52730

A játékkal kapcsolatos linkek:
Steam műhely I blog.scssoft.com I eurotrucksimulator2.com I scssoft.com I HunTruckers© ETS2-ATS fb csoport I envsimstudio.blogspot.hu
Kamionos és egyéb hasznos oldalak.
kephost I HunTruckers fb oldal I tir-portal.com I off topik
PNG és BMP képeket NE tölts fel!
-
Nyomom neki a mi a csövön kifér, de sajnos 90-nél leszabályoz. Még a végén megelőz. 
-
kisfüsi #33934 -
Még mindig nagyon szép ez a Scania.Le a kalappal :D 
-
Eisenberg #33932 http://aprod.hu/hirdetes/jatek-kormany-sebvalto-pedal-szett-ID1uAYp.html#231d77d295
Ennek a kormánynak mi a neve? És szerintetek megfelelő lenne? Köszi. -
nem tudom mennyire tartósak a Genius kormányok(véleményeket olvasva nem igazán), a DFP-m már több mint 4 éves és minden úgy működik rajta, mint új korában. lehet persze évente új 8ezres kormányt venni, csak kérdés hogy megéri-e. a másik, hogy még F1-hez is kevés a Genius 180 fokos elfordulása, kamionhoz meg végképp. de ez csak akkor derül ki, ha kipróbálsz egy 900 fokos kormányt. én továbbra is használt DFP/DFGT vonalon indulnék el. lehet jobban járnál, ha félretennéd a 8000.-ot, és később vennél normális kormányt. -
BigdaweM12 #33930 láttam páran szóba hoztátok a kormánnyal vezetést. szerintetek az működhet, hogy a gázadás/fékezés marad billentyűzeten, a kormányzás egéren, a váltás pedig kézi váltóval (pl logitech váltó de a kormány részét nem használnám). valaki esetleg próbálta már? -
barni1122 #33929 -
zorba3333 #33928 A játék logikai motorja véletlenszerűen rendeli a fuvarokat a cégekhez, és nem ciklikusan. Ennek köszönhetően nincs azonos ismétlődés a fuvarok terén, ezért van az, hogy előfordul, hogy 2-3 fuvar alatt még csak szembe sem jön a saját festésű félpótod, nem hogy vontathatnád azt.
Az is egy megoldás, amit írtál, hogy megcsinálod a többi félpótkocsi típusra is a festésedet, de megcsinálhatod azt is, hogy duplikálod a saját festésű félpótokat.
Az előző leírásomban írtam az "a" "b" végű mappákról...
Nos, ezen logika mentén egyszerűen megtudod csinálni, hogy a saját festésedet használó félpót is duplikálva legyen, csak a félpót típusához tartozó leíróba kell beírni a festésed elérési útvonalát, és a végére a dds nevét, ami tartalmazza a festést.
Természetesen ezt meg kell csinálni a normál, az "a" és a "b" végű mappák esetén is.
Sőt ezt a logikai sort kiegészítheted c, d, stb végű almappákkal is, csak ebben az esetben a TSM mapon belüli elérési útvonalat is ki kell egészíteni, valamint a hozzárendeléseket is módosítani kell.
Így leírva bonyolultnak tűnik, de ha belenézel a fájlokba látni fogod, hogy nem egy bonyolult dolog.
Festések:
Nem kell külön szerkesztő mód a festésekhez, elég egy olyan trailer pack amiben eleve kétoldalasak a festések.
Ajánlom Nordish, és Bora páros munkáit.
Kiváló minőségű trailer pakkokat készítenek, és nem keverik őket, tehát nincs akadás a módokon belül.
Külön pakkjuk van a Schmitz, és külön a Krone félpótokhoz.
Sajnos nincs naprakész kiadása a pakkjuknak, de rendesen működik 1.7.1 alatt.
Annyi, hogy Warning sorokat ír a log fájlban a régi textúraformátum miatt, de kifogástalanul működik.
Ha maximalista vagy, és esetleg nagyon zavarnak a Warning sorok, akkor valamilyen képszerkesztőben rá kell menteni a textúrákra, és újra bekonvertálni ETS 2-be, majd visszatenni a mod mappába, de szerintem nem éri meg a macerát, hiszen nincs működésbeli probléma.
