2222
Custom pálya használata:
Ide másold a fájlt: Steam/steamapps/common/portal 2/portal2/maps/

Konzolba írd be: map pályanév

Magyar Lab Rat (képregény)

• motyodlee
    A Portal egy Aperture Science Laboratories nevű rejtélyes helyen játszódik. Főhősünk mit sem tudva arról, hogy hol van, és egyáltalán ki ő, felébred egy fehér szobában, és néhány perc múlva már el is kell indulnia, hogy végigverekedve magát mindenféle teszten, bizonyítsa rátermettségét a hozzá beszélő számítógép előtt. Azt, hogy mi is ez az egész, és hol vagyunk pontosan, az a játékból nem nagyon derül ki, a történet hátterét a Valve egy Aperture Science nevű promó weboldalon tudatja velünk. Akkor először lássuk, hogy kik vagyunk, és egyáltalán mi a fenét keresünk mi a laboratóriumban!

Az Aperture Science Inc. neve a Half-Life játékosoknak ismerősen tűnhet, mivel többször is feltűnt már a sorozatban. A céget egy Cave Johnson nevű fickó alapította 1953-ban, azzal a céllal, hogy új, jövőbe tekintő technológiát fejlesszen ki az Amerikai Hadsereg számára. 1978-ban azonban professzorunk bekattant, és egy három lépcsőből álló tervet eszelt ki, hogy a technológiai versenyben méltó ellenfele legyen a Black Mesa-nak. Az első lépcsőfok a nevével önmagát megmagyarázó Heimlich Counter-Maneuver volt, a második pedig a Take-A-Wish Foundation, mely a beteg gyermekeket gondozó családokat volt hivatott megsegíteni. Sajnos mindkét projekt besült, és bár Johnson barátunk vadi új technológiája, a teleportáló gépekhez hasonló Portal működőképes volt, kénytelen volt félbehagyni a munkásságát. A Portal-nak a lényege, hogy egy-egy kaput megnyitva meg lehet szakítani a teret, így időveszteség nélkül közlekedhetünk vele, legyőzve a távolságokat.

Az Aperture Science Enrichment Centerben már ki is alakították a Portal teszteléséhez szükséges termeket, azonban a tényleges munkát sosem kezdték el. A játék valamikor a Black Mesa incidens után játszódik, erről árulkodik az is, hogy több dokumentumban is olvasni lehet a HL2-ben Gordon által használt Mark V ruha terveiről. Chell, vagyis a játék főhőse ebben a centerben ébred fel, de az épület már teljesen lehagyott, azt egyedül egy Genetic Lifeform and Disk Operating System (GLaDOS) névre hallgató számítógép irányítja. Az ébredés után GLaDOS meg is szólít minket, és elárulja, hogy mi leszünk a Portal technológia tesztjének főszereplője. Feladatunk, hogy az Aperture Science Handheld Portal Device, vagyis a kapukat megnyitó eszköz segítségével átjussunk a kamrákon, majd jutalmul megkapjuk a „Sütinek” nevezett titokzatos nyereményt.

gamekapocs.hu
  • TreDoR
    Igen beírtad, csak azt nem mi a története.
  • Spészgószt
    Beírtam egy hosszabb eszmefuttatást, de inkább törlöm a gecibe mert fölösleges!
    A Portal2 még azért odébb van, majd ha megjelenik visszanézek mi újság!
    By!
  • Kicsikiraly
    Gondoltam beleszólok a témába, hogy a portalnak igenis van története. Mint látom ez hiba volt. A sima Portal topik értelmesebb, és oda is bekerülnek ezek a videók...
  • FSpofon
  • Tinman #92
    "Konzol....sose volt, az már egy külön állatfaj!"

Ez számomra értelmezhetetlen. Kit érdekel min játszol... XBOX vagy PC vagy C64, a lényeg, hogy játszol. Egy kalap.

"Sztori bazze, azt ne mond már te minden videót és minden szöveget végigolvasol!"

Légy erős, itt a legtöbben igen. Emiatt pl. a Witcher 100-110 óra volt, a Baldur's Gate 1 + kieg, meg nagyjából 350 óra. Mielőtt a kocka dumával jönnél, elárulom, hogy attól, hogy egy játékba 100 órát beletolsz, az még nem jelenti azt, hogy ezt egyfolytában teszed, mondjuk napi 8 órába. Az előbb említett BG, nekem ~4 hónap volt. Ez napi ~3 órát jelentene, viszont én lemondtam már rég a TV-ről, ráadásul volt, hogy hétvégén volt 4-5 óra, és volt olyan nap, hogy 0 óra hétköznapokon.

