Saber Interactive játékok

Oldal 1 / 138Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

RJoco
Mikor fogsz belenyúlni a fájlokba és kijavítani a hibákat, hogy élhetőbb legyen a játék?

Warning! Cargo bay open, shields are down!

Tehát mutatom!
Ez egy órányi munkám.
El is ment a kedvem tőle.
Rosszabb, mint a hófutóban a vigyél Á-ból Bébe egymillirárd egységnyi terméket.
Persze kelljen javítani az úton, de ez a tapadás viccnek is rossz. Az életben a nyerges vontatóknak híresen rossz a tapadásuk. De azokon országúti gumi van egy tengelyen és ahogy mondod diffizár mindegyikben van.
A dejóban egy 7020-as van ami ismerős lehet a hófutóból. Már-már mondhatni terep gumival KÉT tengelyen. Szóval ez így fos. Túl van játszva!

Hogy szarul játssza le a hugyub, az meg szerintem a nézettségtől függ. Ha nézettebb lenne a csatorna, akkor egy kicsivel nagyobb kraftot adna rá. Így meg leszarja.
RJoco
Akkor ki lehet jelenteni, hogy ebben a játékban úgy tapad az NPC kereke, mint a hófutóban az aszfalt.

Az a baj a videóiddal, hogy valamiért nagyon nem akarja lejátszani a yt rendesen. Ha elkezdem nyomkodni a nyilat, akkor sem leszek sokkal előrébb, csak akkor a karikát nézegethetem az állókép fölött. Vagy visszaveszem a felbontást FHD-ra vagy lejjebb, de akkor minek nézem 4k-s TV-n?
Ha 4k-n nézem, akkor növelt sebességgel sem tudom nézni. 2k-n még éppen elmegy. Ha belepörgetek nyíllal, akkor világvége.

Jah, egyébként én is gondoltam már tájmlepszre, de annyit nem ér az egész. Nyomkodd a jobbra gombot SOKAT!!!
A harmadik pálya utolsó, vagy utolsó előtti küldetése az, hogy egy kurva nagy térképen készítsek útvonalat nyerges szerelvényeknek. Rohadt hosszút! Tudtam előre, hogy ez nem fél órás prodzsekt lesz. Már azt is tudom hogy még csak nem is fél napos!
A jármű az első kanyarig jutott. Ara még azt mondtam, hogy simán veszi. Hát nem.
Ha nagyon nekiveselkedek, akkor talán két nap alatt végig tudom küldeni. És akkor az azt jelenti, hogy majdnam 100%-ban aszfalt utat kell készítenem. A játék címe, hogy ÚtBarkács. (Út kézművesség!!! Ezt inkább hagyjuk!) Hááát. Pofámat befoghatom.
Ugye a korábbi dejókban amiket készítettek a "tapasztalt játékosok," az van, hogy elég csak homokot szórni és elsimítani. Ez igaz is amíg vízszintes felületről van szó. De az emelkedőn már simán elkapar a nyerges. Nevetségesen alacsony tapadása van pár járműnek. Lásd a TEREPJÁRÓ kisteherautót!!! Azt a feladatot úgy oldottam, meg, hogy végül minden egyes járatot (4-5) áttoltam az egész pályán egy urallal! Szóval vannak lehetőségek. 😄
RJoco
JóskaPista!
Mi van nálad az útépítőben?
Nézegetem a videóid, de csak útkeresést látok, építést nem.
Már azon tanakodom, hogy csak be kellene szereznem a játékot, hogy lássam mi ez a szenvedés.
Meg már az is megfordult a fejemben, hogy kellene egy yt prémium tagság csak azért, hogy háromszoros sebességre gyorsíthassam a videóid.
😄

Te aztán jól elvagy vele!

PistaJoska írta (#6875):
Amit mondani akartam, hogy az ÚtBarkácsban az autók felfüggesztését egy az egyben elfogadtam. Nemhogy elfogadtam, de amikor az első métereket tettem a négykerekű teherautóval, akkor NÉHÁNY spontán magömlésem lett.
Mondjuk a fordulás már nem tetszik, de az az én hibám, mert elkényeztettem magam a hófutóban.
Felvetődik a kérdés, hogy ha az útbarkács az árkád, akkor a hófutó mi? Puzzle? Platform? képkirakós?

