52658
1418799692.png
A játékkal kapcsolatos linkek:
restacarpbjcb.pngets2blog86jx7.pnghonlapcokqb.pngscsb4ked.pngfacebookabkop.pngfreaksihj96.pngr3dutpzjuf.png

Kamionos és egyéb hasznos oldalak.
kephostvkkj7.pnghuntyekiy.pngtirra0hjyf.pngoftopicjxjng.pngflickerexjng.png

PNG és BMP képeket NE tölts fel!
  • Tonno Szabi
    üDv rarma!!

Mivel alapba kellene rajt lennie így újra telepítettem, elindult egyből aktiválás némi játék és kiléptem.
    Az említtet fájlok sehol,vissza raktam az 1,3,1 és az automatán elmentet állást hozta vissza,
    A kicsomagolóval látom a mappákat, de nem tudok betenni oda semmit.

Valami egyéb ötlet meg oldás?

Előre is Köszi
  • Bala24
    Köszönöm! Ezt tudtam de akkor se tölti be és nem tudom miért. Próbáltam de nem jó!
  • felix6617

• vajo
  • BBSTi
    Elfelejtettem, hogy a vontató végére is jó lenne, ha lehetne piros-fehér méretjelzőt tenni
  • BBSTi
    Sziasztok!
    Én ezzel a DAF XF-el gurulok

Azt sajnálom, hogy a nyillal jelölt helyre nem lehet előre fehér, hátra piros fényű kiegészítő lámpát tenni, így jobb híján ezt a fehér lámpát tettem oda :) Remélem majd egy későbbi frissítés tartalmazni fogja :D

Köszönöm a segítséget Matusz09, ma egy hosszabb utat is kibírt kilépés nélkül!!!
  • vajo
    Nagyon ott van!
  • Gázfröccs
    Retoucher!
    Köszönöm segítségedet! Még annyi ha vmit átalakítok a térképen akk utána már nem lehet visszavonni?
    Előre is köszi!
  • gumikacsa
    Szia!

Én is kérdeznék, elnézést, ha volt már szó róla, nem nyálaznám át visszamenőleg a topikot.

Első körben hozzátenném, hogy jó ideje nem foglalkoztam a játék módosításával, de most úgy alakult, hogy van egy projekt, ami érdekes lehet (igaz, nem az ETS2-be).
    Szóval kezdjük a programoknál, mit kell beszereznem.

Scs extraktor azt hiszem megvan, illetve zmodelerből talán a 2.2.2-es verzió az utolsó ami megvan.
    Talán kell valami program a 3d fájlok zmod kompatibilissé tételéhez is.

Ha jól emlékszem, tőled főleg tereptárgyakat láttam, így főként arról kérdeznék.
    Elsőként az érdekelne, utakat kereszteződéseket lehet-e a játékba exportálni?
    Az oszlopokat, kerítéseket lehet-e széthúzható objektumként beletenni, vagy mindent egyesével kell lepakolni? Új ként lehet a modelleket berakni, vagy valamit felülírva? Illetve a fizikai tulajdonságait normálisan meg lehet adni (lod-azt hiszem), mert ez ETS1-nél nem működött.

Úgy hirtelen ennyi jutott eszembe. Elnézést, hogy téged zaklatlak ezzel, de eddig egyedül tőled láttam saját tereptárgyak játékba exportálását.

Üdv: Kacsa

• danyr

• bazsi25
    Kösz marko37
  • marko37
    Balázs 2 baj van a játékkal
    1:Nem olvasol vissza 1 pár oldalt
    2:A profilodnál be kell pipálni a berakott modokat
  • bazsi25
    Sziasztok szeretnék kérdezni valamit hogy mi lehet a baja a játékkal eredeti boltba vásárolt akár milyen módot teszek be legyen kamion vagy térkép esetleg tunning eszköz nem akarja meg jeleníteni a játékban

Azt írja hogy harmadik személytől származó módosítás sz scs nem támogatja v.mi ilyesmit irki

pl : peterbilt 379-es kamion nincs ott a iveconál

mi lehet a baj légy szí segítsetek hogy hol kel mit át allitani.

elöre is kösz mindenkitől
  • Misuka963
  • retoucher
    Az "A" betűnek 3 fokozata van, vagyis 3x megnyomod egymás után mindig változik a funkciója: 1. fázis, 2. fázis, 3. fázis, ill. az F1 gombbal bejön a help menü, ahol minden le van írva, h melyik gomb mit hoz elő.

@Drope: valszeg van mellette olyan mod ami szintén használja a DAF dashboard.dds-t és nem érvényesül a tied. Próbáld meg mindig csak a te mod-od először betölteni, h ne legyen mellette semmi, ha úgy jó akkor ütközött vmi más mod-dal. Ha úgy se jön be a telód, akkor nézd meg, h jó-e a mappa szerkezet a te scs fájlodba, vagyis: vehicle\truck\daf_xf\interior\dashboard.dds, ha így van betömörítve akkor mennie kell.

ill. ha már itt vok, összeollóztam magamnak sok-sok interior mod-ból egy sajátot!

