6008
  • RJoco
    Szimpátiát max a kutya iránt érzek, nem a csapat iránt. Amúgy meg macskás vagyok, szóval ez nálam mellé ment :D
  • Jóózsf István #6007
    Igen. Arra a kutyás képre ennek a fejlesztőcsapatnak égető szüksége van. Szimpátiát egyéb módon nem tudnak kicsikarni a játékosokból! :-)
  • RJoco
    Pedig a képek nagyon sokat beszélnek.
    Cuki a kutya, ha épp lábatlankodik, máros nem lesz tapadása az aszfaltnak. Feljebb kerül a súlypont, stb.
    Csávó a tetkóval a kézfején, meg a tuning verdával a képernyőn és a környezetben is egy csomó kiskocsi. Hol vannak a munkagépek, amik bekerülnek a játékba?
    És akkor az utolsó képen a "megyünk és ölünk fal". Hát nem tudom. Ha valami gyilkolós játékot csinálnának, még megérteném. Marha jól néz ki, nem is az. De alapvetően azt rak ki az ember, amivel foglalkozik is.

Azért kíváncsi leszek rá. Majd gondolom úgyis megírod a véleményed róla.
  • Jóózsf István #6005
    Úgy harangozták be, mintha: Most aztán tényleg mindent elmondunk róla... De...
    HÁT EZ NULLA!
    Egyetlen dolog derült ki, amit csak reméltünk, hogy szállítani ebben is kell. És itt vége is van az információ cunaminak! :-D
  • RJoco
    Már olyan rég volt, hogy cserélgetted a kábeleket, meg dugdoztad a monitorokat?
    Hogy repül az idő!
  • Jóózsf István #6003
    Felvettem egy órás finálét Brit Kolumbiából egy pisszenés nélkül. Egy megveszekedett hangot sem rögzített ez nyomorult gép.
    Két nappal ezelőtt vettem fel vele, akkor minden rendben volt. Azóta semmihez nem nyúltam!
    Ezt megúsztátok! :-)
    Megyek Skandináviába.
  • Jóózsf István #6002
    Víz hang volt a játékban korábban. Most épp nem rémlik, hogy a bétában volt-e. A kiadásban cseszték el. Azt javították most. Az út porzását már kritizáltam is a bétában, hogy a JEGES ÚT IS TUD PORZANI, nem a havat kevered fel, hanem BARNA PORFELHŐT.

Úgyhogy csak férsékelten tapsikoljunk neki! :-)

Jocó!
    Közben megnéztem a radar gyári gombját: a "4"-es!
  • RJoco
    .
  • eta32 #6000
    Azért kellett neki 4 év mire ezek az "alap" vizuális és egyébb effektek bekerültek...nem kapkodták el....
    vizuális effektek
  • Jóózsf István #5999
    Nem egy malomban őrlünk.
    A mod radarokat menüből kellett hívni és jobbára (kontrolleren) az Y volt a gombja.
    Aminek biztos van billentyűzeten is megfelelője. Ha gondolod kideríthetem melyik az alapból.

A gond, amit javítottak, hogy a menüből tűnt el a RADAR AKTIVÁLÁSA felirat. A helye ugyan ott volt, de nem lehetett rányomni. Inaktív volt.
  • RJoco
    Nekem alapból be sem volt állítva rá gomb. Mivel nem tudtam, hogy melyik addon gomb kell, ezért az összeset ráprogramoztam a numerikusokra, aztán kiderült, hogy mindjárt az 1-es kell.
    Lehet, hogy most nálam cseszték el, hogy te örülj?
  • Jóózsf István #5997
    Ezt el sem hiszem!
    Kijavították röpke két hét alatt az általuk okozott hibát?
    Prémiumot kaptak?

"Javította a 'Functions' menüből hiányzó 'Enable radar' gombot a modokkal hozzáadott Radar addonok esetében."

