Euro Truck Simulator 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

matesz19
Volna még egy kérdésem, böngésztem az http://ets2.lt/ oldalon és megszeretném kérdezni tõletek hogy mi a különbség a Autumn Mod v3.0 és a Autumn Mod 2 között?? Mert én nem jöttem rá a képekbõl, azon kívül hogy mind kettõ, Õsz mód... 😄

Köszi kifogom próbálni, bár még nem tom honnan fogom leszedni a 1.4.12-est...
A DLC az micsoda?? Mert csak kb. 1-2 hete játszom a játékkal. 😊 A TSM 4.x verziója alatt ezt értetted???

Igen, ezt a Traffic módot, én is leszedtem, mert megtetszett a képek alapján. 😄

ALAPLAP: MSI MPG GAMING PLUS Z490-es (LGA 1200), CPU: i5 10400 6 MAG 2,90 GHZ, RAM: KINGSTON FURY 24 GB DDR4 2666 MHz, VGA: MSI GAMINGX GTX 1650 4 GB

Misuka963
Bocsánat a 2 hsz-ért csak egy kis idõre meghülyült a netem de most már jó <#vigyor5>

hotwheels
Persze! 😉

750k @4.1Ghz - 8GB DDR3 - HD7790 2GB | Xbox One S | iPhone 7 Plus | VW Golf MK4

Misuka963
Bocsánat a 2 hsz-ért csak egy kis idõre meghülyült a netem de most már jó <#vigyor5>

hotwheels
Hát hogyne! 😉

Misuka963
Bocsánat az egymás utáni 2 hsz-ért csak valami oknál fogva meghülyült egy kis idõre a netem de most már minden rendben <#vigyor5>

Misuka963
Bocsi az egymás utáni 2 hsz-ért csak egy kis idõre meghülyült a netem <#vigyor5>

Félreértettél... 😊

A "nem tesz túl nagy csodát" pusztán arra vonatkozott, hogy ha 1.4.8 alatt optimum beállításokkal játszol, és módok, illetve egyéb "házi varázslatok nélkül" is szaggat a játék, akkor erre nem fog gyógyírt jelenteni az 1.5.2, de ettõl függetlenül érdemes telepíteni, hiszen ha látványban nem is jelentõs a változás, technikailag történtek módosítások, amik a késõbbiekben szükségesek lesznek.

Ez az 1.5.2 javítás pusztán a DLC "fogadására" készítette fel a játékot, és javított az egyes grafikai beállításokon, illetve több apró hibát is javított a játékban.

Az utolsó nagyobb optimalizációt is tartalmazó frissítés az 1.4.12 volt. Ebben elég sok új dolog debütált az SCS részérõl, ami hozott némi teljesítményjavulást is.
Véleményem szerint próbáld ki az 1.4.12-t, ártani biztosan nem fog.

Térképek:
Az általad linkelt oldalról az általad használt 1.4.8 alá javaslom a TSM 4.x verzióját, és hozzá a Traffic módot, amelyet itt érsz el:
Traffic mod
Ha netán frissítesz 1.4.12-re akkor is mûködni fog, sõt 1.5.2 alatt is hibátlanul megy, ha nincs fent a DLC.

Szelídséggel győzd le a haragot, jóval a rosszat, ajándékkal az irigyet, és igazsággal a hazugot.

Misuka963
Látom viszi simán a 90-et a Magnum <#eljen>

Misuka963
Látom bírja a Renault a 90-et is simán <#eljen>

matesz19
Értem, köszi. 😊

Akkor nem teszem fel a 1.5.2-öt ha nem tesz túl nagy "csodát"...

A grafikával majd megpróbálok "játszani" hogy mi az ami jó beállítás a gépemnek... 😊

Az õsz módot meg, nagyon szépen köszönöm, mert én is láttam "tél módot" Pl. ezt , de hát eléggé fura volt a a "lisztes fákat" a videóban... 😄 Reméljük a legjobbakat hogy idén kijön valami értelmesebb, Téli mód ami jobb mint az eddigiek... 😄

Ui: Errõl az oldalról milyen pályát tudnál/tudnátok ajánlani ami jó és mûködik is v1.4.8s-en?? <#nyes>

ALAPLAP: MSI MPG GAMING PLUS Z490-es (LGA 1200), CPU: i5 10400 6 MAG 2,90 GHZ, RAM: KINGSTON FURY 24 GB DDR4 2666 MHz, VGA: MSI GAMINGX GTX 1650 4 GB

Ezt hajtom most. Exterior és interior mod-ok nélkül készítve
hotwheels

Fokker
1000 köszönet!