Kék fülke világítással:

• Tikal #24844
    legutolsó patch óta, igaz?
  • Bala24
    Nagyon jó! Mikkorra tudod a 2-dik részét kiadni??
  • vajo
  • Drope
    Ahha szuper köszi! Addig eljutottam h megtaláljam a skineket,de akkor ezek szerint modellezni kell :/ Viszont még lenne egy kérdésem. Pár textúrát módosítottam,el is mentettem minden fasza. Ha megnyitom TxtBMP-vel,akkor látszik is a kicserélt file,viszont a játékba ugyan úgy régiként jelenik meg! Egyébként pl egy olyan módosítást csináltam,hogy a DAF_ba a telefon helyére Iphone 5-öt raktam. Vagy azt is modellezni kéne?
  • Bala24
    Nekem csak annyi gond van, hogy megnyomom az a-t és várok sokat de nem csinál semmit!
  • retoucher
    Na akkor szépen sorjában...

@Gázfröccs: ha az alap objektumokkal építesz hozzá a térképhez és nem használsz egyedi objektumokat,akkor bármelyik profiloddal menni fog, nem kell új hozzá! Egyébként csak ismételni tudom magam, h ha vki szeretne térképet csinálni akkor hajrá, mert csak idő és képzelőerő kell hozzá, mert segédlet, videotutorial bőven van hozzá a neten. ITT és ITT már írtam ezekről, de ugyebár az ismétlés a tudás anyja, szal mki hajrá, csinálgasson utakat, tájat, mert úgy látom nagyon ellaposodott a játék már fél évvel a megjelenés után, még nemzetközi szinten is!

@Drope: a kamionok interior texturái mindig a vehicle mappán belül vannak az interior mappában.
    Tehát ha kicsomagoltad a játék mappájában lévő base.scs fájlt, akkor azon belül itt vannak, pl. a daf-é:
    x:\mappa\Euro Truck Simulator 2\base\vehicle\truck\daf_xf\interior\ és ezen belül a dds fájlok a texturák.
    Már a nevük is árulkodó, ha tudsz angolul akkor egyértelmű, h mi-micsoda, pl. a dashboard.dds a műszerfal.
    Ha kiegészítőket szeretnél a fülkéba ahhoz modellezni kell, amihez zmod2/zmod3 kell, az nem egyenértékű a sima skinezéssel, sokkal bonyibb dolog. Itt egy videó róla csak, h lásd a folyamatát!

Remélem tudtam segíteni, ill. másoknak felkelteni az érdeklődését a map editorral kapcsolatban és vki esetleg nekiugrik utakat, tájat csinálni!

• bitlucyfer
    Hy mindenki!!!
    Az lenne a kérdésem, hogy valaki nem e tudna készíteni egy hasonló gigaliner-t
    http://www.youtube.com/watch?v=ibjKwYpn-sg
  • Ivanmaxx
    sajnos a kamionokat énsemtudom hogykell csak pótokat szoktam átszerkeszteni
    meg most próbáltam egy benzinkutat
  • Drope
    Ivan,nem tudnál nekem segíteni? Ugye szeretnék egy belső skint csinálni a DAF-omhoz,kiegészítők stb. DE nem tudom pontosan melyik fájlt kéne módosítani. Én az env.front.dds-re gondolok,de az annyira kicsi,hogy lehetetlen módosítani :S Tudnál segíteni?
  • Ivanmaxx

• Tonno Szabi
    üdv rarma!

Köszi a segítséget előre is.Mivel melózok így csak holnap tudom ki probální.
    Amúgy gyári dobozos

És Köszi

• Drope
    Na sikerült megtalálni a fájlokat! Már csak az érdekelne,hogy ugye megtaláltam a front fájlt,tehát ami az üveget mutatja,ugye ott kéne módosítanom a textúrán,de annyira kicsi,hogy lehetetlen. erre van megoldás?
  • Gázfröccs
    Sziasztok!!
    Ha én szeretnék egy plusz utat berakni map editorral, akk utána nekem kell új játékot kezdeni vagy nem? Nem város szeretnék beletenni hanem csak vmi kis mellékutat, ami később visszatér a főútra!
    Előre is köszi!
  • Drope
    Hol találom az interior textúrákat? Mert kibontottam a def-et,ott meg is van a daf mappa,és abban az interior,de ott textúra file nincs,hogy tudjam változtatni
  • Drope
    Valami lelkes modder esetleg nem készítene DAF-hoz belső kiegészítőket?:D Pl Laptop,zászló stb
  • BBSTi
    Szia!
    Köszönöm szépen, egyenlőre szépen fut a tanácsoddal, még nem lépett ki így, hogy a modok benne vannak :)
  • ronso
    Én azt használok
  • Ördögpalanta62
    köszönöm a válaszodat és rarmának is köszönöm
  • macleody
    Total commanderben is megcsinálhatod, becsomagolás, kipipálod az önkicsomagoló készítése opciót. Egy exe-be tömöríti az összes modot.
  • Drope
    Útra keltem ezzel a szépséggel :)

• Drope
    Ezer hála!!
  • Ivanmaxx
    a profilodba a szerkesztésnél pipáld be
  • Drope
    Valaki segítsen légyszi! Nem rég kezdtem újra,de bármit amit berakok a mod mappába nem működik! Beraktam a Waberer's DAF skin-t,és a Waberer's pótot is,de egyik se működik. valakinek ötlet? (Jó helyre raktam,mert régebben mentek a modok)
  • Drope
    Nálam is ez van!! De billentyűzeten :S Azt hittem csak nálam van ez. Tuti valami bug
  • Tikal #24820
    Használ valaki xbox controllert?? a legutobbi patch óta nálam elbaszódott a simple automatic... LT fék, RT gáz, na most ha tolatok akkor mindkettő GÁZ-t ad, vagyis nem tudok megállni, ez mi a bánatért van??