Euro Truck Simulator 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Köszönöm szépen mégegyszer,utolsó kérdésem,az kell hozzá valamilyen patch?
regelni kell ide?
ide regelni kell?
Misuka963
Vedd mag a DLC-t és benne lesz Magyarországról Budapest és Debrecen 😉

nagyon szépen köszönöm barátom!
Külön mod mappába tedd a térképet, és új profillal indítsd a játékot.
A szóban forgó magyar map nem kompatibilis a gyári térképpel.

Egyébként innen tudod letölteni:
Hungary Map V0.8.5 by Frank007

Szelídséggel győzd le a haragot, jóval a rosszat, ajándékkal az irigyet, és igazsággal a hazugot.

Szabi
"Másoljátok a magyar.zip és def.zip fájlokat a mod mappába! A profilkészítésnél játékmodulnak válasszátok a hungary.mbd-t!"

"Nulla tenaci invia est via"

és ezt hol tudom beszerezni?
Köszke zorba,de épp az a bajom,hogy a profilom ig sem jutok el,mert leáll az egész
Milyen 1.4.12-rõl beszélsz?
Frank Hungary map módjának verziószáma: 0.8.5 és alapból 1.4.8 alá lett fejlesztve.

Szerintem Te egy másik módról beszélsz, és nem a jól mûködõ Frank007 által készített Magyar térképrõl!

Szelídséggel győzd le a haragot, jóval a rosszat, ajándékkal az irigyet, és igazsággal a hazugot.

Láttam hogy van ilyen magyar map,de legalább akkor annyit segits hogy ti milyen mapot használtok,amiben budapest meg a töbi magyar város van!
Lehet hogy az 1.7.0 patch kell hozzá?
A profil készítésénél Európa helyett válaszd ki a Magyar mapot (pontosan már nem emlékszem a nevére) és máris mûködni fog a térkép, csak ne felejtsd el a jelölõnégyzeteket kipipálni, amivel aktiválod magát a térképet, és a hozzá tartozó def kiegészítõ csomagot.

(Az elsõ lehetõleg indítás módok nélkül történjen!)

Milyen magyar map 1.4.12 ?? <#violent><#gun><#boxer><#vigyor5>
milyen leirást?
Szabi
gondolom a leírást elolvastad és pontosan betartottad..

"Nulla tenaci invia est via"

Sziasztok! segitséget szeretnék kérni. Letöltöttem a magyar map 1.4.12-õt,de mielött betöltene a játék le is áll! Vagy nem tudtok olyan magyar map-ot ami mûködik?
Misuka963
<#eljen><#eljen><#eljen>

Van egy pár lehetõség a forgalom növelésére, illetve a forgalommal összefüggõ / külsõ zajok erõsítésére is.
Íme a variációk:

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Sajnos azt nem írtad, hogy a TSM 4.x verzióból konkrétan a 4.x, a 4.1.0, 4.1.1 vagy a 4.1.2a verziót használod, ezért minden kiegészítõnél kitérek a verziók közötti különbségre, bár így kicsit hosszabb lesz a hsz. ezért is raktam "szpojlerbe".

Az összes 4. generációs TSM változat scs fájljában a 4.x szerepel, így az általad megadott információkból nem tudom, hogy konkrétan melyik változatot használod, de megoldom. 😊

Amennyiben a késõbbiekre vonatkozóan sem szeretnél belekavarodni a TSM útvesztõibe, javaslom olvasd el az egyik ezzel kapcsolatos hozzászólásomat, amiben minden részletet, és különbséget leírok a térképpel, és kiegészítõikkel kapcsolatosan:
Amit a TSM 4. generációjáról, kompatibilitásáról, tudni érdemes

Mint azt már elõzõleg írtam is az összes 4. szériába tartozó TSM térkép a 4.x alapjaira építkezik, tehát magában a térképben nincs változás.

