52730
banner
banner

A játékkal kapcsolatos linkek:
Steam műhely I blog.scssoft.com I eurotrucksimulator2.com I scssoft.com I HunTruckers© ETS2-ATS fb csoport I envsimstudio.blogspot.hu

Kamionos és egyéb hasznos oldalak.
kephost I HunTruckers fb oldal I tir-portal.com I off topik
PNG és BMP képeket NE tölts fel!
  • videoton
    Láttam hogy van ilyen magyar map,de legalább akkor annyit segits hogy ti milyen mapot használtok,amiben budapest meg a töbi magyar város van!
  • videoton
    Lehet hogy az 1.7.0 patch kell hozzá?
  • zorba3333
    A profil készítésénél Európa helyett válaszd ki a Magyar mapot (pontosan már nem emlékszem a nevére) és máris működni fog a térkép, csak ne felejtsd el a jelölőnégyzeteket kipipálni, amivel aktiválod magát a térképet, és a hozzá tartozó def kiegészítő csomagot.

(Az első lehetőleg indítás módok nélkül történjen!)
  • BBSTi
    Milyen magyar map 1.4.12 ??
  • videoton
    milyen leirást?
  • Szabi #33130
    gondolom a leírást elolvastad és pontosan betartottad..
  • videoton
    Sziasztok! segitséget szeretnék kérni. Letöltöttem a magyar map 1.4.12-őt,de mielött betöltene a játék le is áll! Vagy nem tudtok olyan magyar map-ot ami működik?
  • Misuka963
  • zorba3333
    Van egy pár lehetőség a forgalom növelésére, illetve a forgalommal összefüggő / külső zajok erősítésére is.
    Íme a variációk:

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Sajnos azt nem írtad, hogy a TSM 4.x verzióból konkrétan a 4.x, a 4.1.0, 4.1.1 vagy a 4.1.2a verziót használod, ezért minden kiegészítőnél kitérek a verziók közötti különbségre, bár így kicsit hosszabb lesz a hsz. ezért is raktam "szpojlerbe".

Az összes 4. generációs TSM változat scs fájljában a 4.x szerepel, így az általad megadott információkból nem tudom, hogy konkrétan melyik változatot használod, de megoldom. :)

Amennyiben a későbbiekre vonatkozóan sem szeretnél belekavarodni a TSM útvesztőibe, javaslom olvasd el az egyik ezzel kapcsolatos hozzászólásomat, amiben minden részletet, és különbséget leírok a térképpel, és kiegészítőikkel kapcsolatosan:
    Amit a TSM 4. generációjáról, kompatibilitásáról, tudni érdemes

Mint azt már előzőleg írtam is az összes 4. szériába tartozó TSM térkép a 4.x alapjaira építkezik, tehát magában a térképben nincs változás.

Mindegyik verzió ugyanazokat az elemeket, objektumokat, használja, sőt a városok száma / kidolgozottsága sem változott.
    A különbség mindössze annyi, hogy az egyes frissítésekhez igazították őket, és ezért régebbi módokkal összeakadhat.
    Ezért egyáltalán nem mindegy, hogy melyik verzióhoz milyen csomagot használunk annak ellenére sem, ha látszólag működik.

Nos, amennyiben dobozos játékod van, és TSM4.x, vagy 4.1.0 verziót használsz 1.7.0 frissítéssel, akkor
    forgalom növelésére az alábbi módot / módokat ajánlom:
    Kifejezetten a TSM 4.x verzióhoz lett fejlesztve, de működik 4.1.0, és 4.1.2a alatt is:
    Traffic mod

Ebben a módban csak AI járművek vannak. Több mint 100 trailer különböző kivitelekben a mélybölcsőstől a sima félpótkocsiig.
    Minden kivitelből van "üres" (rakomány nélküli) változat is, kivéve a ponyvás / hűtős / üvegszállító / élőállatszállító félpótkocsikat.
    Szállítmányként a hajótól a helikopteren át, a buszig mindenre számíthatsz.

Több mint 90 féle 3,5t - 12t össztömeg közötti ponyvás / platós / billencs / speciális felépítményű teherautót is tartalmaz ez a kiegészítő, különböző színekben.
    Ezek között éppúgy megtalálhatóak a mai gépek (MAN, MB, Iveco, Volvo, Renault, Scania, Daf, stb) mint az egykori Szovjet Zil-ek, MaZ-ok, Kamaz-ok, Kraz-ok, UAZ-ok, stb.

