Euro Truck Simulator 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziasztok!
Szeretett foglalkozás megkezdése

Irány Osztrava

Mandoki<#eljen><#eljen>
Sziasztok.

Remélem tudtok segíteni. Ma vettem egy Logitech driving force gt-t és azt szeretném megkérdezni hogy melyik a legjobb beállítás hozzá vagy ti hogy használjátok ?
Sziasztok.

Kipróbáltam a multiját, most kegyetlen felidegesített. Valami nyomrék k*cs*g belém hajtott mikor az autópályáról fordultam lefele, átlökött a korláton és ott ragadtam. Gondoltam majd kimentem magam és onnan folytatom, hát kimentettem magam majd az összes ott állt és én a földben pattogtam.

13 milla volt a teherautóm szerelése, majd véletlen a fuvart mondtam le nem újra "kimenekítettem magam" nos és így összességében 2 szereléssel és 2 "kimentéssel" meg a fuvar lemondásával buktam 65 milliót és most -45 millám van.

Sok b*zi miért nem tud normálisan játszani?

Valahogy nem lehet saját szerót csinálni?

Üdv.: Tücsi.

Helló

Baromi jól néz ki ez a pót (szerintem). Ha nem privát tudnál küldeni hozzá egy linket, mert a fekete Petemmel is meg szeretném nézni, hogy milyen (mert hogy a sorozatban is azzal tolják/tolták).

Válaszodat és a linket elõre is köszönöm.
Norby646
Köszi, neked is! Pofás az mfcargo-s szerelvény! 😊

Battlefield nick-ek: Norby646 MSI Z490 Gaming | Intel i7 11700k | Be Quiet! Dark Rock Pro 4 | MSI RTX 3070Ti Suprim | Kingston HyperX 2400MHz 16gb | Corsair RM850x | Phanteks P500a drgb

Norby646
Köszi! <#worship>

Battlefield nick-ek: Norby646 MSI Z490 Gaming | Intel i7 11700k | Be Quiet! Dark Rock Pro 4 | MSI RTX 3070Ti Suprim | Kingston HyperX 2400MHz 16gb | Corsair RM850x | Phanteks P500a drgb

Szép napot.<#smile>

Dévid112, ronso, Isti1, Norby646, Bazsio, Punky, Dawe,<#eljen><#eljen><#eljen><#taps>

Vidéki élet<#nyes>

Tekerj haver, még 50 méter és ott a kocsma<#pias>

"Ne azt kívánd, hogy minden könnyen menjen. Kívánd azt, hogy legyen erőd legyőzni a nehézségeket." Bruce Lee

A Going East dlc-vel volt az 1.5.2-es patch,elvileg akkor onnan is kezdhetem? Mert az fent van.
valami 4.12-tõl is el tudod kezdeni újrapatchelni ha arról van szó, régen én is ezt tettem.
Sziasztok.
Letöltöttem az 1.9.2.2-t,de amikor kiválasztom a profilt,kifagy a játék.Most az 1.0-tól újra kell patchelnem,vagy ki tudom törölni valahogy az 1.9.2.2-t?
Tegnapi nap itt ért véget 😊
ronso

Mára ennyi...

Sakkoo.......Baszkiiii

maujuri

Intel i7 3770-3,4Ghz/ASUS GeForce STRIX-GTX1070-O8G-GAMING-8GB/16GB DDR3 RAM/Samsung SSD 840Pro 128GB/Samsung SSD 850EVO 1TB/ Asus Xonar DX/FSP Raider S 650W/Windows 10

Misuka963
Nincs mit,jól néz ki a szerelvény 😊
Norby:Nagyon élethû képek,grat 😉

Így már szebb!!<#eljen><#eljen>
Maximus4
Ha még egyszer berakod valamelyik topikba ezt a videót,ami nem az adott topik témájához tartozik,akkor mehetsz pihire!

"Az út fontosabb,mint az uticél" "A gonosz gy?zelméhez az kell,hogy a jók ne tegyenek semmit" "Tégy jó dolgokat és jó dolgok történnek veled"

https://www.youtube.com/watch?v=OPpzXvRET08
Isti1
Sikerült végül Photoshoppal illetve egy hozzá letöltött nvidia kiegészítõvel. Köszi!

