52664
1418799692.png
A játékkal kapcsolatos linkek:
restacarpbjcb.pngets2blog86jx7.pnghonlapcokqb.pngscsb4ked.pngfacebookabkop.pngfreaksihj96.pngr3dutpzjuf.png

Kamionos és egyéb hasznos oldalak.
kephostvkkj7.pnghuntyekiy.pngtirra0hjyf.pngoftopicjxjng.pngflickerexjng.png

PNG és BMP képeket NE tölts fel!
  • Kistódi
    The following footage was recorded exactly two weeks ago already, finally we got around to make the final cut from the material on our camera that day. We had a great time as always, if it wasn't for the damn banana...

As you can see this time the weather wasn't really so co-operative, we had to deal with occasional rain showers, but we still managed to record all the sounds we need for Euro Truck Simulator 2.
  • Szálguldó166
    Legalább a gépigény igaz lehetett volna akkor tudnék valamihez viszonyítani és úgy vennék gépet a játékhoz, mert a mostanin biztos nem megyen, az elődje is akadozik.
  • fuszhi
    Tulajdon kép oké lesznek benne kamionok, viszont eddig is a modellekhez építettek emberek lámpákat ezt azt légelterelőket díszeket a belsőbe 3d modell progival majd vissza. A díszek helyett most, -mivel megoldották hogy a programon belül lehet választani ezek közül a kozmetikai dolgok közül- , így annyit változik a dolog hogy majd valaki aki ért hozzá, az egyik kamiont fogja kicserélni amelyikre szeretné. Előbb utóbb ha nem túl bonyolult. Már hogy ezt gondolom én Nem más hanem én. :)))))
  • cbzotyoka
    Biztos csinál valaki majd egy map-ot amiben benne lesz.De az SCS szerintem nem fog csinálni.
  • xaxoimi
    de lesz olyan külön map miben benne lesz?
  • Solt
    Itt a lényeg,

"Ha nem teszel le az asztalra semmit, akkor senki vagy, ha viszont teljesítesz, akkor már csaló. A nyugati közösség nagy része így látja a dolgokat. Ez egy olyan sztereotípia, a közép- és kelet európai országok irányába, amin nem tudunk változtatni."

Egyszer majd rádöbben ez a sok indoeurópai nagyképű selejt, hogy semmi oka arra, hogy nagy arca legyen... felfújt lufik, zéró alappal.

Egyébként sokat elárul az is, hogy ilyen jelenség is főleg azoknál a játékoknál jön elő, amik ennyire népszerűek. Úgy látszik itt is igaz a mondás, hogy a mennyiség a minőség rovására megy.
  • Sóschips
    No para;D

Solt: ugyan ez volt azzal a csapattal is.De megkerestem Neked a cikket.
  • gumikacsa
    Ez bizony így van, pár hét alatt még én is összerakok 2-3 kamionmodellt napi 8 órában, pedig messze nem vagyok képzett modellező. Inkább lelkes amatőr.
  • cbzotyoka
    Sajnos Nem. :(
  • bence1113
    A játékban benne lesz Magyarország???
  • JohnBart
    #8367-et visszaszívom Vajo, modellercimborám most világosított fel, hogy ha egy képzett munkaerőnek csak a kamionmodellekkel kellene foglalkoznia, pár hét alatt (a megfelelő tervrajzok, referenciaanyagok meg kézügyesség esetén) tényleg össze tudna rakni 2-3 olyan modellt, hogy berosálok... ;)
    Szóval bocsi még egyszer. :)

Gondolom akkor az SCS-es arcok azért ültek hónapokig a modelleken, mert gyűjtötték a referenciákat meg kismillió egyéb tárgyat is meg kellett csinálni a kamionok mellett (tereptárgyakat, pl.). Ennek ellenére én is yokelt erősítem, már majdnem befejezték a játékot, ebben a stádiumban biztos nem kerül bele újabb típus, elvégre egy rakás plusz munkával járna (hangok, kódolás, stb.). Ugyanakkor yokel Classic Truck Simulatorös elképzelését én is díjaznám... :)

@Solt: Egyik telekszomszédunk veterán FS2006-os, ő is hasonlókat mesélt, bár már rég láttam, gondolom megviselte a Microsoft Flight... :D
  • SitatiS
  • Solt
    Ezekben a játékokban nemzetfüggetlenül rengeteg a csaló... ezen kívül, ha valaki kicsit ügyesebb, rögtön megy a csíterezés... ez már ilyen online betegség. :S Nem akarok senkit megbántani, de az ilyen vérpistikés játékokban, ahol az átlag életkor kb 15 év körül van, kritikán aluli a színvonal... valahogy ezek a játékok gyűjtik a hülyéket.