Sajnos linket nem tudok adni, mert gőzöm sincs, hogy anno én melyik oldalról töltöttem le, így rá kell keresni.
Az enyém már nyomokban sem hasonlít az eredetire így azzal nem sokra mennél, meg sok privát cucc is van már benne. -
Hunarnold #33927 Valaki tudja hogy lehet váltani nézetet belül??? -
fs9pilot #33926 Nekem is Speed Wheel 5 van, és semmi bajom vele. Pedig elég komolyan van gyilkolva, mert autóversenyt is tolok vele, aztán ha "korrigálni" kell, akkor elég keményen meg van rángatva, és semmi baja. :D :D Szóval ajánlom. Nyugodtan veheted. Jó kis kormány. Jó, nem egy G27, de a célnak megfelel. -
Ezzel szerintem megvagyok, mert most az én festésemet használja minden olyan helyen, ahol Schmitz pot van:-)
Akkor ezt megoldottam, viszont még így sincs minden városban. Gondolom, itt most az a gond, hogy sorsolja a dolgokat, és néha rak ilyen fuvart néha nem.
Ha most azt szeretném, hogy ebből több legyen, akkor kellene megcsinálnom a festés Krone pótra, meg hütős pótra is.
De ehhez meg mod kellene, mert ugye a gyári dds-ek csak egy oldalasak. Ha arra ráteszem a 2 oldalas festés már nem jó..
Vagy nem jól gondolom?
-
BhityHD #33924 Neked is. 
A havas M3-as:
Budapest határában:
-
kisfüsi #33923 Kellemes hétvégét! :) -
BhityHD #33922 Hát akkor mát egy használt Logitech. Szerintem... -
The Best #33921 köszi a választ -
Figyi ha nincs sok píz, akkor bármi jó ami kormány. Ha a számítógéped felismeri, a játék fogja használni. Ennyi. Ha 10 van rá akkor vegyél egy olyat, működni fog vele.. -
BhityHD #33919 Genius egy hulladék. Tapasztalatból mondom. -
Hát egyértelmű! Szimek így az igaziak :-) Gombbal borzalom:-)
-
The Best #33917 okés én is szeretnék 1 frankó kormányt de 10e. van rá meg hetente 2szer 3szor játszok vele azért kérdeztem hogy az a kormány tipus jó a játékhoz? Genius Speed Wheel 5 -
Érdemes szétszedni, és megpucolgatni a potikat, meg a vezetékeket megnézni. Pl nekem elszakadt a ruki vezetékem és azért nem vette. Szedd szét pucolgasd meg, de ugye mindent alaposan nézz meg honnan veszed ki stb stb. Egyszerű, de kell hozzá egy kis gógyi.
Nekem is ezzel volt gondom, meg hogy a szekvenciális váltásnál, ahogy rátettem a kezem váltott, vagy 2 váltott vissza egyszerre, és szétdurrant a gép mocija :-) De a tisztítás megoldotta. -
Tommyka21 #33915 Igazad lehet a MOMO hibáival kapcsolatban. Én kímélem nagyon, de azért használom rendesen már egy pár éve. És szerencsére az enyémnél még nem tapasztaltam ezt.
Amikor megvettem akkor a Logitech-nél Ez volt a király.
Persze tudom én is hogy G25 és a G27 a király de sztem erősen túlárazottak.
Az biztos, hogy az ETS2 kormánnyal az igazi

.
-
Off
(rükvercet nehezen veszi nekem...WD40 szerinted? vagytipp?)
ON -
Jaja! Meg Richard Burns Rally is adja az ívet. Race07 stb.. Én is vagy 2 éve nyomom vele online szimulátorozom, és bírja. Egyedül a H váltóval volt gondom, de megcsinálgattam, most már az is 100 as. -
Gordon mellé +1 ajánlás, hogy G sorozat.
1x kell befektetni, és évekig megy.