JAMERHOGY frissítést kaptunk.
    Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2024.10.10. 17:18:20
  • Jóózsf István #5996
    Bétában mindig gyengébben fut, mert először ráengedik a teljes grafikai terhelést. Az összes elemet. Aztán a kiadásra visszaveszegetik. Hogy ne legyen panasz. De most nálam egyébként is nagy volt az ugrás, mert bétában játszottam végig Ausztriát, Aztán ugye jött az új processzor, ami sokat dobott rajta.
    Meg ugye a 4K miatt mások az arányok. A béta 40 kocka körül ment. Most 70-e elballag mindenhol.
  • RJoco
    Akkor gondolom az állítható magasságú futómű is akkor került alá.

A bétában mennyire futott jól a játék?
    Nálam nagyon "vacak" sokszor. Egyes helyeken nagyon szépen lehozza a 120 kockát, máshol meg a 80-at nem éri el.
  • Jóózsf István #5994
    Simán elképzelhető. de nem tudnám megmondani. De megtudom... (Hiszen minden initial.pak fájlból van mentésem... Már csak a verzió számát kellene tudni...)
    Kérlek szépen; Nagyon jó a memóriád, mert eredetileg tényleg nem lehetett hozzá kapcsolni pótkocsit, ha a nagy tűzoltó puttonyt használtad. Három fázissal később, Amiben a MEKK jelent meg és a komp és a hajó szállító félpót, akkortól vontathat pótkocsit hivatalosan. (Nálam valószínűleg AZONNAL. ezért is nem tudtam volna fejből válaszolni. Mivel tetszett a bicaj, azonnal elkezdtem a saját orcámra formálni.)
  • RJoco
    Szerintem még annyi sem, mert mára csökkent a játékidőm az elmúlt két hétre. Én olyan 30 órára tippelnék, ami nekem belement. Plusz, hogy most még elrakom a cuccot.
    Kényelmesebben csinálva esetleg 40 óra. De ne feledjük, hogy sok járműnek van 2 férőhelyes platója, hozzákötve egy 4 férőhelyes pótkocsit (az a szép piros) és máris ott a 6 hely.

De nem is ezért jöttem, hanem megkérdezni, hogy a tűzoltó verdára korábban is lehetett pótkocsot akasztani?
    Most simán beakasztotta a létra alá. Ha ezt tudom, lehet, hogy viszek mindjárt egy vizes pótot is. De úgy tudtam, hogy semmi nem akasztható rá.
  • Jóózsf István #5992
    Hatékony voltál.
    36 óra? Hmmm.
    Nem spórolós játékstílusban lehet max 50. Többnek gondoltam.
  • RJoco
    Meglettek a képernyőmentések. Csináltam is a böngészőbe egy könyvjelzőt. Kaptok is néhányat azonnal.

Fullra pakolva. Csak azért nem raktam rá többet, mert féltem, hogy a saber fizika által a sárga tüskéken esetleg hajlamos átgurulni. Amúgy még 6 szál kellett volna. Meg 6 rövid egy másik helyről, szóval úgysem fért volna fel.

Melyik agyalágyult nem tudja, hogy a sikosítót nem a fára kell kenni?!!
    Már indulásnál kijjebb csúszott, úgy hoztam le a hegyről.

Merthogy kettőt ezért nem fordulok.
    A bálákról is csináltam egy jó képet, de azt megette valami, mert mégsincs meg.

És akkor itt a vége, huss el véle.
    Még össze kell szedni a járgányokat és pótokat. De amúgy kész.
    A steam azt írja, hogy az elmúlt két hétben 35,6 órát játszottam. Még nincs két hetes a régió. Szóval ennyi van benne. Mondjuk sokat segít az 1000 lötyis extra tank, bár elég jó helyen vannak a kutak, így igazán nem lett volna gond. Max a traktoroknak kellett volna egy tartályt vinnem.

