52664
-
JohnBart #7812 Itt a fordítás népek, a dőlt betűs megjegyzések tőlem származnak... ;)
----------------------------------------
Kedves kamionszimulátor-barátok!
Jelentős hírrel szolgálhatok az ETS2 megjelenésével kapcsolatban: végre vannak konkrétumaink eme téren is. Néhányótok számára azonban az itt olvasottak nem biztos, hogy jól hangzanak majd - itt főleg a türelmetlenebb olvasóinkra célzok.
Immár majdnem két éve dolgozunk az ETS2-n, és ezidáig csak a szállóigébe illő "Majd ha kész lesz" választ írtuk minden, a megjelenéssel kapcsolatos kérdésre. Nemrég azonban a játék végre elérte azon állapotát, melyre már csapatunkon belül mindannyian büszkék lehetünk, így nem húzzuk tovább ezt a kérdést.
A Euro Truck Simulator 2 2012 augusztusának első hetében fog megjelenni.
Tudjuk, hogy sokatok számára ez a fél év nagyon hosszúnak tűnik, és hogy több helyütt mást olvastatok. Immár azonban fontosnak találtuk tisztázni ezt a kérdést, mivel a kiadóink már többször is hitegettek Titeket pusztán becsült megjelenési időkkel.
A 30 hónapos fejlesztési idő egy igen nehéz döntés eredménye, amely sokunkat próbára tesz. Próbára tesz Titeket, helyesebben a türelmeteket. Próbára teszi a kiadóinkat, és igencsak próbára teszi csapatunk elhivatottságát is. Mindezek ellenére tudjuk, helyesen döntöttünk, amikor eldöntöttük, hogy a szokottnál több időt ölünk a játékba - több időnk volt így a grafikus motor refaktorálására és az új effektek lekódolására, több időnk volt a kidolgozottabb 3D-modellek elkészítésére, melyekkel benépesíthetjük virtuális világunkat, de legfőképp, több időnk volt azon ipari és kereskedelmi kapcsolatok kiépítésére, melyek segítségével új játékunk jóval magasabb színvonalat képviselhet. Ha ezúttal is ragaszkodtunk volna egy közelebbi megjelenési dátumhoz, sokkal több kompromisszumot kellett volna hoznunk - így azonban lehetőségünk nyílik Felétek, és a kiadóink/kapcsolataink felé is egy igazán jó benyomást tenni.
A Euro Truck Simulator 2 hatalmas fejlődést jelent majd eddigi játékainkhoz képest - de ennek ellenére is csak egy "jelentős lépés" lesz az előttünk álló hosszú, és nehéz úton. Higgyétek el, rengeteg olyan funkció és játékmenetbeli elem van, amelyet már az ETS2-be is betettünk volna, de csak a későbbi játékainkban fognak megjelenni. A kívánságlistánk nagyon hosszú, és az ötleteitek rendszeresen bővítik azt. Komolyan mondom, mi örülnénk a legjobban, ha a lista minden elemét berakhatnánk a játékba - évszakváltás, gyalogosakkal teli városok, egyéb nehézgépjárművek vezetése, kiszállni a kamionból és gyalogosan felfedezni a pályát, törésmodell, valós márkanevek szerepeltetése minden, a pályán fellelhető járművön, be- és kirakodás a pótkocsiból, multiplayer, Európa egészének a lefedése az Ibériai-félszigettől az Ural-hegységig, az északi sarkkörtől Kis-Ázsiáig, utána Európa határait elhagyva Észak- és Dél-Amerika, majd Afrika, Ázsia és Ausztrália szerepeltetése... és így tovább... (tehát a fentiek NEM lesznek az ETS2-ben szerintem.)
A Euro Truck Simulator 2 viszont ennek ellenére is egy jelentős lépés lesz, bár az első (vagyis második) kis lépés a lehető legjobb kamionszimulátor felé. A segítségetekkel viszont biztosak vagyunk benne, hogy folytathatjuk azirányú törekvésünket, hogy egyszer olyan szimulátort adjunk ki, amelyben minden benne lesz, amit jómagunk, és a közösség is látni szeretne.
