52659
-
akos #1259 Megértéseteket nagyon szépen köszönöm!!! Elég durva dolgokat mondtam, amire nagyon nem vagyok büszke, azt meg végképp nem mertem remélni, hogy ezek után még szóba álltok velem... Ezért hálás köszönet!!! A jövőben igyekszem kulturált, emberi módon viselkedni, mivel nem vall rám az a tegnapi elmebeteg megnyilvánulás! :-) -
#1258 Részemről warez téma lezárva, feléd harag nincs (senki felé nincs). -
akos #1257 Teljes mértékben egyet kell értsek veled!!! Jobb az ilyen dolgokról nem beszélni... :-) -
vajo #1256 Nincs probléma. Csak ne a saját szemünk akadályozzon meg abban, hogy tisztán lássunk. Vagy csak nem akarjuk észrevenni, hogy badarság amit próbálunk képviselni. :D Csak azért ezt a " Minek megvenni, le is tölthetem" dolgot tartsuk inkább magunkba. -
akos #1255 Bocsi, a két hsz-ért... Még csak annyit Gumikacsa, hogy azzal nem akartam senkit lehülyézni, aki megveszi az eredetit, mindenkinek a saját joga, azt tenni, amit akar... Rosszul fogalmaztam, másképp értelmeztétek, és most én szégyenlem magam miatta... Pedig csak annyit akartam akkor mondani, hogy ha csak nem muszály, akkor ÉN nem vásárolom meg... De persze nem akartam azokat hülyének nézni, aki velem ellentétesen cselekszik!!! Sajnos ahogy visszaolvastam, nagyon úgy jött ki, amit te is leírtál, pedig nem úgy értettem... Nah, mindegy, csak ennyit akartam végezetül... :( -
akos #1254 Miért, én szerinted az vagyok??? Figyu, az én fizum sem valami fényes, mivel én is már régen kikerültem az iskolapadból, és pontosan ezért kényszerültem az ilyen fajta megoldásra... Ami a lehülyézést illeti, túlságosan elragadtattam magam, gyerekesen viselkedtem, a koromat meghazudtoló módon jártam el, és mélységes szégyennel tölt el, amit az előbbiekben leírtam, ráadásul úgy, hogy el sem olvastam teljesen, amit Vajo írt... :(:(:( Azt hiszem, most jól lejárattam magam... Most jön az a Rész, hogy tőled, és mindenkitől bocsánatot kérek, és persze, vállalom az előző hülyeségemnek a következményeit... Elvégre rászolgáltam!!! Mentséget nem hozok fel, mivel nincs... Még egyszer elnézést kérek tőletek... A továbbiakban nem rontom itt a levegőt, mivel úgy látszik, csak rontanám a topikok a jelenlétemmel... Még egyszer őszintén sajnálom... Gumikacsa, Vajo: Még egyszer elnézést, hibát követtem el... :( -
#1253 Egyrészt nem vagyok a haverod, a tesód pláne nem, főleg mert nem vagyok C osztályos.
Másrészt nem hülyézett le senki, csak mi is elmondtuk a véleményünket, ami szerint a warez lopás.
Harmadrészt itt igazoltad is, amit alább írtam, hogy sokszor azt nézik hülyének, aki megveszi a játékot (tehát Te hülyéztél le minket). Én sem mondanám, hogy jól keresek. De eddig az összes játékom eredeti (mint ahogy egyéb szoftvereim is, és filmjeim is, tehát én halmozottan hülye vagyok).
