33
-
#33 Nekem erről az "ezek is csak állatok, leszarom az egészet" felfogásról azok a 16-17 éves internetező tinik jutnak az eszembe, akikkel nem foglalkoznak a szüleik, így belső frusztrációjukat és az ehhez hozzáadódó szexuális feszültségüket az emberiségen szeretnék megbosszulni mindenféle átkozódó fórumhozzászólás formájában. Ezek az emberek szokták azt kívánni, hogy haljanak meg minél többen bizonyos betegségekben vagy természeti katasztrófákban, és az ezekből felnövő, szintén lelki bajokkal és önelégedetlenséggel küzdő huszonéves, dobozban dolgozó egyének írják a Velveten a rákban meghalt szerencsétlenekre, hogy "így jártak".
Ez pedig sajnálatot kelt bennem. Szomorú, hogy ennyi leli sérült van odakint. -
polarka #32 Jelenlegi témában, amiről beszélünk, nem emelném ki a többi állat közül. Csak úgy rövidebb volt. -
bippo #31 Az, hogy a legveszélyesebb mind közül :) -
Justil #30 "Sztem attól még mert intelligensek nem különböztetném meg őket."
öö, miért, az embert "klasszikus értelemben" mi is különbözteti meg az állatoktól? -
Wittgen #29 És így nyer értelmet Az esemény c. film, ahol a természet a Földre és annak élővilágára káros emberiséget pusztítja.
Ha jól belegondoltok, akkor a Mátrix Smith ügynöke fogalmazta meg jól: az ember olyan a föld számára, mint a rákos daganat.
Nem csodálkoznék rajta, hogy ha egy intelligensebb életforma megtizedelné az emberiséget, mivel egy élhető bolygót teszünk lakhatatlanná. -
#28 Hg-al szennyezett húst fogyaszt és még így is jócskán tovább élnek mint mi :P -
polarka #27 Sztem attól még mert intelligensek nem különböztetném meg őket. Nem a delfinekért kéne küzdeni, hanem az egész természetes élővilágért.
Szárazföldön is először majdnem teljesen kiirtották az állatokat, aztán kezdték védeni és parkokat létrehozni nekik. Vízi védett parkok arányaiban még mindig jóval kevesebb van, mint szárazföldi. Ha pedig már van stabil, nagyszámú állomány, akkor felőlem 1részét lehalászhatja 2részét pedig tenyésztheti, aki akarja.
Ez volna a normális sztem. -
Justil #26 "Nem baj", amúgy, vissza fogja ezt a sok szart az ember kapni. Méghozzá a nem túl távoli jövőben, szvsz. -
Justil #25 hát az egészre kb a szignód a reakció.
hát, izé..... -
magyarszurke #24 Jah,és a csirkék....a hús az embernek létszükséglet,kész vita nincs ,ez így van...az esszenciális aminosavak csak a húsban találhatók meg,ezért kell húst fogyasztani.És pont ezért is kell lehetőleg minél fejletlenebb élőlényeket fogyasztanunk..Minek ennél delfint,ha ott a csirke?!
Más: Cápák
Beakasztanak egy baromi nagy kampót a szájukba,kirántják őket a hajóra,levágják az uszonyait,aztán visszadobják a vízbe.A cápa nem tud többé úszni,és a kopoltyúja is csak akkor működik,ha úszik...A tengerfenéken fullad meg,mozgásképtelenül...Csak egy kicsit éld bele magad a helyzetébe... -
magyarszurke #23 Néhány delfin többet ér mint pár csökött agyú f.....alap,ez biztos.
Egyesek csak az orrukig látnak,és ha valamit nem látnak,az nem is létezik... -
Justil #22 Meg általában az egész élővilágról, nem csak a tengeriről. Értem én, hogy a delfin is húsból van, és meg lehet sütni. De könyörgöm, a sok "buta", ösztönből élő földi élőlénnyel szemben egyike azoknak, amelyik kimagasló intelligenciával rendelkezik. Nem azt mondom, hogy tiszteljük szent állatként, de talán azért halomra ölni nem kellene.