Sokan kérdezhetitek, hogy mégis mi tart ilyen sokáig, és miért nem rakunk be több, a blogon emlegetett funkciót, vagy miért nincs benne egész Európa a játékban. Nos, erre csak a szokásos válasszal válaszolhatok: a kamionos játékok rétegműfajba tartoznak, az eladások pedig csak egy kis csapat finanszírozását tették lehetővé. Az ETS2-vel igen merész lépést tettünk előre eme téren is, a kezdeti 5-7 fő ugyanis mostanra kicsivel több, mint tíz fölé nőtt (bár egy A-kategóriás játék gárdájától még ez is messze van). Igyekszünk túlteljesíteni magunkat, és mindent berakni a játékba, ami emberileg lehetséges - de hogy a későbbiekben ez a tartalom bővülhessen, mindenképp szükségünk van az anyagi támogatásotokra, azaz, hogy a játékunkat megvegyétek. Több játékmenetbeli újítást szeretnél? Nagyobb világot, több járművet? Nos, ha szeretsz a játékainkkal játszani, kérlek, vedd is meg őket, és ajánld barátaidnak is ugyanezt.
Nem kell viszont hat hónapot várni arra, hogy valami újat kapjatok tőlünk. Mint a T&T esetéből már tudhatjátok, két csapatunk van a cégen belül: a nagyobb jelenleg is a magnum opusunkon, az ETS2-n dolgozik, a kisebb viszont egy olyan projekten, amely a szállítmányozási iparban szerzett kapcsolatainkból adódó lehetőséget használja ki (a kép alapján ez is ügyességi játék lesz, csak épp a södertaljei Scania-tesztpályán kell Scaniákat tesztelnünk. Persze ez csak felvetés a részemről. :))
Hamarosan hírt kaptok egy izgalmas projektről, melyen jelenleg is dolgozunk, és még augusztus előtt a boltokba kerül. Eme kisebb munkák jelentősen hozzájárulnak a fentebb emlegetett, a lehető legjobb kamionszimulátor kiadásával kapcsolatos álmunk eléréséhez, és bár önmagukban is megállják a helyüket, jelentős szerepük van az ETS2 finanszírozásában is, valamint hogy a technológiai újításait beépítsük a "nagy" játékunkba.
Kérünk benneteket, hogy őrizzétek meg türelmeteket, tartsátok nyitva szemetek, és legyetek befogadók a jövőbeni közleményeinkkel szemben. Hogy enyhítsük a várakozást, a továbbiakban is rendszeresen közlünk majd képeket és videókat arról, hogy min is dolgozunk jelenleg.
Üdvözlettel,
Pavel Sebor
ügyvezető, SCS Software -
Solt #7811 "Régi ikarus elszagadt a fékbovden"
Te hallod... ez nem kemping bicikli... tudtok néha olyanokat írni, hogy az embernek fizikai fájdalmai lesznek tőle... -
#7810 Jó lesz, mer itt már adomány gyűjtést szerveznek :D -
JohnBart #7809 Éjfél előtt itt lesz a fordítás... ;) -
#7808 Ó istenem... Várjatok, mondom a számlaszámot, ahova küldeni kell a pízt az escsének.... -
komiki #7807 igazad van küldjünk pénzt aztán majd a befolyt összeget is elosztjuk velük.Ez nagyon jó ötlet,kár hogy nem nekem jutott eszembe:)
-
tpbence0323 #7806 Figyeljetek igaza van TruckerDave-nek és erröl az jutott eszembe ha egész európából küldenének egy kis pénzt az scs-nek talán ha pár embernek van egy kis pénze meg ugye szeretne sok jó dolgot a játékba akkor igazán gondolhatna arra hogy nem ingyen van a cégnek ez az egész hanem pénzbe és ugyhogy igazán lehetne küldeni nekik egy kis pénzt -
#7805 jól hangzik...de én még mindég azt mondom, hogy inkább várok rá még 6-7 hónapot, és legyen egy fasza játék...
bár akkorra, ha igaz meg lesz a C kategóriás jogsim is...és inkább megpróbálok majd azzal elhelyezkedni, és élőben mindég jobb mint egy játék :P :D -
#7804 Én csak úgy szerény tudásommal amit kb. megértettem, hogy azért kell még 6 hónap, hogy még több apró dolgot tudjanak rajta csinálni, mert hatalmas áttörést akarnak. Új szintre akarják emelni a szimulátort. (Itt jön az a kérdés, hogy mi van a pénzel, hisz már hónapokkal ezelőtt mondták, hogy kezd elfogyni a keret,de a végén írják, hogy párhuzamosan dolgoznak ismét egy kisebb projecten amiből anyagilag tovább finanszírozható lenne az ETS2.