Mindegyik verzió ugyanazokat az elemeket, objektumokat, használja, sõt a városok száma / kidolgozottsága sem változott.
A különbség mindössze annyi, hogy az egyes frissítésekhez igazították õket, és ezért régebbi módokkal összeakadhat.
Ezért egyáltalán nem mindegy, hogy melyik verzióhoz milyen csomagot használunk annak ellenére sem, ha látszólag mûködik.

Nos, amennyiben dobozos játékod van, és TSM4.x, vagy 4.1.0 verziót használsz 1.7.0 frissítéssel, akkor
forgalom növelésére az alábbi módot / módokat ajánlom:
Kifejezetten a TSM 4.x verzióhoz lett fejlesztve, de mûködik 4.1.0, és 4.1.2a alatt is:
Traffic mod

Ebben a módban csak AI jármûvek vannak. Több mint 100 trailer különbözõ kivitelekben a mélybölcsõstõl a sima félpótkocsiig.
Minden kivitelbõl van "üres" (rakomány nélküli) változat is, kivéve a ponyvás / hûtõs / üvegszállító / élõállatszállító félpótkocsikat.
Szállítmányként a hajótól a helikopteren át, a buszig mindenre számíthatsz.

Több mint 90 féle 3,5t - 12t össztömeg közötti ponyvás / platós / billencs / speciális felépítményû teherautót is tartalmaz ez a kiegészítõ, különbözõ színekben.
Ezek között éppúgy megtalálhatóak a mai gépek (MAN, MB, Iveco, Volvo, Renault, Scania, Daf, stb) mint az egykori Szovjet Zil-ek, MaZ-ok, Kamaz-ok, Kraz-ok, UAZ-ok, stb.

Személyautók terén sem marad le a kiegészítõ, ugyanis több, mint 60 különbözõ, zömében az egykori Szovjet érából származó jármûvet tartalmaz a pakk.

FONTOS!
A módpakk használata hasonló kiegészítõkkel összeakad(hat), ezért ha egyszerre több hasonló pakkot szeretnél a játékban kipróbálni, akkor használatbavétel elõtt mindenképp érdemes átnézni a fájlokat.

(Elég arra figyelni, hogy az azonos fájlnevek (NEM a könyvtárnevek) kerüljenek átnevezésre abban a módban, amibõl nem szeretnéd, hogy az adott félpótkocsira festést / fuvart töltsön be a játék.)

Amennyiben, a késõbbiek során bármilyen módod komolyabban összeakad valamivel, akkor célszerû meglátogatni a Restacar oldalát, és ott a Fórumok / SCS Szimulátorok - Euro Truck Simulátor 2 / Leírások, segédletek / Mit tegyünk ha összeakadnak a módok? topikban lévõ, Ralph Wald által készített, képekkel illusztrált leírást átolvasni.

Mint ahogy azt feljebb már írtam, az említett Traffic mod hibátlanul mûködik TSM 4.1.0, és 4.1.2 esetében is, csak a TSM csomaghoz ajánlott fejlesztõi JPM kiegészítõkben kell egy kis módosítást eszközölni, vagy a próba idejére kikapcsolni.
(Aztán ha tetszik, akkor.....)

(Nekem dobozos játékom van, így a Steam-es verzióhoz ajánlott 4.1.1 verzióval való kompatibilitásáról nem tudok nyilatkozni, mint ahogy a DLC-rõl sem, ugyanis nem használom ezt a kiegészítõt.)

A másik kitûnõ mód, ami szintén kompatibilis a TSM 4.x, illetve a 4.1.0 verziókkal a:
Multi Traffic mod

Ez is rengeteg AI jármûvet tartalmaz azzal a különbséggel, hogy ebben a pakban nincsenek a régi, keleti blokkból származó jármûvek.
A terepjárók, BMW-k, Mazdák, Fordok, furgonok mellé több, új félpótkocsimárka is bekerül a pakk által a játékba. Ilyen pl.: a Fliegl, a hagyományos kéttengelyes félpótkocsik, stb.

