52729
banner
banner

A játékkal kapcsolatos linkek:
Steam műhely I blog.scssoft.com I eurotrucksimulator2.com I scssoft.com I HunTruckers© ETS2-ATS fb csoport I envsimstudio.blogspot.hu

Kamionos és egyéb hasznos oldalak.
kephost I HunTruckers fb oldal I tir-portal.com I off topik
PNG és BMP képeket NE tölts fel!
  • SimaSuna #52729
    Kedves @mindenki!

Megnyílt az új OldboyZ CustomZ műhely!
    Ahol továbbra is várjuk régi és új ügyfeleinket!

Futómű állítás, alkatrész módosítás és csere, valamint egyedi megoldásokban is tudunk segíteni.

Új műhelyünk már CONVOY képes!
    2 szervíz állásos és 2 kamionmosó áll rendelkezésre!
    Továbbá kapott egy fotós utcát, ahol remek fotó készülhet a kamionodról!

Minden TÉRKÉP DLC, Promods 2.80 szükséges hozzá!
    Debrecenben van a telephely.

Amennyiben támogatnál pár forinttal a munkám.
    paypal: [email protected]
    link

Betöltés:

obz_base legyen legfelül!

Jó játékot!
    Köszönöm a visszajelzéseket!
  • Bukephalos
    Szia!
    Financiálisan nézve igazad van, de a Moza-hoz nincs botváltó+kuplung. Ezek viszont a kívánságlistámon elsődleges prioritást élveztek, az automata váltó nem volt opció:))
    Ha meg veszek hozzá váltót, mindjárt sokkal drágább! :))
  • Axtros
    Csak egy kicsivel kellett volna többet rádobnod, és meglett volna kompletten a Moza: Moza Kamionos PC Csomag
  • Bukephalos
    Szia!

Köszi a választ!
    Végül én is a Hori mellett döntöttem, sokat segített, hogy kifogtam egy bonntott csomagolásút 210-ért:)) Külön öröm volt az ingyenes ATS kulcs, illetve a tény, hogy alapból nem kell konfigurálni.
    Valóban, a Moza hátránya, hogy darabonként kellene össze vadászni, az Aerosoft-on meg kevesebb kiosztási lehetőség van, jobban kellene a billentyűzetre hagyatkozni!... - ráadásul így alig fizettem többet pár ezerrel az Aerosoftnál.

Remélem nekem is beválik, jelenleg a tolatást gyakorlom, teljesen más, mint billentyűzettel:)))
  • gumikacsa
    Szia!

Ezen én is sokat hezitáltam, első körben az Aerosoft kormányát akartam megvenni, el is kezdtem rá gyűjteni a forintot. Szerencsére nem ment gyorsan, így befutott Moza 40 centis kormánykereke, ami azért nem egy szinten van az Aerosoft kormányszettel (na meg nem is egy árban), illetve megjöttek az első hírek a Hori szettről, ami szintén gagyinak tűnt a Moza-hoz képest, de komplett, minden rajta van ami kell, 230-ért. A Moza kormányból ugyanezt a szettet összerakni fél milla (a 40 centis kormánykeréknek kell egy alap, váltó, bajuszkapcsoló), annyit azért nem szerettem volna rá szánni.
    Én a Hori-t választottam, megjelenés óta használom, hibátlanul működik. Talán annyi negatívumot tudok mondani, hogy az irányjelzőt ugyan arra kell kikapcsolni mint be.
    Aki verseny játékokat is játszik, az nyilván jobban jár a Moza cuccával, mert azon cserélhető a kormánykerék. Én csak kamionos, és buszos játékokat játszom, így nekem tökéletes.
  • Bukephalos
    Sziasztok!

Érdeklődnék, használ(t)-e valaki kamionos azaz kb. 40cm átmérőjű kormányt illetve szettet, van-e velük kapcsolatban tapasztalat?
    Én három fajtát találtam;
    - Az Aerosoft
    - A HORI
    - és a Moza kormányait.