Mennyivel jobb egy Asylum filmet (átlag 2-3/10-es filmek) megnézned az RTL-en, mint egy AAA+++ fantasy világban kalandoznod, ahol ráadásul még az angol nyelvvel is barátkoznod kell... persze, ha csak nyomkodod a szöveget elfelé, akkor nincs barátság, de a BG az pont olyan, hogy ott előrejutás se nagyon lesz akkor.

"Térképen úgyis ott a nyomi nyíl merre kell menni, meg ki van jelölve az objective és annyi!"

1. El kellene menned level designernek, mert pontosan ez az ami a sok embert zavar, ez a linearitás.

2. Játssz sandbox játékokkal, ha érdekel, mert azok relatív szabadabbak.

"Drága kis kocka barátom én inkább dugok mint a kibaszott gép előtt üljek (a szabad időmben) és a billentyűzetet nyomogassam!"

Ember! Gondolod itt csak 15 éves remegő kezű emos kisfiúk vannak? Nem egy olyan játékost ismerek, aki MÁR NYUGDÍJAS és ez az egyik hobbija.
    De itt az SG-n is kapásból felsorolok 10 embert, akinek családja, gyereke van, több évtizede dolgozik, de mégis ez az egyik hobbija.
    Egyébként a jó "asszony" feltalálja magát akkor is ha éppen játszol... van még mit tanulnod.

"Tudod vannak akik dolgoznak és nem a faszukat verik egész nap, meg anyucitól karira kapott játékkal......"

Általánosítás fail.
  • Spészgószt
    A konzolos 1
    Az éjjel nappal játszó 2
    Azt is el kéne fogadni aki nem játékokon él! (de erre majd rájössz 5-10 év múlva)...

Én vagyok a hülye, hogy ilyen helyen kezdtem el magyarázni, ahol mindenki kocka és játékokon tengeti szabadidejét (az mind1 hogy pc vagy konzol, egyhülyeség)....
    Személyes véleményem volt hogy a játék számomra egy UTOLSÓ kikapcsolódás, bármi mással eltöltöm az időm (inkább munka amiből pénz is van XD ) minthogy játékok SZTORIJÁRA pazaroljam!
    A PORTAL jó volt mert mozgatta az agyat, logikai FPS volt (itt a hangsúly az FPS en van, nem vakus szarság vagy külső 3d-s bábujáték) és nem csak agyatlan futkározás, buzi tárgykeresgélés meg xp gyűjtős fasság! A kettő pedig ugyan ez csak felturbózva új elemekkel, gépekkel, fizikával és trükkökkel.
    Az meg igaz, ha agyatlanság kell akkor inkább cszek....
  • motyodlee
    lassan el kéne egy modi... a fórum lényege nem az egymást követő ócsárolások sokasága
  • shaddam
    Ez a sötétség félelmetes.Bár 500 éve még laposnak hitték a Földet egyszer talán majd ez a fujjkonzol szemléletmód is eltűnik.

De most nem vágom:aki konzolon játszik az kocka és az anyja veszi a játékot meg warezol is?WTF
  • MerlinW
    Oblivion-ban pl csak azzal töltöttem ~20-30 órát, hogy a könyveket olvastam. Bioshock-ban is elment jópár óra. Ha egy játéknak nincs vagy sz@r a története, nem is játszom vele - kivéve a multis mókákat, de az más.

Portal-nak pedig nemhogy van története, de még jó is. GlaDOS nem hülyeségből pofázik az egész játék alatt...

