52730
banner
banner

A játékkal kapcsolatos linkek:
Steam műhely I blog.scssoft.com I eurotrucksimulator2.com I scssoft.com I HunTruckers© ETS2-ATS fb csoport I envsimstudio.blogspot.hu

Kamionos és egyéb hasznos oldalak.
kephost I HunTruckers fb oldal I tir-portal.com I off topik
PNG és BMP képeket NE tölts fel!
  • szilveszter86
    ???
  • Mandoki72
    Üdv fórumozók.Pár kép magyarból.

• Szabi #32492
    /ban
  • szilveszter86
    hy Valaki segítsen kellene nekem valahogy az 1.6.1. versionak a crackje
  • gordon 24
    Srácok! Ha használom az 5:4 es modot, ilyenkor ugye más az indítás, hogy tudom növelni a használható memória nagyságát?

Beraktam ezt a multi trafick modot, aztán elég sűrűn kilépked miatta. Nem mondanék le róla, több mint valószínű, hogy ez a baja.

Legalábbis szerintem.. Ezek a modok vannak, lehet egyéb akadás? (hátha tudja valaki, mondjuk így kb esélytelen, de hátha :-))

ime a modok:

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzztrafficsound_tsm35.scs
    zzzzzzzzztgs.scs
    zzzzz_Kilroy´s_Multi_Traffic_Mod_ETS 2.0_JPM.scs
    TSM-Map_4_X_prefab&more.scs
    TSM-Map_4_X_model.scs
    TSM-Map_4_X_map.scs
    TSM-Map_4_X_def&mat.scs
    ds3wheel.scs
    5-4-aspect-rat-1.3.x-v.1.0.scs
    50k_wheels_pack.scs
  • Misuka963
  • Luspy
    8x8-as vagy nagyobb alváz?
  • krisztian1329
    Kéne nekem egy scania r730-hoz 8x8 vagy nagyobb alváz legalább 2000l tankkal.Aki tud dobjon már nekem egy linket.
  • R420

• TaRka0107
    Patch-ben van benne. Azt hiszem az 1.5-től.
  • zorba3333
    Bár nem nekem szólt a kérdés, de gondolom a válasz a lényeg....
    Nos, a "Forint módot" magadnak be tudod állítani a következőképp:

A TSM mapon keresztül mutatom meg a folyamatot....
    Megnyitod a C:\.......\Documents\Euro Truck Simulator 2\mod\TSM-Map_4_X_def&mat.scs\def\\economy_data.sii fájlt.

Ebben a fájlban megkeresed az Euróra vonatkozó részt, és átírod Forintra.
    Ugyanebben a fájlban tudod módosítani a sofőrök fizetését, a garázsok, fejlesztések, stb. árát is, ha netán a későbbiekben szükséged lenne rá.
  • HellerEnrico
    Ez a forint mod saját készítésű?
  • fagy53
    zsan666:
    Név szerint nem írtam, de ezt a progit /LookingHelper/ használtam én is az XP-n, de a win 7-en azóta sem megy, így lemondtam róla. Egyébként a Szabi-val folytatott eszmecserém pontosan e körül a probléma körül forgott, amit ez a progi megoldott és nem értem miért jó a jelenlegi oldalranézés, pillantás? Miért jó három gombot kezelni amikor kettővel gyorsabb és egyszerűbb benézni a kereszteződésbe?
  • fagy53
    Nagyon köszönöm neked és zsan666-nek is a reagálását a hsz-omra.
    Az általad linkelt kis progit a kanyarbanézésről még nem próbáltam ki, de ezen hsz kíváncsivá tett...
  • jutiput
    Igen, igazad van, tévedtem!Üdv.
  • zorba3333
    Nálam sajnos nem is nagyon akar működni, mert valamivel összeakad, de fogalmam nincs, hogy mivel, hiszen különálló program.

Elvileg az ETS 2 futtatása előtt el kell indítani az ImmCam alkalmazást, és a játék alatt végig mennie is kell. Eddig renden is van a dolog, de játékon belül nincs kalibrálási lehetőség, pontosabban egy olyan alternatíva mentén oldható csak meg, hogy ablak módban futtatod az ETS 2-t, majd elvégzed a szükséges korrekciókat.
    Igen ám, de az ETS 2 csak akkor hajlandó tudomást venni a változásokról, ha újraindítod.
    Bár a fejlődési irány nagyon jó, de a program jelenlegi formájában több bosszúságot okoz, mint játékélményt.

