22
  • Barakukk
    #22
    Miért lenne gagyi a történet? Tudom, mert emlékeztet a Pocahontasra. Aki hibát keres, az bizonyára talál valamit, amin lehet lovagolni. Ilyen alapon a Sebhelyesarcú valamilyen szinten csak a Barry Lyndon koppintása, mert engem arra emlékeztetett. A történet olyan amilyen, a kérdés, hogy hogyan mesélik el. Azzal már én is egyet tudok érteni, hogy James Cameron filmjeihez képest vitatható a film dramaturgiailag, bár én is befizettem rá háromszor, és ebből kétszer csak 2D-s változatra.
  • Barakukk
    #21
    Az első IMAX-re forgatott 3D-s film. Az első 3D-s vetítés még 1915-ben volt, és 22-ben már teljes estés film volt 3D-ben, az más kérdés, hogy akkor még nem terjedt el, csak az 50-es években, illetve 2000 környékén a Csodacsibe volt az első, ami Real3D-s volt. Az Avatar abban a korban került moziban, amikorra már nagyjából elterjedtek a 3D-s termek nem csak Magyarországon, de az egész világon. Mérhető korábban, hogy a Jégkorszak 3 is brutál nagy sikert okozott a világban, 690 millió dollár értékben váltottak jegyet Amerikán kívül, míg az előző rész esetében csak 460 millió. De az animációs film volt, amiről tudjuk, hogy lesz még hasonló. Az Avatar viszont technikáját tekintve is újítás, illetve a film műfaja is egyedi jelenség a 3D-s palettán.
  • tikim
    #20
    érdekes, hogy 2D-ben is rekorder, ment ennek a filmnek szerintem az egyedüli attributuma az, hogy gyönyörüen néz ki, és a látvány az ami iszonyat élvezhetővé teszi a filmet.. megnézzük a történetet: abszolút gagyi, és ugye 3 órás a film, ha nem lett volna olyan látványos, kimentem volna a moziból, így viszont tátott szájjal néztem végig :)
  • narumon
    #19
    "hogy most találták ki a 3d-t, mikor már több évtizede jelen van, egyszerűen olyan hype-ot kapott a film"

    Ez azért nem teljesen igaz, mert mint mozifilm ez volt az első normális 3D film.
  • Watchmen
    #18
    Na és persze BR:D
  • winnie
    #17
    dvd-n, 2d-ben is rekorder lett.
  • Gladiator
    #16
    Mondjuk szentem az is benne van a pakliban, hogy 3D-s, és nem lehet letölteni. Mármint le lehet, de közel sem az az élmény, mint moziban.

    Ha majd kitalálják, hogy akciófilmekben robbanásoknál lángcsóvák csapnak az ember feje fölött, meg esik az eső, meg remek a terem, akkor ismét rekordokat döntögetnek majd, akármilyen szar is lesz a film.

    Mindenesetre nekem az Avatar egyszer elég volt. Talán kipróbálnám IMAX-ban is mégegyszer angolul. Ha lenne...
  • Watchmen
    #15
    Én elhiszem:D Sőt örülök, ha ennyire tetszett nekik.
  • winnie
    #14
    te is megnézted, nem? ha nem jó film, akkor miért tetted? mert nem tudtad, hogy nem jó.

    a siker nem a jóság függvénye, hanem a jegyvásárlásé.
  • analfa
    #13
    Szerintem az Avatár koránt sem sikerült jól nem értem miért lett ekkora siker...
  • BaliBoy
    #12
    Nah én meg az eredeti Csillagok háborúja trilógiát annyiszor láttam gyerekként, hogy kívülről tudtam mondani szó szerint a szöveget. Ezt hívják fanatikus rajongásnak. De ez egyáltalán nem egy általános dolog. Relatíve elég kevés emberre igaz ez akik szintén látták a Csillagok háborúját.
    A szüleim is megnézték az Avatart pedig vagy 5 évente járnak moziba, de ennek most akkora feneket kerítettek (reklám), hogy elmentek megnézni és mivel ők még soha nem jártak 3D-s vetítésen ezért számukra hatalmas élmény volt. És hidd el, hogy elég nagy számban vannak azok akiknek az Avatar volt az első mozis 3D-s filmjük. Ezért olyan nagy siker az Avatar. Fognak csinálni az Avatarnál ezerszer jobb sztorival rendelkező meg "3D-sebb" filmet, de nem lesz már akkora siker mint ez mert már nem lesz olyan nagy újdonság.
  • bladesoft
    #11
    Azért kapott 3 dijat mert megérdemelte??? Talán igen talán nem :D Nézd meg a mostani vezetést és megláthatod milyen elvek motiválják az akadémiai szavazó bizottságot.
  • morden
    #10
    A bombák földje pedig kapott fontos oszkárokat (magyarosan), pedig annál unalmasabb, semmitmondóbb, 0 történettel rendelkező filmet nagyon régen nem láttam ( persze ez szubjektív ). Szóval szerintem nem attól lesz valami jó film, ha Oscart-t kap
  • Wolfman017
    #9
    Azt még hozzátenném, hogy az Avatar az Oscar díjátadón is csak a látványvilág miatt kapott 3 díjat, mivel mást nem igen lehet értékelni a filmben.
  • Wolfman017
    #8
    De mondom, hiába tépem a szám, ha egyszer úgy gondolják az emberek, hogy most találták ki a 3d-t, mikor már több évtizede jelen van, egyszerűen olyan hype-ot kapott a film, hogy még Babi néni is beült a moziba megnézni. Pedig a sztoriban semmi egetrengető nincsen, a látvány világ úgy-ahogy jó, lehetett már szebbet is látni más filmben, egyszerűen belebuzultak ebbe a hatalmas új dzsémsz kemeron féle 3d-s "újításba". Azt mondod nem hype? Reggeltől estig csak Avatar reklámokat lehetett a Tv-ben látni, felmentél egy weboldalra, reklámokban csak Avatar-t láttál, SG-re feljöttél, minden második cikk Avatarról szólt.
  • Wolfman017
    #7
    http://www.cosplay.hu/gallery2/main.php?g2_itemId=96583
    Ehhez hasonló emberek lehetnek.
  • Watchmen
    #6
    És aki 5-ször nézte már meg a filmet? Azok se látnak a 3d-én túl?:d
    Ráadásul van több ember aki meg még többször látta....
  • Wolfman017
    #5
    A-a, fogalmam sincs, csak szeretek nagy szavakkal dobálózni, pont ahogy mondod. Ebbe most inkább ne is menjünk bele, mert rám ugrik a sok elvakult fan, akik nem látnak a 3D-n túl.
  • bladesoft
    #4
    Nyugi, bebizonyosodott már hogy ez nem hype.... bár lehet nem is érted te a szó jelentését.
  • bladesoft
    #3
    Ami jó az jó. Ennyi.
    A Star wars mint epik klaszikus születéskor még -1 éves voltam De most egyet élőben is láthatok.
  • Wolfman017
    #2
    Pedig ez csak hype. Százszor ellőtt sztori, tele van klisékkel, egyedül a technológia ami új.
  • Kferro
    #1
    Na, ennyit arról, hogy hype-ról van szó...