Norby646

Ja akkor nem szólok semmit!
chilios De ha már elcseszte akkor...
Oké, oké, csak gondoltam kiteszem ide, mert már van hozzá interrior.<#crazya>

"Ne azt kívánd, hogy minden könnyen menjen. Kívánd azt, hogy legyen erőd legyőzni a nehézségeket." Bruce Lee

chilios
Az a konfigurációs fájl amirõl te beszélsz, nem pedig a log.

Egyébként meg nem kell semmit törölgetni, Safe modba kell indítani a játékot és az reseteli a configot.

lásd:

Ez után már simán indíthatod a játékot "Safe mode" nélkül.
Sziasztok. Daf-hoz keresek már rég óta reál interior-t. Ha tud esetleg valaki ilyet, és belinkelné nekem, azt nagyon meg köszönném. A lényeg az a mûszeregység lenne, az tetszik nekem nagyon, de egyszerûen nem találok. Köszönöm szépen elõre is!
Misuka akkor nem!
Bhity én ezt hamarább észrevettem!
Tutuhawer, szerintem Zorba érti nem??De mégegszer a Log fálj a játék grafikai beállításainak a konfigurációja tehát a a JELLEMZÕJE ami egy jegyzetfáljba van LEIRVA eddig érted???No te ha azt kitörlöd akkor a játék az alap beállítást fogja használni tehát LOW-on fog menni!!De azt te tudod még állítani !!Olyan mintha te elmennél vásárolni és a bevásárlási listád a szomszédé volna és te azt nem akarod megvenni így azt elveted vagy visszaadod és csinálsz magadnak egy újat ennyi!Nem mit nem lehet érteni!!
Misuka963
Minek hozzá zmodi ? 😄
Kell hozzá egy DXTBmp vagy 1 PS meg egy paint aztán annyi,ne bonyolítsuk már azt amit nem kell ;D

tutuhawer
ezt bemásoltam a google fordítóba és jobb lett, ami nem semmi, de úgy se értem. Írd le magyarul is légyszi <#idiota>

youtube.com/tutuhawer -- It's time to NISMO! -- Say NO to racing -- TutuHawer híres jelét mindenhol ismerik, ám neki még nevét leírni is nehezére esik.

Én is így már beleszólok a log fálj a játék grafikai beállítása egy configurációja ami egy jeggyzet tömbbe van létrehozva de ha te ezt törlöd akkor már a GPU a videókártya nem azt fogja használni hanem a az új beállítást amit õ legenerál és persze nem fog akadozni.
tutuhawer
Köszönöm a gyors választ, kihámozom a lényeget ebbõl máris.
ismerem Stewen67 modját, de még nem használtam, de amire rámutatsz, mint grafikai beállítások, textúra mérete már megkérdeztem, és igazából minimálisan fogok tudni javítani, azt tudom.
Az a gond, hogy szar a gépem, de a tükrök látótávolságát, részletességét felnyomom, és máris szétbarmolom a játékomat 😊
A beállításokat trükközöm - megint - , az OK, igazából a hozzászólásodat kellett értelmezni meg a log fájlt kicsit magyarázni, most már sokkal jobban képben vagyok, köszi

youtube.com/tutuhawer -- It's time to NISMO! -- Say NO to racing -- TutuHawer híres jelét mindenhol ismerik, ám neki még nevét leírni is nehezére esik.

Tutuhawer nekem is ez a processzorom van, és keményem de nekem repeszti rendesen!!Csak nekem 4GB Ram-om van!És nekem két magot használ!!
Nem feltétlenül jelenti azt, hogy csak egy magot használ. Pontosan csak akkor tudsz meggyõzõdni róla, ha kiteszteled.
Erre élõ példa az én konfigom, ami jelenleg így néz ki, a log-ban:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Az aktuális értékek...
00:00:00.000 : CPU0: AuthenticAMD with 4 cores (4 threads) at ~3250MHz.
00:00:00.000 : using 3 worker thread(s)
00:00:00.000 : using QPC / TSC invariant timer, frequency 3173896Hz
00:00:00.000 : physical total: 8191M
00:00:00.000 : physical avail: 6835M
00:00:00.000 : virtual total: 4095M
00:00:00.000 : virtual avail: 4017M
00:00:00.000 : Trying to allocate memory pool (409600K)
A bejegyzés szerint csak 3 magot használ a rendszerem, pedig ez jelen esetben nem igaz, mert ha rámérek, akkor a 0. magon is van teljesítmény, igaz, közel sem akkora, mint a másik 3 magon.
(Ezt akár a Windows beépített segédprogramjával is le tudod ellenõrizni, de nem baj, ha egy kicsit komolyabb tudású programot használsz erre a célra.)