Ez a mód, a sok AI jármû mellett, jelentõsen emeli a forgalom intenzitását is, amit a hivatkozó sii fájlban tovább lehet növelni az értékek átírásával, csak a géped is bírja 😊

Fontos!
Szintén célszerû ezt a módot is önmagában, más forgalomnövelõ, vagy trailerpakk (JPM mod) nélkül használni.

Külsõ zajok / forgalommal összefüggõ hangok "erejének" növelésére is van egy remek mód:
Külsõ forgalom zaj
Ez minden külsõ hangot felerõsít, mûködik 4.x, 4.1.0, és 4.1.2a alatt is.

Véleményem szerint viszont nem célszerû a hangerõnövelés ezen formáját használni, mert sok mód belenyúl a hangokba, és amint azonos paraméteren két különbözõ értéket olvas a program, azonnal összeakad.

Ezért célszerû a hangerõt "központilag" növelni, felülbírálva ezáltal az összes hibalehetõséget.
Semmi mást nem kell hozzá tenned, mint megnyitni a profilodat, azon belül a config fájlt, és megkeresni ezt a sort:
uset s_interior_volume "1.0"
Alapesetben az érték 1.0. Ezt a számot átírhatod bármilyen nagyobb számra, és ezáltal máris megnövelted a fülkében hallható hangok hangerejét, amibe minden hang beletartozik, nem csak a motor / futómûhangok!

A korrektség végett:

Az általad használt módok közül az alábbiakat nem ismerem....

zzzzzzzzztgs.scs
50k_wheels_pack.scs
ds3wheel.scs

.....és nem is használtam, ezért az ajánlott módokkal való kompatibilitásukról sem tudok nyilatkozni.
Az esetleges problémák elkerülése végett, mielõtt bármelyik általam ajánlott módot kipróbálod mindenképp készíts a jelenlegi állapotról egy biztonsági mentést!

zzzzzzzzztgs.scs
50k_wheels_pack.scs
ds3wheel.scs

Ahogy én használom az ajánlott módokat:

Jelenleg egyszerre használom a TSM 4.1.0, és a 4.1.2a verziót, természetesen külön mod mappával, és külön profillal.
A 4.1.0 alatt jelenleg a Multi Traffic módot, míg a 4.1.2a alatt a Traffic módot használom.
Egyik verzió alatt sincs másik trailerpakk, vagy forgalomnövelõ mód.
4.1.2a alatt használom a JPM 4.1.7B verziót, de kiszedtem belõle azokat a hivatkozásokat, amelyek szerepeltek a Traffic módban is, így kitûnõen mûködnek együtt.

Remélem tudtam segíteni, és ezért elnézed nekem a hozzászólás terjedelmét 😊

<#eljen>

|-|Intel i7 4790K 4GHz|-|NVIDIA GeForce GTX980Ti |-|GIGABYTE Z97X G3|-|16 GB DDR3 RAM|-| 1,75 TB HDD |-| BF4: Vajaspite | - TDU2: Vajopie | LOL: Vajopie | Crew: Vajopie | *Logitech G27*

Köszi az infot!
Lehet a videokarim is bezavart, van hogy rosszalkodik <#vigyor3>...
Próbálkozok.
hotwheels
<#eljen><#eljen>

750k @4.1Ghz - 8GB DDR3 - HD7790 2GB | Xbox One S | iPhone 7 Plus | VW Golf MK4

Köszönöm már le töltés alatt...😊
macleody
Olyanra gondolsz ami a külsõ zajokat felerõsíti?
gordon 24
Zorba úr! :-)

Ezekhez a modokhoz, tudsz ajánlani, valami olyan forgalom, és zaj modot ami kompatibilis velük? Mert így ez a lista tökéletesen fagyás nélkül mûködõ képes.