A lánctalpas, törzscsuklós járművek csapnivalók!

És akkor ne is beszéljünk az automata autókról. Arról is van felvételem, de nem teszem fel.

Ahogy haladok előre egyre nehezebb és jópofább pályák vannak. Ez itt is rendben van. És akkor végérvényesen kijelenthetjük, hogy azt a céget a pályakészítők viszik a hátukon!

Nekem már 400 órám van a RC-ban de még 2 map nincs teljesítve.
Mivel,itt a nyár most pihenő van szimezés terén majd ősszel folyt köv.
Minden estre elégedett vagyok vele ,persze vannak "furcsaságok" amiket írsz ,de hard modban szórakoztató....

Forever>***eta32***

hi. nem tudom mióta elérhető a Roadcraft demoja PS5-re, de én még most láttam.
Amit mondani akartam, hogy az ÚtBarkácsban az autók felfüggesztését egy az egyben elfogadtam. Nemhogy elfogadtam, de amikor az első métereket tettem a négykerekű teherautóval, akkor NÉHÁNY spontán magömlésem lett.
Mondjuk a fordulás már nem tetszik, de az az én hibám, mert elkényeztettem magam a hófutóban.
Felvetődik a kérdés, hogy ha az útbarkács az árkád, akkor a hófutó mi? Puzzle? Platform? képkirakós?

A lánctalpas, törzscsuklós járművek csapnivalók!

És akkor ne is beszéljünk az automata autókról. Arról is van felvételem, de nem teszem fel.

Ahogy haladok előre egyre nehezebb és jópofább pályák vannak. Ez itt is rendben van. És akkor végérvényesen kijelenthetjük, hogy azt a céget a pályakészítők viszik a hátukon!
RJoco
Pedig már megfordult a fejemben, hogy megveszem, hogy nekem is meglegyen az a szép festés.

De még a steam sem akarja, hogy megvegyem.
"With the Loyalty Bundle, get 25% off on RoadCraft if you already own SnowRunner."
Nálam ez azt jelenti, hogy, ha van hófutóm, akkor 25% kedvezményt kapok az útépítőre.
Náluk meg úgy jön a számolás, hogy 39,99€ a játék, kapok 10% csomaggedvezményt, ami 4€ és így lesz 35,99€ az útépítő.
A hófutó a csomagban bezzeg csak 12€ lenne a 60%-os kedvezményével. De mivel megvan....
Biztos én rontottam el, hogy nem csak a hófutó van meg, de a legtöbb DLC is. Vagyis minek nekem a 25%-os kedvezmény, ha azt látják, hogy van pénzem.

Akartam írni valami szépet, valami kampány jellegűt erről a játékról, de ez és még néhány ostobaság eltérített.

Csak annyit mondanék, hogy ha tönkre akarsz tenni egy játékot, akkor bízd ezekre a fejlesztőkre!
És aki szintén pótkocsin szeretné szállítani a földművelő eszközöket, az megteheti egy szimpla feliratkozós moddal. Már nem kell a fájlokkal bűvészkedni.
Nem. Nem volt. Az volt az akció, hogy 20 helyett 15.
Csak megtévesztő volt, hogy az volt odaírva, hogy a KICSEKKOLÁSNÁL vonja le. De nem. Már eleve azt az árat láttam.
Vagy átkúrtak! 😄
RJoco
Tudom, hogy a festést vetted.
Arra próbáltam célozni, hogy ilyen szép nagy tankkal biztos sokat is használod. És, ha már sokat is használod, akkor megérdemled a festést is. Főleg ilyen jó áron. Úgy rémlik, hogy az akcióra még volt akció. Vagyis duplán akciós festést vettél 😄

Nem az autót vettem! Az a sztenderd URAL AE-4380.
A FESTÉS KERÜLT ENNYIBE!!!! 😄
RJoco
Mindenképp megérdemled.
650 literes tank? Kétséget kizáróan tényleg megérdemled ennyiért. Sőt, ajándék volt ez neked 😄

Az a baj, hogy, ha ki akarnám maxolni a hófutót, akkor nekem is meg kell vennem. De igyekszem leküzdeni eme késztetésem 😊

