MTI

Interneten mutatják be a delfinmészárlásról szóló filmet Japánban

A tiltakozások miatt a japán mozik műsorából kihagyott delfinvadászatról szóló Oscar-díjas dokumentumfilmet csak az interneten mutatják be Japánban.

A The Cove (Az öböl) című Oscar-díjas dokumentumfilmet, amely titokban készült a szigetország déli partjainál, Taidzsi falu öblénél folyó brutális delfinvadászatról, június 26-án kezdték volna vetíteni. Azonban a filmet forgalmazó Unplugged tokiói irodája előtti tüntetések miatt törölni kényszerültek a bemutatót. Az első kétezer néző június 18-tól a Nico Nico Douga japán videomegosztó oldalán ingyen nézheti meg a filmet. A bemutató ellen tiltakozók szerint az amerikai dokumentumfilm - amely arról szól, hogy a falusiak minden évben miként ejtenek el kétezer delfint - sérti a japánok büszkeségét.


A bálnák és delfinek fogyasztása a hagyományos konyhaművészet részét képezi, és a japánok sértésnek veszik, ha kívülállók - az állatok védelmére hivatkozva - beleszólnak ebbe. A produkció számos fesztiválon sikert aratott, 15 országban bemutatták, és végül nemzetközi nyomásra a tavalyi Tokiói Nemzetközi Filmfesztivál is programjára tűzte.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Chocho #33
    Nekem erről az "ezek is csak állatok, leszarom az egészet" felfogásról azok a 16-17 éves internetező tinik jutnak az eszembe, akikkel nem foglalkoznak a szüleik, így belső frusztrációjukat és az ehhez hozzáadódó szexuális feszültségüket az emberiségen szeretnék megbosszulni mindenféle átkozódó fórumhozzászólás formájában. Ezek az emberek szokták azt kívánni, hogy haljanak meg minél többen bizonyos betegségekben vagy természeti katasztrófákban, és az ezekből felnövő, szintén lelki bajokkal és önelégedetlenséggel küzdő huszonéves, dobozban dolgozó egyének írják a Velveten a rákban meghalt szerencsétlenekre, hogy "így jártak".

    Ez pedig sajnálatot kelt bennem. Szomorú, hogy ennyi leli sérült van odakint.
  • polarka #32
    Jelenlegi témában, amiről beszélünk, nem emelném ki a többi állat közül. Csak úgy rövidebb volt.
  • bippo #31
    Az, hogy a legveszélyesebb mind közül :)
  • Justil #30
    "Sztem attól még mert intelligensek nem különböztetném meg őket."

    öö, miért, az embert "klasszikus értelemben" mi is különbözteti meg az állatoktól?
  • Wittgen #29
    És így nyer értelmet Az esemény c. film, ahol a természet a Földre és annak élővilágára káros emberiséget pusztítja.

    Ha jól belegondoltok, akkor a Mátrix Smith ügynöke fogalmazta meg jól: az ember olyan a föld számára, mint a rákos daganat.

    Nem csodálkoznék rajta, hogy ha egy intelligensebb életforma megtizedelné az emberiséget, mivel egy élhető bolygót teszünk lakhatatlanná.
  • ffxi #28
    Hg-al szennyezett húst fogyaszt és még így is jócskán tovább élnek mint mi :P
  • polarka #27
    Sztem attól még mert intelligensek nem különböztetném meg őket. Nem a delfinekért kéne küzdeni, hanem az egész természetes élővilágért.
    Szárazföldön is először majdnem teljesen kiirtották az állatokat, aztán kezdték védeni és parkokat létrehozni nekik. Vízi védett parkok arányaiban még mindig jóval kevesebb van, mint szárazföldi. Ha pedig már van stabil, nagyszámú állomány, akkor felőlem 1részét lehalászhatja 2részét pedig tenyésztheti, aki akarja.
    Ez volna a normális sztem.
  • Justil #26
    "Nem baj", amúgy, vissza fogja ezt a sok szart az ember kapni. Méghozzá a nem túl távoli jövőben, szvsz.
  • Justil #25
    hát az egészre kb a szignód a reakció.

    hát, izé.....
  • magyarszurke #24
    Jah,és a csirkék....a hús az embernek létszükséglet,kész vita nincs ,ez így van...az esszenciális aminosavak csak a húsban találhatók meg,ezért kell húst fogyasztani.És pont ezért is kell lehetőleg minél fejletlenebb élőlényeket fogyasztanunk..Minek ennél delfint,ha ott a csirke?!


    Más: Cápák
    Beakasztanak egy baromi nagy kampót a szájukba,kirántják őket a hajóra,levágják az uszonyait,aztán visszadobják a vízbe.A cápa nem tud többé úszni,és a kopoltyúja is csak akkor működik,ha úszik...A tengerfenéken fullad meg,mozgásképtelenül...Csak egy kicsit éld bele magad a helyzetébe...