Összességében egy kellemes régió. Élveztem.
    Mondjuk a napelemes feladatnál a fejlesztő kezét szívesen 4 darabba törtem volna amiatt, amit a feladattal művelt.
    Az új scout-ok tetszenek, jól megcsinálták őket, mégha nincs is köze az osztrákokhoz.
    A trakeszok is jók, mind a kettő használható. Vagy csak, mert használható földet csináltak? 1 kivételével mindegyik sétagalopp volt. Mintha FS-sel toltam volna, csak itt van talajdeformáció szimuláció :D

Nohát, csak előkerültek a képek, szóval van még pár.

Itt azért izgultam egy kicsit. Hátulról sokkal jobban úgy tűnik, hogy megdől.

Azt írta a feladat, hogy "offroad truck" ajánlott. De, ha egyszer scout a pótkocsi?! Mindegy, megoldottam. Mivel a kötél tartja a helyén, így kötelet nem használhattam. Azért felvittem a világítótoronyhoz, így éjszaka, a rövidebb, meredek úton.

Vagy én felejtettem el teljesen vagy eredetileg nem volt állítható a futómű magassága. Tényleg nem tudom. Ezt most vettem észre, mikor már vittem el a kocsit. Nem amikor megérkeztem, vagy korábban.
    Utoljára szerkesztette: RJoco, 2024.10.04. 22:08:26
  • RJoco
    Korábban olyan egyszerű volt. Feltöltöttem, aztán mindjárt ott volt a gomb, hogy megnéz online. A linket is egyszerű volt megszerezni.
    De még az utoljára ide feldobott képnél is feltöltés után eljutottam egy kattintással a feltöltés helyére.
    Tegnap? Tegnapra kiszedték belőle a gombot, hogy eljussak a feltöltés helyére. A menüben kotorászva meg baromi macerás a saját feltöltéseimhez eljutni. Másét bezzeg azonnal bedobálja. De az enyémet?!

Össze kellene fogni és valahogy leállítani ezt az "állandóan megváltoztatjuk a kinézetet" mizériát. Tele a hócipő, nem csak a steam miatt, win, mobil, néha játékok, mint ats, ets.
  • Jóózsf István #5989
    Amiatt már én is kiabáltam a monitorral!
    És valóban a régi rendszer átlátható és működőképes volt. Most meg hiába nyomogatok gombokat, vagy nem történik semmi, vagy ostobaságokat csinál.
  • RJoco
    Hogy miért kell a steam-et is egyfolytában csesztetni? Úgy 1 hónapon belül már másodszorra váltottak kinézetet a képernyőmentéseknél. Az eredeti tök jó volt. Ez a két új egy kalap lócitrom. Oké, feltöltöttem és most, hogy a rákba jutok el megint a képekhez? Utálom!
    Ma nem kaptok képeket. Pedig lőttem 2 cukit. Nagyon tetszettek volna.
  • Jóózsf István #5987
    Benéztem a fókusz fórumba. Ahol is "csodák csodájára" nem voltam bejelentkezve!
    Jó, akkor jelentkezzünk be. ez elsőre nem sikerült.
    Aztán valahogy mégis, de nem azzal a hozzáféréssel, amivel eddig, hanem egy régi fókuszossal. Jó, akkor ha már így sikerült, gyorsan leadtam egy-egy szavazatot az eddigi ötleteimre! :-D