Nekem 2éves a G25...kímélem de van amikor RBR-ben vagy rFactorban küzdeni kell a technikával :) -
Csak egyetlen dolgot szólnék hozzá! A momonál mindenképpen nézze meg számítógépen! Eszedbe ne jusson megvenni úgy, hogy nem próbálod ki! És nagyon nézd meg a pedálokat, a momonál gyártási hiba a pedálnál az, hogy a potméter kimozdul a helyéről, és vagy állandóan fékez vagy folyamatosan gázt ad.
Ezért mindenképpen meg kell nézni! Ha olyat akarnak eladni, ami sufni tuningolt már, azt érdemes megvenni, mert egy módszerrel nagyon faszán meg lehet szüntetni ezt a problémát, ha valakinek van ilyen gondja tudok segíteni, aszt hiszem megvan még valahol a leírás.
Én ha javasolnám mindenképpen a g sorozatot javasolnám, tudjuk, hogy drága, de nagyon brutál fasza. Nekem g25 van, a padláson meg egy régi momo :-)) -
Tommyka21 #33910 Szia! Én is egy Logitech Momo-t ajánlanék. Nekem az van régóta, nagyon elégedett vagyok vele. Igaz, hogy nem 900 fokos a kormányelfordulása de a force feedback- je és az összetétele kiváló és jóval olcsóbb egy Logitech DFGT-nél, a G27-ről nem is beszélve 
.
-
Teroitin #33909 Kamionos játékot 900°-os kormányelfordulás nélkül kormánnyal játszani szerintem büntetés. Egyébként kormány témában inkább vegyél egy használt Logitech MOMO-t ha olcsó kell, de legolcsóbb és legjobb választás a Logitech DFP. -
Jó reggelt! :) -
The Best #33907 Nem tom akkor ez is rossz? Genius Speed Wheel 5 31620018100 mert kb 8ezer körül van.? -
Azta! Szép leírás köszönöm...
Megnézegetem, mert jó lenne. Igaz , hogy én ezt a JPM-et nem használom. A festés pedig egy schmitz trailer packban lévő festéseket írja felül. Ebben van kb 6-7 cég ott mindenhol ez a festés van, de ugye így is kevés. A forgalomból kitiltottam ezt a pótot..
Nahh az a lényeg, hogy mindenképpen berakom egy egy céghez még, hogy legyen minden városban. :-)
Hát nagyon köszönöm, jó hogy vagy nekünk! :-)) -
vegyél használt DFP-t, vagy DFGT-t 15 körül. 10 alatt új kormány pénzkidobás, ehhez a játékhoz meg különösen. -
kisfüsi #33904 Csehben :) -
kisfüsi #33903 Estét! -
Mandoki72 #33902 Aztán majd lehet hogy nekifutok megint,de előtte végigfotózom a fuvarokat
hogy legyen valami képi rálátásom. Mert ami extrák kijönnek a régi patch-ekkel
nem igazán működnek. -
Eisenberg #33901 Hali! Tudtok ajánlani a játékhoz kormányt 10.000ft alatt? Bár a 10k-t ne nagyon súrolja. Tehát olyan kell amit támogat a játék. Igazából az optimális az 7-8.000 lenne. Köszöntem. -
Varga Lacee #33900
Egy gyógyszerszállítmánnyal sietek Rotterdamba :) -
kamionos dzsó #33899 Szia!
Ezen az oldalon nézd meg: http://euro-truck-simulator-2.wikia.com/wiki/Truck_Dealers -
zorba3333 #33898 Igen, ennyi szépséghibája tényleg van 1.7.1 alatt a térképnek, de így legalább használható rajta az 1.7.0 javítással érkezett új Volvo is.
Engem igazából nem zavar, ha nem látszanak a bélyegképek, mert egy picit átvariáltam a festéseket, így a cégnevekből tudom, hogy hol, milyen festésekre számíthatok :)
Kíváncsi leszek a frissített kiadásra. A jelenlegi verzió is nagyon bejön, így szívesen kipróbálom majd a bővített változatot is. -
Lack #33897
-
Mandoki72 #33896 Ukrán fuvar. Bevártuk a kollégát.