52660
1418799692.png
A játékkal kapcsolatos linkek:
restacarpbjcb.pngets2blog86jx7.pnghonlapcokqb.pngscsb4ked.pngfacebookabkop.pngfreaksihj96.pngr3dutpzjuf.png

Kamionos és egyéb hasznos oldalak.
kephostvkkj7.pnghuntyekiy.pngtirra0hjyf.pngoftopicjxjng.pngflickerexjng.png

PNG és BMP képeket NE tölts fel!
  • gumikacsa
    Még egy kicsit az optimalizáltságról:

Ennél a játéknál sokkal komolyabb játékok is elfutottak már a gépemen, hiába, hogy kb. 4-5 éves. De nem is ez a lényeg.

Mint írtam, minimumon is beszaggat néha. Viszont ha mindent felteszek fullra, akkor is csak ott szaggat be, ahol minimumba, máshol ugyan úgy fut. Szóval a min, és a max beállítás között nagyobbnak kellene lenni a kontrasztnak. (nem véletlen, hogy eddig minden 18wos játék valamelyik javításában benne voltak azok a fájlok, amik az optimalizáláson segítettek.)
  • vajo
    első hsz-ben benne vagy, hogy ET2 topik is, de főképpen majd az ETS2-vel fogunk foglalkozni, de majd ET2 is jöhet.
  • Blum
    Bocsánat,kevertelek gumikacsával.
    Az,hogy nem lehet kikapcsolni az AA-t az meg már a játék készítőnek hibája.
    (amúgy most így zárójelben megjegyezném,hogy 1X AA és kikapcsolt AA között jóformán semmi különbség sincs :) )
    Jólvan,részemről vita lezárva,nincs semmi gond. (már ha ezt vitának lehet nevezni)
  • WinStar
    nem,nincs s nem is les,ide az ET2 és az ETS2 megy...
  • WinStar
    tudod én megválogatom a játékokat,mi fut,mi nem...egy szóval se mondtam hogy baj van az optimalizálással,tény hogy minimálison szaggat,de engem az antialising zavar,hogy ne legyen 1x...én kiakarom kapcsolni.Az eszik a legtöbbet.de figy,ebbe ne menjünk bele részletesebben,mert csak felkaptam a vizet rajta,és veszekedni se akarok.És a topikot se offolom szét ilyennel,szóval kérlek fejezzük be.Rendben? :)
    Nincs semmi gond ezentúl....
  • R420
    Valaki nyitott topikot az ET2-nek?
    Csak mert mindenki iderakja a képét,nem mintha zavarnak csak kérdeztem:D
  • Blum
    Még annyit hozzátennék,hogy hogyha nem telik mindig új gépre (mert ezek bizony piszokgyorsan elavulnak sajnos),akkor kell venni egy konzolt,amin az éppen megjelenő játékok biztosan futnak szépen és akkor azzal elvagy jópár évig.
  • Blum
    Nem ismersz :)
    Nem ismered a családi hátteremet,sem pedig mást.
    A gépemre a pénzt konkrétan nyári munkákkal és iskola mellett műanyagfröccsöntő üzemben történő munkával kapartam össze közel 1 év alatt (ha már ennyire ráálltál a témára). A monitort pedig úgy vettem,hogy eladtam a biciklimet. Erről ennyit.

"vagy aki épp dolgozik8mint pl. én)az megtudja ezt engedni magának"

Nincs ezzel gond,elhiszem. Tudom,hogy kurva szar világ van mostanában hisz mi is tapasztaljuk.
    A gond az azzal van,hogy..
    Ha neked nincs pénzed erősebb gépre (ami valóban nem egy erőmű),akkor nem a játék optimalizálatlanságára kell kenni azt,hogy nem fut normálisan,hanem elkell fogadni,hogy a gépem gyenge és PONT. És akkor még egy 18WoS játékról beszélünk,aminek a mai komolyabb játékokhoz képest lófa** a gépigénye.
  • WinStar
    nem mindenkinek telik új gépre pénz -.-
    Lelehetne szokni erről a vegyél új géept stílusnak,azért mert a te apucid milliókat keres az nem azt jelenti hogy más szülei,vagy aki épp dolgozik8mint pl. én)az megtudja ezt engedni magának...te mint apuci fia nagyra vered itt magad a nyomorék full HD-dal.....menj akkor át egy másik topicba ha nemtudsz normális módon beszélgetni egy fórumon,és ne menőzz a "szaroddal"
  • Blum
    Nekem speciel semmivel sem melegebb,mint eredetileg. Bár lehet,hogy ennek köze van ahhoz is,hogy a proci hűtőbordái marha közel vannak hozzá és talán hűti...
  • ntex
    nem csak a procira kell hűtés, az FSB húzás miatt az északi híd is komolyan fog melegedni
  • Blum
    ipon-ról 125k-ért megvenném ugyanezt a cuccot,csak MSI lappal,meg 4magos Phenom(!) Balck Edition-el.
  • gumikacsa
    Off

Hát, ez már nekem kínai. Teljesen hihetetlen, hogy pár éve még vágtam a témát, hisz ezt tanultam is, most meg olyan mintha kínait olvasnék...
    (A régi szép idők, mikor a fighterbomber-ban a felszállás után elmentem ebédet készíteni, majd bombáztam, visszaúton a leszállásig megebédeltem :D...)