De majd valami profi talán részletesebben leírja ;) -
#7803 John Bart hátha hamarosan erre jár :D -
#7802 Jól néz ki ! -
tpbence0323 #7801 Legalább lesz idejük megcsinálni Magyarországot meg még ha akkar valaki még bele valamit szerintem lesz idejük megcsinálni még ha apróság is -
#7800 egy jó angolos igazán lefordíthatná majd...egy elég hosszú szöveget írtak :D
a kép viszont tetszik...más mint amiket eddig láttunk a régebbi játékokban... -
Lolluki #7799 Ebben teljes mértékben támogatlak nagyon jó ötlet lenne. Igaziból is régen meglehetett csinálni de már olyan electronika van bennük, hogy (sajnos vagy nem sajnos) nem bírod megcsinálni. Lásd a régi autókat kispolski seprűnyélel betudtad indítni. Régi ikarus elszagadt a fékbovden egy madzaggal megtudtad oldani. A mostani autókat? már az új audinak a motorhásztetejét sem lehet felnyitni házilag csak a szervízben tudják. Hol élünk? nem lehet ma már házilag hozzá nyúlni a saját autódhoz se. Elmennek a .... és a szakszervízben meg vagyonokért megcsináljak amit a sarkon a szerelősbarátoddal egy 10-esért megcsinálnátok. (TAPASZTALAT ezek felöl amit felsoroltem!) -
#7798 "We have set the release time to first week of August 2012.
We are aware that waiting almost 6 more months is a lot for many of you. We haven't announced any release date ourselves until now, but some of our distributors have been working with speculative time-frames for the release, raising hope among you of an earlier release."
Ezek szerint csak 2012 augusztusában fog megjelenni?
-
Robi546 #7797 na csáó,rég voltam már itt :D
Eszembe jutott hogy: lehetne úgy hogy ahol lehetne tuningolni kamiont ott lenne olyan opció hogy Limiter és ha akarnád kivennéd ha akarnád be tennéd vagy csak egy gombra meg csinálni mint ha a biztosítékot vetted volna ki. :D (Tudtommal ha kiveszed a biztosítékot akkor nem megy a limiter.) Így szerintem jó lenne. :D -
#7796 Felhajtóknál a leggyakrabb. -
vajo #7795 Bizonyos időközönként írja be a gyorshajtást. 3 percig padlógáz, 1 percig 90. (körülbelül, illetve bizonyos pontoknál mér be. Menny végig 100-al és jegyezd meg hol büntetett meg. :DD) -
SnyperD #7794 Rég láttalak :)
Másik meg belső nézetből eléggé nehéz parkolni itt a játékban :D
3. Meg a valóságban is a nyomaték számít nem a sebesség :) -
JohnBart #7793 És korlátozzák le a 730 lovas Scaniát is 90-re? ;)
Ez egy játék, nem kell minden téren tökéletesen élethűnek lennie (igen, tudom, benne van a nevében a Simulator, de Ti is tudjátok, hogy attól azért az SCS játékok távol állnak). A célközönség zöme (engem is beleértve) egy óra után megunná, ha csak 90-el lehet szüttyögni mindegyik kamionnal, azokkal is amik a játék rakományai mellett röhögve szaladnának gyorsabban is. Arról nem is beszélve, hogy akkor a teljesítménytuning meg a húzósabb határidős melók teljesen értelmüket vesztenék, előbbiek azért, mert úgysem mehetnél gyorsabban, utóbbi meg azért, mert szabályosan közlekedve azokat már a GTS-ben sem tudtad volna időben teljesíteni (amikor meglett az első A-osztályú Volvom GTS-ben, pont ezért is gondolkoztam sokszor, hogy bevállaljak-e egy pirosidős melót, mert a bírságok miatt amúgy is buktam volna a lé egy részét).