Ez nekem 15'600 forintomba került. Van még valakinek kétsége az elmegyengeségem felől! 😊
Akik nem győzik kivárni a 18. kiadását, azoknak bátran merem ajánlani ezt a pályát. Nem egy csúcs profi munka, de egész hangulatos és játszható.
Jópofa dolog. De ezeknek annyira korlátozott a felhasználásuk, akár a játékból is kiindulva, hogy a létezésük is megkérdőjelezhető.
Életszerűtlen, hogy épp kéznél van egy ilyen és érdemes is használni.
Nekem is van két mod is ami tudja ezt illetve ennél sokkal többet de csak egyszer vettem igazán hasznát a hatodik fázisban (Aramatsu és ős Kraz) ahol rögtön a bázis mellett volt egy leszakadt híd és azt pótoltam velük.
És az Osztrák pályán, ahol nem volt igazán szükség rá, de jópofa volt két helyen is leomlott hidat javítani.

Ebben a régióban is elgondolkodtam, hogy kiteszek egyet, de MINEK???? Simán megoldható nélkülük is...
Illetve annyiban nem, hogy most a béta végére kitalálták a leszakadó hidakat. De ebből meg a két pályán összesen öt van. Széthordani, majd a fázis végeztével összeszedni nagyobb feladat, mint kikerülni a leszakadt hidakat.

PistaJoska írta (#6861):
Ha esetleg valakiben kételyek merültek volna fel... 😊

A statisztika tartalmazza a mexikói drogkartellnek elvégzett 12 illegális munkát is!
Vontatott autó irányítása:
Két billentyűt kellene hozzárendelni: egyet jobbra, egyet balra. Ha ezt nyomja a user, akkor felülbírálja az automatikus kormányzást, és arra fordítja a roncs kerekét. A gyorsítást, fékezést, tolatást nem kellene változtatni. Ez már abban is nagy segítség lenne, ha beakad egy villanyoszlopba, visszatolatsz, hátratolod a roncsot és kikerülöd, mert ellenkező irányba tudod állítani a kereket, mint ahogy a program akarja.
Ez a hiba benne van a mostani javítási listában. A vicc az, hogy eddig ilyen hiba nem volt. A képen ugyanis az az információ van, hogy én az 1717 feladatból 1729-et teljesítettem. 😄
Nem lettem okosabb! (Éh hülyébb is csak alig.)
Hoppá! Bocsánat.
Merthogy most frissül a PTS, ami az én olvasatomban azt jelenti, hogy mégis csak hó vége, de nem legyen igazam.

Minnyá meg is nézem mit követtek el.

A WS 49x hatalmas kerekeket kapott.

Ezt a új hattyúnyak félpótkocsit (semitrailer_gooseneck_3) egy csomó járműről letiltották. Az okát nem látom, De hogy a KEDVENC MEKKEM ne húzgálhassa a rövid-hosszó rönkössel egyetemben?!?!?!?!??!?!? Nem is értem. Nyilván az enyémnek nem fogják megtiltani, de akkor is... Már ugyan miért ne?
Eljutottam a fájljáig és azt látom, hogy csúnyán átszabták a legutolsó kiadás óta. Meg hogy valami rámpája is van... Majd ha beléptem a játékba megvizsgálom tüzetesen, mert egyelőre még mindig nem értem...
RJoco
3? Az jó sokára lesz.

Szerintem túl bonyolult lenne nekik megcsinálni, hogy egyszerre két kocsit irányíts.
Mert, ha már kötélen lóg, akkor nem csak a platóra kormányozhatnád fel, hanem magad mögött húzva is kormányozhatnád. Azt meg akkor azért úgy hogy? Mármint nem biztos, hogy fizikailag ki tudná vitelezni az ember. Nameg, akkor már had adjak gázt is, mert a konvojozás nagyon tré és sosem olyan gyors, mint egyedül haladni. Annak ellenére, hogy a vontatott jó állapotban van és jár a motorja.

Arról nem is beszélve, ha pótkocsi után kötöd, akkor nem borítaná fel, mint most.
Ezt is jeleztük már a fejlesztőknek. Merthogy most a vontató autó tömegközéppontját követi a vontatott jármű. Ezt könnyű is ellenőrizni, ha felemelünk egy könnyebb autót és forgatjuk...
Van olyan fórum, ahol fel lehet terjeszteni változtatásokat és meg is lehet szavazni. De egyet sem láttam megvalósulni.

