6011
-
hubhorja #645 Sziasztok!A segítségeteket szeretném kérni az utolsó frissítés óta csak ablakos módban látszik a kurzorom,ha teljes képernyőre teszem akkor eltünik!Nem tud véletlenül valaki valami megoldást erre a nem kicsit bosszantó problémámra?Előre is köszönöm a segítséget vagy az ötleteket! -
CsiziTrucker #644 Okés! Kössz! -
Musicking #643 A négyzetalakú árnyékot a járgány .xml fájlában az OcclusionMap bejegyzésnél lehet rendberakni.
Legacy verzió esetén Texture="occlusion/chassis__d_a_uncmp.tga" , újabb verzónál változhat a hivatkozás.
Utoljára szerkesztette: Musicking, 2015.02.12. 20:18:13 -
CsiziTrucker #642 Üdv! Egy kis gameplay!
-
#641 Azt hittem,hogy esetleg a játék szemetel valamit abba a mappába és azért írtad :) Egyébként még arra is gondoltam,hogy esetleg a nyelv választás miatt csinálta,mert a bátyámnak magyarra volt állítva.Igazából az sem segített.
Ma esetleg nekem jó lehet olyan 8 körül...
-
DrBrown5 #640 Igen, abban a mappában a modok szoktak lenni. Akkor van csak benne a videón kívül más is, ha modolsz, de arról tudnál. :D Mindenesetre a multiba be tud zavarni. Akkor szokta írni azt a nem eredetiek a fájlok dumát.
Bejelöltelek barátként a steam-en, Alex Grand néven. Esetleg ha fent vagy írj rám és majd kipróbáljuk működik -e. Viszont holnap és holnap után is csak estefelé leszek itthon. :) -
#639 Köszi!Ezt a törölgetést megpróbáljuk.Az egyéb steames dolgokkal tisztában vagyok.Eredetinek eredeti az biztos,ezért nem is értem hogy mi lehet a baja.A verziószám 04.02.15 de a V1 az nincs utána,és a helyi fájlok fülnél 516578-as build számot írja.Esetleg ha valaki játszana,akkor cujothe néven megtalál a steamen.
(közben megnéztem,és nálam a mappában nem is volt más csak a videos)
Utoljára szerkesztette: Cujo HuN, 2015.02.11. 19:11:22 -
DrBrown5 #638 AProgram Files/Steam/SteamApps/common/Spintires/Media mappából mindketten töröljetek ki mindent, csak a videos maradjon. (Csináljatok biztonsági mentést, hogy később vissza tudjátok rakni a modokat, ha vannak). A steam automatikusan frissíti a játékot, de azért nézzétek össze. Utolsó a Build (04/02/15 v1).
Természetesen jelöljétek be egymást barátnak a steam-en. Indíts egy játékot, a barátod pedig a steam-en belül a barátok kezelése fülnél, a Te nevedre kattintva tud csatlakozni az általad játszott játékhoz.
Ha mindkettőtöké eredeti steam-es olyan nincs hogy nem működik. :) -
#637 Sziasztok!Egy olyan problémám volna a játékkal,hogy a multi része nem akar működni.Folyamatosan azt a hibát írja mind a kettőnknek,hogy a verziószám nem egyezik.Ezt ellenőriztük,és mindegyik ugyan az a verziószámú.Természetesen a játék eredeti steames mind a kettőnknek.Esetleg ötlet valakinek?
(nekem a frissítés után csinálta azt,hogy nem akart a multi menni arra hivatkozva,hogy nem eredetiek a fájlok.Ezt egy újratelepítés megoldotta... -
DrBrown5 #636 Köszi a tippet, kipróbálom! :) -
Musicking #635 Idáig 4 féle térképverzió létezik és az utolsó frissítés óta egyik custom mapot se kezeli.
A Steamben a beta fül alatt visszaállsz Legacy verzióra és próbálgatod a modos oldalon lévőket, vagy lekaparod az eddig megjelent a legacy verzióval működő térképeket INNEN.
