52729

A játékkal kapcsolatos linkek:
Steam műhely I blog.scssoft.com I eurotrucksimulator2.com I scssoft.com I HunTruckers© ETS2-ATS fb csoport I envsimstudio.blogspot.hu
Kamionos és egyéb hasznos oldalak.
kephost I HunTruckers fb oldal I tir-portal.com I off topik
PNG és BMP képeket NE tölts fel!
-
Félreértesz: egy szóval nem írtam azt, hogy a formálódó csapatban nincs helye egy 3dsmax gurunak.
Csupáncsak Boxer kérdésére válaszoltam, ő pedig -ha jól értettem- arra gondolt, hogy lehet-e használni a játék moddolásánál a 3ds modelleket.
Ha nem jól értelmeztem, akkor sorry...
-
Gyógy reggelt...
Akár hányszor látok egy új pillanatképet a játékból, annál inkább erősödik bennem az az érzés, hogy ezt az egy várost bizony hamar kinőttük... Hogy ne is említsem a befejezett fuvar kassza hangját, az alkalmazott sofőrjeim irányítását, hogy milyen kocsit rakjak alájuk, hogy egyáltalán mennyit és milyen idő alatt bírok megvenni... húúú de tudnám még sorolni.
Elvonási tünetek???
-
-
retoucher #9543 A fenébe is, tetszik ez a játék! 
-
JohnBart #9542 Keményen tolja a támogatást az SCS az STDS-hez, most nyomták ki tesztelésre a következő peccset. Pár infó a hamarosan kikerülő javításról:
"A programozóink alaposan nekifeküdtek a motornak, ennek köszönhetően DirectX-renderer mellett most már nem csak a DemoCenter pályán, hanem az egész játékban jelentős teljesítményjavulás lesz tapasztalható.
Ránéztünk emellett a beviteli perifériákra is, és egy új megoldáson dolgozunk (ami nyilván az ETS2-ben is szerepelni fog): a játéknak a következő peccsel több beviteli vezérlőt is támogatnia kell (arra az esetre ha a játékos több márkás perifériával, pl. külön gyártó pedáljával, váltójával és kormányával tolja a játékot). Eleddig ezeket a ketyeréket csak jelentős hajhullás és a konfig fájl megbuherálásával lehetett életre kelteni, reményeink szerint a változtatásainkkal sokat segítünk majd nektek ezen.
Az OpenAL kódon szintén javítottunk, szóval 32 bites Windows XP és Audigy hangkártya mellett elvileg már nem fog borzalmasan szólni a hang."
Most írom a választ, listázom az összes hibát amit jeleztetek az elmúlt napokban, köszönet érte, látom hogy amit tudnak, tényleg igyekeznek javítani. -
Értem én, de akkor sem takarítasz, ha fent vagy.
Én nem véletlenül nem vállaltam. Most még el is megy a topik, de majd ha megjön az ets2... -
Lehet, hogy gond van, de szerintem olyan figura is bátran jöhet aki esetlegesen 3dsmaxban van otthon, nagyon jó kis program az is és jól lehet vele dolgozni ! :-) -
Mézes madzag 01.
Start - 2012. július 6.
Jó éjt... -
Kezdeni éppen lehet, de sok meló, mire "emészthető" lesz egy modell a játék számára, még ETS/GTS-ben is, hát még STDS-ben.
Először is a Zmodelerbe történő át hozatal után fel kell textúrázni, alkatrészenként. Aztán a megfelelő szerkezetet létrehozni neki, dummy-kat pl. egy másik, már játékba rakott modellből átrakni, beállítani.
A megfelelő megjelenéshez dds fájlokat kell készíteni. Exportálás után megírni a mat fájlokat, megfelelő értékekkel.
Ráadásul STDS-ben sokkal bonyolultabbnak látszik a moddolás, hiszen a játék pmg/pmd/pmc fájljaihoz nincs megfelelő filter Zmodeler-ben, így egyből nem lehet megnyitni őket. (eddig egyetlen módszer ismert, egy etsedit program segítségével átkonvertálni a pmg-t, majd szerkesztés/export után visszakonvertálni).
