2222
Custom pálya használata:
Ide másold a fájlt: Steam/steamapps/common/portal 2/portal2/maps/
Konzolba írd be: map pályanév
Magyar Lab Rat (képregény)
Ide másold a fájlt: Steam/steamapps/common/portal 2/portal2/maps/
Konzolba írd be: map pályanév
Magyar Lab Rat (képregény)
-
#297 Nekem is van egy felesleges Portal-om, ha valakinek kell, szóljon. -
Verseghy #296 Csorog a nyálam.:) -
#295 [center] -
#294 -
-
#292 -
A kész kép. -
#290 Hát, az volt az érved amellett, hogy nem FPS, hogy nincs benne ellenség, amire lőni lehetne... Ezért írtam Without Enemy-t :) De jó, akkor legyen FPPPPSWETYCS - First Person Platform Puzzle Portal Shooter Without Enemies That You Can Shoot -
#289 Ezt melyik postban írtam? -
#288 Hát TreDoR szerintem nincs enemy... :D -
#287 ti végképp nem gondolkoztok portalokban -
#286 without? akkor a rádlövő turretek mik?:) -
#285 A Portal az Portal. Ez a műfaja hogy Portal game. Ne próbáljátok meg már ráerőltetni minden alantasabb játékra húzható kategóriát, amikor kiemelkedik azok közül. :) -
#284 FPPPPSWE - First Person Platform Puzzle Portal Shooter Without Enemies -
#283 FPTS!
First Person Teleport Shooter -
#282 Én is ragaszkodtam, de próbáld úgy nézni, hogy egy másik gondolatmenet szempontjából nevezik el a játékokat, ami jobban szétválasztja a játékokat egymástól. Emiatt inkább más néven illetik, mert a megvalósítása (az elképzelés) elválasztja az játékmód alapjától.
Nekem annyi kellett, hogy a Minecraftnál is inkább kaland-homokozó volt írva, ami tényleg jobban lefedi, hiába van első nézetben a csókánál egy csákány       (ami helyett tényleg, akár lehetne "kőzet-eltüntető lövőszerszám" is:) -
#281 Erre már nem tudok mit írni, wikipédia, vagy ha az nem akkor megkérdezel valakit, hogy szerinte egy FPS-be kell-e enemy, és ne hasraütés szerint válaszoljon, hanem gondolja át.
És, igen mielőtt belekötnél, egy olyan ellenség akire lőni kell, mindjárt levédetem, meg kitalálok hozzá egy rövidítést, hogy ne kelljen mindig leírnom... -
#280 Ahogy nézem, a Minecraftot is "Sandbox, Adventure"-nek írják, nem fps-nek :) Csak a meghatározás nekem közelebb volt a portalhoz, de most már magamévá tettem a gondolatmenetet -
#279 Szerintem az az alapkövetelmény, hogy a nézet olyan legyen, mintha valakinek a szemén keresztül látnád az eseményeket, és tudj lőni valamilyen fegyverrel. Ez mindkettő megvan a Portalban :) -
#278 Például, azért amiért az FPS-eket nem nevezik RPG-knek (role-playing game, szerepjáték), pedig ha csak a stílus nevét vesszük alapul, ott is "belebújsz" valakinek/minek a "bőrébe", szerepet játszol, egy katonáét, egy bérgyilkosét, akárkiét. De egy RPG azért elléggé más dolog. Ha választ akarsz: nem a stílus nevét kell figyelembe venni, hanem magát a stílust, és FPS-eknél alapkövetelmény, hogy legyen egy enemy akire lősz. -
#277 nem vitatkozás céljából:
a portal gun-t még az angol wikipedia is többször használja rá, másrészt még mindig el kell lőni vele a portalokat (shooter), ezért igazából még mindig több magyarázatot igényelne -
#276 Nem az a lényeg, hogy fegyver-e, főleg, hogy a nevében is benne van. -
#275 nem fegyverrel lősz
kb annyira fegyver mint egy toll ami tintát lő a papírra, vagy egy mobil ami fellövi a hangod az égbe :) -
#274 Véleményem szerint a jelentést nem húzza ez át: mivel fegyverrel lősz, és a portálok kreálása is a fegyverből történő ellövéssel (amihez ugyanúgy célozni kell) történik, várnék egy másik magyarázatot más megnevezéssel való szembeállítás nélkül, miért nem állná meg ez a helyét :) -
#273 #258 -
#272 egyébként mivel nekem egy fegyverrel kéne ténylegesen céloznom (első nézetben), megállná a helyét -
#271 Nehezen, mert akkor nem is létezne mindkét kategória. -
#270 teljes mértékben lefedi:) -
#269 Horrort is hívhatod thrillernek, csak nem állja meg a helyét, de ha attól jobban érzed magad. -
#268 logikai FPS:) (nekem) -
#267 egyébként fogom azt a kib* Fegyvert (portal GUN) és kib*-ttul portálokat lövök vele :) -
#266 First-Person Perspective:) -
#265 Anyád, sg nem engedi elküldeni :S
Na látod, nem találtak ki neki stílust, ezért besorolták TPS és RPG-nek is. A portal tökéletesen befér az FPP kategóriába. Atkamonnak. -
#264 wikipedian jól meg van fogalmazva:
Genre(s) Sci-fi puzzle-platform game -
#263 Igen, váll felett látszódik a karakter, és lősz benne. Mass Effect? TPS és RPG is... RPG a játékmenetre vonatkozik, TPS meg a kameraállásra. Csomó cikkben lehetett olvasni pl a Mirror's Edge-ről, hogy "Parkour játék FPS nézettel." Nade hagyjuk már ezt könyörgöm... -
#262 Bazz, nincs olyan, hogy TPS nézetű, TPS= third person shooter.
Ezek típusok, olyan mint a filmeknél az akciófilm, vígjáték, stb. Nem kameraállás szerint dobálják őket ide-oda, az csak mellékes, mint az FPS/TPS-eknél. -
#261 TPS nézetűek, igen. -
#260 Most akkor az rpg-k, mmorpg-k stb. is tps lenne?... -
#259 A lövöldözés a lényeg, nem az, hogy kire/mire lősz. -
#258 Nem igazán, FPS-ekben ellenségekre lövöldözöl, portalban nem.