A moddolt (térkép+extra tartalom) mapok tiltják a multit azokat a játék főmenüjénél alt+tab kombó után kell moddolni. -
DrBrown5 #634 Köszi a tippet. Valahogy sajnos az eredeti steam-es verzió érzékeny a letöltött map-okra. Eddig kettőből egyet sem indított el, ezért fel is adtam hamar. Ráadásul ha bármit változtatok a Data mappában, akkor ugrik a multi lehetőség, mert nem eredetiek a fájlok. (a figyelmeztető felirat szerint)
De azért kísérletezgetek vele, ha már így említetted. Egyébként én magam nem unom az alapot se, pedig pár üzemóra már benne van. :) -
liuooo #633 techdemoba lehet akkor pályákat rakni a codexes-be nem?Pedig 2őt sikerült a többi vmiért nem megy.Vmi tapasztalat ezzel kapcsolatban? -
Musicking #632 Azt ott kell megkérdezni ahonnan letöltötted.
DrBrown5: Van már hozzá cirka 25 custom map, ha hozzáveszem hogy a winter mod a textura mellett a fizikát is változtatja akkor mindjárt lehetséges ugyanennyi kihívás. A 3-4 fős multiban meg mindig adódik váratlan esemény, na ezért nem lehet ráunni. -
#631 lehet hogy az csak a demó verzióhoz jó. -
liuooo #630 Üdv!Miért van az h berakok egy pályát akkor oops spintired crashed van?Ezt irja ha mod pályát teszek be kivéve leshok és shakhalin pálya mert azok működnek.Spintired codexes verzió. -
DrBrown5 #629 Ja és persze a váltókar =R.
A váltóról: balra fent: +1 ezt csak akkor tudod kapcsolni ha már mozog a jármű és elég nagy a lendülete, ellenkező esetben lefullad.
Jobbra fent: automata, hardcore módban ebben az állásban nem lehet difit kapcsolni.
Balra: terepfokozat, ez a legtöbbet hasznát állás.
Balra le: rükverc. Meg fogsz lepődni, de ebben a fokozatban gázadásra a teherautó hátrafelé fog elindulni. :D
Úgy röviden ennyi... :) -
DrBrown5 #628 Egy map több célt is tartalmaz. A fő az, hogy a térképen a "LUMBER" helyről farönköket szállíts le az "OBJECT"-hez azaz a fűrésztelephez. Három méretű rakomány van, minél hosszabbak a farönkök, annál több pontot kapsz, de természetesen annál nehezebb a feladat.
Továbbá fel kell oldani a másik garázst. Ezt külön felszerelést igényel a járgányon. (garage carrige)
Nem árt feloldani az összes cloak pontot sem, hogy látható legyen az egész térkép.
Továbbá van néhány eldugott gép itt-ott, azok is jól jöhetnek.
Az elején a garázsnál tudod felszerelni a teherautókat mindenféle speckó cuccal. Ha garázst akarsz feloldani, akkor garage carrige, ha fát akarsz cipelni akkor különböző cartok és trailerek állnak a rendelkezésre, de ha épp kifogy a nafta, akkor egy fuelcistern-t meg lehet tölteni a kútnál és utána feltankolhatod vele bármelyik járművet. A utility trailerrel megjavíthatod bármely géped sérüléseit (haladó módban) és nem árt néhány vagányabb gumi, kabinvédő vagy épp lánc a kerekekre. (nem minden gépre ugyanaz a felszerelés érvényes természetesen)
A lényeg: F1=térkép, Q=difi lock, E=összkerék, V=haladó mód (itt tudod csatlakoztatni a csörlőt és még egy csomó mást is), F=csörlő
Annyit még esetleg, hogy ha másik járművet vontatsz, a haladó módban át lehet állítani az ACCEL-t, PULL-ra. Az a különbség, hogy ha accel-on van és F-et nyomsz, akkor a vontatott jármű gázt ad, ha pull-on akkor nem csinál semmit, de F-re elkezd a csörlőd betekerni. Itt állíthatod továbbá a vontatott jármű kormányállásait is. Left, right, vagy autó. (érdemes angol nyelven hagyni, mert a magyar fordításnál nem férnek ki a szövegek és egy nagy zagyvaság az egész)
Nagyjából ennyi. Ne rémülj meg, annyira azért nem céltalan a játék és egész kis akciók össze tudnak jönni még szólóban is.