Részemről téma lezárva, bármit írsz warezzal kapcsolatban, innentől nem reagálok rá. -
#1252 Attól hogy az EA régi motoros, még rosszabb helyzetben kezdte mint az SCS. -
akos #1251 Nem vitát akartam szítani vele... De most már látom, hogy kár volt bármit is mondanom... És, hogy miért??? Pontosan azért, mert ezzel a warez dologgal senki nem tud semmit kezdeni... Egyik oldalt lezárják, és??? Kap egy más nevet, és tovább működik, ameddig ismét rá nem bukkanak... És, igen, az EA tényleg régi motoros, de azt hiszem, rossz hasonlatot írtam, de nem is érdekel... Az, meg hogy mi a magyaros mentalitás, hát nem igazán így vélekedek... Ez ésszerű gondolkodás haver!!! Nem kell mindenért pénzt adni, ha nem muszály... De különben meg nem érdekel, mit mondatok... Én nem vitatkozni akartam, csak véleményt nyilvánítottam, erre ti itt leoltatok... Hát, legalább látom, hogy kikkel van dolgom... Lehet engem lopó, csaló szemétládának nevezni, de én legalább nem költöm hülyeségekre a pénzem, és aztán, ha szorul a hurok, nem kell méretes hiteleket felvennem, hogy ne haljak éhen... Persze, azt is törleszteni kell valamiből ugye??? Nah, ez már inkább megfelel a magyaros mentalitásnak tesó!!! Ezek után nem csoda, ha kapok egy topicbant, de nem érdekel... Tudom, keményen fogalmaztam, de hát, ha már lehülyéznek, akkor vissza is jár valami... Szóval egyáltalán nem csodálkozom, ha most itt mindenki ellensége leszek, de ez már nem az én bajom... Szal, további szép estét mindenkinek, és akik lehülyéztek, azok kicsit szálljanak magukba, és nézzenek ott körül, egyeseknek volna mit rendbe rakni... -
vajo #1250 :D
Nem vagyok benne olyan biztos, hogy jövő ilyenkor már ilyen sok warez fog lenni. Ugyanis az Európai Únió mostanság kötött egy elég szép összegű "warez lefoglalási mozgalomról" szóló megállapodást, és ennek értelmében egész európában beindult már az "Illegális letöltésnek annyi" nevezetű dolog. Ncore újra KO. 2 finn oldalt kaptak el. Tudomásom szerint megelégelte az EU, hogy 240 milliárdos veszteséget okozott a warez. Ezt euróban kell érteni. Szóval ha igaz, akkor elég sok oldal befog csődölni.De az is lehet, hogy sok tovább evickélni ebben a nagy "illegális" tavacskában. Amit te csinálsz, mert ez a mentalitás erről tanúskodik, akkor neked sem kéne fizetést adni. Akármit csinálsz, nincs bevétel, nincs fizu! Tetszene? Nem! Egyből más szemszögből néznéd a dolgot, és jó magyar módra úgy pattognál mint a szöcskelabda..."Miaz hogy nekem nem jár fizú!!??? Heh!!" Úgy. Mivel mindenki szufficitre törekedik, így logikus, hogy elvárják azt, hogy megvegyék a játékot, mivel ezért öltek bele annyi időt, pénzt és energiát, hogy legyen belőle kereslet. Ő szempontjukból a lehető legtöbbet eladni, a vevő szempontjából pedig minél olcsóbban megúszni. Ha nem 4.990,- ért adnák(ami szerintem nem drága összeg), akkor lehet többen megvennék, de letölteni kényelmesebb. Kéne egy aranyközépút, ami mind két félnek kedvező. De nem adhatja olcsóbban, mert akkor deficites a dolog. Ha kamionos céged lenne és 5000€ lenne BP-től Madridig egy árut elvinni, de kell a haszon hiszen ki kell fizetned az alkalmazottadat, viz- gáz- villanyszámlát, ez olyan + 1000€. Tehát 6000€-nál járunk! NEM Viheted el 4000€-ért...Akkor hülye vagy! Magad alatt vágod a fát csak! Ha leszarják azt amit te csinálsz, akkor vagy te is leszarod, vagy nem csinálod. Ez esetben pedig ne várjon el az semmit az SCS-től aki nem tette azért semmit, hogy támogassa őket!
Az Electronic Arts régi motoros. Ne hasonlítsd össze egy SCS-el. A sarki zöldségárus Marika nénit ne hasonlítsd már a Tesco-hoz!!