Elsõ körben azt nézd meg, hogy van-e a gépeden valamilyen "ECO" mód, ami használat függvényében szabályozza a processzor teljesítményét, a magok használatát ezáltal is optimalizálva a géped energiafelhasználásának mértékét.
Ez általában a régebbi gépeknél alkalmazott megoldás (volt)

Annak ellenére, hogy a játék kezeli a többmagos procikat, nincs eljárási rutin leszkriptelve arra az esetre, ha "ECO" moddal "találkozna", vagyis automatikusan nem tudja kikapcsolni ezt a funkciót, hogy hozzárendelhesse a futtatási környezethez a lehetséges erõforrásokat.

Az újabb gépekben már olyan funkciókiegészítés tartozik az "ECO" módhoz, hogy oda-vissza mûködik a dolog, vagyis nem kell manuálisan kapcsolgatni. (Az enyém is ilyen)
Ezt viszont támogatja a játék, így nem csak a géped érzékeli, hogy nagyobb teljesítményre lesz szükség az épp aktuálistól a játék futtatásához, hanem a játék is felismeri, hogy az induláskori állapothoz képest nagyobb erõforrás is rendelkezésre áll, ezért arra konfigurál.

(Mivel nem vagyok IT szaki, sem programozó, csupán a saját tapasztalásaimra, és tesztjeimre hagyatkozó mezei user, így a részletekbe mélyebben nem tudok belemenni, így ha komolyabban érdekel a dolog, vagy a folyamatok logikai összefonódása, akkor célszerû keresned a témában jártas fórumtársat.)

Ami a memóriát illeti:
Itt elég egyszerû a képlet...
A rendelkezésre álló fizikai memóriádból jelenleg 1312Mb van hasznosítva a játék számára.
Ez azt jelenti, hogy a maradékot kellene beosztani, de mivel láthatóan többre lenne szüksége, mint ami rendelkezésre áll, így ezt sajnos nem tudja megtenni.

Ezen úgy tudsz segíteni, hogy egyrészt a játék grafikai beállításainak optimalizálásával spórolsz magadnak némi memóriát, másrészt célszerû lenne olyan textúracsomagot használnod, ami kisebb felbontásban tartalmazza az adott map által használt textúrákat, és látványelemeket.

Példaképp javaslom hasonlítsd össze Stewen67 által készített Brutal HD kiegészítõjében lévõ textúraméreteket a gyárival, és máris érteni fogod mirõl beszélek.
Ez egyébként egy komplett hang, textúra, és AI optimalizáló engine, aminek elsõdleges célja a játék optimalizálása, de gondolom ezt a kiegészítõt Te is ismered.

Az imént említett kiegészítõ az alap mapon + DLC-n túl, tartalmazza a TSM4.7 textúráinak csökkentett méretû változatait is, így egy füst alatt meg tudod oldani ezeknek a mapoknak a textúraoptimalizálását.
Így ismét spórolsz magadnak némi RAM-ot, és nem is keveset.

(Természetesen nem kell az egész pakkot felhasználnod, elég a csomag idevonatkozó részeinek használata, de ebbe nem megyek bele, mert egyrészt nem illik más munkájának "kiherélésére" buzdítani, még akkor sem, ha jelen esetben Stewen67 úgy adta ki a kiegészítõjét, hogy "mindenki használja belátása szerint, de a módosított változatok kiadásához, közzétételéhez az Õ engedélye szükséges", másrészt Stewen a való életben is számítástechnikával foglalkozik, programozó, rendszergazda, ha jól olvastam anno a Prohardveren magáról szóló bejegyzését, így biztosan sokkal többet, és hathatósabban fog tudni segíteni neked, mint én. Nyugodtan keresd meg pm-ben, az eddigi posztjait, és reagálásait alapul véve biztos, hogy segíteni fog, már ahogy az ideje engedi.

Szelídséggel győzd le a haragot, jóval a rosszat, ajándékkal az irigyet, és igazsággal a hazugot.