Eddig úgy látom, hogy ár/érték arányban talán az Aerosoft a legjobb, míg a HORI-t nagyon sokan lehúzták, főleg a silány anyaga miatt.

Esetleg más tipus ami létezik a piacon és megfizethető*? Főleg botváltós kormányokat, szetteket keresek!

A segítséget előre is köszönöm mindenkinek!

* A megfizethető kategória nálam max, 250e Ft :))
  • SimaSuna #52723
    mod hiba.
  • joccy
    Sziasztok! Az miért van, hogy csak néhány módot használok ETS2-ben, amelyek tökéletesen működnek. De amikor a játékban aktiválom a Setra 517Hdh Topclass 2021 1.53 módot,akkor a menüben minden szöveg eltűnik, csak az ikonok látszanak. A játákban pedig a busz kijelzője semmit nem mutat.
  • regelek5
    Köszi a linket. Nem is értem ezt a lámpa dolgot, a tavaly (?) kapott nagy frissítés előtt jók voltak a lámpák, előtte tényleg sokkal erősebb volt a fény, ha sok reflektort tettünk a kamionra. Pedig ugyanez a Prism3D motor volt akkor is, és most is. Ki érti ezt...
  • SimaSuna #52720
    ETS2 - A lámpa...
    Vannak lámpa modok, érdemes megkeresni őket..

Utoljára szerkesztette: SimaSuna, 2025.06.04. 15:53:02
  • regelek5
    Sziasztok! Tudni lehet, mikor fogják javítani a világítást a játékban? Sajnos az Ets 2 és Ats-ben is rendesen elrontották a lámpákat, régebben lehetett mindenféle díszkivilágítást csinálni, reflektorokkal jobban láttál, meg ilyenek. De most már nincs értelme venni a kamionra extra lámpákat, mert azokkal sem látsz semmivel sem többet...
  • Szabi #52718

így kb 10 év után végre lesz haszna a buszállomásoknak :DD
  • joccy
    Sziasztok! Adott egy ETS2 1.53 Greece. Szeretném kipróbálni a bus mod-ot. Letöltöttem a passenger mod-ot és egy buszt. Youtube videón elég jól elmondja a "telepítést". Mindent úgy csinálok és amikor a vállalkozói fuvarba belépek,akkor ott utas fuvart nem ad. Néztem a pótkocsi indexelőben is szerepel az utas (sok,kevés,munkás) de mint fuvar nem szerepel a listában. Vmi ötlet,hogy mi lehet a probléma? Előre is köszi!
  • nono28
    Jó estét.

Van valahol leírás a módok telepítési sorrendjéről?
  • Aborg
    Koszonom a kimerito valaszt, hasznos iras! Ami a jelenlegi VGA-mot illeti, egy zold 1060-as, szoval orulok ha egy kepernyon elketyeg a jatek :) Nem is erre akarom kotni a harom monitort. Nyaron szeretnek venni egy uj gepet, egyenlore csak infokat gyujtok. Egyenlore a AMD Ryzen 7 9800X3D proci + valami piros 9070 XT van kinezve, de jo lenne ha addigra kicsit lecsillapodnanak az arak :)
    Apropo, talaltam egy videot amiben elmagyarazza a 3 kepernyos rendszer beallitasait az ETS-hez, talan hasznos lesz valakinek.

• RJoco
    A játék idejére át kell állítani a középsőt FHD-ra és akkor jó lesz.