Mondjuk azért azt tudni kell, hogy a játék legrosszabb kritikája pont az, hogy hamar monotonná és céltalanná válik.
Multiban azért jókat lehet ökörködni, ha már jól kitapasztaltad ezt remek kis játékot. :)
Utoljára szerkesztette: DrBrown5, 2015.02.08. 17:20:25 -
#627 hali!
van valahol értelmes leírás/végigjátszás, vagy bármi tanács magyarul?
mert csak nyomulok itt erre-arra, tök véletlenül jöttem rá, hogy pl hogy tudok csörlőzni stb... nem értem, mi a feladat, mit kéne csinálni.
ha gáz a kérés, törlitek...
THX előre is! -
#623 Üdv, igen, tudunk segíteni, meg kell venni a játékot. -
drakulalugosi #621 Eddig jó. -
drakulalugosi #620 Megjött... Több órányi sárdagasztásom ment a levesbe. Remélem hoz annyi újdonságot, hogy megérje előröl kezdeni az egészet... -
Solt #619 Megjött a frissítés... -
DrBrown5 #618 Multiplayerben a társak motorhangját is igazán megcsinálhatnák már. Ez tök alap dolog lenne. És ha még nyomot is hagynának a sárban.... -
Musicking #617 Az ovisok az alap dolgokat nem tudják rendberakni , pl a normális kamerakezelést, a korábban jól működő csörlőzési pontokat, a multiplayer menthetőségét vagy akár a stabil multiplayer módot (itt úgyis egymásra mutogat a steam és az ovi) .
Az átszerkesztett Vulcano kb annyi kreativitást ötletet fog mutatni mint a Flood.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
A modderek már komplexebb mapokat raknak össze a negyed akkora térképeken, aminek a nehézége nem abban merül ki hogy megemelik a vízszintet és szétzórják benne a kidőlt fákat mint hülyegyerek a ropit. -
Solt #616 -
#615 hamarosan jön frissítés:
-all maps improved
-volcano map remade!
-log cart for big MAZ truck
-rotation marker lights instead of old "static red lights"
-honking added (environment reacts properly)
-daytime lighting improved (more variations, transitions within single day)
-mud physics improved: heavy vehicles (e.g. MAZ) extrude terrain faster
-ferns break into chunks
-fireflies added for luminescent flowers
-damage only affects truck behaviour in hardcore mode; damaged behaviour changed
-various UI, gameplay, sound, visual fixes and improvements
-utility cart added for ZIL
-stumps now break into pieces
-new sounds and SFX improvements -
cytec #614 Köszönöm -
cytec #613 Én csak azt nem bírom ha nem értik meg hogy ha nincs akkor nincs és cserébe még én vagyok a rossz és a hibás. Az ilyenek valószínűleg sohasem voltak ilyen helyzetben ezért nem értik a dolgot. Szívesen játszanék én is eredeti progikkal és nem lenne ennyi vesződség velük, de egyszerűen nem tudom megvenni. Kidolgozom a belemet és a semmiért, de ezért is én vagyok a rossz mert egy nap pihenőt sajnálnak tőlem. (lásd van időm játszani megjegyzést) A főnökökről és a fizuról ne is beszéljünk, minden fizukor eltűnnek és az embernek kell kuncsorogni azért amiért megdolgozott hogy adja már oda. Mindegy, de senkinek nem kívánom hogy eljusson ide vagy még lejjebb. Én is örülök hogy egyáltalán van még munkám, ki tudja meddig. Na szevasztok. -
GPx8 #612 Ha megengeded, én adok egy tanácsot!
Itt a tech-demo: DEMO
Ehhez sok mod-van, komolyan mondom, jobbak mint a full game-hez!
Ha jót akarok csapatni, akkor én is a demo-t veszem elő!
