtubon,és teljesen sértült kombájnnal aratva valami 40 százalékos vesztesége volt a teljesen megjavítottal szemben.
  • RJoco
    #23604
    Ami azt illeti nem az 5%-kal van a gond. Lehet, hogy nem írtam elég érthetően.
    A gond, hogy minden évben csökken a termés.
    Itt egy példa az árpára:
    47390
    46319
    45138
    43899

    Vagy ott a gyapot:
    228065 az első évben, mikor elértem a kívánt területméretet.
    208729 a következő évben. Ez majdnem egy kockabálával kevesebb.

    Az, hogy a mulcsozással kapnék rá 3%-ot, nem érdekel.
    A hengerelést azért csinálom, különben nem látom a térképen, hogy hányszor és hol volt trágyázva. Van, amikor a parasztra bízom, aztán utána javítgatok csak.
  • Caliph
    #23603
    volt hogy a mulcsal és a hengereléssel nem foglalkoztam,elég időigényes,és az az 5 százalék nem oszt :D

    Eta: igen , a precizios dlc borít ebből sok mindent. én nem használom,így nem néztem utánna pontosan mik a számok.
  • RJoco
    #23602
    Köszi!
    Nálam minden ilyen ki van kapcsolva.
    Szóval elvileg
    a vetés: +50%
    rollozás (hengerelés): +2%
    mulcsozás nincs, így itt gondolom automatikusan: +3% (vagy itt bukok azt a 2%-ot, ami miatt a hozambónusz 98%)
    2x műtrágyázás: +46%.

    A direkt drill változatot használom, vagyis vetés és kultizás. Szántani nem szoktam, csak, ha új területet hozok létre, akkor használom az ekét.
    Szilárd műtrágya helyett már folyékonyat használok permetező gépben. Ugyanúgy 100%-ot ír, mintha szilárd műtrágyát használtam volna.

    Bünti:
    Nem emlékszem, hogy szántásra lenne opció. Lehet, hogy ez a gond.
    Mészkő kikapcsolva.
    Gyom kikapcsolva.
    Áthajtásos bünti kikapcsolva.
    Kövek kikapcsolva.
    Utoljára szerkesztette: RJoco, 2024.03.08. 12:14:15
  • eta32 #23601
    Jól össze foglaltad ....csak ugye ha (én használom a precizions modot) ott már teljesem más a menet nem kicsit bonyolultabb is....de ettől lesz realisztikusabb.
    Igazából ott már sok össze tevője van....hogy mennyi is lesz végül a hozam ...
  • Caliph
    #23600
    Ahogy én csinálom,100 százalék terméshozam.
    Aratás után kezdem a fázisokat,tehát learattad a terményt akkor a kövi lépés a lime(mészkő) ha kéri a föld. rámész az adott földre irja hogy kell-e neki,ezt csak 3-4 aratási fázisonként szokta kérni,pontosan nem emlékszem,de irja.
    szóval lime,aztán megszórom szilárd műtrágyával. ez megadja az első trágyázási fázist. a harmadik lépés a mulcsózás. aztán ha be van kapcsolva és kéri,akkor szántás(plow). az ötödik lépés a vetés,aztán rollerral átmegyek rajta,és végül még egy műtrágyázási fázis. ez igy ebben a sorrendben megadja a 100 százalékos terméshozamot.
    ha szántás volt az adott fázisban,akkor nem kell a gyomokat permetezni,a szántás kinyírja őket a teljes érési ciklusra.

    2 változat:

    Ha nem kell szántani/ki van kapcsolva,akkor viszont kultizni(tárcsázni) kell szántás helyett :) a többi lépés ugyanaz,viszont a kultizás nem csinálja ki a gyomokat,így be kell iktatni az egész sor végére egy kört a weeder nevű szerkezettel. így a gyomok szintén ki vannak lőve a teljes érési ciklusra,és nem kell gyomirtózni (ami amúgy terméshozam vesztesggel is jár)

    3 változat:
    a direkt drill változat,ami ugye a vetési fázissal egyben megcsinálja a kultizást is. minden ugyanaz,igazából a kultizás és vetési fázis van összevonva. a többi változatlan
    sőt van olyan vetőgép ami műtrágyázni is tud közben,így megspórolsz egy műtrágyázási lépést mert egyben megvan minden