Komolyabb szinten, lásd például repülő szimulátorok, egész más a helyzet. Ott például a külföldiek képtelenek viselkedni, és a magyarokat ( az ismertebb neveket ) övezi tisztelet.
  • yokel
    Én is úgy gondolom, h az ETS2 már olyan szakaszban van, ahová szinte biztos, h nem tesznek már bele új modelt! Ha eddig nem voltak képek régebbi kasznikról, akkor biztosra lehet venni, h nem is lesznek benne.
    És mivel már elég régen lehet tudni, h valszeg ETS2 után a kövi projekt az American Truck Simulator lesz, vagyis Európa után go Ámérikáh, így a 4-es Scaniára jó sokat kell még várni SCS-éktől.

Ellenben, egy jó kis projekt lehetne az amit már régebben is megpendítettem, h az OMSI-hoz hasonlóan csinálhatnának egy 70-80-as években játszódó kamion szimulátort! Na ott viszont csak régi vasakkal lehetne koptatni az aszfaltot... Erről inkább érdemesebb lenne írni nekik e-mailt, mint, h tegyenek bele egy db 4-es Scania-t a mostani játékukba.

Am, kivi leszek STDS-re, h mennyire lesz más mint T&T, mármint feature-ök tekintetében, elvégre mégis csak ez az ETS2 előfutára, sokat lehet majd kikövetkeztetni belőle, milyen lesz a fő játékuk, több szempontból is!

• JohnBart
    Ah, akkor félreértettelek, bocsi! ;)
  • Sóschips
    Szerintem én ugyan ezt írtam le,csak más szavakkal.De azt,hogy kiakarnak tolni nem hiszem.De mint Te is leírtad,felesleges dolgozni vele,ha a magyarok igen nagy része inkább letölti torrentről mint megveszi.

Solt: Mert kb már normális magyar klán..jelen esetben Cod2...nagyon kevés van,ahol nem csalnak.Illetve cod4-ben viszont volt/van egy magyar csapat.Több külföldi LAN-t is nyertek zsinórba,néha olyanokat hoztak fel,amire már rögtön lecsalózták őket,csak azért mert magyar.De ha gondolod,megkeresem a cikket.
    Az offot befejeztem^^:D
  • JohnBart
    Tehát szerinted azért nincs benne Magyarország, mert nem bírják a búránkat és szándékosan ki akarnak velünk tolni? Profitra hajazó szoftverfejlesztőktől ez valóban teljesen hihető hozzáállás. ;)

Nyugodt lehetsz benne, Magyarország azért nincs benne, mert egyszerűen nem éri meg belefeccölni az időt egy viszonylag kidolgozott magyar terepbe. Itthon a GTS-ből (Pavel e-mailje alapján) pár száz darabot adtak el (gondolom ez olyan 2-300 példány között mozoghat, de megnyugtatlak, a románoknál ez a szám még a százat se érte el :D). Ha Szlovákiában ezzel szemben ugyanez a szám pl. 1000 darab volt a GTS esetén, akkor értelemszerűen arra terjeszkednek, egyrészt mert ők nagyobb "felvevőpiac", másrészt pedig mert minket itt leszámítva mindenki más leszarja, hogy benne vagyunk-e a játékban, vagy sem.
  • Solt
    Én nem tudom. Miért?
  • Sóschips
    Ha meglátják a Magyar zászlót,akkor inkább sírva szaladnak haza...és valamiért nem is csodálkozom.
    Régen is valami olyasmit írt valaki,hogy azért nincs Mo. benne,mert kevés az eladás,illetve,hogy többen letöltik,feltörik,stb.Hülye példa amit mondok,de szoktam codozni,és ott már ha meglátják,hogy magyar vagy akkor már lépnek is le a picsbe.De gondolom tudod miért:)
  • Robert24
    Itt maximum a tiszta lelkiismeret amibe lehetne bízni, hogy működik a fogyasztóknál és megveszik a játékot ugyan is az aláírások, e-mail címek nem garantálnak még semmit. Az ilyet ők sem veszik be kézzel fogható dolog kell nekik mint a pénz (bevétel).
  • JohnBart
    3-4 kamion és belső 1-2 hét alatt? Gyanítom hogy nem modellerként dolgozol, már ne haragudj.
  • JohnBart
    Jelenleg teljesen felesleges szerintem ezzel foglalkozni. Augusztusig az ETS2-be biztos nem raknak bele több modellt, utána meg ki tudja milyen programon dolgoznak majd. Ha a korábban itt-ott emlegetett American Truck Simulator helyett a következő játékuk is európai lesz, akkor érdemes még a tényleges fejlesztés kezdete előtt ezt megpedzegetni a blogon és e-mailben.