Jó volt az ETS/GTS-es megoldás, C osztályú járgányokkal ha akartál se tudtál volna 90-el gyorsabban menni, ha pedig a combosabb kamionokkal nekiálltál Cobra 11-ezni, jöttek a bírságok tízpercenként.
Félreértés ne essék, a GTS után bőven van mit javítani a játékon, de ez a része speciel nekem, mint kocakamionosnak teljesen OK. -
#7792 Néha lehetne azt is hogy berobog az ember az árúval és az épületet megkerülve a bal oldalába csak simán lerakodhatná az ember mindenféle bűvészkedés nélkül. Majd ki rátolat pihenés után az ember a következőre és már úton is van. Nem hiszem hogy mindene egyes alkalommal tolatnia kell a kamion sofőrnek. Például én ahol dolgoztam egy budaörsi raktárban ott volt hogy csak lerakták oda ahol nincs útba, mert épp nem volt szükség rá. -
Lolluki #7791 Így van ha kapkodtál is és nem faszán álltál be az meg olyan gáz én maximális és lassú típus vagyok és így volt mindig ezüst bornz
most csak a szabad mapon tolom ott ökörködök! -
r500 #7790 Köszi a tippet, kipróbálom! :) -
r500 #7789 Reális idő, ha a bronzzal megelégedtél. Ha aranyat akartál, akkor már nem volt szép és normális parkolás. -
WinStar #7788 a cél ugyanaz mint a TT-ben,eljutni xy helyre és leparkolni a póttal.A grafika nem a legszebb!Dea játék játszható és jópofa. -
WinStar #7787 Aki nem bír várni az ETS2-vel az játszon egy kisebb kamionos játékkal: Tricky Truck -
Lolluki #7786 hát jah.... csak az ets2 ne legyen ilyen:P -
SnyperD #7785 Valahol időre oké de a sebességgel arányosan :D Am pl GTS és elődjeiben is szar volt felvetted fuvart elmentél aludni a következő parkolóig felkeltél már elkéstél! És még csak a városból sem mentél ki :D Am T&T ben eléggé reális helyekre kellett beparkolni szintén reális idők alatt :D -
Lolluki #7784 Jaaah -
r500 #7783 Ahhoz képest időre ment a dolog. :) És azt utáltam benne a legjobban. -
#7782 ETS-ben és GTS-ben és tudtál 90-nél többel menni, a T&T-be ez azért nem került bele mert csak parkolásra használod a kamiont nem gyorsulásra. -
SnyperD #7781 De azt nézd hogy T&T ben parkoláson volt a hangsúly! Nem a pálya végébe érése ! -
Lolluki #7780 abból kedves hozzászóló, hogy itt is az bizonyítja és a T&T-ben ami az ets2 elődje ki is jelentették, hogy ott sem megy többel én akárhogy tapostam akár,hogy nem kanyarodtam 82-nél többet egyikből se bírtam kiprasírozni:D és pedig az összes truckkal mentem:P -
vajo #7779 Én annak örülnék, ha az AI nem úgy gyorsulna felhajtás után mint egy csúzligolyó. :D -
#7778 Dinamikusabban és gyorsabban -
#7777 Igazatok van hagytak mindent úgy ahogyan volt. Emlékszem rá az első résznél is csak először ennyit vitt ki a kamion végsebességre és csak később tudott dinamikusabban menni. Gondolom ilyesmiről lehet szó. -
SnyperD #7776 Ott van a másik kamion seggében autópályán :D És sztem nem ott volt a felhajtó :D -
#7775 Most komolyan, azt, hogy nem tud a kamion 90-el menni, azt abból raktátok össze, hogy a képen nem annyival mennek?Hát gratulálok. -
Gubi1014 #7774 Sziasztok nem tudjátok h az ETS2-nek van/lesz mods portálja?! -
r500 #7773 Jaja! Nem tudom mi ez a hülyeség, hogy a 400 lovas nem tud menni 90-et, csak 60-at, meg hogy egy kis emelkedőn összefossa magát.