Köszönöm 😊

truckshop v4, 50k addons, saját kiegek

CB: Kis Lámpás Jimy

Nagyon tuti a gép😉
Gratula!

Lehet tudni, hogy milyen modot használsz?

Köszi!<#worship>
Misuka963
Fasza a TGA <#eljen>

LiTTLee: Nagyon szép haver <#szeret><#taps>

Igazán nincs mit, örülök, hogy tudtam segíteni. 😊

Az 1.5.2 sajnos nem okoz túl nagy "csodát" a játék optimalizálása terén. Ez a frissítés leginkább a DLC kompatibilitását készítette elõ, illetve az ezekhez szükséges grafikai módosításokat végezte el.
Ezek mellett több apróbb frissítés is történt, de ez inkább "háttérmunka" mint látványelem formájában jelentkezik.

Hathatós segítség lehet, ha a renderelést leveszed 150%-ra, és a felbontáson is csökkentesz.
Továbbá az is sokat javíthat a helyzeten, ha további memóriát rendelsz a játékhoz.

A napokban jelent meg egy módosítás, amely õszi hangulatot teremt a játékba.
Itt érheted el:
Õsz mód

Az elõzõ verziókhoz létezett három "tél mód" is, de sajnos kudarcot vallottak. Ennek oka egyrészrõl a grafikai korlátok, másrészrõl a szükséges fizikai szimuláció hiányai voltak.
A fákról nem sikerült eltüntetni a lombot, a bokrokról a leveleket stb, így a havas életkép helyett úgy nézett ki, mintha liszttel beszórták volna a tájat.

A fizikai rész pedig ott bukott el, hogy a játék nem tudja kezelni adott szituáción belül az eltérõ fizikai szimulációkat. Vagyis vagy csúszik mindenhol, és akkor egy kisebb emelkedõ is betesz, vagy nem csúszik sehol, és úgy vezetsz mint nyáron.
Az oroszoknak sikerült addig eljutniuk, hogy a kerék verte a havat, kezelte a kitaposott nyomvályút, de a fizikai rész nekik sem jött össze.

Mivel lassan ismét itt a téli szezon, így lehet, hogy lesz akinek sikerül megoldania, hiszen egyre "okosabb" a játék motorja, és egyre fejeltebbek a modderek is.

Szelídséggel győzd le a haragot, jóval a rosszat, ajándékkal az irigyet, és igazsággal a hazugot.

Sziasztok!

Tegnap megkaptam a DLC, és szerintem nagyon jó. (Engem nem zavar, hogy egy kicsit "sablonos".) Csak gratulálni tudok a készítõknek, meg egy óriási köszönömöt tudok nekik mondani amiatt mert ezzel a kiegészítõvel bekerült a játékba Debrecen (ahol nem mellesleg lakom) és így kapásból jött az új profil új széhelyel.

KÖSZÖNÖM SCS!!! <#worship><#worship><#worship><#worship>
Elnézést, az információim a kolléga által javasolt mod-ok nélküliek, tehát csak arról tudtam infót adni, amit az alapjáték nyújt fejlesztés gyanánt. A mod-ok alapján nyilván az õ ismeretei szélesebb körûek, ezért ott a pont. Jó fejlesztést.
matesz19
Nagyon szépen köszönöm a részletes információkat. Jó tudni hogy ilyenek is vannak. 😊

Én sem szeretek csalásokat használni játékhoz, mert akkor az már nem az igazi és ahogy írtad "megöli a játékélményt". A módok még beleférnek a tûrhetõ kategóriámba... 😄

Nekem a v1.4.8s van, ha arra rá teszem pl. az 1.5.2-es patchet, akkor azzal esetleg a megszüntethetõ a játékban a laggolások ( beszaggatások )??
Mert elég idegesítõ tud lenni hogy megyek a kanyarba vagy egyenesben és akkor kezdi el... Más ismerõsöm is mondta hogy ö nála is ez van hogy néha elõjön ez a hiba...