Külön gond, ha az arányokkal még kínlódni kell, kisebb/nagyobb, mint a játékbeli modellek. (klasszikus példa a ChristAlex-féle DAF XF 105, ami max-ban készült, és kicsinyíteni, tükrözni kellett a játékba történő felhasználáshoz).
Szuverén vélemény: sokat nehezedett a moddolás ETS óta (én erről tudok nyilatkozni, PTTM-Haulin kimaradt nálam). Ez egyfelől kihívást is jelent a moddereknek, másfelől viszont egy hosszabb Zmodeler-es szerkesztgetés után az embernek nem sok kedve van még egy csomót vacakolni azzal, hogy a gépet lássa a játék.
Nagyjából ennyi, elnézést a hosszú postért. ha valamit kihagytam, majd kiegészítik a többiek. -
A kérdésed úgy látom közössé vált.
Hozzáértő embereket kérem fel keringőre ebben a témában, hogy válaszolják meg ezt a kérdést. 3ds modellekkel lehet valamit kezdeni a fejlesztések folyamán? -
dgufoplast #9536 OFF:
Gondolom itt érteni kell a Zmodeler2... is valamelyik verziójához :) igaz vagy aki nem ért annak be segítetek ? én vala menyire értek hozzá de modellezni 3ds max ba szoktam :)bocs a hülye kérdésé :) mert akkor én is be állnák a sorba :) -
>>> JOGOT <<< a gumikockának... bocsánat.. kacsának!!! :D
-
vajo #9534 Nem rohadok a gép előtt non stop. Bocs hogy nem vagyok élettelen kocka. :))) -
Solt #9533 Hááát, hogy őszinte legyek, téged szívesebben látnálak HG-nek... Vajo nem igazán követi a topikot... -
A Házigazda hol a búbánatos faszba van? Normális fórumon ilyenért bannolják az embert. Itt meg hetekkel visszaolvasva is fent vannak a nem idevaló hozzászólások. Elnézést a stílusért, de a házigazda szarik a topikba bele... -
Solt #9529 Ne reagáljatok rá!!!
@Boxer: Köszi! :) -
Robert24 #9526 Bocs, egy fontos információ lemaradt. A 2. vagyok. -
Robert24 #9525 Ha nem baj megosztok én is egy képet.
Egy helyre mentünk lerakni a kollégával...:D
-
Szerkesztéshez történő pmg megnyitással kapcsolatosan továbbra is örülnék némi segítségnek... :) -
Meghajolok... Szép volt. Az a harmadik "ráfogás" már csak az esztétikára ment, úgyhogy mondhatjuk nyugodtan, két fogásból teljesítve. 
-
Solt #9522 Még valami... tükör ügyben elsőre az is előrelépés lenne, ha a gyári tükrökben annyit lehetne látni, mint az F2 nézet alatt. Az már közelebb van az igazsághoz... ilyen helyekre élőben tükörből azért lazán be lehet állni... itt szinte semmi infót nem ad a jobb oldali tükör... :S Köszi a tolmácsolást!
@joceruza: Köszönöm! :) -
Solt #9521 Kényszer azért nincs... :)
Kizárólag gyakorlás kérdése az egész... ;) -
JohnBart #9520 Majd rágom a fülüket, kösz az infókat! ;) -
Ez igen! 
Szép volt!
-
Szép munka, megkapod az ötöst :) ...ha jól érzem, azért benned is van némi bizonyítási kényszer. :)
Vígasztal, hogy azért ez nem volt annyira egyszerű, mint az előző, de tényleg szépen megcsináltad. Normál póttal időközben már én is beálltam elsőre...de ezt még azért gyakorolnom kell.
Már csak a textek villogását kell megoldanod.... :) -
Solt #9517 Parancsolj! :) Kicsit összekaptam, nem tökéletes, de a lényeg rajta van... :)
Az elismerő szavakat köszönöm mindenkinek! ;)
@JohnBart: Igen, HD6990. A villogás valószínűleg az AFR-barát beállítás miatt van. Azt az infót kaptam, hogy a készítőknek csupán annyi a dolga, hogy jelzik az AMD felé a CF támogatásra ( profilra ) az igényt. Mivel reagált a játék az AFR-barát beállításra, ezért úgy néz ki ezt a szabványt figyelembe vették a fejlesztők, így az AMD elvileg könnyedén készít hozzá profilt, és valószínűleg ők a vibrálást is meg tudják szüntetni.