Amúgy meg: "SEASON 18 - PATCH & POWER WILL DROP IN JUNE! "
Nem mondtak újat. Én még azt is hozzátenném, hogy kb három hét...
Utoljára szerkesztette: PistaJoska, 2026. 05. 29. 16:37
Az a baj, hogy csak magától kormányozódik. Ha lehetne kormányozni, simán állíthatnád úgy a kerekeit, hogy óvatosan egyszerűen felhúzhatnád a trélerre.
RJoco
Kormányozódik magától a roncs. Csak ugye az a baj, hogy roncs. Ha éppen olyan állapotban van, akkor akár a motort is be lehet indítani rajta és mocsárban segítheti a vontatót. Ha nincs olyan állapotban, akkor esetleg olyan állapotra fel lehet javítani, csak ahhoz kell ugye a javító cucc. És nem biztos, hogy a feladat amúgy is megkövetelné a javítást, szóvel ez így....
Bár annyira roncsot ritkán kapunk, hogy ne lehetne elindítani és ne tudna segíteni.

Ellenben vannak olyan feladatok, ahol feladat, hogy meg kell javítani. Ilyenkor nem segít, ha mondjuk fékezésnél belénk csúszik és még sérül is.

Vontatott járművel sosem tudunk olyan gyorsan menni, mintha, felpakoltuk volna. Lassabb a haladás. Akkor is, ha jár a motorja.

Szűkebb fordulóknál, mivel elkanyarodik, akár el is akadhat valami kiálló dologba, mint a fák, oszlopok.

És, akkor ott vannak azok a feladatok, mikor egyszerűen csak ki kellene menteni a mocsárból vagy árokból, sérülés szinte nincs is rajta, de vontatás közben jól lezúzzuk, aztán a végén így kapja meg a tulaj és fizet nekünk. Ilyenkor azért nem érzem úgy, hogy megérdemeltem a pénzt. Nem egyszer van, hogy scout-ot nagy autóval vontatok, de felrakni nem tudom rá. Mögöttem meg nem egyszer csinál a kis kocsi bukfencet. Oldalán vagy épp a tetején húzom. Aztán összetörve, mocskosan, üres tankkal (ha nem felejtem el leszívni) megkapja a tulaj.

Volt, hogy előszedtem a tréleres felépítményt, de arra felhúzni valami katasztrófa. Ezért nem is nagyon használom.

Már a Spintiresben is benne volt, hogy lehetett kormányozni a vontatott roncs első kerekeit. Ezt itt eddig még nem sikerült megoldani.
RJoco
Na! Ilyen erősre kellene megcsinálniuk. Legalább.
Mert ami van, az egy vicc.
Scout-nál nagyobb kocsik mentésénél mindig eszembe jutnak a mentő felszerelések felépítményben, trélerben. De mivel a roncsot nem lehet vezetni, így esélytelen, hogy bármelyikre is nomrálisan fel tudjam húzni.
Úgyhogy marad az elvontatás.

Aki ezek után azt meri állítani, hogy a játékban a daruim túl erősek, az vegye úgy, hogy virtuálisan pályára állítottam egy rúgással a PLÚTÓ körül!!!
Csak mutatom... (Ezek már tapadnak!)
Sajnos a két közepest szállító pótnak nem olyan szép magasak a rakoncái. Pedig ha belegondolok, hogy egyszerre hat köteget is tudnék szállítani...
Na mindegy. Az L-S-el lehet.

Ez van a leírásban:

Az ötlet kiváló, a megvalósítás, hááááát...

Ott kezdeném, hogy mindkét pótkocsi logikailag katasztrófa.
Mert hátul ahol csak egy rakomány terhét kell cipelnie három tengely van, míg elöl ahol a hátsó rakomány fele is terheli, csak két tengely van. ÉRTELMETLEN!!!

De ez még nem elég!
Csak egy fajta tengelyt paramétereztek. Mind az öt tengely ugyanazokkal a tulajdonságokkal rendelkezik. (Második hiba)

A hátsó rész mindkét pótkocsinál sokkal nehezebb, mint az első. Ez az L-S-nél még elfogadható lenne, de a valóságban valószínűleg arra törekedtek volna a fejlesztők, hogy a hátsó rész ne tudja olyan könnyen felborítani az elsőt. (3...)