És még lenne egy kérdésem, hogy nincs hozzá valami "évszak mód" hozzá?? pl. Tavasz, nyár, õsz, tél?? Mert ez így egy kicsit kezd uncsi lenni hogy mindig egy fajta tájon megyek és csak néha jön egy-egy kiadós esõ és ennyi... Vagy esetleg olyan map ahol télies vagy õszies a pálya??

Elõre is köszi a választ / válaszokat. 😊

Amit a TSM 4. verziójáról tudni érdemes.....

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A TSM sorozat 4. verziója összesen három verziót élt meg idáig.
Az elsõ a 4.x volt.
Ez mûködött 1.4.8, és 1.4.12 alatt hivatalosan, de nálam például mûködik 1.5.2 alatt is DLC nélkül!

Ez a 4.x lett frissítve 4.1.0-ra, ami már együttmûködik a DLC-vel is. Újdonságot nem tartalmaz a 4.x-hez képest csak optimalizálva lett a DLC-hez. Ez a verzió való a dobozos játékokhoz.

A Steam-en futó játékverzióhoz a fejlesztõk készítettek egy átiratot, ami a TSM 4.1.1 verziónevet kapta.
A két kiadás között (4.1.0 - 4.1.1) semmi eltérés nincs a térképet tekintve, csak az optimalizációja más az eltérõ játékmódozatok miatt.
Bár többen írták, hogy mûködnek "keresztbe" is a verziók, tehát a steam-es a dobozossal, és fordítva, azért jobb a békesség. Nem véletlen készült két változat.)

A fejlesztõk külön módpakkot ajánlanak a térképhez JPM 4.1.5 néven, ami mellékelve van a csomagban.
Elviekben mindkét verzió (4.1.0, és 4.1.1) azonosat használ, de célszerû az adott játékverzióhoz optimalizáltat használni.

Én külön profillal, és külön mod mappával használom együtt a 4.x, és a 4.1.0 verziókat dobozos játékkal, DLC nélkül!
(Azért hagytam meg a 4.x verziót, mert simábban fut, és benne maradtak az animált objektumok, tereptárgyak, stb, aminek jó része nem látható már 4.1.0 alatt. Ennek valószínû az az oka, hogy az optimalizálás során valami valamivel akad, vagy egyszerûen törlésre került.)

Nem igazán vágom a témát mert nem használok modokat, de pár oldallal korábban mintha írták volna, hogy a 4.1.0-s a dobozoshoz, a 4.1.1-es meg a Steames változathoz való (egyéb eltérés nincs a kettõ között). De ha tévedek, valaki úgyis kijavít. 😉

Fokker
Sziasztok!

Az volna az egyik kérdésem, hogy a TSM 4.1.1. csak Steames verzióhoz használható? Nekem dobozos van, 1.5.2-re felpatchelve.

A másik, hogy ha megveszem a DLC-t, a TSM használata mellett új profilt kell csinálni, vagy tudom folytatni az eddigit?

A válaszokat elõre is kössz.

pxxl

fasza az égbolt... :|
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

All hail the double x!

Nem szabad rögtön pálcát törni a játék felett, ha elsõre nem sikerül valami 😊

Az általad említett 6x2, illetve 6x4 hajtásképletû vontatókra is lehet oldal-spoilert tenni, valamint kipufogót módosítani.
A két elem egymástól függetlenül alkalmazható, nem feltétele egyik megléte a másik alkalmazhatóságának.

Vannak egyes típusok, amelyeknél nem azonnal elérhetõek a szóban forgó módosítások.
A 31992 hozzászólásodban linkelt képen látható 6x4 hajtásképletû vontató pont ilyen.