Ha nem tudsz angolul az megint más, attól még nem kell baromságokat beszélni.
  • Spészgószt
    Mi az hogy Troll?
    Aki nem játszik éjjel nappal az már nem is ember! LOL
    Néztél már tükörbe....ott láthatsz Trollt....bár 20 évesen még én is napi 18 órákat csztem....
  • Zomil
    nálad nagyobb troll-t se láttam mostanában sg-n :D
  • Seth
    Ez egy tizenéves felháborodott tini hozzászólás volt!
  • Spészgószt
    Konzol....sose volt, az már egy külön állatfaj!
    Sztori bazze, azt ne mond már te minden videót és minden szöveget végigolvasol! Térképen úgyis ott a nyomi nyíl merre kell menni, meg ki van jelölve az objective és annyi! Egyébként a HL2 volt az utolsó játék 2004ben amit végig vittem teljesen, meg nem olyan rég a Portal (mert ez érdekelt)!
    Drága kis kocka barátom én inkább dugok mint a kibaszott gép előtt üljek (a szabad időmben) és a billentyűzetet nyomogassam! Tudod vannak akik dolgoznak és nem a faszukat verik egész nap, meg anyucitól karira kapott játékkal vagy a lewarezolt éppen aktuális slágergecit tolják végig 0-24/7 ben!
  • MrAndree
    Te is az a típus vagy aki nem látott még konzolost mi? Csak hallotta neten, hogy vannak ilyenek.
  • tomonor
    pedig igaz. Mindegy nem vitázom /unfav
  • Seth
    Ez mégrosszabb
  • SZilaJMaGGoT
    Hát ezzel én is így vagyok, kell a motiváció ami előre visz. Akinek meg nem kell sztori annak ott van a CS... :)
  • SZilaJMaGGoT
    Ne is csajozz, inkább verd ki bazmeg. Minek dugni? Ott is csak az a lényeg, hogy elélvezz... "nem kell a körítés" :O
  • balee4
    Csak az igénytelenek tesznek így, atya isten inkább nem mondok semmit...
  • balee4
    Akkor hülyeségeket beszélsz, honnan veszed ezt?
  • balee4
    Én is arra várom, de ha marad az első rész gépigénye lehet, hogy marad a PC.
    Amúgy megnéztem a 3 demo gameplay-t és baromi nagy lesz, egy csomó újdonságot raktak bele. A pályák dizájnja is mennyivel jobb.
  • tomonor
    nem, azt akarom mondani ezzel, hogy a konzolosok általában érdektelennek tartják a sztorit
  • shaddam
    No most ha én ps3-ra várom és a sztori is érdekel akkor egy anomália vagyok?Nem kéne ezt a minden konzolos/pécés hülye dumát elővenni
  • MrAndree
    Jah, hát úgy van értelme valóban...
  • Jaka923
    Vannak ám olyanok jópáran, akik, csak a lövöldözés miatt tolják végig a HL 2-t, illetve a fejtörők megoldásáért játszanak a Portallal és a sztorit magasról lesz@rják
  • Seth
    Ha most ezzel azt akarod mondani, hogy konzolon nincsen sztorija a játékoknak,akkor virtuálisan tökön szúrlak :)
  • Rage47
    ezt te nem értheted, nem vagy elvakult portal fan xD
  • MrAndree
    Most csak vicceltek ugye? Ha egy játéknak érdektelen és unalmas sztorija van akkor mi értelme játszani vele?
  • tomonor
    látom, te nagyon abnormális troll nézetekkel vagy megáldva. Nem konzolra várod a játékot véletlenül?
  • Terensz
    Így is van, ha jó sztorit (stori-t ) akarok, megnézek egy filmet. Ha meg játszani akarok, akkor pedig nem kell a púder
  • 5Dani
    "stori" :D
  • Spészgószt
    minek stori? szerintem az emberek többsége szarik a storira, a többi játékban is egyből tovább nyomjátok a videót és a többi fölös fasságot a játék a lényeg és hogy hogy oldod meg a pályát a stori csak egy fölösleges nyűg!
  • TreDoR
    Igen, rendkívül szövevényes történet
  • Spészgószt
    A stori: "The Cake is a lie!"
  • TreDoR
    Miért mi volt a története? Azt ne mond az, hogy egy elhagyott komplexumban egy embert (najó lehet, hogy nem volt az) tesztelnek, mert ezt a poént a Kocka rég elsütötte.
  • tomonor
    helló mindenki
  • Kicsikiraly
    "portalnál nem emlékszek történetre, és ahogy elnézem itt sincs."

te játszottál a portallal? és megnézted a videókat? a portal legfontosabb eleme azon kívül hogy teljesen innovatív volt az egész, az a történet. engem a hideg rázott mikor először végigtoltam, és akkor is amikor láttam a 2 trailerét meg a bónuszvideókat. a portal a világ legjobb játéka, rengeteg szempontból, csak sokaknak úgytűnik nagyon nehéz ezt felfogni. oda kéne kicsit figyelni.
  • Spészgószt
    Micsodaaa a HL3 már rég megjelent ....1:40-nél a bizonyíték!
  • 5c0rp330n
    latom, megint alacsony a kerites, egyszeruen nem ertem hogy ekkora seggek hogy talaljak meg az egyik legjobb logikai jatek topicjat, es h megis mi keresnivalojuk van itt.