    A terméshozam mechanika mögötte:

    a vetés: +50 százalék
    mulcsózás: +3 százalék
    rollozás :+2 százalék
    2x műtrágyázás : +46 százalék,és így egyben 100 százalék bonus terméshozam. igen,van egy százalék eltérés a kerekítések miatt :D

    a büntik:

    ha be van kapcsolva a szántás,és kéri is viszont nem csinálod : -15 százalék
    ugyanaz a lime(mészkő) ha nem szórod : -15 százalék
    kisméretű gyom jelenléte teljesen érett terményben: -15 százalék
    nagy méretű gyom teljesen érett terményben : -20 százalék bünti a hozamból

    kövek. Vannak nagy és kicsi kövek. kultizásnál elvileg csak a kicsi kövek jelennek meg többnyire,ezeket a roller visszanyomja a talajba. szántásnál nagyobb az esély a nagy kövekre,ezeket csak a kőszedővel lehet eltávolítani. sok vizet nem zavarnak,de ha köves talajban dolgozol,gyorsabban sérülnek a gépek,eszközök.szal ha be van kapcsolva érdemes felszedni. illetve nem tudom konzolon van e ilyen mod,de pcn van mod hozzá,hogy a felszedett kövekből egy gépezet meszet készít . szal hasznos ha van :p
    A köveknek nincs hatása a terméshozamra

    leírás szerint működik konzolon is

    itt


    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2024.03.08. 10:34:45
  • RJoco
    #23599
    Csak 2 mod van fenn. A TLX Phoenix széria és egy fűnyírós. Meg a Premium DLC.
    Mi a helyes menete a talaj előkészítésének?
    Korábban úgy csináltam, hogy betakarítás, később szántás és vetés(ültetés) egy géppel a megfelelő időpontban, hengerelés és mindjárt utána trágyázás. Mindezt adott hónapban, napon. 2 napos hónapokkal játszom. Következő hónapban megint trágyázás, majd várakozás betakarításig, amit esőben nem csinálok, mert az is csökkenti a hozamot.
    Hozambónuszra mindig 98% van kiírva és 100% trágyázás.
    Most elkezdtem azt csinálni, hogy betakarítás után megtrágyázom, majd amikor jön a vetés ideje, akkor ugyanúgy végigmegyek mindenen, mint korábban. Viszont a következő hónapban nem trágyázom már. A trágyázást így is 100%-nak írja, a hozambónuszt meg 98%-nak. Az eredményekig még nem jutottam el.
    Vagy ez a metódus rossz vagy mégiscsak figyelembe veszi, hogy pl. nincs meszezve, annak ellenére, hogy ki van kapcsolva?
    A kövek kikapcsolásával a kövek eltűntek. Gyomok sem nőnek, így nincs permetezve sem.
  • eta32 #23598
    Ha esetleg használod a precizions modot akkor,az nagyon is befolyásolja.
    De ha nem, akkor is befolyásoló tényező ha nem megfelelően van a talaj előkészítés trágyázás permetezés stb...
    Legalább is én így tudom...
  • RJoco
    #23597
    Miért csökken minden évben a földjeim hozama?
    A "Növények és fejlődés" részen minden ki van kapcsolva.
  • RJoco
    #23596
    Pl. ez nem érhető el minden platformon, így nekem ez nem jó.
  • FrezeR
    #23595
    Pl. a courseplay mod pont arra való, hogy jól végezze a munkát a felbérelt munkás.
  • Jóózsf István #23594
    Az ekének a van egy olyan funkciója, hogy új művelési terület kijelölése, amit arra használunk, hogy megnagyobbítsuk - összekössük a területeket.
    Azt ugyan nem tudom, hogy ezt a egy trógerre rá lehet bízni, de ha igen, akkor jogos, hogy egyenesen kimegy a világból! Hiszen ő csak jóindulatúlag körbe akarja szántani NEKÜNK a bolygót!
    Az eke menüjében ki-be kapcsolható!