Lett volna negyedik is, de 18. fázisban sokat javítottak az egyéb tulajdonságain. És ha nem is úgy viselkedne, mint a videóban, de már-már használható.

A videóban szereplő pótkocsiknak külön első és hátsó tengely paraméterei vannak. Az elsők erősebbek.
A két szekcióból az elsőknek nagyobb a tömegük és kissé lejjebb van a tömegközéppontjuk.
És ami nem elhanyagolható a rönköknek van tapadása. Tehát nincs az az érzés, mintha valaki bekente volna őket vajjal!
Ööööö, valószínűleg nincs a csomagnak SEM!

A köteg (vastag rönkök) szerintem nem változtak azóta, ahogy a játékba kerültek a harmadik dlc-vel (Fázissal)
De hogy tisztázzuk. Ugye, alul van a köteg és azon van hat szál.

És bevallom hősiesen, hogy egyszer még hugyubot csináltam belőle, hogy írtam tapadást a szálaknak, de az eltűnt. Vagy nem mentettem el, mármint a cserélendő fájlokba, csak a rarba, ami ugye minden frissítésnél felülíródik. Úgyhogy nekem most úgy csúszkáltak, mint nektek.

De azóta már megírtam rendesen és el is raktam, hogy ebből ne legyen legközelebb félreértés.
RJoco
Lehet, hogy a csomagnak nincs tapadása.
Amúgy azok a vastag rönkök benne voltak régen is?
Nem emlékszem rá. Furán néznek ki.

Találós kérdés: Hány adag rönk van ezen a pótkocsin?

Úgy van! Három.
A fejlesztők véletlenül jó fejek voltak és elég magasra csinálták a rakoncákat, hogy megtartsa a plusz egy sor rönköt. És a terepet is elég jól bírja. Csak egy baj van, hogy valaki összevajazta a rönköket. Még nekem is elcsúszkálnak hosszában, pedig én írtam nekik tapadást!
Az egyik irányból mindenképp teljesíthető, de nincs az az aktív futómű, ami átvinne a másik irányból. Van olyan felvételem, amiben egy közeli raktárból telehordtam téglával és így (hunyorogva) meg lehet ugrani.

Biztos lesz rá valami megoldás, mert így elég nagy hülyeség lenne...
RJoco
Hát ez nagyon tuti. Szóval nem súlyhatáros, hanem, ha eléred a kék zónát, akkor puff.
Azért rendesen szivatnak. Nem elég, hogy a csővezeték javításával lezárnak pár utat, még a hidak is leomlanak.
És ahogy látom, mellette sem igazán lehet átmenni. Legalábbis sok vanilla autó nem fog átmenni, mert megakad az orra majd.

Azon csodálkozom, hogy nem próbáltál meg átmenni a "hídon". Így, hogy meg tudod emelni a felfüggesztést, nem lett volna elég magas?

Hogy miért kell egy autós játékból horrort csinálni? A leomló kövek is rendszeresen megijesztenek. Főleg, ha emiatt lebillen a kocsi is.

Nnnnna. Ez is kész.
Rekordot döntöttem. Ilyen lassan még egyik bétával sem végeztem.

Tetszik ez a régió. Nagyjából rendben van. Nincs olyan kiemelkedő dolog, amibe bele kellene kötnöm.
Talán ez a hidas dolog, de valószínűleg ez még csak teszt jelleggel került a játékba. Remélem fejlesztenek rajta.
Ha valaki figyel. Tehát.: HA...
Akkor tisztán látszik, hogy az a híd szét van töredezve és nagy valószínűséggel összeomlik.
Az alatta levő aktiváló zónáról már nem is beszélve.
Ez az ötödik híd a régióban ami leomlott. (De lehet, hogy csak a negyedik.)
És igen. ÍGY IS MARAD!!! (Egyelőre) nem javítható.
Picit nekem túl direkt. Túl mesterkélt ez az akadály. Ha tippelnem kell, akkor nem lesz túl szívélyes a fogadtatása.
RJoco
Új Tatra
Ezeket azért el tudnám viselni a játékban. Egy kis daru, meg legalább 4 hely. Nagyon tuti lenne.