Amúgy milyen VGA-d van? Piros vagy zöld? Mert ez nagyon nem mindegy. A zöld nálam olyan szépen kezelte a 3 monitort surroundban, hogy észre sem vettem. Aztán jött a piros és felment az adrenalinom. A win-t nem tudtam surround-ban használni, mert akkor nem volt jó a tálca. Én azt szerettem, ha a középsőn van és nem 3 monitor hosszan. Úgyhogy játékonként kapcsolgattam be valami eyefield opciót az adrenalinban és akkor az adott játék 3 monitoron ment, ahogy kellett. Bár így is volt, hogy a játék megjelent mind a 3 monitoron, FHD felbontasban, míg át nem állítottam a felbontást a játékon belül. Alt+Tab-nál viszont nem volt túl jó, se gyors. Nem nagyon akartam használni.

Ha most akarsz újat venni, akkor annak is érdemes utána nézni, hogy milyen a talpazat. Az LG-k össze-vissza billegtek, úgyhogy egy 3 ágú tartót is be kellett hozzájuk szereznem. Sokat javult a helyzet. Ez már igencsak széles, így lehet, hogy majd kelleni fog pár hosszabb DP kábel is, mert nem biztos, hogy mind elér a gépig. Én beszereztem 3 darab 2 méterest, azzal már nem volt gondom. Amúgy mindegy, hogy HDMI vagy DP, illetve, hogy keverten dugod a VGA-ra, működni fog. Bár a mostani kártyákon általában 3 DP van. Míg a monitorokon mindig csak 1 és adott esetben akár 2 HDMI. Ki érti ezt?
    3 FHD monitor talán nem lehet olyan drága ma már. Én 750€ körül vettem őket 2020-ban. 144 Hz-esek voltak. A külön monitor előnye, hogy egyes játékokat nem lehet 3 monitor szélesen játszani, így egyszerű átrakni csak egy monitorra.
    Amúgy a DWQHD-nak titulált 49" 32:9 képarányú monitort is érdemes megnézni. OLED kiszerelésben. Nagyon szép képe van és ATS-ben a naplemente nagyon durva szokott lenni. ETS-ben valahogy nem olyanok a fényviszonyok a naplementénél, de mikor vihar van és villámlik, én meg a sötét szobában ülök, na az nagyon állat. A Samsung ilyen jellegű példányát úgy 1200€ körül láttam utoljára. Én még 1800-ért vettem. Ez mondjuk szerintem legalább kétszer annyi (az 1200-at figyelembe véve), mint 3 FHD monitor, de nekem nagyon megérte. És van rajta egy olyan funkció,hogy átrakhatom a képet középre, 16:9 felbontásba, így olyan lesz, mint egy 27" WQHD monitor. Nem minden monitor tudja ezt. Egyes játékoknál jól jöhet.
    Persze nem kell ilyen drágát venni, a Dell-nek is van nagyon szép folyadékkristályos (LCD LED) monitora ekkora mérettel, olcsóbban. A Samsung-nak és a Dell-nek is stabil a talpa és a minőséggel sincs gond. Se képileg, se fizikálisan. Próbáltam LG-t is ebben a méretben, az katasztrófa volt. A színvisszaadás rémes volt, az első 5 percben meg össze-vissza pattogott a műanyag, ahogy melegedett a monitor. A talp meg katasztrófa volt. Hozzáértem az asztalhoz és már billegett a monitor össze-vissza. Pont, mint a 27"-os verzióknál. Erre nagyon nem figyel az LG. Volt Dell-em is 27"-ban, az is stabil volt. Mondjuk az LG-nél azért elég sok fajta és árazású van. Kicsivel drágábbat vettem, mint a Dell volt, lehet, ha még drágábbat veszek, akkor némileg jobbat kapok. Így viszont a legdrágábbnál, a Samsung-nál kötöttem ki. De nem bántam meg. Lassan két éve van meg.

Ha nem tudod csak úgy visszaküldeni, akkor érdemes alaposan körbejárni a dolgot.
    Szerettem a 3 monitort, de az egy nagyon széles, keretek nélkül, még jobb. A 3 monitort csúnya veszteséggel tudtam eladni.
    Ezeket a nagyon széleseket meg úgy próbálgattam, hogy volt rájuk 100 nap visszaküldési lehetőségem, így volt bőven időm tesztelni. És a postát sem nekem kellett fizetni. És volt is annyi anyagi mozgásterem, hogy akár két ilyen monitor is legyen a lakásban. De amúgy is van egy 4K-s is, szóval sosem maradt monitor nélkül a gép.