Hihetetlen trehány ez a cég. Ha nem tudnám, azt mondanám, hogy távolkeletiek. Azok olyanok (Ahogy apám mondaná:) Ha nem lenne büdös, maguk alá is szarnának. Apám akkor még nem tudta, amit én már igen, hogy az KURVÁRA NEM AKADÁLY!!! :-)
  • RJoco
    :))))
    Szerencsére az a vacak összecsukódott. Már épp le akartam állítani a videót, amikor még elkezdett mozogni a cucc. Így legalább fel lett véve, hogy összecsukódik. Nem is vacakoltam sokat, a mellette álló kamionnal talpraállítottam mind a kettőt szétkapcsolás nélkül. Végre tovább haladhattam.
  • Jóózsf István #5985
    Nagyon őszintén kellemeset kacagtam rajta!
    Az egyébként fos napomat bearanyoztad.
    Ilyen ártatlanul bűnhődni még nem láttam senkit.
  • RJoco
    Éreztem én, hogy meg kell nyomni a felvétel gombot.
    Repül a, repül a, na mi repül?
  • RJoco
    Hát nem is volt az, de a stúdió megoldotta egy tollvonással.
    A fordulás, meg tolatás vele egy rettenet. 90 fokba is álltam a traktorral...
    Gondoltam, hogy a fene fog vacakolni. Lecsatol, eléáll egyenesen, felcsatol, akrobatázik a levegőben, az eke a tetején, a traktor az oldalán.
    Én max abban hibáztam, hogy fizettem a játékért és még el is indítottam. Nameg volt pofám játszani is vele.

Na jó, nem akkora gáz, ennél csúnyább dolgok is történtek már.
    És még mindig nem annyira zavaró, mint zöld lámpán áthajtva büntetést kapni, mert átmentem a piroson.
    Utoljára szerkesztette: RJoco, 2024.10.02. 10:26:37
  • Jóózsf István #5982
    Kinyitva nem lehetett könnyű felborítani!
    Itt derül ki, ki mekkora ász! :-D
  • RJoco
    "Felborult" az eke. Kinyitva. Elsőre nem sikerült felállítanom a közelben lévő járművekkel. Nem tudom hol mentett, hirtelen léptem ki.
  • RJoco
    Azért nagy tróger banda.
    Ahelyett, hogy kitaláltak volna valami egyedit és mondjuk folyamatosan tudna szkennelni a verda, inkább lekoppintották a mod-okat. 15 liter egy tekerésért!? Rablás.
    A tornyokra ugyanúgy szükség van. Annyi, hogy most a radarnak köszönhetően hamarabb odatalálni.
    Illetve a tornyok által fel nem térképezett területeket is fel lehet térképezni. Amúgy nem nagy szám.

Most vettem észre, hogy a két verda nem is teljesen egyforma. Az egyiknek kapcsolható a difije, a másiknak viszont állandó.
    És, ha jól láttam, akkor a "kisebbre" nagy szem van rakva, vagyis a nagyobb pótokat is el tudom húzni vele. Míg a "nagyobbra" kis szem van rakva, bár így is van pár nagy pót a scout-on kívül, amit rá lehet kötni. De cserélhető.

Ezt az aszfalton való pótkocsi csúszkálást megoldhatnák már! Állandóan meg akar előzni. Mindegy, hogy félpót vagy vonós, állandóan megy ki oldalra. Nagyon idegesítő.

Láttam yt borítóképen, hogy 4 verdát kapunk. A játékban meg tapasztalom, hogy rengeteg pótkocsit kapunk. Eddig van 3 semi 5 férőhelyes, egy nagy tank, meg egy scout tank. Nem aprózták el. És elég jól gondoskodtak a hard-ban játszókról is.
  • Jóózsf István #5979
    Annál is inkább mert mindkettő amerikai. Az egyik Ford, a másik talán sevrolé?!?
  • RJoco
    Azok a garázsban még nem jártak. Meglepő is, hogy ennyire használhatóan odaadták a pályán. Az egyikkel megcsináltam a kis 3 tengelyes traktoros feladatot úgy a fellelés helyszínéről indulva.
    A másik is szépen járja az úttalan utakat.

Ezek a kék táblák nem tudom, miért vannak a játkban, de viccesek. Az egyiken fejjel lefelé egy kenguru és ráírva, hogy itt nincsenek kenguruk, a másikon meg egy hód. Eddig ezt a kettőt láttam.
    A Lebensmittelgeschäft-ek meg egymás hegyin-hátán. Hááát. Nem volt pénz, hogy kiírjanak egy Hofer-t (vagy mondjuk Horef - az Aldi osztrákul), esetleg egy Ekeda, vagy Nomra. ETS, ATS-ben is ügyesen módosítják ezeket, de egyértelmű, hogy mondjuk az Ikeának szállítom a bútort.