Személyautók terén sem marad le a kiegészítő, ugyanis több, mint 60 különböző, zömében az egykori Szovjet érából származó járművet tartalmaz a pakk.

FONTOS!
    A módpakk használata hasonló kiegészítőkkel összeakad(hat), ezért ha egyszerre több hasonló pakkot szeretnél a játékban kipróbálni, akkor használatbavétel előtt mindenképp érdemes átnézni a fájlokat.

(Elég arra figyelni, hogy az azonos fájlnevek (NEM a könyvtárnevek) kerüljenek átnevezésre abban a módban, amiből nem szeretnéd, hogy az adott félpótkocsira festést / fuvart töltsön be a játék.)

Amennyiben, a későbbiek során bármilyen módod komolyabban összeakad valamivel, akkor célszerű meglátogatni a Restacar oldalát, és ott a Fórumok / SCS Szimulátorok - Euro Truck Simulátor 2 / Leírások, segédletek / Mit tegyünk ha összeakadnak a módok? topikban lévő, Ralph Wald által készített, képekkel illusztrált leírást átolvasni.

Mint ahogy azt feljebb már írtam, az említett Traffic mod hibátlanul működik TSM 4.1.0, és 4.1.2 esetében is, csak a TSM csomaghoz ajánlott fejlesztői JPM kiegészítőkben kell egy kis módosítást eszközölni, vagy a próba idejére kikapcsolni.
    (Aztán ha tetszik, akkor.....)

(Nekem dobozos játékom van, így a Steam-es verzióhoz ajánlott 4.1.1 verzióval való kompatibilitásáról nem tudok nyilatkozni, mint ahogy a DLC-ről sem, ugyanis nem használom ezt a kiegészítőt.)

A másik kitűnő mód, ami szintén kompatibilis a TSM 4.x, illetve a 4.1.0 verziókkal a:
    Multi Traffic mod

Ez is rengeteg AI járművet tartalmaz azzal a különbséggel, hogy ebben a pakban nincsenek a régi, keleti blokkból származó járművek.
    A terepjárók, BMW-k, Mazdák, Fordok, furgonok mellé több, új félpótkocsimárka is bekerül a pakk által a játékba. Ilyen pl.: a Fliegl, a hagyományos kéttengelyes félpótkocsik, stb.

Ez a mód, a sok AI jármű mellett, jelentősen emeli a forgalom intenzitását is, amit a hivatkozó sii fájlban tovább lehet növelni az értékek átírásával, csak a géped is bírja :)

Fontos!
    Szintén célszerű ezt a módot is önmagában, más forgalomnövelő, vagy trailerpakk (JPM mod) nélkül használni.

Külső zajok / forgalommal összefüggő hangok "erejének" növelésére is van egy remek mód:
    Külső forgalom zaj
    Ez minden külső hangot felerősít, működik 4.x, 4.1.0, és 4.1.2a alatt is.

Véleményem szerint viszont nem célszerű a hangerőnövelés ezen formáját használni, mert sok mód belenyúl a hangokba, és amint azonos paraméteren két különböző értéket olvas a program, azonnal összeakad.

Ezért célszerű a hangerőt "központilag" növelni, felülbírálva ezáltal az összes hibalehetőséget.
    Semmi mást nem kell hozzá tenned, mint megnyitni a profilodat, azon belül a config fájlt, és megkeresni ezt a sort:
    uset s_interior_volume "1.0"
    Alapesetben az érték 1.0. Ezt a számot átírhatod bármilyen nagyobb számra, és ezáltal máris megnövelted a fülkében hallható hangok hangerejét, amibe minden hang beletartozik, nem csak a motor / futóműhangok!

A korrektség végett:

Az általad használt módok közül az alábbiakat nem ismerem....

zzzzzzzzztgs.scs
    50k_wheels_pack.scs
    ds3wheel.scs

.....és nem is használtam, ezért az ajánlott módokkal való kompatibilitásukról sem tudok nyilatkozni.
    Az esetleges problémák elkerülése végett, mielőtt bármelyik általam ajánlott módot kipróbálod mindenképp készíts a jelenlegi állapotról egy biztonsági mentést!

zzzzzzzzztgs.scs
    50k_wheels_pack.scs
    ds3wheel.scs

Ahogy én használom az ajánlott módokat:

Jelenleg egyszerre használom a TSM 4.1.0, és a 4.1.2a verziót, természetesen külön mod mappával, és külön profillal.
    A 4.1.0 alatt jelenleg a Multi Traffic módot, míg a 4.1.2a alatt a Traffic módot használom.
    Egyik verzió alatt sincs másik trailerpakk, vagy forgalomnövelő mód.
    4.1.2a alatt használom a JPM 4.1.7B verziót, de kiszedtem belőle azokat a hivatkozásokat, amelyek szerepeltek a Traffic módban is, így kitűnően működnek együtt.