Bocs a regényért, nagy kiadás, több szót érdemel.
  • Aborg
    Koszonom a tippeket! Akkor talan megfelelne harom darab fullHD, olcsobban meg lehetne uszni mint harom darab 1440p-vel. Gondolom az nem mukodne hogy a kozepso 1440p az oldalsok meg fullHD-k?
  • SimaSuna #52711
    szvsz nem fogod tudni jobban olvasni. ha csak nem használsz teszem azt majd snowymoon plugint.
  • RJoco
    Méretfüggő, de még 27"-on is élvezhető az FHD. Nekem 3 LG-m volt.
    Most egy 32:9-es samsung oled-em van, 5120x1440 felbontással. Akkora, mint 2 db 27"-os WQHD. De itt nincs keret, ami pont középen zavarna. Ellenben a jobb tükröt nem minden kamionból látom, mint 3 monitornál. De az oled és a keret hiánya kárpótól. Van bekapcsolható segédtükör.

Táblák terén nincs különbség. Ha úgy van megcsinálva a tábla, olyan helyre van kirakva és olyan sebességgel megyek, akkor olvashatatlan. De ilyenből nem sok van. A korlátozótáblák, vagy várost jelző táblák olvashatóak mind a két felálláson.
  • Aborg
    Jatszadozok a gondolattal hogy nem lenne rossz harom monitoros rendszerben jatszani. Kerdes: nagy kulonbseg van az kozott hogy 1920x1080 vagy 2560x1440 e a monitorok felbontasa? Peldaul a magasabb felbontason sokkal jobban olvashatoak e a tablak feliratai? Soha nem volt HDnel magasabb felbontasu monitorom, igy nincs osszehasonlitasi alapom.
  • regelek5
    Sziasztok! Pár napja az ETS 2 kilépéskor jelzi, hogy Felhő-szinkronizálási hiba, gondolom, a mentést nem tudja feltölteni. A játék online módban van, ez nem lehet a gondja. Másnál is van ilyen hiba? Ha csak nálam, mit lehet ilyenkor csinálni?
  • Bebe59
    Köszönöm!
  • Aborg
    Talaltam gyonyoru foldrajz atlasz stilusu nyomtathato terkepeket, kimondottan az ETS2/ATS jatekokhoz:

Utoljára szerkesztette: Aborg, 2025.02.12. 09:38:02
  • SimaSuna #52706
    Mondanék valamit, de na. :D
  • Szabi #52705
    Jópofa a nova, de 33 év BP után nyomokban se tudok tippelni hogy mit építettek, értem hogy meglévő objektumokból dolgoznak, de ha nincs odaillő elem, még az is jobb ha inkább kimarad az a terület, a 2x2 sávos kamionos Lánchídnál visítva röhögtem :D
  • SimaSuna #52704
    A Hungary map évek óta nem lett fejlesztve. Illetve külön profil, külön térkép volt.
    Sőt az utána készülő RoH se lett befejezve.