Egyébként xp sp3 van a gépen, majdnem szűz rendszer, most telepítettem, legfrisseb directx, videokari driver.

A múlthéten meghalt kicsit a gépem egy áramkimaradás miatt, akkor kértem egy konfigra árlistát, aminek 125e ft lett a vége(athlonII X4 635;asrock880gm-le;2X2Gb DDR3 1333; Gigabite GTS450 1Gb DDR5; Gigabite 460wPFC; + a dvd író, merevlemez, ház). Hát, mire az ets2 megjelenik talán összegyűlik...

On
  • Blum
    Borzasztó egyszerű. Fos alaplappal ne akarjunk már tuningolni...Egy komolyabb alaplapon minőségibb,tuningbarát alkatrészek foglalnak helyet,mint egy gyengébben. Én lassan 1 éve használom 3,8Ghz-n a procit,vettem rá egy komoly Zalman hűtőt és csókolom. Hűvös is,gyors is.
  • ntex
    OFF:

Egy személyes tapasztalat a tuning káros hatásáról (ill. esetleges szériahibáról :D)

Én lemondtam a tuningról, soha többet nem húznék semmilyen alkatrészt a következő okból:

Még anno (2007-ben :D) volt egy Athlon64 X2 3800+ os procim, 2gb Kingmax rammal, Abit KN8 Ultra (nforce4 ultra) deszkával, X1950 PRO videókarival. Abban az időben ez még elég jó confignak számított sztem. Maximalista akartam lenni, a gyárilag 2GHz -es procit felhúztam 2.4Ghz-re. Érezhető volt a javulás, feszültség emelés nélkül vitte az új órajelet betonstabilan, 0 fagyással. Egészen úgy 1 évig, amikor is egyszercsak STALKER-ezés közben megállt a kép és a hang, majd reset után többé nem adott életjelet a gépem.

Az alaplapom északi hídján a hűtést le kellett cserélnem mert a ventije gyárilag fos volt és kerregett 1-2 hónap után (két példányon is). egy passzív Zalman hűtőbordát raktam rá, ami elvileg jó volt az említett chipsethez is viszont baromira forró volt sokszor, megégette az ujjamat is. A kísérletezés végeredményeképpen annyit tudtam elérni hogy single channel memória configgal sikerült elindítani a gépet és rendeltem egy ugyanolyan alaplapot (gari csak 1 év volt rá, és pont lejárt szóval ki kellett fizetnem újra a deszka árát).

Megjött, beszereltem. Ugyanazt a húzást megejtettem, 2.4ghz-re. Ez így megint ment 2-3 hónapig, aztán az alaplap ventije megint elkezdett kerregni úgyhogy jött a borda a régi alaplapról. ezután megint elment a gép így kb 1 évet, aztán az ominózus estén minden gond nélkül kikapcsoltam a gépet. Másnap már nem tudtam bekapcsolni, felpörögtek a ventik majd le is álltak. Alaplap megint meghalt és véleményem szerint megfelelő hűtés hiánya miatt, vagy egyszerűen nem bírta az alaplap a tuningot hosszú távon.

én megfogadtam hogy soha többet tuning, szerintem a mai cuccok gyári órajeleken is bőven elbírják az alkalmazásokat. nem hajtanék tuning által halálba mégegyszer semmilyen alkatrészt. Aki mégis úgy dönt annak javaslom hogy fejlessze a hűtést az alkatrészeken :D

Ja és sry a hosszú postért, remélem okultok belőle ha nem akkor legalább nevethettek egy jót :)

ON
  • thomson002
    Pár kép még mára :

Ez az extrééém
  • gumikacsa
    Tőlem is pár kép:

• vajo
    Én részemről valamivel élethűbb, szebb pótokat várnék még az ETS2-től, és akkor azt mondom, el játszok én az alap kamionokkal, pótokkal és építem a hobby mapomat :D
  • AudiQuattro
    Nekem amúgy nagyon tetszik,jöhet a 3. :)
  • Gell97 kolega
    ..pár képe tőlem.