Ne vedd meg! Ne játsz vele! -
#1249 Hát ez olyan tipikus magyaros mentalitás. -
akos #1248 Csak annyit tudok erre mondani, hogy igazad van!!! Tényleg nem lenne nekem sem kellemes. Tehát, ha fejlesztői szempontból nézzük, akkor igen, neked van igazad... De ha a vevő szempontjából nézzük, akkor meg nekem van igazam, és hogy miért??? Pontosan azért, mert ha jobban megnézzük, akkor az eddigi kiadott két európai kamionokat tartalmazó játék között nagyon minimális a különbség!!! Szóval nekem pl nincs kedvem pénzt adni kétszer ugyan azért a játékért... Tudom, hogy ez is csak azért van, mivel ez egy kis vállalat, és így nehéz bármi nagyot is alkotni... De azért ne felejtsük el, hogy az EA sem innen kezdte, ahol van... Csak hát az is mérvadó, hogy az autós játékok sokkal kelendőbbek, mint ezek... Nem akarok szemétkedni, de én, mint vevő szemlélem a dolgot, mivel szerintem normál esetben mindenki a saját érdekeit nézi, és így sajna arra a következtetésre jutottam, hogy ez a legjobb megoldás... Részemről ennyi, nem fényezem azokat, akik nem legálisan jutottak a játékhoz, mivel az nem korrekt, de szerintem miért fizessek valamiért, ha ingyen is megkaphatom??? Csak azért, hogy másokat támogassak??? Engem sem támogatott soha senki, akár milyen rossz helyzetben voltam, és erre az egyre az élet tanított meg... Meg ha épp megveszem, hiába támogatom azzal az SCS-t, mivel attól még mások megint csak nem veszik meg, és akkor hiába támogatom őket, mivel ugyan azt a "minőséget" kapom, mint azelőtt... Szal ennyi... -
#1247 Ott a pont! -
#1246 én úgy tudom-lehet rosszul- hogy ha letöltesz egy játékot, az nem bűn, akkor csakis azt büntethetik aki feltöltötte, valamint akkor bűntethetnek téged, ha kiírod cdre és te is szétterjeszted. Én megvettem az ETS-t, GTS-t, ET-t és az ETS2-t is megfogom, ez biztos (: -
#1245 Nem értek egyet, de ne menjünk bele ebbe a dologba mélyebben.
Maradjunk annyiban, hogy nálunk akkora divat a warez, hogy sokszor akkor vagy ciki, ha megveszed az eredeti játékot. Pedig a warez törvénytelen, ugyan olyan lopás, mintha bemennél a boltba, és ellopnál valamit.
De persze téphetem itt a számat, amíg nem érted meg, hogy ha Te dolgoznál valamin hosszú hónapokig, és azt valaki lemásolná, és ingyen terjesztené - ezáltal esetleg milliókat húzna ki a zsebedből - neked sem tetszene.
-
#1244 Az a helyzet, hogy apum kisteherautón és buszon dolgozott, és én pl szinte a magyar utakon nőttem fel, ezért szeretek én is ets,gts-ats-sel játszani, de az én helyzetem sem teszi lehetővé a vásárlás, csak a letöltést...sajnos ezzel sokan vagyunk így. Ha tehetné, mindenki megvenné... (ne vedd kötekedésnek vagy osztásnak!!! csak leírtam, mit gondolok, ha sértő volt bocsánat érte!!! ) -
#1243 Igen, pont erről van szó a riportban is. Ha nem fogy a játék nincs pénz, és nem hogy jobb lesz a következő rész, hanem esetleg nem lesz. Sajnos elég sokan gondolják így mint Te. -
akos #1242 Én beérem a letölthető verzióval is... :-) -
vajo #1241 Csak azért az eredetit kéne beszerezni, nem a letöltöttet. Már ha lehet. -
akos #1240 Ez utóbbit tudom, de az az igazság, hogy annyira a hatóság az ilyen dolgokat nem veri nagy dobra, mivel akkor elég sok emberkét kellene "elkalapálnia"... :D Meg, hát ahogy azt te is leírtad, kicsit nehéz lenne ellenőrizni...