Ahogy haladsz a játékban elõre, úgy gyarapszik a profitod, gyûlnek a TP pontjaid, illetve éred el az újabb szinteket.
Bizonyos szintlépések esetén újabb lehetõségeket kapsz kiegészítõk formájában a fejlesztésre.
Írtad, hogy megvolt a szintlépés, megkaptad a kipufogót, de nem tudod feltenni.
Ennek az az oka, hogy hitelbõl vetted a kamionod, vagyis pénzed volt, elérted a szintet is, de kevés a szinten belüli TP (tapasztalati pont) pontod.

Vannak lehetõségek amelyek meggyorsíthatják a fejlõdési folyamatot, de ezek használata szerintem megöli a játékélményt.
Ellenben itt van néhány remek kis kiegészítõ, ami bõvíti a 6x2, és 6x4 hajtásképletû Scania vontatók oldal-spoiler, és kipufogó helyének tuningolhatóságát:
Scania 6x4
Scania 6x2, és 6x4

FONTOS!
A két mód nem megy együtt, tehát egyszerre csak egyet érdemes használni, vagy a jól ismert módon "összefésülni" õket.
Ne tévesszen meg a verziókompatibilitás, mert attól, hogy öreg, mûködik 1.5.2 alatt, csak arra kell vigyázni, hogy más alkalmazott módban ne legyenek hasonló elemek, vagy olyan kiegészítõk, melyek hivatkoznak rá, mert akkor ez is, mint minden kiegészítõ ebben az esetben akadni fog!
(Mivel írtad, hogy nem használsz módokat, ezért ez téged max. a késõbbiekben érint majd.)

Mint midig az új módok kipróbálása elõtt érdemes a profilról biztonsági másolatot készíteni.

Elfogyott az üzemanyag....
Ebben az esetben "kihívod" az assistance szolgálatot, és amennyiben van elég pénzed, akkor "megoldja" a problémát, ha nincs, akkor irány a "bank".

AudiQuattro

aka Padlogáz http://www.kamionfan.atw.hu

Estét!

Volvo Powahhh :D Sometimes You win,sometimes You learn.

"...Akkor megyek, elköszönök az "uncsitesómtól", nyomok egy "karit" a "kamcsimmal"

Mit értesz az alatt, hogy "ne ilyet"?

Hasonló pótkocsis módot szeretnél, csak nem ezt?

Mi gátol meg abban, hogy apád ""kamcsiját"" betedd?

A meglévõ kamionok egyikére szeretnél olyan festést mint apád ""kamcsiján"" van?..."

Hát ezen besza-behu!!!

Upsz bocsi a kifejezésért, de ez nagyon nagy volt, rég röhögtem ekkorát és pláne percekig!

ETS2 képgaléria: http://www.flickr.com/photos/_retoucher/sets/

Elõször is, ha kifogy a nafta, ott a segélyhívó (talán F8? - nem használtam még). A pénzed tud minusz elõjelet felvenni. Amikor a kamatokat fizetgettem, olykor likviditási problémába kerültem és adóssá váltam a bank felé. Erre jött egy e-mail a banktól, hogy további kis összegû hitelösszeget folyósítottak a számlámra azzal, hogy pár nap múlva majd kifizetem. Ez a legközelebbi bevételembõl automatikus levonással rendezésre is került.

Ugyan nem tudom, mi van akkor, amikor nincs bankkal szerzõdésed, a pénzed mégis hirtelen negatívba csap át, Pl: assistance igénybevétele üzemanyag hiány miatt. Sszerintem akkor is jön banki üzenet, hogy folyósít egy rövid idõre. De ez csak tipp.
sure
1. a) mentett állás (akár autosave) visszatültése, b) autómentõ hívás

Isten nem bottal, hanem VMware.