Köszönöm elõre is! :-)

50k_wheels_pack.scs
ds3wheel.scs
Realistic Physics Mod v7.0 (1.4.1+) (by KacaK).scs
TSM-Map_4_X_def&mat.scs
TSM-Map_4_X_map.scs
TSM-Map_4_X_model.scs
TSM-Map_4_X_prefab&more.scs
zzzzzzzzztgs.scs

Downhill!!

MexxHUN
Jó éjszakát mindenkinek😊
Liege-Groningen:

kisfüsi,Tsaba01,AudiQuattro,norbee46,ronso,hotwheels - <#eljen><#eljen><#eljen>

I Love DAF!

Az újrarakott játék nem indulásával kapcsolatos problémádra küldtem egy privátot, olvasd el, és remélhetõleg megoldódik a gondod.

#33112 (Laca54321) (kiegészítés az elõzõ hozzászólásomhoz...)
Forgalomnöveléséhez, illetve az AI jármûvek számának jelentõs bõvítéséhez ajánlom ezt a módot:
Traffic mod

Semmi sincs veszve nyugi!

- Elsõ körben, ha még nem vagy tag a Restacar oldalon, akkor regisztrálj, és olvasd el a
Fórumok / SCS simulátorok - Euro Truck Simulátor 2 / Mit tegyünk ha összeakadnak a módok topikban található leírást.
Kiváló segítség Ralph Wald digitális tollából kifejezetten kezdõk részére.
Részletes, mindenre kiterjedõ, képekkel illusztrált leírás, így rengeteget lehet tanulni belõle.

Ezt olvasd el, és segítségével tedd rendbe az akadó módokat.
Mindenek elõtt nézd át a log fájlodat, hogy milyen hibát ír, melyek azok a módok, amelyek összeakadnak.

Miután végeztél, másold vissza a biztonsági mentésedbõl az eredeti állásodat, és onnan folytathatod tovább, ahonnan abbahagytad.

#33112 (Laca54321)

Igen, van az 1.7 frissítéssel kompatibilis TSM map, amelyet itt érsz el:
TSM 4.1.2a
A térképhez tartozó DLC kompatibilis kiegészítõcsomagot itt éred el:
JPM 1.4.7B for 1.7.0
Amennyiben túl élénkek a RED színei számodra, akkor próbáld ki ezt a módot:
Improved Weather
Véleményem szerint nagyon szép, valósághû színekkel adja vissza a különbözõ napszakok fényeit.

Ha a módok összeakadnak, attól még el kell indulnia a játéknak.
Csak akkor szokott gond lenni ha mod régebbi verzióhoz készült és olyan fájlt ír felül, amit nem lenne szabad, ilyenkor szokott fagyás lenni, de gondolom ezzel nincs gond.

Nem rég én is újra tettem a játékot. Feltettem egybõl az 1.7-es javítást, majd a DLC-t, de nem volt jó.
A DLC felülírt bizonyos fájlokat, így a DLC telepítés után újra fel kellet tenni a frissítést, de az már gyorsan ment és mûködött is a játék

Sziasztok!
Az elõzõ problémák miatt újraraktam a gamet, mivel indításnál kifagyott.
A teljesen szûz telepítésem is kifagy indításnál, pedig minden elõzményt letöröltem.
Tanácstalan vagyok.
Már az eredeti Gold Edition játékomat se tudom használni... Nemhogy a modokkal...
Nem hiszem hogy csak egyszer installálható ha megveszem.
Mit csináljaK? Vmi ötlet?
Segítsetek légyszi!
Windows újratelepítés következik???
Kivagyok teljesen<#confused>...
Köszi!
Sziasztok
1.3.1 verzióra hol találok magyar térképet? Nem akarok a játékon frissíteni, mert az elõzõ frissítés után is kezdhettem mindent elölrõl... 😞
Misuka963
Szerintem már kész is.Nincs rajta kifogásolnivaló 😉 <#eljen><#taps><#szeret>