Az a szitu, hogy nem nagyon szeretem ezeken az online vásárlásos cuccokat, mivel egyik ismerősöm elég szépen megjárta. Mivel kell egy bankszámla szám ilyenkor, és hát, nála "kicsivel" többet vettek le, mint amennyit kellett volna, ráadásul nem kapott semmit... Szegény csóri jól megszívta... :S Pont emiatt kicsit tartok az ilyen vásárlási módszertől, habár nem tudom, hogy ez manapság mennyire van ellenőrizve, mivel az eset, már rég történt, amit említettem... Nah, mindegy, ha megoldhatod ingyen, akkor minek fizetni érte??? :D De szerintem attól függetlenül, hogy ki hogyan bonyolítja le ennek beszerzését, egy dologban nagyon is egyet értünk, mindannyian nagyon várjuk, és valószínűleg be is fogjuk szerezni... :-) -
#1239 Az ötlet nem rossz, csak nem hiszem, hogy meg lehet oldani, leellenőrizni, kinek van meg a játék legálisan. -
#1238 Nincs itt vita, szíved joga másolt játékkal játszani, senkinek semmi köze hozzá (legalábbis itt, mert a hatóság azért eldádázna).
Egyébként a neten úgy is megveheted, hogy nem postán küldik, hanem letöltöd, és kapsz egy kódot, amivel aktiválod. Ezt aztán kiírhatod cd-re, mert a számlakivonattal tudod igazolni, hogy megvásároltad. Csak egy bankszámla kell hozzá. -
vajo #1237 Nincsen probléma semmi. Ötlet volt, Vétó jogot kapott. -
akos #1236 Jah, olyan esetben nem.... :-) De ha az az eset áll fent, hogy az öregem 15 év után abbahagyta, és most kb három éve nem kamionozik... Szóval ez nem jelent mást, mint hogy nagyon megszívtam... XD Szóval kedves kolléga nem akartam semmi félreértésbe kerülni, sem vitatkozni ilyen dologról, csupán elmondtam, hogy egyesek számára miért nem jó, de elvégre, azzal pedig ki lehetne szűrni, hogy igazán kik azok, akik támogatják azzal az SCS-t, hogy megvásárolják a játékaikat... Nah, de tényleg nem lényeges a dolog, szóval bocsi, ha úgy éreztétek, hogy én most emiatt bárkivel is vitatkozni akarnék... :-) -
vajo #1235 Általában a kamionszimekkel, ezt könyebb lenne megcsinálni mint egy TDU-val, hiszen akik játszanak ezzel a játékkal 90%-nak van köze a kamionhoz. Apja, Bátyja, Anyja :D valamelyik rokona biztos kamionozik. Ez esetben pedig beszerezni egy játékot nem nehéz. DE én csak ötletnek tettem fel. De való igaz, aki nem tud hozzá jutni annak pech.
#1233: Igaz..:D, akkor marad a warez. xD -
akos #1234 Ahha, csak azért meg épp nincs kedvem még egy rakás pénzt kiadni, hogy elhozzák... Szal, ha ti be akarjátok vezetni azt, hogy csak az eredeti játékkal rendelkező emberkék írhassanak ide, ám legyen, engem nem zavar, nem azért írtam, csak mások miatt, akik szintén hasonló helyzetbe kerülnének... Nah, de különben ti döntetek, nekem mindegy, nem akarok sem vitatkozni, sem offolni, szóval inkább hagyjuk... :-) -
#1233 Olyan a mai világban nincs, hogy nem lehet beszerezni. Ha nem tuzdod megvenni, mert nincs a boltban, ott az online vásárlás.
Vajo:
Az ötlet jó, csak sajnos kivitelezhetetlen, hogyan ellenőriznéd, hogy valakinek megvan-e a játék? -
akos #1232 Vajo, nem akarok okoskodni, csak ez utóbbi ötleted eléggé nehéz helyzetbe hozhat néhány embert, pl engem... Itt Szerbiában sajnos nagyon nehéz ilyen dolgokat beszerezni, ugyanis még egyetlen boltban sem láttam egyetlen kamionos játékot sem, báris amelyeket az SCS kreált... Most ebből a nézőpontból kiindulva nem tartom jó ötletnek, hogy csak azok írhatnak ide, akik eredeti játékkal játszanak... Pontosan azért mondom ezt, mivel akkor sok olyan ember kiszorulhat innen, aki pl nem tud legális úton hozzájutni a játékhoz, mivel ezt a környezete nem teszi lehetővé, de viszont más topikokban pedig egy rendes, segítőkész embert találtunk meg benne ( ez alatt nem magamat értem, rajtam kívül sokkal segítőkészebb emberek is léteznek ). De ha te szeretnél ilyen módon eljárni, akkor azt természetesen tiszteletben tartjuk!!! Ez csupán egy megjegyzés volt... :) -
vajo #1231 Az alku úgy áll, ha beindul a topik, megkapok a HG jogot. Ez esetben pedig a topicban rendszert is be üzemelem, és akkor talán véget vethetünk ennek az OFF-olós dolognak.