    Ha nem emiatt, akkor csak simán Farming Simulator 22! :-)
  • RJoco
    #23593
    Nálam ekét paraszt nem használhat, mert csak és kizárólag új földterület létrehozásához használom.
    Ellenben más eszközzel már voltak ilyen gondjaim. Egy kis szünet (gépleállítással) segített. Legalább is mostanában nem ment át egyik paraszt sem a vasúton a fák közé.
    Ettől függetlenül elő szokott fordulni, hogy egyik-másik megbolondul. Ilyenkor inkább befejezem én a földet.
    Illetve újabban azt szoktam csinálni, hogy körbemegyek manuálisan a föld szélén, aztán a paraszt már sokkal jobban boldogul.
  • Wernher
    #23592
    Sziasztok. Ha ekét használok a játékban az adott jármű megbolondul és elindul a vakvilágba amint elérte a földem végét. Elkezd rángatni is, mindezt ha segítőt használok és csak az ekékkel csinálja, bármelyik térképen. Ez a hiba csak nálam van vagy találkozott más is ezzel? Játék verzió v1.13.1.1
  • Caliph
    #23591
    silverrun forestben van vasbánya,alapból a tiéd,ad is hozzá asszem egy alap platós dömpert meg egy rakodót,de mindkettő gagyi :D de ingyen még az ecet is édes :p
  • RJoco
    #23590
    Nem vacakoltam, megvettem a dlc-t.
    Aztán Elmcreek-ben a kihelyezett fűrésztelepet. Vasat nem tudom, hogy lelek e itt. Annak még utána kell járnom.
    Viszont legalább már nem csak asztalt gyárthatok, hanem sok minden mást is.
    Úgyis át akartam tenni a fa ültetvényt a házamtól máshova. Szerintem a bal felső telkek fára és az üzemekre lesznek megvéve. Közel a telep.
    Ráadásul láttam, hogy a dlc-vel bejött egy 240 csemetét tartalmazó láda is.

    Sok vicces pillanata lett a játékomnak. Boruló kamion, első kerékre álló favágó. De azt is sikerült már borítani is. Néha a fa nagyon be tud ragadni a többi közé. És persze szinte sose úgy dől, ahogy az nekem jó lenne. Nameg a vágó is szeret forogni.
  • Caliph
    #23589
    igen,a paltinum és az azzal érkezett map kb a favágásról szól leginkább,de itt jött be először hivatalosan a vasbánya is. itt a sawmill már nem csak deszkát csinál,hanem előre elkészített falakat,gerendákat(faházakhoz) ,meg ugye a map egyik célje egy fa hullámvasút felépÍtése mint anno volt Pesten is vidámparkban :D én még ültem azon sokat :p
  • RJoco
    #23588
    Köszi!
    Úgy nézem, hogy a Platinum kiegészítésben van sok egyéb lehetőséggel együtt.
  • Caliph
    #23587
    én most ezt raktam fel,elég részletes de sajna nincs konzolra

  • Caliph
    #23586
    nem tudom megnézni mert az enyém már nagyon modolt,de szerintem benne kell legyen alapból. ha nincs akkor rakj fel egy modot,pl ezt jó konzolra is

    sawmill

    vidi szerint nincs,de az alap mapokon le van rakva és megvehető,valszeg a platinum dlcvel került bele. modold fel




    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2024.01.28. 10:52:26
  • RJoco
    #23585
    Kerestem a fűrésztelepet a játékban, de nem találtam. Az alapban nincs?
    Az ácsnál ott van, hogy deszkát is elfogad, de nincs mivel legyártanom neki.
    Szerencsére a fát is elfogadja, csak így kevesebbet termel.
    Én meg úgy jártam, hogy nagy buzgóságomban ültettem vagy 80-at. Úgy emlékszem, hogy 1 ládában 20 csemete van és 4 ládát ültettem el.
    Már 30 méter fölött járnak a lucfenyőim. Érezhető is a közelükben az FPS esés.
  • FrezeR
    #23584
    Free Straw Harvest Pack Now Available





  • FrezeR
    #23583
    AMD FSR 3 + Frame Generation Now Available!



    Farming Simulator 22 Update 1.13.1.1

    Bugfixes & Changes
    Updated AMD FSR to 3.0 (Windows only)
    Updated Intel XeSS to 1.2 (Windows only)
    Updated internet radio streams to support HTTPS protocol (Windows only)
    Fixed game becoming unresponsive near certain buildings from Pumps n' Hoses Pack
    Multiple improvements to the GIANTS AutoUpdater interface & behavior (Windows only)
    New additions
    Added AMD FSR 3.0 Frame Generation (Windows only)
    Known issues
    Toggling AMD FSR 3 or restarting the game while a third party overlay / hook is active may cause a game crash (such as OBS Game Capture - use Display Capture instead)
  • RJoco
    #23582
    Hálás köszönet!
    A mod tényleg elérhető és működik is.
    Asszem a 8 üvegház éves termését nem targoncázom már. De úgyis ott van még a tojás, meg a ruha, ami nem olyan sok (még), úgyhogy ezekkel még kiélvezhetem targoncás vágyaim :)
  • Caliph
    #23581
    Hát pl ez a kamion,nekem is megvan és faján használható,a modhubon azt irja ps5 re is jó

    itt

    konfigurátorban a rigid x2 változat kell,aztán a misc alatt megtalálod a platóját is,van gabonaszállító,bálás,meg raklapos és minibálás is. felveszed rá és elvileg irnia kell a parancsokat. van pótkocsi is hozzá,ami szintén autoloados

    nemtom konzolon megy e,de pcn nekem megvan és bár most nem használom,de pár hónapja működött

