22
  • moikboy
    #22
    "Metallicától Ákosig"

    :D:D Ha jól emlékszem a Napstert pont a Metallica szüntette be :D:D
  • nextman
    #21
    Én örülnék egy ilyen átalánydíjnak, mert töltök le zenéket. Aki nem tölt, annak viszont mért legyen kötelező?
    Több csomagnak kellene lennie, lehetne a most is működő online vásárlás, akinek az kell, aki meg azt nem használja, annak az átalánydíj..
  • ZeemanX
    #20
    Ott a pont.
  • FoodLFG
    #19
    Le van szarva a zeneipar, kussoljanak be és dögöljenek meg.

    kulturális átalánydíj... aha persze.
  • Justil
    #18
    rengeteg ilyen "gyerek" van, és hidd el sok köztük a tehetség is, de még ezekből is csak 1000-ből/10.000-ből egynek jön össze. szóval ez rohadtul nem mérvadó...
  • gombost
    #17
    Ja igen, az kimaradt, hogy mindez az internetnek köszönhető, mert a gyerek a youtube-ra töltögette fel a videóit.
  • gombost
    #16
    "Igen de ők tehetséges, tanult és nagy múltú profi zenészek, nem ilyen utcáról összeszedett emberkék."

    A legdurvább, hogy aki tényleg minőségi zenét játszik az utcáról is ismertté válik. Lásd: Dub Fx. A srác Sidney-ben volt utcazenész, most a világ legrangosabb fesztiváljai és szórakozóhelyeire hívják.
  • tmisi
    #15
    "hiszen nincs min lejátszani"
    Ezzel vitatkoznék. Mutass már nekem egy olyan HIFI berendezést / DVD lejátszót / számítógépes optikai meghajtót, ami nem játszik le CD-t. Pont ezért kompatibilisek a rendszerek visszafele, hogy a a CD-t ne kelljen eldobnod. Sőt ha csak sima zenei CD-t olvasó rendszered van (mint pl. nekem), akkor az MP3 is kiírható sima CD-re (persze minőség marad ua.).
    Hordozható lejátszó az más tészta, de hát az MP3-at eleve oda találták ki.

    "amúgy meg érdekes, hogy aki rendes zenét játszik szépen megél belőle.. Metallicától Ákosig"
    Igen de ők tehetséges, tanult és nagy múltú profi zenészek, nem ilyen utcáról összeszedett emberkék. A gépkezelőkről ne is beszéljünk...
  • B0nFire
    #14
    "Ezt pedig nem engedhetik meg maguknak, hiszen még mindig sokan vásárolnak zenei CD-ket." – Bakker, jól látok??? Eddig végig azt pofázták, hogy az emberek már egyáltalán nem vesznek CD-t, ami megjegyzem jogos is, hiszen nincs min lejátszani, most meg az ellenkezőjét?

    Na, ezt hívják Freud-i elszólásnak. Ettől kezdve még azt sem hiszem el, amit kérdeznek. Még hogy haldoklik a zenei ipar??? Hogy oda ne rohanjak!
  • zedow
    #13
    Inkabb nem hallgatok zenet, mint fizessek erte. Mit hallgassak, kiralyviktort? :)
  • An-Dee
    #12
    Átalánydíj? nehogy már ugyan annyit fizessen az aki csak 100km-t megy az autópályán mint aki 4 nap alatt akár 2000km-t, a 4 napos matricával :))

  • jeti00
    #11
    sztem meg rosszul látod. minek fizessen az ember ha van ingyen is? :D
    amúgy meg érdekes, hogy aki rendes zenét játszik szépen megél belőle.. Metallicától Ákosig. Az ilyeneknek fogy a lemezük, rengeteg koncert - nem panaszkodnak.. aki meg kiad egy számot és abból akar megélni az megérdemli ha éhenhal :)
  • bippo
    #10
    Ez az átalánydíj ugyanakkora görénység, mint az Artisjusos megoldás. Az is fizet, aki soha nem tölt le zenét.

    Én a megoldást a havidíjas online zeneáruházakban látom. Ha megfelelő a kínálat, sok ember fog fizetni érte, és mindenki jól jár, és csak az fizet, akit érdekel a dolog. (mondjuk havidíj 10-20 dolcsi, és ha nagyon pénzéhesek, akkor emellé pluszban mondjuk számonként 10cent, így nem fognak ész nélkül töltögetni, de nem is megy rá az emberek gatyája).

  • gabeone
    #9
    Pénzéhesek az emberek és kétséges, hogy képesek a változásra. Hogy fulladnának bele a millióikba és temetnék el őket a pénzükkel együtt..
  • sedward
    #8
    Átalánydíj... Ekkora hülyeséget, aki két zenét letölt ugyanannyit fizet mint aki 2 ezret, tehát az első fizeti az utóbbi helyett... És utána majd jön az emeljük meg 20 fontra mert az emberek egyre többet töltenek le... Ők meg majd elosztják mint az Artistjus.

    Mit szólnának, ha a zene "iparnak" kellene kártalanítani az élő zenét játszó zenészeket, cigányzenészeket, sarki harmónikásokat, éttermi zongoristákat, akiket tönkretettek a rögzített zenével? Ők egykor tönkretették a zenészek millióit, mondván az idő eljárt felettük, most ők mennek tönkre mert az idő eljárt felettük, ugyan miért vennénk figyelembe a sirámaikat? Különben is mit adnak ők amiért akkora haszon jár? A stúdióköltség egyre kevesebb, a bitek is ingyen terjednek a neten... Ha úgy dönt, hogy az egyik együttes klipjét leadatja egy zenei csatornán, hátha többen veszik, akkor az az ő üzleti döntése. De ki hallott már olyat, hogy mondjuk fizessen minden egyes ember csirke átalánydíjat, mert nekem csirkegyáram van és jó pénzt akarok keresni?
  • gombabácsi
    #7
    azt miből következtetted ki, hogy én, aki pont ez ellen írok, pont olyan vagyok?
    XD
    ja hogy idefikkantottál valamit...
  • KP27
    #6
    gombabácsi lehet hogy te másoknak akarsz megfelelni de én tökéletesen tudom, mit és miért szeretek. Ja és sajna a haveri köröm nem igazán csípi a zenét amit hallgatok...
  • shandix
    #5
    Inkább ez www.aljaskuszobab.hu
  • tmisi
    #4
    Pl. www.jamendo.com
  • gombabácsi
    #3
    van egy csomó legális, ingyenes zenés oldal, teljes albumok, együttesek teljes életműve letölthető ezekről
    ja hogy ezek nem a mindenki által ismert, népszerű zenék? ja ha valaki azért hallgat zenét hogy a haveri körének megfeleljen az csak fizessen
  • Justil
    #2
    "de viszont"? kedves cikkíró... :)
  • syn7h37ic
    #1
    A zeneipari kiadók ugyanolyan kis görények, mint a filmkiadó mamutok. Inkább örülnének, hogy van egy viszonylag jó megoldás, de nekik az kevés. Már régóta megváltozott a zenék beszerzési lehetősége, mióta általános lett a net. Anno csak LP-n, esetleg kazettán lehetett beszerezni a zenéket, vagy ültünk a rádió mellett, és felvettük, ha sikerült. Most pár klikk, és akármit meg lehet találni és letölteni. Az pedig már más dolog, hogy ipari méretben ontják ki a rettenet tucatzenét aminek a minősége kb. a kínai műanyag játékokkal egyenlő, kevés a tényleges minőségi alkotás.