És akár megcsinálhatnánk a topikot eredeti játékosoknak. :D Jól leírtam xD. Olyan írnak ebbe a topikba akinek eredeti a játéka. Vagy ez is ilyen "Újabb hülye ötlet?" :D -
#1230 A lényege ugyanaz amit már korábban is elmondtak, vagyis mindennek az alapja a pénz. Ha van bevételük a korábbi játékok eladásából akkor tudnak fejleszteni és ezáltal nagyobb projektekbe is belevágni. Biztatják a közösséget, h vásárolják minél többen a játékaikat és így előrébb tudnak majd jutni.
A lényege ez a mondanivalójuknak...
Ami meg a délutáni offolást illeti, szánalmas, h pillanatok alatt le lehet rombolni egy topikot és elég hozzá 1-2 ember is. Szomorú ezt látni, sajna ez se lesz jobb mint az elődök topikjai, ez van... -
#1229 Az Scs egy újságnak adott interjút, amiből itt egy részlet, amiben a multiról kérdezik őket (valami jó angolos majd leírja, mit mondtak):
As a teaser, here is a small excerpt from the interview:
Can you imagine developing an online version of your games (are you even already planning one)? And if you do, what would that game look like? What kind of challenge would it offer the players?
Of course we can imagine transforming our games from purely single-player experience into collaborative gameplay concept. The trouble is that to make it right, the game should ideally be closer to a MMO game – with persistent player data and ability to keep track of the player's progress so far in the virtual world. Actually we have had the concept document for such a game already sketched for several years, waiting “in the drawer” to be used when the time is right. But it's a big task to build something like that - with money to put into development and infrastructure, even a light-weight version of an MMO could represent a multimillion investment. We need to approach this ambition very carefully. One day we hope to be able to push for online component for our games, we are looking forward to being in position to do so in fact. But as I frequently remind our fans, it all depends on our ability to sell enough copies of our games to be able to afford thinking of the more ambitious plans. There is a simple way to motivate us to accelerate our effort – vote with your wallet for the survival and evolution of the simulation genre. -
#1228 -
#1227 Istenem :| 25 új üzenet, mondom biztos új hírek, képek, vagy valami... erre csak beszabadult pár 13 éves ets-es. -
#1226 Szerbusz barátom!
Én dobok neked egy linket:
http://cdgalaxis.hu/PC/17698/rig-n-roll.html
Itt MEGVEHETED a játékot, ugyanis a warez itt tilos. Meg 3000 Ft-ot csak kibírtok...
(durvább akartam lenni, de sajnos közben lenyugodtam) -
#1225 Üdvözöllek.
A nyelvtan tanárod forog a sírjában, pedig a fószer még meg se halt....
Mi történt itt? Átszabadult az ets-topikból a színe-java... -
#1224 Én csak válaszoltam bocs az offért már sok helyen utálját a tamás 98-at -
vajo #1223 Még meddig OFF-oltok? -
#1222 rohadt nehéz neki is rákeresni beírja hogy rig n roll letöltése és keres egy oldalt és tölti am meg nekem nincs is meg nem is kell -
#1221 tilos a warez...:/ -
#1220 Miért ismertem magamra a leírásban?
Kistódi:Ahelyett hogy ezt leírtad annyi idő alatt dobhattál volna egy linket.De látszik hogy itt sg-n mindenki magával törődiik(Tisztelet a kivételnek!)!Mindenkinek az a lényeg hogy neki meglegyen a másik meg le van...