Remélem tudtam segíteni, és ezért elnézed nekem a hozzászólás terjedelmét :)
  • vajo
  • Tommyka21
    Köszi az infot!
    Lehet a videokarim is bezavart, van hogy rosszalkodik ...
    Próbálkozok.
  • hotwheels
  • Laca54321
    Köszönöm már le töltés alatt...:)
  • macleody
    Olyanra gondolsz ami a külső zajokat felerősíti?
  • gordon 24
    Zorba úr! :-)

Ezekhez a modokhoz, tudsz ajánlani, valami olyan forgalom, és zaj modot ami kompatibilis velük? Mert így ez a lista tökéletesen fagyás nélkül működő képes.

Köszönöm előre is! :-)

50k_wheels_pack.scs
    ds3wheel.scs
    Realistic Physics Mod v7.0 (1.4.1+) (by KacaK).scs
    TSM-Map_4_X_def&mat.scs
    TSM-Map_4_X_map.scs
    TSM-Map_4_X_model.scs
    TSM-Map_4_X_prefab&more.scs
    zzzzzzzzztgs.scs
  • MexxHUN
    Jó éjszakát mindenkinek:)
    Liege-Groningen:

kisfüsi,Tsaba01,AudiQuattro,norbee46,ronso,hotwheels -
  • kisfüsi
  • zorba3333
    Az újrarakott játék nem indulásával kapcsolatos problémádra küldtem egy privátot, olvasd el, és remélhetőleg megoldódik a gondod.

#33112 (Laca54321) (kiegészítés az előző hozzászólásomhoz...)
    Forgalomnöveléséhez, illetve az AI járművek számának jelentős bővítéséhez ajánlom ezt a módot:
    Traffic mod
  • zorba3333
    Semmi sincs veszve nyugi!

- Első körben, ha még nem vagy tag a Restacar oldalon, akkor regisztrálj, és olvasd el a
    Fórumok / SCS simulátorok - Euro Truck Simulátor 2 / Mit tegyünk ha összeakadnak a módok topikban található leírást.
    Kiváló segítség Ralph Wald digitális tollából kifejezetten kezdők részére.
    Részletes, mindenre kiterjedő, képekkel illusztrált leírás, így rengeteget lehet tanulni belőle.

Ezt olvasd el, és segítségével tedd rendbe az akadó módokat.
    Mindenek előtt nézd át a log fájlodat, hogy milyen hibát ír, melyek azok a módok, amelyek összeakadnak.

Miután végeztél, másold vissza a biztonsági mentésedből az eredeti állásodat, és onnan folytathatod tovább, ahonnan abbahagytad.

#33112 (Laca54321)

Igen, van az 1.7 frissítéssel kompatibilis TSM map, amelyet itt érsz el:
    TSM 4.1.2a
    A térképhez tartozó DLC kompatibilis kiegészítőcsomagot itt éred el:
    JPM 1.4.7B for 1.7.0
    Amennyiben túl élénkek a RED színei számodra, akkor próbáld ki ezt a módot:
    Improved Weather
    Véleményem szerint nagyon szép, valósághű színekkel adja vissza a különböző napszakok fényeit.
  • Hungarykum
    Ha a módok összeakadnak, attól még el kell indulnia a játéknak.
    Csak akkor szokott gond lenni ha mod régebbi verzióhoz készült és olyan fájlt ír felül, amit nem lenne szabad, ilyenkor szokott fagyás lenni, de gondolom ezzel nincs gond.