Nemtom, lehet hogy tényleg én vagyok a hülye, de aki ezt nem érti, az...olyan fura nekem ... -
polarka #21 ugyanez az egész tengeri élővilágról is elmondható, nemcsak a delfinekről -
Justil #20 Egyébként ezt a gondolatmenetet valahol egy ...elvont síkon még meg is lehet érteni, de akkor nem árt ha tudod, ilyen értelmezésben az emberiség is egy természeti katasztrófa a Föld számára, méghozzá igen súlyos. Ergo kénytelen leszel abban a tudatban leélni az életedet, hogy egy katasztrófa vagy. Születésedtől fogva. Még akkor is, ha nem te, sajátkezűleg irtod a delfineket. -
bippo #19 Nem jó egyik sem. Csak míg a természeti katasztrófa a természet rendje (kivétel az, ami az emberi pusztítás miatt alakul ki), míg az ember általi céltalan öldöklés meg undorító és értelmetlen.
Az meg, hogy az állatok öldöklésre csak ásítasz, azzal az indokkal,hogy embereket is öldökölnek, no komment. -
Justil #18 Nem tudja miről beszél, otthonról, a kényelmes bőrfotelből böfögi be az ilyen baromságokat. Vagy csak simán nem kapott elég szeretet (és nevelést) fiatal korában. -
Terlis #17 és mi a véleményed azokról a csirkékről, akiket olyan ketrecben tartanak, hogy nemhogy a fejüket körbefordítani nem tudják, de még felállni sem? Levágják a csőrüket, és telenyomják őket antibiotikummal, hogy kihúzzák addig, amíg leölik őket. teljesen ok, ezáltal lesz az ember a teremtés királya? nekem nem azzal van főként a bajom, hogy az ember megeszi az állatokat, hanem, hogy mennyi tiszteletet tanúsít a tápláléka iránt. A delfinek lemészárlása azért durvább, mert komplexebb, intelligensebb élőlények, mint a csirkék, és ezeket nem is erre tenyésztik, csak befogdossák őket. Láttad te azt a halálos sebbel menekülő delfint?! És ezek után kiállsz mellettük? Ember vagy te? -
Etinger #16 Főleg itt arra gondolok mennyi idő alatt. -
Etinger #15 Azért egy természeti katasztrófa más tészta, már csak a lefolyása is... -
cateran #14 koszi az infot,de ez megintcsak picsongas...fajok az emberiseg nelkul is kihaltak/kihalnak/ki fognak halni....mennyivel jobb 1 termeszeti katasztrofa,mint 1 masik faj celtalan pusztitasa? -
cateran #13 -asit-...embereket is olnek pusztan szorakozasbol,igaz nem eszik meg...micsoda difi... -
fika ferenc #12 A baj az, hogy évente nem 2 hanem 22 ezer delfint mészárolnak le, lassan a delfineket is a kihalás veszélye fenyegeti. A delfin hús nem képezi a japán konyhaművészet részét, éppen ezért nem is delfin, hanem bálnahúsként árulják a boltokban.
Érdemes megnézni az alábbi rövid videót, hogy mi is folyik Taidzsi falu öblénél:
http://www.youtube.com/watch?v=GaDcDwwt6as
Aki pedig szeretne is tenni valamit ellene, az látogasson el a következő oldalra:
http://www.thepetitionsite.com/takeaction/724/210/624
köszönöm
-
polarka #11 tudtommal még mindig elfogadott a világ nagy részén az állatok elfogyasztása, viszont az embereké kevésbé -
Justil #10 az tuti, hogy 1 csomó embernél simán okosabbak alapjáraton... -
Justil #9 ja. ennyi erővel a drága édes anyádat is megehetjük vacsorára. -
karit #8 A videót elnézve az ember _előtt_. -
#7 És? Legalább tápláló. -
Justil #6 te most viccelsz, ember?
a delfin talán a legintelligensebb, de legalábbis egyike a legintelligensebb élőlényeknek a földön az ember után. -
polarka #5 igazából, ami számomra problémaként kitűnt a mellékelt videóból:
- titkolni igyekeznek a nyilvánosság elől, h mi is történik
- Hg szennyezett a húsuk, viszont arra nem térnek ki, h ez meghaladja-e az egészségügyi határértéket
- boltban gyakran bálnahús felirattal adják el, ezzel a vásárlókat félrevezetik -
cateran #4 Hmm a delfin mitol kulonlegesebb,mint akarmelyik tengeri eloleny? Sajnaljuk, mert aranyosabb? Flipper for president? -
sanyicks #3 én az emberhúst preferálom :) bár néhány kicsit büdös. -
Justil #2 wtf? -
kissssss #1 fincsi delfin húsi nyamm nyammm