Egyébként zsan666 fórumozótársunk által a #32455 sorszámú hozzászólásában linkelt kis segédprogram remekül működik.
    Működése a következő:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A letöltött állományt bárhová ki lehet csomagolni, nem kell sem a telepítési, sem a mod mappában lennie.
    A program indítása után a felugró ablak alján lévő "Select Game Controller" gombra kell kattintani, majd a felugró menüből ki kell választani azt az eszközt, amivel játszani szeretnél.
    Ezután már nincs más dolgunk, a New Key..... kezdetű sorok mellett lévő szövegmezőbe kattintani, és megnyomni a kiválasztott eszközön azt a gombot, amivel szeretnénk a játékon belül jobbra, illetve balra nézni.
    Ezután, már csak egy OK, és máris mehet az ETS 2 indítása.

FONTOS!
    A billentyűk beállítása után a segédprogramot nem szabad bezárni! Végig futnia kell, amíg játszol.
    A beállításokat nem menti el a program, így minden esetben, mikor az ETS 2-őt indítod, újra be kell azt állítani.
    Remekül működik 1.6.1 alatt, így már valóban csak addig nézek jobbra, vagy balra, amíg a gombot nyomom.
    A program csak aktív játékvezérlőket érzékel, tehát az épp offline módban lévő (nem csatlakoztatott állapotú) kormányra, kontrollerre, stb nem fogsz tudni billentyűt beállítani.

#32440 (mzsolti21)

Gratulálok, és elismerésem a kitartásodért.... :)
    Amennyiben a memória hozzárendelése nem oldja meg a problémát akkor az alábbi dolgot még ki lehet próbálni:
    Sok esetben a festéseket lelkes, ámbár nagyon amatőrök készítik, akik a kívánt szín, vagy textúra, template-re való felrakása után elfelejtik a háttérmelót elvégezni.

Sok esetben nem használnak külön layer-eket sem az egyes textúraelemek, fagy feliratok felvitelénél, mint ahogy az egyesítés is el szokott maradni.

Fotótextúrák esetében előfordul, hogy eltérő méretű a használt kép, mert egyszerűen elfelejtik az átméretezést azonos méretre, és formátumra.
    Ennek általában a hiányos programismeret az oka. Nem tud az általa használt szerkesztőprogramon belül sem tükrözni, sem leképezni stb, vagy nem is tudja, hogy így kellene megoldani, hogy pl.:mindkét oldalon a helyes irányba álljon a felirat, logo, stb.
    Ehelyett, keres ugyanarról a pl.: félpótról egy másik oldali képet, aminek a mérete máris más, mint az előzőé stb, stb.

Inkább a nagy felbontásra koncentrál a szép megjelenés miatt, ami aztán a helytelen szerkesztésből adódó eleve nagy méret, plusz az irreálisan magas felbontású textúra alkalmazása akadást, fagyást, random kilépéseket okoz, főleg akkor, ha arra a pl: félpótra készített festésre valami másik, betöltési prioritás szerint utoljára beolvasandó, vagyis elsődleges használati státuszt kapó mód is hivatkozik, vagy használja azt.

#32444 (Apocalipto)
    Teljes mértékben támogatom az elképzelésedet.....
    Szerintem is jó lenne, ha ebbe az irányba is elmenne a játék fejlesztése, de véleményem szerint először a látványosabb, az eddiginél realisztikusabb játékmenet felé kéne elmozdulni.

Olyanokra gondolok, mint a felrakókon, lerakókon az ügyintézés (CMR, stb), vonatnál, kompnál jegyvásárlás, majd behajózás előtt, a dokkban a jegyen szereplő terminál, és azon belül az indulási sor megkeresése, tachográfkezelés, Zoll, és KPM kontroll az utakon, vámudvarokban stb, stb.

Ezeket pofon egyszerű módon meglehetne oldani.
    Pl.: megérkezek a felrakóra, kiválasztom a fuvart, de ezután nem adná vissza azonnal a fülkenézetet, hanem egy felugró ablakban történne az okmánykezelés, ahol a fuvarodnak megfelelő okmányokat kellene kiválasztanod, stb

Ugyanígy a komp esetén....
    Megérkezel a kikötőbe, majd az eddigi felugró ablak helyett egy olyan panel jelenne meg, ahol elsőként a társaságot lehet kiválasztani akivel utazni szeretnél. A valóságban is ez történik, csak a főnököd választ társaságot, és nem Te, de szerencsére a játékban a saját magad ura vagy.
    Ezt követően kellene megadni az uticélt.
    Lehetne tovább is fokozni a dolgot pl.: azzal, hogy az adott kikötőben nem minden társaság indít járatot az általad elérni kívánt úti cél irányába, vagy aznap már nincs több hajó, szintén, mint a valóságban, emiatt lehet, hogy elcsúszol a határidővel.
    Az indulási sor megkeresése már grafikai kiegészítést is igényelne, ezért ez nehezebben megvalósítható, de nem esélytelen.