És egy újabb példa a fejlesztőin zsenialitására:
A 18. fázis PTS-ének megjelenésekor minden nem orosz jármű beszerzéséhez hozzáadták a jelenlegi helyszínt. Ami Közép Amerika.
Ez egy roppant bonyolult "utasítás!"
Így néz ki: Country="US,NE,CE,CA"
Most meg így: Country="US,NE,CE"
Azt, hogy hozzáadták értem.
De, hogy ezt most miért vették el????????????????????????????????????????
"Fixed the issue where the HIB Billert M816 truck could not be recovered or moved to the Garage after completing the 'Picking up the Slack' task"

De a másikat sem lehetett csesszétek meg!!!
És van pár ember, akinek egy nehéz pótkocsival is tartoznak, mert bár küldetés leírásában a jutalom része, de a játék elvette!
Ezek olyan nagy és nehéz problémák lehetnek, hogy három hét kell a javításukhoz! (kábé egy-egy sort kellhetett a megfelelő helyen átírni, de lehet hogy csak egy értéket változtatni. Mondjuk egy 1-es 0-ra, vagy fordítva.
Nem lennék játékfejlesztő. Biztos kigürizik a belüket.
RJoco
Nem is olyan nehéz az a Tatra 813, ha ráesik valaki kezére és simán tovább űcsörög a fülkében.
Tatra813 bukfenc

Abban én csak egy pozitívumot látok, hogy esetleg ki lehetne küszöbölni az indiai módszert. Meg talán a mod pótkocsikat...
De nekem annyira egyértelmű, hogy a szürke hatos póttal és a tvinsztírrel megyek logisztikázni... Manapság már nem is nagyon erőltetem én sem a dupla pakolást, mert már kezdek kiöregedni belőle.
RJoco
Nem tudom mit csodálkozol. Ez a Saber. Tökéletesen meg tudják tömni a konténert, hogy a súlypont pont középen legyen 😄

Téged már ismernek a fórumon, feldobhatnád, hogy csináljanak konténeres félpótot, meg felépítményt és lehessen a konténert kb. úgy tölteni, mint a vizet vagy üzemanyagot. És a töltöttségi szint alapján legyen meghatározva a súlypont.

Így könnyebb lehet a szállítás, ellenben többször kell fordulni. Vagy adott esetben legyenek osztott feladatok.
Ide fél konti, oda negyed, amoda háromnegyed, egyes helyekre 1 egész vagy több. De mindig lehessen darabot leadni, mint a vizes feladatoknál.

Ezt is akartam már írni, hogy ez a régió, mintha azért jött volna létre, hogy a járművek futóművét a lehető leghatékonyabban tegyük tönkre.
Nem győzöm javítani - átalakítani, stb a bicajokat. Egy egyszerű úttal simán le lehet nullázni a futóművet!
Megint találtam a játékban valamit, amivel nem értek egyet.

Valahogy nem vette be a gyomrom, hogy az én okosított járműveimmel és pótkocsijaimmal is rendszeresen felborulok, ha túlméretes konténert szállítok. Eddig valahogy elfogadtam, hogy: Igen ez nehéz és nagy. Aztán járattam rajta az agyam, megnéztem a fájlját és arra a következtetésre jutottam, hogy nem életszerű.
Merthogy nincs megadva neki súlypont érték ami azt jelenti. hogy a tíz tonna ami tömege, az a kellős közepére hat.
Olyan pedig az életben nincs, hogy te úgy rakod meg, hogy az a valami teljesen kitöltse... Nyilván én is tudok olyan esetet, ami kihozná ezt az eredményt de a többségében nem így lenne.
Így aztán kénytelen voltam lejjebb tenni a tömegközéppontját, és láss csodát: Egész kulturáltan viselkedik.
Felborulni is tud, ha valaki nagyon hülye...

Emlékszem arra, hogy még vannillában micsigenben a negyedik pályán egy hajóból kellett többet is kirámolni. Elég rázós körülmények között. Azt is tudom, hogy a tvinsztírrel és a rampás póttal hordtam egyszerre kettőt és rögtön az elején a hajónál volt egy dupla kanyar. Órákat csesztem el, mire átfűztem ott a szerelvényt.

Oldal 1 / 138Következő →