Ezt a Hungary Map-ot el kell engedni. Alapvetően nem volt rossz, de sajnos magára lett hagyva. A verziószám frissítésekkel pedig előrébb nem vagyunk.
    A NovaHungaryMap nem rossz, elvileg jön rá frissítés majd...és működik alap térképpel..
  • Redapple
    Köszönöm a választ mindkettőtöknek. Sajnos okosabb nem lettem, de talán majd felbukkan valahol valami infó róluk. Sajnálom, mert egy Indián nevű emberke igyekezett mindig naprakészen tartani a HungaryMap-et, mivel a Frank007 már régen elengedte és nem foglalkozott vele.
  • Szabi #52702
    Domain: restacar.hu
    Regisztrálva: 2012-02-08 19:01:41
    Módosítva: 2024-02-08 09:20:03
    Lejárati idő: 2025-02-08
  • SimaSuna #52701
    Gondolom lejárt a domain és nem hosszabbították meg...
  • Redapple
    Valaki tudja, hogy mi történt a RestaCar oldallal? A Frank007 féle HungaryMap oldala sem elérhető.
  • Szabi #52699
  • SimaSuna #52698
    Ezek a map kombók alapból hibásak.
    1. mire működésre bírod a hajad kitéped.
    2. egy promods, rusmap, sr map kombóval simán lekötöd magad.
    3. 100% hogy valamelyik térképpel van problémája.