Magyarországról meg felesleges aláírást/petíciót/frincfrancot gyűjteni, abban a témában kőkeményen a pénz beszél. Ha elfogy itthon az ETS2-ből annyi, mint Szlovákiában (nem, nem tudom mennyi lenne az pontosan), akkor a következő részben vagy peccsben lesz Magyarország, ha nem, nem fogják törni magukat hogy errefelé bővítsék a térképet.
  • v43 001
    Lehet marhaság, de valami aláírást, vagy e-mail címeket lehetne gyűjtögetni, hogy kik azok akik megvennék a játékukat, és szeretnék Magyarországot a játékban. Facebokkalmeg is lehetne oldani valami ilyesmit... veszteni nem vesztünk vele semmit.
  • vajo
    Ha azt látják, hogy MO-n nagy igény lenne ilyen kamionokra, és nagyobb eladási számot tudnának vele elérni, és lehet nemcsak a mi kis hazánkba, hanem külföldön is többen megvennék, akkor lehet beletennék. Most nekik mennyi idő már megcsinálni 3-4 kamiont + belsőt? 1-2 hét alatt max megvan és örülnek. Így is csak ülnek már rajta.
  • wollnerd #8363
    Még a gépigény is nagyon FAKE!
  • fuszhi
    Hátha a zárt ajtó fából van és koppanást meghallva, kinéznek a kukucskálón.
    :))) Ja csak úgy kíváncsiságból. ...És ha már kinéztek lám. Mit látnak? Meglátják a magyar zászlót.
    Azt, amilyen gyorsan kiradíroztak a térképről olyan gyorsan vissza is rajzolják legalább a körvonalainkat, ha mást nem is. :) Talán elgondolkoznak hogy ha elég sok ember szavazatát leadjuk hogy "magyrok" is vannak és hogy jó business az nekik ha szépen legközelebb belevesznek a játékba.
  • gumikacsa
    én mióta szajkózom a régi vasakat.
    De félek az e célú e-mail-el zárt ajtókat döngetnénk.
  • Máté97
    Jó ötltet!
    De lehetne benne több régi gép is,pl:MAN F2000,Scania 3-as széria is esetleg,stb.
  • péistike
    támogatom.
  • vajo
    :))
    Közérdekű Közlemény.(inkább információ gyűjtés.)
    Kéne küldeni az SCS-nek email-t, hogy azért már egy 4-es Scaniat dobjanak már be a játékba. Sokkal szívesebben barangolnék a régi vassal, mint ezzel az újjal. Valahogy úgy kéne, hogy MO sokkal kapósabb lenne rá, meg sok ember örülne más országokból is. Lehet ez megint az én fa**ágom, de akkor is!
  • JohnBart
    Bocs a dupláért, Vajo mondta jól. Lényeg, hogy köze nincs az ETS-ekhez, semmi újat nem mond az oldal, és azt is ömlesztve. Ami azért távol áll a "review"-tól...
  • JohnBart
    Jó tapasztalataim vannak a cégről, a munkahelyem egyik fontos megrendelői (dokumentációt készítünk nekik). A Scaniás csapatunk nemrég volt kint náluk Södertaljében (igen, a tesztpályán is végigvezettek egy 700 lovas nyergest 60 tonna rakománnyal), sajna én nem voltak köztük... :)

@Száguldó166: Az első in-game kép a Hard Truck 2-ből van. Komolytalan oldal.
  • vajo

King of the road-ból belső nézet??? xDDDDD Ez egy kicsit hülyeség. :D
  • Szálguldó166
    Sziasztok én ezt a linket leltem:
    http://game-reviews-online.com/euro-truck-simulator-2/
    Nézzetek be megéri ha igazak amiket ide írtak.
  • tunnr
    Akarom most:) biztos megveszem :D
  • gumikacsa
    Eddig nem nagyon volt kedvencem a Scania, de most nagyot nőttek a szememben. Ebből is látszik, hogy nem csak a feltétlen pénzhajtás fontos nekik (mint egyébként a hasonló nagy cégeknek), hanem a típusért rajongók is.

Különösen tetszik, hogy a játék sokoldalúbb lesz, a szabadon bejárható térkép már látatlanba is a kedvencem (na jó, nem teljesen, képeket már láttunk belőle). Reméljük az irányítás elfogadható lesz.
  • JohnBart
    Jól értetted, elkezdett érdekelni az infók alapján a játék... :)

"A tény, hogy az ETS2 mellett csapatunk jelenleg egy másik kamionos játékon is dolgozik, talán a játéktörténelem egyik legrosszabbul őrzött titka volt. A programot elvileg csak a legutolsó pillanatban jelentettük volna be, dehát ilyen az élet, és a kiadók... Miután a kiadás és terjesztés már jóval a játék megjelenése előtt el kell hogy kezdje a játéküzletekkel való egyeztetéseket a játék pozicionálása végett, az elmúlt hetekben csak úgy szivárogtak a képek, infók és spekulatív megjelenési dátumok.

