52658
1418799692.png
A játékkal kapcsolatos linkek:
restacarpbjcb.pngets2blog86jx7.pnghonlapcokqb.pngscsb4ked.pngfacebookabkop.pngfreaksihj96.pngr3dutpzjuf.png

Kamionos és egyéb hasznos oldalak.
kephostvkkj7.pnghuntyekiy.pngtirra0hjyf.pngoftopicjxjng.pngflickerexjng.png

PNG és BMP képeket NE tölts fel!
  • Betyárrr
    Kis pihenő :)
  • csaba90
    ja :) ennyi erővel aki nem akar patchelni, akkor az még mindig tolhatná a pttm-el :D
  • JohnBart
    Kezdetben lehet hogy problémás lesz átállni rá, de nekem összességében sokkal rugalmasabbnak tűnik az egész szisztéma. Végre jobban tűri az egymással ütköző modokat a grafikus motor, az pedig mindenképpen jelentős előrelépés, hogy most már nem kell minden modnak a gyári fájlokba beleturkásznia, hanem saját .sii fájlokat írhatunk hozzájuk (amivel jelentősen lecsökkennek a modösszeakadások).

Eltarthat egy ideig, mire a közösség átáll az új motorra (még úgy is, hogy kompatibilitási okokból a játék jelenleg több régebbi def-formátumot is támogat), de a leírtak alapján szerintem megéri vesződni vele, mert sokkal hibatűrőbb, és persze az ECS + ATS, és a többi SCS-játék is ezt a megközelítést fogja használni... ;)
  • Boxer HUN
    A moderátorok és adminok pedig takarítanak, és rendet tartanak a minimum szintet meg nem ütő letöltések, és létrehozóik között.
  • Boxer HUN
    A letöltés csak a letöltés kezelőben volt kevés. A modifikációk a fórumon belül voltak megosztva csatolmányként. Ez nagy valószínűséggel így lesz most is, csak annyi változással, hogy nem fog mindenki csatolmánnyal feltölteni, hanem lesznek erre a feladatra kijelölt emberek.

Különálló adatbázist használ az új oldal, természetesen lehet ugyanazokkal az adatokkal regisztrálni(email, név, jelszó...stb.)!
  • Lolluki
    Értem, nekem aztán ez nem okoz gondot csak annyi, hogy azért volt ilyen kevés letöltés mert már pakoltok olyan szinten kifelé??? És még egy amivel most vagyok beregelve e-mailal tudomásom szerint majd újra betudok ugyan azzal nem???
  • Boxer HUN
    Az új oldalon sem lesz ez másként... Ezért lesz 2-3 "feltöltő", hogy ne legyen olyan káosz, mint a mostani oldalon. Amúgy halkan jegyzem meg neked, hogy közel 15Gb csak a modifikáció most a RestaCar oldalán. Ennyit a "...4-5 dologról"

Egyúttal közlöm a publikummal, hogy péntek este, legkésőbb szombaton napközben automatikusan, megszakítás nélkül váltja az új RestaCar oldal, a régit. A regisztráció kötelező mindazok számára, akik továbbra is szeretnének a közösség tagjai maradni, akik pedig terhesnek érzik ezt a dolgot, azoktól érzékeny búcsút veszünk. Az oldalra történő regisztrációt követően adminisztrátori aktiválás következik. (NEM KAPSZ AKTIVÁLÓ EMAIL-t)! Levelet már csak akkor kapsz, amikor aktiválva lett a fiókod. Addig legyél türelemmel.

indoklás a regisztrációra:
    Az utóbbi időben elszaporodtak az orosz reg. bot-ok. De olyan szinten, hogy volt olyan nap, amikor több mint 50 új regisztrációt hajtottak végre spam jelleggel. Az adatbázisból kiszűrni a még nem bannolt regeket szinte lehetetlen. A felhasználó kezelés több mint 10 táblára oszlik szét, én meg nem ettem meszet, hogy kézzel selejtezzek 6-7000 regisztrációt minimum 10-szer. Ezért hangsúlyoztam, hogy ha valakinek terhes ez az egy újra regisztrálás, akkor azoknak új közösségi portál után kell nézniük.

Bízom benne, hogy senkinek sem veszi el a kedvét ez az aprócska kellemetlenség, és viszont látjuk egymást az új oldalon.

A webcím NEM VÁLTOZIK MEG!!! http://restacar.hu

Köszönöm a RestaCar Team nevében is, hogy elolvastad.
  • Szabi #28234
  • xmute
    Hát ez full durva!

Az SCS nemhogy megkönnyíti a modderek dolgát, hanem épphogy megnehezíti ennyi átvariálással!
    Szerintem ezek után nekik is illő lenne kiadni egy ilyen hasonló Modding Tutorials DVD-t, mert ez így kínai még magyarul is sokaknak!
    Ezek után kíváncsi leszek mennyire fognak visszaesni az 1.4.x utáni módok, és itt nem a skinekre gondolok!
  • frank007
    Ennek az angol megfelelője szerint csináltam...
  • JohnBart
    1.4.1 modding változások. Új fórumon is kinn lesz, de gondoltam kirakom a régi oldalra is.
  • frank007
    Ezt mindet így csináltam! Kivéve az utólsó mozzanat nem jött össze! A def-eknél egy kicsit trükkösebb a helyzet. Meg ennél a verziónál nem lehet kitörölni olyan könnyen az alap városokat. A réginél simán ment. És most mindig zürichen, meg berlint keresi...
  • vajo
    def fájlokat ne az eredetibe tedd be, hanem amit hozzáadtál, azokat tedd be a custom részbe. (sign custom, overlay custom stb) editorba map betölt, build, kilép, becsomagol, játszik :D
  • Bala24
    Szerintem jó lesz az 1.3.1 patchen:
  • frank007
    Szerintem 1.3 alatt simán futna...a térkép struktúráján csak az 1.4-esben változtattak, nem? De ott nagyon...
  • fs9pilot
    Képek.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Apró extrák. :) Csak szolidan.