Bocs dupla de kaptam egy elegáns dolgot!
http://ets2.lt/en/actros-mp4-mega-krone-mega/
Jól tudom World of Truck -al vagy Zmodellerel!!
tutuhawer
A CPU így néz ki:

00:00:00.000 : CPU0: AuthenticAMD with 2 cores (2 threads) at ~2412MHz.
00:00:00.000 : using 1 worker thread(s)

Ez azt sejteti, hogy csak 1 magot használ a játék? Amikor fagy, akkor 100%-ról esik lefelé a kihasználtság, mutatja az iobit monitorja.

A memória kérdése így néz ki:
00:00:00.000 : using TGT timer
00:00:00.000 : physical total: 2046M
00:00:00.000 : physical avail: 1312M
00:00:00.000 : virtual total: 2047M
00:00:00.000 : virtual avail: 1960M
00:00:00.000 : Trying to allocate memory pool (307200K)
00:00:00.000 : Allocated 2 temporary loading buffer(s)

Most azt olvasom, hogy szeretett volna, szeretne hozzárendelni még, de alsó sorban tudott is tényleg hozzárendelni?
Fõleg a multiplayer TAB gombja szokott odaverni a játéknak, ezért F11-gyel ki is kapcsoltam a multis felület megjelenítését. Kibírja a játékom a városokat is többnyire, a nagyobb közeledõ konvojokat is valahogy be tudja tölteni kis szaggatás után, aztán normálisan megy tovább. Néha kevés ember is kifingat, amit nevezzünk "random anomáliának" az idézett zorba3333 hozzászólásából

tutuhawer
Olvasom a #39534 hozzászólást lelkesen , tegnap kidobott a játék többször is, fõleg amikor új gkv-k jellenek meg a távolban, és gondolom, nem bírja a PC-m feldolgozni az autójuk festését. 100%-ot használ a CPU-ból és a RAM-ból is a játék, látom, amikor kidob 😊 Megpróbálok trükközni, ajánlott olvasásra még egyszer , hátha hasznos.
Az nem kifogás akadozásra, hogy "Rotterdamban szaggat". Durván 80-100 gkc-nek van dolga arra éppen most, és ott rohad mindenki az úton, naná, hogy akad, kipróbáltam a kikötõt is 😄

dawenine25
Kamionos csendélet a francia-svájci határ elõtt

Felismertek Svájcban 😄 Celeb lettem 😊

Egy kis Svájc :3

"You'll Never Walk Alone." LIVERPOOL FC!

Bocsi, elszúrtam. Legalább is nálam nem jelenik meg semmi

Talán most 😄
dawenine25
Az új és az eddigi legjobb festés :3 😛

"You'll Never Walk Alone." LIVERPOOL FC!

hE-hehe baszki aktiválni kellett a DLC-t Steamen na erre varjál gombot.Most jöttem rá. öcsééém
Mert eredeti játékhoz csak eredeti DLC való, tört nem lesz jó hozzá
De nem jó Steames verzió egyszerûen nem érzékeli a DLC-t
Úgy tettem hogy most felraktam a sima játékot(eredetit)és frissítettem 1.0.2-re mert õ nem tudta, feltettem DLC-t letörlöm a Steam verziót, és újrateszem.
tutuhawer
kicsit bekeveredtem. Feltelepíted a sima játékot valahova, aztán aktiválod a DLC-s kódodat, amit szintén letölteni és telepíteni akar a steam, ha jól emlékszem. Ott megadod az elõbbi mappát, hogy egy helyre menjen az egész hóbelebanc

Isti1
Egy rendszámcsere??
Ha tudnám hogyan lehet... :-)

Csináltam Volvo-hoz skint, most helyén vannak a cuccok, csak nem engedi átszínezni, és mik ezek a csíkok?

http://www.kephost.com/images/2014/06/27/ets2_00095.png
Nem
Hétvégi fuvar megkezdése
Szekéren eresztem Bern-be

Pihenünk hétvége itt lesz

Isti2 Egy rendszámcsere??<#eljen><#eljen>
Punky <#eljen>Ez betyár dolog, te gyerek!!<#idiota><#eljen>
a going east-et is steamen vetted meg? mert akkor nem kell vele foglalkozni. Nekem vásárlás után rögtön aktávlta a játékban.
Tudom. Máshogy nem mûködik csak ki-be lépéssel.
Vagy lerakod tálcára majd visszalépsz és újra betöltöd a profilt. De így szinte ugyan olyan mintha újra belépnél.