Sziasztok!
Most kezdenék még csak bele a játékba. Megvettem a dobozos gold verziót. Fel patch-em 1.7-re.
Segitségeteket kérném, hogy milyen használható módok vannak hozzá ami reálisabbá teszik a játékot. Valós logok, cégek, változatosabb trailerek és akár nagyobb ai forgalom.
Illetve melyik TSM map müködik vele, már ha van ilyen. Annyit még, hogy láttam a Skandinávos mappat is, de mint, ha az csak 1.4-re lenne jó?
Ja és még valami😊 Mit használtok, hogy ilyen szépek a képek? HDR vagy RED2? Vagy mi lenne a titok?😊
Nekem a RED2-õl túl élénkek a színek és már sok.
Köszönöm elõre is a hasznos dolgokat.
Üdv. Laca.
HELP PLEASE!!
Légyszi segítsen vki!
Összeakadtak a modok amiket beraktam.
Újrainstalláltam az egészet a Going East DLC-vel és az 1.7-es frissítéssel. Bemásoltam a savegame-et a dokumentumokba de nem indul úgyse. Lehet elõlrõl kell kezdenem mindent??
Vagy csak késõbb kellett volna felülírni a mentést??
Tökéletes!

A kamionokat a szervízben tuningoljátok vagy raktatok fel vmi Mega Store-hoz hasonló modot?
Alakul 😊

CB: Kis Lámpás Jimy

Köszi!
Délután kipróbálom.
Próbáld ki ezt a Mercit:
Mercedes-Benz MPIV 1.6.1+

Ez hibátlanul mûködik 1.7.0 alatt, TSM 4.1.2a + JPM 4.1.7Beta kiegészítéssel.
(A DLC kompatibilitásáról nem tudok nyilatkozni, mert Én nem használom ezt a kiegészítõt.)

Amennyiben ezzel a Mercivel is gondod támad, nézz bele a log fájlodba, hogy mivel akad össze, és aszerint korrigáld a fájlokat.

Sziasztok!
1 kis segítséget szeretnék kérni Tõletek.
Beraktam a Mercedes MP4 modot a játékba, ezt: http://ets2-mods.com/ets2-mercedes-benz-mp4-multimod/
Mentem egy fuvart és nem mûködtek a visszapillantó tükreim...
Vkinek volt már ilyen? Esetleg van rá megoldás?
Vagy másik MP4 Merci mod a használható?
Bejön ez a gép de tükör nélkül 😄😄!!
Elõre is köszi!
AudiQuattro
Sajnos az SKO nem vált be igy lecseréltem a szerelvényt,most meg a Merci nem jó.

aka Padlogáz http://www.kamionfan.atw.hu

norbee46
Köszi. <#kacsint>

World of Trucks | My page https://www.worldoftrucks.com/en/online_profile.php?id=402173

Misuka963
Na nagyon fasza lett <#eljen><#eljen><#eljen>

norbee46
Sziasztok!
Ronso<#eljen>
hotwheels<#eljen>

Lerakón!

World of Trucks | My page https://www.worldoftrucks.com/en/online_profile.php?id=402173

Szép gép,mindenkié! <#eljen>
Hamarosan én is rakok be az enyémrõl csak még most készítem a Skin-t,elsõ skinem lesz. 😄

CPU: AMD Phenom II X4 965 Black Edition 3.4 Ghz RAM: Corsair XMS3 4GB DDR3 1600Mhz GPU: ASUS nVidia GeForce GTX 750 Ti OC 2GB GDDR5 OS: Windows 7 PSN ID: Robbie_0222

ronso

Mára ennyi leraktam a verdát a hegyek között...

Sakkoo.......Baszkiiii

A legújabb 1.7-es patch vagy valamelyik korábbi átállította a fuvar árakat? Mert most nekem a legértékesebb fuvarom is alig 30 ezer.
Misuka963
Látom Törökországból hozzátok a pótokat 😄
Nagyon szép szerelvény <#eljen><#eljen><#eljen>

hotwheels

750k @4.1Ghz - 8GB DDR3 - HD7790 2GB | Xbox One S | iPhone 7 Plus | VW Golf MK4