Fuvar felvétele.

Közben nappal lett. Itatás-etetés. :D

Előző lepakolva és a holnapi fuvar, felvéve. :)

• Lolluki
    alapjátékom volt fent leszedtem az 1.4.1-et és alapból egyből felment :)
  • mrtcsapat
    Szépen fokozatosan kell fejleszteni :)
    azaz convertálod 1.1.1 es ről 1.3.1 esre utána pedig a 1.3.1 es ről 1.4.1esre :)
  • Lolluki
    restacaron van a letöltések menü azon belül meg 4-5 dolog???
  • Lolluki
    Utána már láttam csak nem frissített az oldal...
  • mrtcsapat
    eltudnád küldeni ? :)
  • mrtcsapat
    Egyre jobb a játék de unalmas a térkép :( vélemény ?
    / az alap térképre gondoltam /
  • Szabi #28219
    2hsz-t tényleg ennyire ki**** nehéz visszaolvasni ?
  • Lolluki
    van már 1.4 re magyar map?
  • Szabi #28217
    szerintem 1.1.3-ról frissítsd először 1.2.5-re és mentsd ki úgy a pályát és ha úgy működik minden, akkor jöhet az 1.3.. :)
  • frank007
    Kezdem feladni... Egyszerűen nem tudom működésre bírni 1.4 alatt! Három délutánom ráment már! Ez a rohadt patch szinte mindent megváltoztatott! Már lassan azon vagyok, hogy újrarakom a játékot felpecselem max 1.3.1-ig (elvileg abban még nem nyúltak a pályaszerkesztéshez) és folytatom abban! Ha valaki ki akarja próbálni, majd felrakja ezt a patchet...
  • mrtcsapat
    mindegyik játéknál más :)

egy kis info :

Pár tipp a grafika hangolásához:
    - Rendering szint ideális mértéke: 150-200% körülire állítva már bőven jó éles textúrákat ad. Ez az opció befolyásolja leginkább az fps számot, nagyobb felbontásokba kapcsolva nálam erősen csökkent a másodpercenkénti kirakott képkocka száma, ha nem vettem visszább.
    - A belső tükör nálam 5 fps mínuszt jelent, ezért kapásból kikapcsoltam, amúgy is ott vannak azok amik kívül vannak
    - Ha be van kapcsolva a videó opciókban a „Segédfények”, akkor a lámpák felkapcsolása 10-12 fps csökkenést eredményez, csak azért mert az aszfaltot is bevilágítják. Ha kikapcsoljuk ezt az opciót csak 4-5 fps-t visz el a fényszórók használata és észre sem venni a különbséget, úgyis fülkenézetből vezetünk többnyire.

ezt találtam :)
    a részlet innen származik : http://logout.hu/cikk/euro_truck_simulator_2_teszt/defekt_pihenohely.html
  • Misuka963
    Bocsi és még egy kérdés.
    Az hogy mennyi az ideális FPS szám?
    Remélem hogy érthetően fogalmaztam

Előre is köszi az infót.
  • mrtcsapat
    Örülök hogy segíthetem :)
  • Misuka963
    Örök hálám :D
  • Ördögpalanta62
  • Ördögpalanta62
    egy gyors kép tőlem is
    http://kepkezelo.com/images/1kb2nalboaimxrwk699.jpg
  • mrtcsapat
    videó valamit :)

------

A kérdés
    Mit jelent videóknál az fps, és video bit rate?

A válaszok
    fps: frame per sec. azaz 1mp. alatt häny kepkockät jätszik le. normäl esetben ez 25 kepkocka / mp.

a bit räta, meg hogy egy kepkocka häny bit.

-----

Magyarul:

fps: videó sebessége
    bit rate: videó minősége

----------

• Misuka963
    Lehet hogy hülye kérdés,de az FPS az mit számít a játékban ?
  • TaRka0107
    Egyébként sokat nem optimalizáltak az 1.4.1-ben. Ugyanazok a mikrolaggok meg vannak, ha meg városba érek 10 fps kb.
  • Tanker56
    Hali!

1.4.3.-as játékhoz működik a TSM 3.0 vagy 2.0?
    és az 1.4.3-nál működnek az 1.4.1.-es modok? :D

u.i.: Amelyik jó TSM Map 1.4.3.-hoz, arról kérhetnék egy letöltési linket?
  • mrtcsapat
    oké örülök hogy segíthettem :)
  • attika1979
    igen,csak most nincs fent még a játék ,de u.a. van nálam is mint ami t belinkeltél
  • mrtcsapat
    Akció ! -75% kedvezmény :)
    Jogtiszta !
    Euro Truck Simulator 2 steam -75% kedvezmény :)
    De csak 22 órát :)
  • Lolluki
    Hát igen pedig jobb volna :)