Felesleges ezek a nagy kombó térképek...
  • mutagora2
    Sziasztok! Segítségeteket kérném. Mint tegnap írtam,amióta frissítettem az 1.53 verzióra ,azóta rendszeresen lefagy,kidob a játék ,bármilyen mapcombót használok. Remélem ,hogy valaki tud segíteni.
  • mutagora2
    ector data!
    00:03:39.410 : Sector force started.
    00:03:40.995 : Sector force finished.
    00:03:42.034 : <ERROR> [model] Unknown look name 'asphalt' on model '/road_template/sc/shoulder.pmd'
    00:03:42.034 : <ERROR> [model] Unknown look name 'asphalt' on model '/road_template/sc/shoulder.pmd'
    00:03:42.035 : <ERROR> [model] Unknown look name 'asphalt' on model '/road_template/sc/shoulder.pmd'
    00:03:42.035 : <ERROR> [model] Unknown look name 'asphalt' on model '/road_template/sc/shoulder.pmd'
    00:03:42.035 : <ERROR> [model] Unknown look name 'hw_old_sl3' on model '/road_template/sc/shoulder.pmd'
    00:03:42.035 : <ERROR> [model] Unknown look name 'hw_old_sl3' on model '/road_template/sc/shoulder.pmd'
    00:03:42.036 : <ERROR> [model] Unknown look name 'asphalt' on model '/road_template/sc/shoulder.pmd'
    00:03:42.036 : <ERROR> [model] Unknown look name 'asphalt' on model '/road_template/sc/shoulder.pmd'
    00:03:42.036 : <ERROR> [model] Unknown look name 'hw_old_sl3' on model '/road_template/sc/shoulder.pmd'
    00:03:42.036 : <ERROR> [model] Unknown look name 'hw_old_sl3' on model '/road_template/sc/shoulder.pmd'
    00:03:42.036 : <ERROR> [model] Unknown look name 'asphalt_00' on model '/road_template/sc/shoulder.pmd'
    00:03:42.036 : <ERROR> [model] Unknown look name 'asphalt_00' on model '/road_template/sc/shoulder.pmd'
    00:03:42.037 : <ERROR> [model] Unknown look name 'asphalt' on model '/road_template/sc/shoulder.pmd'
    00:03:42.037 : <ERROR> [model] Unknown look name 'asphalt' on model '/road_template/sc/shoulder.pmd'
    00:03:42.037 : <ERROR> [model] Unknown look name 'hw_new_dk2' on model '/road_template/sc/shoulder.pmd'
    00:03:42.037 : <ERROR> [model] Unknown look name 'hw_new_dk2' on model '/road_template/sc/shoulder.pmd'
    00:03:42.038 : <ERROR> [model] Unknown look name 'asphalt' on model '/road_template/sc/shoulder.pmd'
    00:03:42.038 : <ERROR> [model] Unknown look name 'asphalt' on model '/road_template/sc/shoulder.pmd'
    00:03:42.038 : <ERROR> [model] Unknown look name 'hw_def_fr4' on model '/road_template/sc/shoulder.pmd'
    00:03:42.038 : <ERROR> [model] Unknown look name 'hw_def_fr4' on model '/road_template/sc/shoulder.pmd'
    00:03:42.038 : <ERROR> [model] Unknown look name 'hw_old_sl1' on model '/road_template/sc/shoulder.pmd'
    00:03:42.038 : <ERROR> [model] Unknown look name 'hw_old_sl1' on model '/road_template/sc/shoulder.pmd'
    00:03:42.039 : <ERROR> [model] Unknown look name 'hw_old_sl1' on model '/road_template/sc/shoulder.pmd'
    00:03:42.039 : <ERROR> [model] Unknown look name 'hw_old_sl1' on model '/road_template/sc/shoulder.pmd'
    00:04:00.368 : <ERROR> [model] Unknown look name 'asphalt' on model '/road_template/sc/shoulder.pmd'
    00:04:00.368 : <ERROR> [model] Unknown look name 'asphalt' on model '/road_template/sc/shoulder.pmd'
    00:04:03.202 : <ERROR> [model] Unknown look name 'asphalt' on model '/road_template/sc/shoulder.pmd'
    00:04:03.202 : <ERROR> [model] Unknown look name 'asphalt' on model '/road_template/sc/shoulder.pmd'
    00:04:27.553 : <ERROR> [model] Unknown look name 'hw_old_sl1' on model '/road_template/sc/shoulder.pmd'
    00:04:27.554 : <ERROR> [model] Unknown look name 'hw_old_sl1' on model '/road_template/sc/shoulder.pmd'
    00:04:27.554 : <ERROR> [model] Unknown look name 'hw_old_sl1' on model '/road_template/sc/shoulder.pmd'
    00:04:27.803 : <ERROR> [model] Unknown look name 'asphalt' on model '/road_template/sc/shoulder.pmd'
    00:04:27.804 : <ERROR> [model] Unknown look name 'asphalt' on model '/road_template/sc/shoulder.pmd'
    00:04:32.336 : [used_vehicles] 1 used truck offers have expired (29 offers valid)
    00:04:42.539 : <ERROR> d:\buildbot\slaves\win_slave\final_build_ets2_oculus_windows_bin_steam_x64\build\prism\src\p3core\collections\arrays\arrays_base_impl.h(571): ??A?$array_t@PEAVnode_item_t@prism@@@prism@@QEAAAEAPEAVnode_item_t@1@_K@Z: Index outside array boundaries: 18446744073709551615 >= 1323338
    00:04:44.256 : <ERROR> [model] Unknown look name 'hw_old_sl1' on model '/road_template/sc/shoulder.pmd'
    00:04:44.256 : <ERROR> [model] Unknown look name 'hw_old_sl1' on model '/road_template/sc/shoulder.pmd'
  • mutagora2
    Köszönöm a választ !
  • SimaSuna #52694
    feltlötöd sharemods.com-ra pl.
  • mutagora2
    Sziasztok! Valaki tudna segíteni abban,hogy a game.log fájlokat hogy tudnám itt a forumon megjeleníteni? Állandóan kidobál a játék,és ahogy olvastam a megoldáshoz szükség lenne a game.log adatokra. Köszönöm!Az 1.49 ig semmi gondom nem volt a játékkal,és ahogy elkezdtem az 1.53 on játszani állandóan lefagy,illetve kidobál a játék , bármilyen térképmódot is használok. A youtuberól használom a mapcombókat GMC ,illetve Trucksim összeállításait.
  • Szabi #52692
    netflix és steam deck kombó egészen kellemes, többre nem vágyok :D
  • SimaSuna #52691
    Visszatértél? :D

csatlakozzz
    Utoljára szerkesztette: SimaSuna, 2025.01.09. 13:53:45
  • Szabi #52690
    na ez drága mutatvány lehetet.. :D

meg ez is, néha túl ijesztően valósághű a játék :DDD

Utoljára szerkesztette: Szabi, 2025.01.08. 21:28:18