2222
Custom pálya használata:
Ide másold a fájlt: Steam/steamapps/common/portal 2/portal2/maps/

Konzolba írd be: map pályanév

Magyar Lab Rat (képregény)

• MerlinW
    Nekem is van egy felesleges Portal-om, ha valakinek kell, szóljon.
  • Verseghy
    Csorog a nyálam.:)
  • FSpofon
    [center]
  • FSpofon
  • FSpofon

• FSpofon
  • FSpofon

A kész kép.
  • Atkamon
    Hát, az volt az érved amellett, hogy nem FPS, hogy nincs benne ellenség, amire lőni lehetne... Ezért írtam Without Enemy-t :) De jó, akkor legyen FPPPPSWETYCS - First Person Platform Puzzle Portal Shooter Without Enemies That You Can Shoot
  • TreDoR
    Ezt melyik postban írtam?
  • Atkamon
    Hát TreDoR szerintem nincs enemy... :D
  • RelakS
    ti végképp nem gondolkoztok portalokban
  • Aquir
    without? akkor a rádlövő turretek mik?:)
  • FSpofon
    A Portal az Portal. Ez a műfaja hogy Portal game. Ne próbáljátok meg már ráerőltetni minden alantasabb játékra húzható kategóriát, amikor kiemelkedik azok közül. :)
  • Atkamon
    FPPPPSWE - First Person Platform Puzzle Portal Shooter Without Enemies
  • gduck
    FPTS!

First Person Teleport Shooter
  • Aquir
    Én is ragaszkodtam, de próbáld úgy nézni, hogy egy másik gondolatmenet szempontjából nevezik el a játékokat, ami jobban szétválasztja a játékokat egymástól. Emiatt inkább más néven illetik, mert a megvalósítása (az elképzelés) elválasztja az játékmód alapjától.

Nekem annyi kellett, hogy a Minecraftnál is inkább kaland-homokozó volt írva, ami tényleg jobban lefedi, hiába van első nézetben a csókánál egy csákány       (ami helyett tényleg, akár lehetne "kőzet-eltüntető lövőszerszám" is:)
  • TreDoR
    Erre már nem tudok mit írni, wikipédia, vagy ha az nem akkor megkérdezel valakit, hogy szerinte egy FPS-be kell-e enemy, és ne hasraütés szerint válaszoljon, hanem gondolja át.

És, igen mielőtt belekötnél, egy olyan ellenség akire lőni kell, mindjárt levédetem, meg kitalálok hozzá egy rövidítést, hogy ne kelljen mindig leírnom...
  • Aquir
    Ahogy nézem, a Minecraftot is "Sandbox, Adventure"-nek írják, nem fps-nek :) Csak a meghatározás nekem közelebb volt a portalhoz, de most már magamévá tettem a gondolatmenetet
  • Atkamon
    Szerintem az az alapkövetelmény, hogy a nézet olyan legyen, mintha valakinek a szemén keresztül látnád az eseményeket, és tudj lőni valamilyen fegyverrel. Ez mindkettő megvan a Portalban :)
  • TreDoR
    Például, azért amiért az FPS-eket nem nevezik RPG-knek (role-playing game, szerepjáték), pedig ha csak a stílus nevét vesszük alapul, ott is "belebújsz" valakinek/minek a "bőrébe", szerepet játszol, egy katonáét, egy bérgyilkosét, akárkiét. De egy RPG azért elléggé más dolog. Ha választ akarsz: nem a stílus nevét kell figyelembe venni, hanem magát a stílust, és FPS-eknél alapkövetelmény, hogy legyen egy enemy akire lősz.
  • Aquir
    nem vitatkozás céljából:
    a portal gun-t még az angol wikipedia is többször használja rá, másrészt még mindig el kell lőni vele a portalokat (shooter), ezért igazából még mindig több magyarázatot igényelne
  • TreDoR
    Nem az a lényeg, hogy fegyver-e, főleg, hogy a nevében is benne van.
  • lolSL
    nem fegyverrel lősz
    kb annyira fegyver mint egy toll ami tintát lő a papírra, vagy egy mobil ami fellövi a hangod az égbe :)
  • Aquir
    Véleményem szerint a jelentést nem húzza ez át: mivel fegyverrel lősz, és a portálok kreálása is a fegyverből történő ellövéssel (amihez ugyanúgy célozni kell) történik, várnék egy másik magyarázatot más megnevezéssel való szembeállítás nélkül, miért nem állná meg ez a helyét :)
  • TreDoR
  • Aquir
    egyébként mivel nekem egy fegyverrel kéne ténylegesen céloznom (első nézetben), megállná a helyét
  • TreDoR
    Nehezen, mert akkor nem is létezne mindkét kategória.
  • Aquir
    teljes mértékben lefedi:)
  • TreDoR
    Horrort is hívhatod thrillernek, csak nem állja meg a helyét, de ha attól jobban érzed magad.
  • Aquir
    logikai FPS:) (nekem)
  • Aquir
    egyébként fogom azt a kib* Fegyvert (portal GUN) és kib*-ttul portálokat lövök vele :)
  • Aquir
    First-Person Perspective:)
  • TreDoR
    Anyád, sg nem engedi elküldeni :S

Na látod, nem találtak ki neki stílust, ezért besorolták TPS és RPG-nek is. A portal tökéletesen befér az FPP kategóriába. Atkamonnak.
  • lolSL
    wikipedian jól meg van fogalmazva:
    Genre(s) Sci-fi puzzle-platform game
  • Atkamon
    Igen, váll felett látszódik a karakter, és lősz benne. Mass Effect? TPS és RPG is... RPG a játékmenetre vonatkozik, TPS meg a kameraállásra. Csomó cikkben lehetett olvasni pl a Mirror's Edge-ről, hogy "Parkour játék FPS nézettel." Nade hagyjuk már ezt könyörgöm...
  • TreDoR
    Bazz, nincs olyan, hogy TPS nézetű, TPS= third person shooter.

Ezek típusok, olyan mint a filmeknél az akciófilm, vígjáték, stb. Nem kameraállás szerint dobálják őket ide-oda, az csak mellékes, mint az FPS/TPS-eknél.
  • Atkamon
    TPS nézetűek, igen.
  • TreDoR
    Most akkor az rpg-k, mmorpg-k stb. is tps lenne?...
  • Atkamon
    A lövöldözés a lényeg, nem az, hogy kire/mire lősz.
  • TreDoR
    Nem igazán, FPS-ekben ellenségekre lövöldözöl, portalban nem.