Én személy szerint meg vagyok vele elégedve, nekem. :D
  • gumikacsa
    Ez az előzőnek a 2. része...
  • byzhouse
    ennek lesz 2. része? :DDDD
  • thomson002
    Csináltam én is pár képet.
    Nekem kifejezetten tetszik !
  • Blum
    Az én gépem most márciusban lesz 2 éves,akkoris 115l-ból raktam össze. Tehát nem egy atomerőmű. De mégis megy rajta minden med-high beállításokon. Azon a gépen meg lazán kéne futnia egy ilyen ET2 szintű játéknak. Legújabb VGA drivert tettél fel? Esetleg op. rendszer újra rakás (vagy Win7 telepítés,ha nem azt használsz jelenleg.)
  • gumikacsa
    A fizika szerintem nem nagyon változott, talán mintha jobban hatnánk a gépekre az emelkedők, de mást nem nagyon tapasztaltam. Az irányítás sokkal jobb lett, mostmár nincs benne az ugrás, ami eddig volt. Ha ezt még az ets2-ben fokozzák, akkor már-már ráfoghatjuk, hogy szimulátor.
    Az AI teljesen hülye, az szerintem semmit nem javult.
  • gumikacsa
    előkotortam a 486-ost, azon is kifogástalanul fut... még lehet megkeresem a C64-est is a sufniban, hátha azon még jobb...

Mindegy, mit mondtok, optimalizálatlan, egy mai (szerintem) közepes gépen (athlon64 X2 3800+; Gf9600GT; 4Gb ram (3,5)) nem fut normálisan. Eddig minden játékuk futott gond nélkül, sőt ennél komolyabb játékok is.

Az meg hogy valaki fogja magát és elmegy, vesz egy komolyabb gépet, nem túl jellemző a mai világban Magyarországon. Persze úgy könnyű, hogy apuci megveszi... (akinek nem inge)
  • Solt
    Kacsa!

Milyen az ET2 irányítása kormánnyal az eddigi játékokhoz képest? Javult valamit a fizika, meg az irányítás? Tükörnézet?
  • AudiQuattro
    Nálam 768 as videokarival full HD-s tvn szaggatás nélkül fut full grafikán,még a visszapillantó tükör se csinál egy pici szaggatást se.
  • Szobi30
    nekem is leszokott néha fagyni...
  • vajo
    gts-el amúgy se játszok már. meg nem akarja betölteni az editor a mapomat, mert túl sok dolog van benne. Arra gondoltam, hogy lehet ez is megvan mekkora lehet, mert ha igen, akkor csúnyán kihasználtam a limitet, vagy hát nem tudom..ET2 meg tök jó grafikailag, de az előbb 5 per gém után kidobott, szal most már én se tudom :D
  • Szobi30
    elég jó sztem is...a havas pályán pl nagyon bejön, hogy ha gyorsabban fordulok akkor eltolja a seggét...csak az a kár, hogy a többi pálya viszont túlságosan is csúszik...a "Montana" pályarész különösen bejön.
    de azért, hogy abbahagyd a GTS-t azért sztem elég túlzás.
    bár, tetudod :D:D
  • gumikacsa
    Szerintem nagyon jól el lehet vele lenni.
  • vajo
    Nos, belekotortam már a játékba, de még nem nagyon elemezgettem, de rájöttem, hogy a material fájlok újak, illetve a játék ogg és mp3-at tud lejátszani, szóval nem kell konvertálni. Map készítőknek jól jöhet, hogy az AI fájl nem PDD hanem PPD. (nem tudom ez még mi, majd szép lassan feltárom a játékot). Kapott a jták motorja új effecteket is, és első ránézésre javult a grafika is. Majd írom folyamatosan mikre jöttem rá. Egyenlőre ennyi. :D Nekem tetszik a játék, lehet abbahagyom GTS-t :D
  • Blum
    Előfordulhat...
  • gumikacsa
    lehet, hogy a p2 már tényleg gyenge hozzá...
  • Blum
    Ha valakinek ez a játék nem megy MINIMUMON!!!,akkor nem azt kéne mondani,hogy szar az otimalizálás,hanem kéne venni új gépet....
    Érdekes módon nálam FullHD-ban minden fullon röhögve megy az egész.
  • Stig95
    "Sajnos az optimalizálás nem nagyon jött össze."
    Inkább mondjuk azt hogy egyáltalán nem jött össze, semmi optimalizálás. A minimumon is szaggat! Remélem lesz valami javítás mert ez így nem jó.
  • gumikacsa
    Sajnos az optimalizálás nem nagyon jött össze. Nekem eddig egyik játékuk sem akadt fullon, most mindent a minimumra kellett állítanom, hogy élvezhető legyen a játék.
    Az irányítás sokkal jobb, mint az elődökben (kormánnyal).

Úgy gondolom, irányítás szempontjából is jobb lesz az ets2, mint minden másból. (azonban a licenszeket szerintem el is lehet felejteni, bár engem az érdekel legkevésbé)
  • WinStar
    amúgy az antialisinget miért nem lehet kikapcsolni?Engem iritál hogy csak 1x-sre lehet leszedni,meg hiányzik az a régi beállitásos fül mielött elinditottad a játékot.És az én gépemen akad minimálison :(
    De amúgy nem rossz,de az irányitással nem vagyok megbékélve,nekem billentyűzeten(nincs kormányom) nagyon furcsa :S De begyakorlom...hátha az ETS2-ben is ilyen irányitás lesz.Bár nekem a GTS az eddigi favoritom :)
  • thomson002
    Még én se próbáltam ki, de sztem is javult !
    Nekem a felhők nagyon bejönnek :D