Holnap indulás haza. 😊
Nem teszem spoilerbe... Amilyen sûrûn teszek fel képet, kibírható. 😊 Ez után úgyse teszek 6 évig megint. 😄

Jó kis horrorfilm helyszín lenne így sötétben... 😄

///M I Love BMW. :)

Luspy

matesz19
Akkor ezt a részét jól elb@szták a játékban, hogy nem lehet a több tengelyesekre takarólemezt és kipufogót tenni, én szerintem... Nekem még nincs beosztottam, még csak most fizettem ki a kamionom után felvett kölcsönt. xD Most jön majd a garázs bõvítés, idõvel a sofõrfelvétel is, stb. 😄

Lenne még két kérdésem hozzád/hozzátok:
1. Hogy ha kifogy a benzin (ami dízel, asszem) és a közelben nincs kút vagy már elhagytam, akkor mi van??? Azon kívül hogy megáll a kamion alattam... xD

2. Lehet hülye kérdés, de ha nincs kölcsön felvéve (bármire), akkor is tudok mínuszba menni, és amint több pénzem lesz akkor a bank levonja azt az összeget amivel lógtam neki?? Mert eddig így tett hogy fizettem a részleteket... 😄

SLICK
na és az mitõl lehet, hogy fuvar közben egyszer csak rózsaszínû lett a kamionom?
Most vettem egy új Merci Actrosst, de amíg nem saját kamionnal fuvaroztam, addig egyszer sem váltott át a színe egyetlen kamionnak sem.
Egyedül a Merci logó modot használom, semmi mást.

Szimpla hátsósra pakolhatod a cuccokat. duplára a magasabb szint sem enged. Én most a 23. szintet taposom. A rajtam kívüli flottában van egy dupla hátsótengelyes, de nem lehet rá pakolni.
Errõl jut eszembe, érdekes, hogy a szintemnek megfelelõ cuccokat pakolhatok bármelyik zöldfülû beosztottam hátsója alá, még nagyobb motort és fülkét is, pedig még nem érdemelné meg.
De egyébként profik, eddig egyik sem karambolozott... 😉
matesz19
@SLICK és Misuka963: Értem, köszi szépen az infokat. 😊

@Bohusek: Ahha, faca.... <#gonosz3> Köszi, akkor ezt is tudom. <#rolleyes>
De akkor csak szimpla tengelyesre lehet feltenni takarólemezt és utána kipufogót?? Vagy idõvel ahogy lépkedek fel a szinteken, lehet majd több tengelyesre feltenni takarólemezt is??

Misuka963
Tedd szimpla 4X2-esre és simán tehetsz rá kipufogót meg oldalszoknyát is 😊

Igen, a hátsó duplatengelyes kivitelnél az elsõ és hátsó rész közé nincs mit tenned, túl rövid ott a gép. Én ezért és a nagyobb üzemanyagtartály miatt szimpla hátsótengelyest használok.
SLICK
az üzemanyagtartály mellé kell raknod a takaró elemeket mind két oldalra. Ha fent vannak az elemek, azután tudod felrakni az oldal kiegészítõket is.

matesz19
Módok nélkül játszom.... Ezért is nem értettem hogy mi a bánatért nincs nekem kipufogóm.... De akkor próba ként megnézem hát ha neked van igazad és csak ez miatt nincs... Köszi a segítséget. 😊

Misuka963
Nincs mit,a képeidre és a szerelvényeidre nem lehet egyszerûen rosszat mondani 😉

gordon 24
Fura! Lehet valami mod kavar be. Mert elméletileg kellene lennie két csillagnak az elsõ és a hátsó kerekek között. Az alsó csillag lenne a kipuffancs a felsõ pedig az oldal boritás, ami a tankot fedi.

Szóval passzolom, de ott keresgélj.

Igaz, lehet, hogy a dupla tengelyes cuccnál nincs, azért nem látod. Nézd meg szimpla tengelyes gépezetnél..

Downhill!!

matesz19
Volna hozzátok 1 kérdésem, hogy kaptam a Scania-mhoz kipufogókat. A Kérdésem az lenne, hogy hogyan és hová kell felrakni õket?? Mert nincs csillagozott rész és még nem jöttem rá hogy hová kell õket rakni... 😞

hotwheels
<#worship> 😊

Misuka963
Legszebb Magnum <#taps><#eljen><#szeret>

hotwheels

Na, megoldódott. Nem csodálkozom hogy éjjel-nappal szakadt az esõ, a "nice_weather.sii" fájl, dugig volt rain_intensity: 2 meg 1 értékekkel. <#idiota>

///M I Love BMW. :)