(Pedig elég drágán vettem még a legelején). :( -
Solt #611 Nekem nem kell magyarázkodnod, nem én készítettem a játékot, nem tőlem lopsz. :) Egyébként meg nyilván elfogadnád ezt az érvelést a főnöködtől is, ha a hónap végén nem fizetne ki... persze tudom, ilyenkor szokott jönni, hogy ez más! :))
A magyar mentalitáshoz meg annyit, hogy nem tudom mire jó ez a mostanában egyre divatosabb öntökönlövő bugyuta általánosítás. Kritizálható dolgot csinálsz, megkapod a megjegyzést hozzá, viseld emelt fővel... nem kell ebbe többet bele látni, mint ami. Nem leszel kevesebb tőle.
Pont valamelyik nap olvastam az egyik topikban egy hasonló leírást egy sráctól... kb ilyen helyzetben van mint te. Éppen azt ecsetelte, hogy több hónap után sikert összespórolnia az adott játék árát... na nekem ez a magyar mentalitás... no meg az, ahogy mindenki gratulált neki!
Utoljára szerkesztette: Solt, 2015.01.31. 17:41:56 -
cytec #610 A netem még egy évig akciós 2990 aztán nem tudom mi lesz, szerintem le kell mondanom. A gép amin tolom egy 6 éves notebook amit a volt barátnőm hagyott itt egy Nokia mobillal egyetemben, jó pár éve nem jött pár cuccáért pedig tudja hol lakom. Addig használom én. :) Az albérlet rezsivel együtt 80 ezer A keresetem amit kézbe kapok 115 ezer ebből kell kaját és ruházkodást megoldani. Egyébként már megszoktam ezt a Magyar mentalitást, ugyebár csak fikázni meg piszkálni tudjuk egymást, no meg lenézni azt aki nem a saját szintünkön mozog. Köszönöm a válaszokat. -
DrBrown5 #609 Jól van ne bántsátok, van baj így is elég. Nem tud MOD-olni szegény... :D -
DrBrown5 #608 Egyébként ez tök poén, mert én megvettem a steam-en, amikor 20 euró volt. Tök jól megy, frissít, minden. Most kitaláltuk a barátommal, hogy majd milyen jót multizunkk vele, de persze ő nem vette meg a játékot, így egy tört verziója van. Én hiába próbálok csatlakozni hozzá, természetesen szóba se áll egymással a két játék. Kénytelen voltam én is letölteni egy törtet, hogy azzal csatlakozzak hozzá. Így most két Spintires van fent a gépemen, egymástól függetlenül.
Esetleg ha valakink van kedve multizni, Steamen szívesen csatlakoznék... :) -
Solt #607 Meg internetre, gépre azért jut valahogy... :D -
DrBrown5 #606 Nem gáz, sokan vagyunk így sajnos. Szóval ha törttel játszol, akkor keresd a codex-es verziót, az töklétesen fut. A friss verziókhoz, lehet, hogy nincs még normális crack.
Az is lehet, hogy maga a mod amit letöltöttél nem igazi. Próbálj máshonnan is letölteni modokat. -
GPx8 #605 off.
Szerencse, hogy azért játszani még mara időd! :D
on. -
cytec #604 Tescos? Van olyan is? Egyébként nem tudom ki törte fel, de egy torrent oldalról szedtem le 16.01.15 verzió ezt tudom. Tudom hogy nem egy drága játék mert a cd galaxis üzletében 4 ezer körül van az ára, én is örülnék egy eredetinek, de sajnos 20 év alatt sem tudnék ennyi pénzt félretenni, minden fillére pontosan be van osztva az albérletre, rezsire, kajára és a netre. Pár forint kiesés és összeomlik az egész rendszer aztán gondolkodhatok mit fizetek be és cserébe nem eszek vagy fordítva. :( Köszönöm (M)ország! :( -
DrBrown5 #603 Melyik verzióval játszol? Steames, tescos, vagy ncore-os (azaz tört)? -
cytec #602 Sziasztok. Kérnék egy kis segítséget. Nemigazán tudom mi lehet a gond, de bármilyen mod járgányt szeretnék betenni a játékba az nem működik rendesen. Tehát nézem a neten mindenkinél tökéletesen működnek ezek a dolgok, nálam vagy az abroncsok korom feketék vagy a fülke ablakai vagy éppen valami más. Szóval valami a textúrákkal lehet? Tanácstalan vagyok. Volna valami tippetek?