52664
1418799692.png
A játékkal kapcsolatos linkek:
restacarpbjcb.pngets2blog86jx7.pnghonlapcokqb.pngscsb4ked.pngfacebookabkop.pngfreaksihj96.pngr3dutpzjuf.png

Kamionos és egyéb hasznos oldalak.
kephostvkkj7.pnghuntyekiy.pngtirra0hjyf.pngoftopicjxjng.pngflickerexjng.png

PNG és BMP képeket NE tölts fel!
  • JohnBart
    A következő pár évben biztosan nem, tehát kíméld a pénztárcádat, ameddig elő nem jönnek egy olyan címmel, ami legalább megközelíti azt. ;)
  • Scania R580
  • Solt
    Ha van rá módod, légy szíves kérdezz rá, hogy számíthatunk-e valaha OMSI szintű fizikára. Ha igen, akkor szívesen pénzelem őket a vásárlással az átmeneti időszakban is, de, ha nem céljuk az a szint, akkor én többet nem áldoznék erre...

Köszi az infókat!
  • JohnBart
    Szevasztok népek!

@Ltomi, TruckerDave: Nem tudom, hogy Pavel behívott-e titeket az STDS Getlocalization topikjába, de ha eddig nem tette, szerintem nem is fog. Háromszor kérdeztem rá erre az elmúlt héten, de nem igazán válaszolt ezirányú kérdéseimre, ami nekem ugye azért szar, mert nekem ég a pofámon most a bőr emiatt. Bocs, ha végül mégis kimaradtok belőle. :-(

@Más. 8-10 másik arc társaságában volt szerencsém a hétvégén kipróbálni az STDS egy kései bétáját. Képeket/videókat nem készíthettem belőle, a tapasztalataimat viszont mindenképp szeretném megosztani veletek, hogy tudjátok, mire számíthattok. Véleményem röviden lentebb.

1. Játékmenet: pontosan az, amire az eddigi infók utaltak, a T&T és az ETS keveréke. Van egy egyszerű kis oktatómód amit egy az egyben a T&T-ből emeltek át (párhuzamos parkolás, beállás szűk helyekre, stb.), egy ügyességi módban feldolgozták a Scania kamionvezető-versenyének a feladatait (forduló szűk körforgalomban, sasszézva tolatás, megállás a megadott helyen, stb.), van pár sztorival rendelkező ügyességi pálya (navigálás kikötői konténerek között, átzúgni egy szűkös utcájú kis falucskán, elvinni a gitárokat rockkoncertről, meg ilyenek :D), egy négy pályából álló mód reakcióidőt mér, és van egy szabad vezetés mód is, ahol a Scania Democenter-t illetve egy nagyvárost + annak környékét járhatjuk be melóért (a könnyűek pont olyanok mint az ETS-ben, a nehezeknél technikásabb a pótkocsi lerakása).

Az ügyességi pályákon szerzett pontok és idő, valamint a szabad módban a fuvarokkal szerzett pontok toplistára kerülnek, szóval lehet egymással vetélkedni, nekem viszont jobban tetszett, hogy szimplán a toplistán lévő tagokra kattintva azonnal visszanézhetjük, hogy ők hogyan tolták le a pályát - néhány lengyel meg horvát srác nagyon elvetemülten tolja a cuccot.

A fentiek mellett van egy gazdag galéria is a játékban egy rakás fényképpel meg videóval a cég történetéről. A tartalommal tehát nincs gond, jól el lehet vele lenni az ETS2-ig.

2. Grafika: Nem rossz, bár a teszbuildben csak egy élsimítási metódus volt, az okádék MLAA, hagyományos full-screen AA nem volt, szóval 1440x900-on eléggé szemcsésen fest a játék. A tájjal nincs gond, a fák szépek és lassan lengedeznek a szélben, a növényzet kidolgozottabb, az éjszaka gyönyörűen sötét, az eső pedig szintén pofás (mondjuk nem egy RailWorks 3 szint, de a GTS-hez képest hatalmas előrelépés, természetesen az oldalsó ablakokon is látszanak a lecsorgó esőcseppek). Ja, gyalogosok nem csak az ügyességi pályákon, hanem a nagyvárosban is vannak.

3. Hangok: A hozzáértőbbek biztos megmondják majd a frankót, de emberek, én a Scania hangján berosáltam, olyan jó lett. Sokkal dinamikusabb és változatosabb, a GTS monoton berregését el lehet felejteni. Nem egy OMSI, de azért jó úton járnak.