Az általad említett biztonsági rendszerek hasznosak ugyan, de kevésbé látványosak. Sajnos a fejlesztők által megcélzott célcsoport a látványra, és a minél jobb variálhatóságra vágyik, és nem egy felvillanó kontroll lámpára a műszerfalon, ami épp jelzi, hogy működésbe lépett egy biztonsági funkció.
    Természetesen ezeket egy adott választható opción belül képzelem el, ami a beállítások menüben ugyanúgy ki, és bekapcsolható, mint mondjuk az adaptív automata váltó. Így azokat sem fogja zavarni, akik az eddigi egyszerű játékmenetet kedvelik, és ezzel szeretnének a továbbiakban is játszani, de kedvez azoknak is, akik komolyabban szeretnének elmélyülni a fuvarozás világában.
  • Misuka963
    Hűtő fuvart kaptál a tartályhelyett? :D
    Amúgy nagyon bejön ez a Daf
  • TaRka0107
    mp3at is lejátsza. ets 1 játszotta le csak az ogg-t.
  • jutiput
    Szia!
    Az mp3 fájlt át kell konvertálni ogg. fájlba, mert csak azt játsza le a lejátszó!Üdv.
  • TaRka0107

Jönni kellett már, majdnem kifogyott. (de drága itt a gázolaj :D)

• TaRka0107
    Azzal nem próbáltam, de hát mp3-al is jónak kellene lennie!
  • hotwheels
  • kristóf497
    Jó estét!
  • kristóf497
    Jó estét!
    http://kephost.adatbazis.eu/images/25026596483910675757.png
  • Bohusek
    És ogg kiterjesztéssel mit csinál?
  • TaRka0107
    Üdv!

Miért van az, hogy mp3 zenét berakok, mikor indítanám el kilép exe hibával.
  • gigamen
    Pár jó tanács, azt hiszem a fórumon el kell egy-két embernek.

Hungarykum-szerintem ezt a problémát hamar orvosolni fogják a moderek, én azt nem értem miért nem teszik opcionálissá miden kabin típushoz a spoilerezést. XL kabin elég hülyén néz ki a Volvon spoilerek nélkül
  • Hungarykum
    SCS blogon sokan azt kérdik, hogy hol a króm rács? Oda is írtam, hogy ez csak az FH modell.
    Kár, hogy nem lesz FH16 pedig jól nézne ki. Nem is értem, miért nem az FH16-ot csinálták meg.
    De örüljünk, hogy ilyen is van, ami még nincs :D
  • hotwheels

R420, Misuka963 - köszi! :)
  • Szabi #32464
    új hír a blogon! utolsó finomhangolások és hamarosan kiadják végre! :D
  • Misuka963
  • Ricsi234
  • R420
  • hotwheels
  • Toby0501
    Látom, picit törni magyar, de lenni szemmi baj, gyakorlat tenni mester! Így lenni ez kamionossal isz, kocikázzál még hangyáckát fuvarozóként, majd idővel kapni üzenet, hogy lehet venni kamiont, meg hitelt a bankból hozzá. :)
  • merse noni
    sziasztok olyan gondom akadt hogynemrég keztem ezt a jatékot nem tudom hogyan vehetnék mgagamnak sajat kamiont.ne alkalmazot lEGYEK
  • Misuka963
  • Szabi #32456
    900fokos kormánnyal játszok és tökéletesen tudok nézelődni a gombokkal jobbra-balra :D
  • zsan666
    "Én azt a funkciót kifogásolom, amikor "tökig" oldalra nézel a gomb benyomásával egyidőben, ez csak a nyomásig tartson és nem maradjon "beragadva"...."
    Erre kiváló megoldás a Looking Helper program. Csak a nyomás ideéig néz a kiválasztott irányba.
    Link
    Működik a legfrisebb verzióval is és meghagyja az állandó oldalra nézés lehetőségét is.
  • VERESS 96

1280X720