Szóval nézzük csak: mi ez a játék, miért fejlesztettük, és miért van létjogosultsága, amikor (szerintetek) a teljes csapatnak az ETS2-n kéne dolgoznia?

A játék gyökerei a Scania CV AB-vel folytatott, rendkívül gyümölcsöző megbeszéléseinkhez nyúlnak vissza. Bizonyára emlékeztek rá, hogy korábban sokszor panaszkodtunk a blogon amiatt, hogy milyen nehéz kapcsolatba lépnünk és észrevetetnünk magunkat a "nagyfiúkkal", legyenek akár kamion- és pótkocsigyártók, vagy épp logisztikai cégek. E vállalatok a játékokat általában ellentmondásos, komolytalan és szükségtelen dolognak vélik, a marketingosztályaik pedig szintén igen konzervatívak, és a hagyományosabb megoldásokkal reklámozzák termékeiket, figyelmen kívül hagyva azon több ezer kamionszimulátor-kedvelőt, akiket eredményesen meg tudnának szólítani a játékokon keresztül.

Szerencsére amikor megkerestük a Scaniát a kamionjaik licenszelése céljából, nem ez volt a helyzet. Sőt, a megbeszélés rögtön újabb szintre lépett: arról kezdtünk tárgyalni, hogy miként dolgozhatnánk együtt és mélyíthetnénk el az együttműködést, hogy valami újat hozzunk létre. Természetesen ha egy nagy gyártó felkínál egy ilyen lehetőséget, nem szívesen mondunk nemet rá - elvégre rengeteget tanulhatunk egy ilyen projektből, és a szállítmányozási szektorban is növelhetjük az ismertségünket. A kamionos témában igen hosszútávon gondolkozunk (legalábbis addig mindenképp, amíg megveszik a programjainkat), az eredményes tapasztalatgyűjtés és a megbízható kapcsolatok pedig elengedhetetlen fontosságúak a tökéletes kamionszimulátor megalkotásához: ahhoz a játékhoz, mely a normál játékosok, és a profi fuvarozók figyelmét is felkeltené.

Bár a Scania Truck Driving Simulator a T&T-hez képest cirka háromszor annyi tartalommal vár titeket, még mindig eléggé kis játék lesz, annál viszont sokkal változatosabbnak ígérkezik. Bemelegítésként oktatófeladatok várják az érdeklődőket, melyeket letudva három nagyobb szegmensben tehettek próbát: megpróbálkozhattok a Scania Fiatal Európai Tehergépkocsi-vezető versenyének izzasztó ügyességi feladataival (ez hasonlít szerintem a legjobban majd a T&T-re), számtalan valósághű közlekedési helyzetben állhattok majd helyt, és végül egy méretes szabadon bejárható térkép is rendelkezésetekre áll, ahol kedvetek szerint vállalhattok majd fuvarokat. Reményeink szerint az STDS több órányi kellemes vezetési élményt biztosít majd, sokkal fontosabb viszont, hogy a játék az első lépés az értékelhető multi irányába, a beépített toplista-rendszerrel ugyanis a játékosok könnyen összehasonlíthatják egymás idejét és megpróbálhatják megdönteni társaik időrekordját (ezt már a T&T-be is tervezték egyébként pár lefordított mondat alapján).
  • r500
    Az utolsó képekről eszembe jutott még valami, ami lehet hogy csak nekem tetszene. Ha például a gumik hagynának nyomot bizonyos helyzetekben. Példának okádék: a nyerges póttal szűkebben fordulsz és ott marad a nyoma. rohad jól nézne ki. Nem lenne kötelező ott maradnia sokáig, csak egy darabig. De ez az életben nem lesz benne. Még a 3-ban sem talán.. :|
  • gumikacsa
    Ha jól értem, lesz benne egy térkép, ahol szabadon barangolhatunk.
  • fuszhi
    Remélem azért sokak örömére az Euro Truck Simulator 2 elkészültének végére, erősen megközelíti a Life For Speed szimulált fizikáját :) Az nagyon ütős lehetne. Teljesen rendben volna az egész ha "Lájvforszpiidesre" vennék a kormány beállíthatóságot és az erő visszacsatolás beállításának lehetőségeit illetve a fizikai erők megjelenésének leszimulálását. Amen
    :)