  • RJoco
    #23580
    Én sem.
    Ha linkelsz párat, amit ismersz, akkor megnézem.
    Bár hozzáteszem, hogy szeretek targoncázni. Általában belső nézetből. Akkor váltok külsőre, mikor be kell centizni a kamionra. Nem szeretem forgatni a kamerát, mert lassú.
    A kontroller időnként nagy hátrány, mert a targi villája dönthető előre-hátra. És, ha csak kicsit is elnyomom a kart oldalra, máris dönti. Viszont a fel-le mozgáshoz ugyanezt a kart kell használni előre-hátra.
    Bár ez a legkisebb gond. A nagyobb, hogy gyakran másznak a raklapok egymáson. Hiába jó az alsó, ha a fölötte lévő elkezd keresztbe állni. Egyesével meg ehh. 3 raklap saláta elfér a kamionon egymáson. Nem fogom egyesével felpakolni, ha lehet hármasával. Főleg, hogy évente több, mint két kamiont megpakolhatok.
    De a kamion is aztán ám egy csapás. A múltkor megpakoltam, bezártam az oldalát és frankón bebugzott. A pót elkezdett oldalra mászni, míg egy L-t le nem írt a kocsival. Gondoltam kinyitom, hogy oldjam a feszültséget. Erre össze-vissza borultak a raklapok. Csak kettő esett kis szerencsére, aztán visszazártam. Leadásnál meg rájöttem, hogy amelyik raklap az oldalán vagy fejtetőn áll, azt nem veszik át. Úgyhogy dolgozhattam vele rendesen. Azóta nyitott oldalfallal szállítok. A hevedereket mindig rögzítem azért. Legelőször, mikor megpakoltam, nem volt ilyen gondom.

    A durva, hogy a kis targonca néző pozíciója is olyan helyen van, hogy pont előttem az oszlopa.
    A teleszkópos targonca meg így egy rémálom. Megvettem, mert gondoltam jó lesz, de még bálát pakolni sem. Legalább is, amit vettem.

    Illetve még egy olyan dolog hiányzik a targoncáról, hogy nem lehet a villákat jobbra-balra mozgatni. Össze lehet tolni, meg széthúzni, de a finom berakáshoz az kevés. Talán a nagy elektromos tudja. Még nem vettem meg. Vagy ezt sem csinálták meg.

    Amúgy ezt az autoloados pótot pont nemrég láttam egy videóban. Nem tudtam eldönteni, hogy irigykedjek az időspórolás miatt vagy sajnálkozzak a felpakolás örömének a kihagyása miatt. Hosszú távon valószínű inkább az időt spórolnám.
    Főleg, hogy tegnap kiakasztott. Gondoltam, míg rendbe teszem a földem melletti zöldet, addig a paraszt majd vet. Aztán látom, hogy akadályozza valami objektum. Átment a síneken (a föld a sínek mellett van) és elakadt a dzsungelban. Visszavittem, megint beültettem a parasztot és pár perc múlva megint a sínek túloldalán volt. Kiszedtem, mentettem, majd nyomtam a PS gombot a kikapcsoláshoz. Ezt is nekem kell csinálnom. Hiába, ha jó munkát akar az ember...

    A hasznos okosító modok sajnos nem elérhetőek PS-re.
    Az is zavaró kicsit, hogy nem lehet mindent elbontani. Megvettem a földem melletti területet és nem bonthatom el a kerítést, a szomszéd házat a pavilonjával, de még a tűzrakót sem. Pedig a jelölés szerint az egész az enyém.
    Ahogy láttam, PC-re van térkép szerkesztő is.

    Amúgy meglett a fordulatszámmérő "bug".
    Vagy én voltam ügyes vagy a frissítés, de az óra át lett állítva a jármű sebességének a kijelzésére. Átállítottam a motor sebességének (de komolyan!, ki használja ezt, amikor a motor fordulatszámára akar utalni?!) a kijelzésére és így már ismét jó.