4. Fizika: Na, forradalomra itt ne számítsatok. A T&T-hez képest jobban érezni a járgány súlyát (főleg póttal) meg a billentyűzetes kormányzást is finomították, de ezt leszámítva nem éreztem semmi újítást ezen a téren (kormánnyal sajna nem tudtam kipróbálni a cuccot). Mondjuk a béta alapján még nem temetem a játékot, mert a hajtáslánccal és a váltóval bevallottan problémák voltak amiket júniusig javítanak majd, de gyanítom, hogy a kamion így is mágnesként tapad majd a földhöz. Elég annyi, hogy egyetlen szemét pályán sem sikerült felborítanom, még a híd szélén is beragadt a kamion úgy, hogy csak a két bal oldali kereke tartotta azt a laza pár tíz tonnát... :D

Az optimalizáció a bétának még nem az erőssége, i5-750-es négymagos proci, négy giga RAM és egy AMD 6850 VGA mellett a Democenteren és a városi pályán 20-22 fps-el "hasít" a játék, ami eléggé röhej.

Scania-rajongók arra is készüljenek, hogy a játék sajna csak az R-szériás nyergeseket reklámozza, más típus nem került be a programba, amit kicsit sajnálok. Nincs Streamline, nincsenek merevtengelyes teherautók, de még az R-szériás járgány is csak a gyári 2x2-es változatban érhető el, nem kapunk speckó kiszerelésű vagy festésű Scaniát a farunk alá egy pályán sem (legalábbis a bétában, és kétlem hogy ez változna a megjelenésig).

Sajna a játék erősen előrevetíti, hogy fizikai forradalomra az ETS2-nél nem szabad majd számítanunk, inkább a játékmenetet és a grafikát turbózták fel. Maga az STDS szerintem nem rossz kis játék, el lehet majd vele lenni az ETS2-ig, de azért zavar, hogy több olyan technikai problémát is viszontláttam benne, amit már a T&T idején emlegettem...
  • Hunter of Deer
    az excaliburon juni 21 van lehet ezt akarta irni yokel is, vagy akkor meg juni 1 volt.
  • norbee46
    kössz!
  • Hunter of Deer
  • norbee46
    Sziasztok!

STDS mikor lesz?
  • Gis80s
  • JohnBart
    Én is.

STDS-ből biztosan lesz demó, ETS2-nél meg gondolom a szokásos egyórás megoldással élnek majd.
  • gumikacsa
    Azon azért meglepődnék.
  • longhaul
    Ha jól tudom volt fent ez a kérdés, nem lesz demó
  • DANIELTRUCKER
    Amúgy demót nem fognak belőle feltenni?
  • DANIELTRUCKER
    Igen a zenén változtathattak volna, de egyébként jó kis promo!
  • vajo
    Jó ez. :D Csak ez a szar zene... xD
  • hungaryws
    bocs, link:
    http://youtu.be/SAs1INtHjXs
  • Boxer HUN
    ...lesz lézer blokkoló is hozzá? :D
  • Boxer HUN
    Ennyit a traffipaxról... :)
  • LTomi
    Angol nyelvterületen nem lesz túl szerencsés ha ezzel a rövidítéssel hirdetik a játékot. :D
  • DANIELTRUCKER
    https://www.youtube.com/watch?v=mg6ywQm7uzE&list=UUNKRH_u-2LjzRvSEMM9719g&index=1&feature=plcp
  • yokel
    STDS megjelenési dátumok:

excalibur-publishing: 2012. júni 1.
    amazon.de: 2012. júni 18.
    rondomedia: 2012. júni 18.
  • Apocalipto
    A mai modern automata váltók mind ilyenek. Volvonál az I-shift dombon lefele még üresbe is kidobja, gondolom a többinél is hasonlóan működik.
  • fuszhi
    húúh, :))) nagyon komoly :)
  • Szobi30
    az automata váltósok is általában 3. ba teszik, és onnan indul, üresen is rakottan is, és utána súly függvényében pakolja legalábbis az általam ismert automata váltós gépek ilyenek(DAF XF, DAF CF, SCANIA G420)
    a fékezésnél pótkocsi függő, hogy melyik milyen, mert volt szerencsém olyan pótkocsihoz, (egy Krone Profi Liner) amin üresen az istenért nem akart fogni a fék, viszont 24 tonna rakománnyal, beleállt a földbe, olyat fogott rajta a fék...
    viszont én is meg vagyok elégedve a játékkal a videó alapján, jó nem tökéletes, de ne várjuk el, hogy egy részben mindent megcsinálnak, mert a következőt ki venné meg, ha tökéletes lenne :)
    a gyorsulás, a hangok, a váltás, és a fékezés is sokat javult az elődökhöz képest, a grafika engem személy szerint annyira nem hat meg, mert nekem megfelelne a GTS grafikája is, ha minden más jó :)
    de még a kormányzáson kicsit javítanának, és már jó is lenne, de én így se szólok, mert kitettek azért magukért a srácok :)
    én a videó alapján elégedett vagyok, de majd akkor nyilatkozunk, ha játszottunk a játékkal...
  • Petyaarc
    Hello Srácok! Eddig csak olvastam a topikot, de ha megengeditek megpróbálok pár dologra rávilágítani. Nem akarok senkit kioktatni, meg leoltani, de jó ideje fura dolgokat olvasok. A hangok szerintem jók! Persze nem tökéletes, kicsit tényleg elharapott a váltások vége, de simán élethűnek lehet nevezni! (Ez egy játék). A fékezős videó viszont megtévesztő. Ez egy promo videó, nem tudnak a kamionok így lelassulni. Pontosítok "ez az új kamion megtud így állni"! Remélem értitek. A játékra visszatérve tényleg van pár baromság. Ha egy kamiont egyesbe teszel, kifejeled a szélvédőt kb... Ma már "hikomat" kamionok vannak (nincs kuplung, autómata váltós). Na ilyet még nem vezettem, de manuális váltóban otthon vagyok. Más üresen, és rakottan a váltás, gyorsulás, fékezés. És végiggondolva is, egy nagyobb tömeg mozgásba lendítése nagyobb erőt igényel, és fordítva fékezésnél... Tehát a súly éppen nem segít hamarabb megállnod, lendít tovább! Ami érdekes, sík úton a lendület miatt jobban gyorsul 60 fölött, mint üresen. :D
  • LeWyTy
    Nem az hogy OMG! hanem hogy bonyolultabb módja nincsen a bálaszállításnak?
  • Boxer HUN
    LOL...
    Rakhatnák a játékba, de csak úgy, hogy közben nem szállhatsz ki...
  • SnyperD
    Megkerestem, nem :) Rég volt :)
  • SnyperD
    Ezt ki rakta fel ? Úgy emlékszel én érveltem vele :D De ha nem hát nem :P
  • gumikacsa
    Igen, ebben egyet értünk, hogy a játék most hatalmasat fejlődik. Csak nem feltétlenül ott, ahol a legfontosabb lenne. De "nyugtával dicsérd a napot", úgyhogy várjunk, még megjelenik.
  • Blackdog
    Olvasgatom rendszeresen a topikot, de leírnám most én is a véleményem.
    Sok itt lévő emberhez hasonlóan én is már régóta követem figyelemmel a 18 wheels sorozatot. Én is mindig mondogatom, hogy na majd ha ez kijön, akkor sokkal jobb lesz. Szvsz ez szokott is működni, mindegyik újonnan kijött rész jobb volt az előzőnél, javított néhány hibát, hiányt (igaz, volt amikor visszafelé is fejlődött, nem kicsit). Most elővettem újra a GTS-t, csak hogy kicsit nyugton tudjak maradni a nagy várakozásban :D . A legnagyobb problémám vele a kamionok furcsa csúszkálása. Ahogy észrevettem T&T-ben ez már nincs (legalábbis javulni biztosan javult jelentősen), így bizakodok, hogy az egyik, számomra legzavaróbb eddigi hiba eltűnik. Talán már le kéne szoknom erről az optimista hozzáállásról, de véleményem szerint javulni fog az előző részekhez képest bőven. Viszont, ahogy én látom, a programmal szemben a játékosok által támasztott követelmények is nőnek az évek elteltével és végre az scs elkezdi meghallgatni és teljesítgetni ezeket. Részemről mindenképpen piros pont jár ezért.
  • SlaCker
    Sokan el vannak tájolódva azzal kapcsolatban, hogy ezek a dögök nem állnak meg. :) Tévednek, de nem is kicsit. A kamionoknál több kerék van és nagyobb súly is nyomja az aszfaltra a szerelvényt. Saját véleményem szerint egy ekkora dög sokkal stabilabb mint egy személygépkocsi.

Itt is van egy. Sajnos csak így tudom megoldani. Nem értek hozzá! :D (Ajánlom megnézni, mert tényleg megmutatja a lényeget)
    http://www.youtube.com/watch?v=s0Vj7bzMfZ4 03:40-től kezdődik a lényeg. Aki tud németül az még érti is. :P
  • Hunter of Deer
    ehh ez nagyon durva hogy milyen hamar megtud allni. kivancsi lennek a rakomany sulyara, bar sztem ures volt a trailer. de akkor is szep.
  • Frenklin737
    Várhatóan Mikor Jelenik Meg?
  • Robi546
    Wow,nagyon tetszik!
  • gumikacsa
    Nyilván a scaniás játék egyik feladata lesz.
  • cbzotyoka
    Hát remélem nem olyanok lesznek a fuvarok mint az rnr-be mert nekem nagyon nem tetszett az hogy versenyezni kell, hogy ki ér előbb oda mert ilyen igazából sincs.
  • péistike
    sorry.:/
  • TruckerDave
    Ha nem is tudsz angolul láthattad volna, hogy már betették a videót.
  • péistike
    Jólvan.. Nem akarok vitát.. Csak nem tudok angolul..:/