Nem rég én is újra tettem a játékot. Feltettem egyből az 1.7-es javítást, majd a DLC-t, de nem volt jó.
    A DLC felülírt bizonyos fájlokat, így a DLC telepítés után újra fel kellet tenni a frissítést, de az már gyorsan ment és működött is a játék
  • Tommyka21
    Sziasztok!
    Az előző problémák miatt újraraktam a gamet, mivel indításnál kifagyott.
    A teljesen szűz telepítésem is kifagy indításnál, pedig minden előzményt letöröltem.
    Tanácstalan vagyok.
    Már az eredeti Gold Edition játékomat se tudom használni... Nemhogy a modokkal...
    Nem hiszem hogy csak egyszer installálható ha megveszem.
    Mit csináljaK? Vmi ötlet?
    Segítsetek légyszi!
    Windows újratelepítés következik???
    Kivagyok teljesen...
    Köszi!
  • Dimice
    Sziasztok
    1.3.1 verzióra hol találok magyar térképet? Nem akarok a játékon frissíteni, mert az előző frissítés után is kezdhettem mindent elölről... :(
  • Misuka963
    Szerintem már kész is.Nincs rajta kifogásolnivaló ;)
  • Laca54321
    Sziasztok!
    Most kezdenék még csak bele a játékba. Megvettem a dobozos gold verziót. Fel patch-em 1.7-re.
    Segitségeteket kérném, hogy milyen használható módok vannak hozzá ami reálisabbá teszik a játékot. Valós logok, cégek, változatosabb trailerek és akár nagyobb ai forgalom.
    Illetve melyik TSM map müködik vele, már ha van ilyen. Annyit még, hogy láttam a Skandinávos mappat is, de mint, ha az csak 1.4-re lenne jó?
    Ja és még valami:) Mit használtok, hogy ilyen szépek a képek? HDR vagy RED2? Vagy mi lenne a titok?:)
    Nekem a RED2-ől túl élénkek a színek és már sok.
    Köszönöm előre is a hasznos dolgokat.
    Üdv. Laca.
  • Tommyka21
    HELP PLEASE!!
    Légyszi segítsen vki!
    Összeakadtak a modok amiket beraktam.
    Újrainstalláltam az egészet a Going East DLC-vel és az 1.7-es frissítéssel. Bemásoltam a savegame-et a dokumentumokba de nem indul úgyse. Lehet előlről kell kezdenem mindent??
    Vagy csak később kellett volna felülírni a mentést??
  • danyr
    Tökéletes!
  • Tommyka21
    A kamionokat a szervízben tuningoljátok vagy raktatok fel vmi Mega Store-hoz hasonló modot?
  • Tsaba01
    Alakul :)

• Tommyka21
    Köszi!
    Délután kipróbálom.
  • zorba3333
    Próbáld ki ezt a Mercit:
    Mercedes-Benz MPIV 1.6.1+

Ez hibátlanul működik 1.7.0 alatt, TSM 4.1.2a + JPM 4.1.7Beta kiegészítéssel.
    (A DLC kompatibilitásáról nem tudok nyilatkozni, mert Én nem használom ezt a kiegészítőt.)

Amennyiben ezzel a Mercivel is gondod támad, nézz bele a log fájlodba, hogy mivel akad össze, és aszerint korrigáld a fájlokat.
  • Tommyka21
    Sziasztok!
    1 kis segítséget szeretnék kérni Tőletek.
    Beraktam a Mercedes MP4 modot a játékba, ezt: http://ets2-mods.com/ets2-mercedes-benz-mp4-multimod/
    Mentem egy fuvart és nem működtek a visszapillantó tükreim...
    Vkinek volt már ilyen? Esetleg van rá megoldás?
    Vagy másik MP4 Merci mod a használható?
    Bejön ez a gép de tükör nélkül :D:D!!
    Előre is köszi!
  • AudiQuattro
    Sajnos az SKO nem vált be igy lecseréltem a szerelvényt,most meg a Merci nem jó.

• norbee46
    Köszi.
  • Misuka963
    Na nagyon fasza lett
  • norbee46
    Sziasztok!
    Ronso
    hotwheels

Lerakón!

• Robi546
    Szép gép,mindenkié!
    Hamarosan én is rakok be az enyémről csak még most készítem a Skin-t,első skinem lesz. :D
  • ronso

Mára ennyi leraktam a verdát a hegyek között...
  • Axtros
    A legújabb 1.7-es patch vagy valamelyik korábbi átállította a fuvar árakat? Mert most nekem a legértékesebb fuvarom is alig 30 ezer.
  • Misuka963
    Látom Törökországból hozzátok a pótokat :D
    Nagyon szép szerelvény
  • hotwheels