Mivel a CAP független fejlesztés a drivertől, ezért valószínűleg hamar meg is oldanák... csupán fel kell velük venni a kapcsolatot. :) -
Megnyitotta már esetleg valaki a pmg-t Zmodelerben? 2.2.4-es verzióm van, de valamiért nem tetszik neki. -
Köszönöm. Sejtettem. 6 éves original gép, mit vártam. :P -
Az eddigi jelentkezők hozzáállását a közös kezdeményezéshez köszönöm, hamarosan új információkkal kereslek benneteket, a többi fejlesztő kedvű kockának aki még nem keresett meg, innen üzenem, hogy ne lustuljatok, olvassatok...
Azon modderek jelentkezését várom az [email protected] címre, akik elunhatatlan kihívást éreznek az STDS valamint a hamarosan megjelenő ETS2 folyamatos alakítgatására, bővítésére. A dolog úgymond "játékosan" komoly, ezért csak az jelentkezzen, aki úgy érzi, hogy helyt tud állni a csapatépítésben. Az email-ben tüntessétek fel a neveteket (SG fórumról), életkorotokat valamint a levél tárgyához ezt írjátok: modder
Minden levélre fogok válaszolni, amiben megtudjátok a részleteket.
A fent említett moddereknek szóló felhívás közvetlenül fogja érinteni az idejáró "kamionos" közösség.. reméljük valamennyi tagját is, melyről bővebben ők július 6.-án kapnak felvilágosítást.
THX. by Boxer -
A sebességkorlátozást átállítanád 50-ről? Valami 80 legalább jó lenne. :) -
Szevasz Tádé.. :D
Nem lehet. Csak online rangsort tárol, ahol meg lehet nézni az eredményeket, illetve visszanézni, hogy miként oldotta meg az illető a feladatot... majdnem olyan, mint a battlerecorder. :D
-
Thaddeus #9511 Hmm, lehet naív vagyok, de STDS-t lehet tolni multiban? -
Kollégával:
Ezt benézte egy kicsit...
Solt-ez igen nagyon jól tekergeted a kormányt.A foglalkozásod kamion söför? -
JohnBart #9509 Uh, vazze, jól tolod. És uh, vazze, eddig ilyen villogást egy SCS játékban sem láttam.
AMD 6990-ed van ugye? Próbálkoztál más CCC beállításokkal? Csak azért kérdezem, hogy minél több infót küldjek Paveléknek, nehogy olyan könnyen lerázzanak minket a "ja kérem multi-core GPU-nk nincs" szöveggel. -
Gyógy reggelt mindenkinek.
Osztom az előttem szóló véleményét... a VGA a ludas. -
Szép munka, gratulálok! Nem most kezdted, az is fix :) Ettől függetlenül és nem kötekvés képpen, de egy munkagépes traileres megoldást is megnéznék :)
Ui.: azért örülök, hogy ez a beálló egyrészt más fantáziáját is piszkálja, másrészt pedig másnak sem sokkal egyszerűbb, megnyugodtam :) -
Bocs, hogy duplázok, de a Krone pótkocsi amiket láttam most itt képeken is az alapból benne van az STDS-be vagy külön raktátok be? Mert én még nem találkoztam vele. -
Itt én is megszívtam már szintén nehézgéppel, csak annyi hogy nekem itt az építkezésen kellett leadni a pótot és rossz irányba jöttem. Szakadó esőben kellemes volt vissza tolatni azon a földúton :D -
Csabesz001 #9504 Itt a VGA lesz a ludas szerintem. SM 3.0 kell manapság szinte minden játékhoz. ;) -
Intel DualCore 3000+ P4 C270
ATI Radeon X800 GTO 256MB SM 2.0
3GB DD2 RAM