A lakóautókat olyan szempontból nem értem, hogy ezek pick-up-ból átalakított verdák, olyat meg szerintem nem nagyon találni az osztrákoknál.
  • Jóózsf István #5977
    A két lakóautóhoz (AZ OSZTRÁK RÉGIÓBAN!!! 14. fázis!) jár felszerelhető radar. Amit eddig csak modokkal tudtál megoldani, most bekerült a játékba hivatalosan.

Pago!
    Én szeretem a hivatalos animációkat, mert egyrészt hangulatosak, másrészt lehet belőlük puskázni, hogy a környéken mi található és hogy néz ki. Persze sematikusan felfedi a térkép is, de azért ez más. Szóval, nekem tetszenek. Le is szoktam játszani őket mindig.
  • RJoco
    Én nem találtam a felfedező járművön radart.
    Fogalmam nincs, hogy miről beszélsz.
  • PagoX
    A radarok megjelenése után a tornyok szerepe az lenne, hogy nyugodtan szét tudj nézni a környéken, és megtervezd a továbbhaladást. Ehhez persze dolgozni kellett volna még a játékon, amit nem nagyon szeretnek. Mert jelenleg ezeknek a torony animációknak semmi értelmük.
  • Jóózsf István #5974
    A tornyokhoz azért mész, mert ha nem akkor nem lesz 100% a régió. :-)
  • RJoco
    "felfedező járművek radarja"
    Ezt nem értem. Van a felfedező járműveknek radarja?
    Akkor minek rohangálok a tornyokhoz?
  • Jóózsf István #5972
    Játszanék tovább ezzel a játékkal, de a fejlesztők nagyon belenyúltak a felfedező járművek radarja miatt a térkép felfedésbe. (Amit a kilátók is csinálnak) Így viszont az összes mod nem működik, ami szintén ezt tudta. Szóval várhatok, amíg a modderek rájönnek, hogy a fejlesztők mit barkácsoltak el. Én is próbáltam, de nem segített semmi. Nem ikszemeles probléma. Valahol a játék mechanikájába nyúltak bele.
    Mondjuk egy ilyen játéknál, ahol szinte kötelező modokat hasznbálni, talán nem ártana - ártott volna egyeztetni a mod készítőkkel.
  • Jóózsf István #5971
    De legalább dögös a hangja.
    Sosem értettem, hogy manapság már nem ördögtől való NORMÁLIS hangot tenni egy jármű alá. Ezt szinte minden játék tudja. CSAK EZ NEM! :-D
  • RJoco
    Biztam benne, hogy az új régió megjelenésekor lesz valami akció a dlc-kre.
    De sajnos teljes áron kellett behúznom a Rezvani Tank-ot.
    Egész jó kis felfedező jármű. Csak sarat ne lásson, mert abba beleragad. De az új régióban egészen jól el lehet kerülni a mocsaras részeket vele. Ahol nem, ott meg azért átsegít a csörlő.
    Egyedül nagyon nagy baja, mint az elődjének is, hogy nem lehet utána kötni semmit. Így egynéhány útba eső feladatot sajnos kénytelen vagyok kihagyni.
    Kisebb baja, mint a tesójának, a hangja. Egyenletes tempóban haladva is folyamatosan az az érzésem, hogy állandóan gyorsulok. Mint valami F&F film. 16 sebességfokozat, meg amiről még nem tudunk.
  • RJoco
    Tök jó.
    Hirtelen nem tudtam eldönteni, hogy mod vagy nem.

Érdekesség: 3 szintre pakoltam egy áruból 5-öt, mert 5 darab fért a félpótra. A daru viszont nem ért a közepéig sem.
    Rögzítésnél nem reklamált, 4 a helyére került és rögzült, az 5. meg rájuk esett. Egy újabb feloldás/rögzítés paranccsal az 5. is a helyére került és rögzült.