1542
-
-
st3ve #181 A Kelet-Magyarországon valoban az van amit hallotál. -
#180 "Jó" képek, csak az a baj, hogy 2000 előtti mind. Én elég sokat járok Romániába, az utóbbi 5 évben egész más lett a helyzet. Pár ízelítő:
Saját képek, 2008-ból. Tényleg nagy volt a nyomor az utóbbi időkben, a különbség csak annyi, hogy ott megtanultak kimászni belőle.
Egyébként Hajdúhadházon, Záhonyban, Nyírmihálydiban, meg egy csomó helyen hasonlóan elkeserítő képeket lehetne készíteni, mint a topic eddigi képei. -
st3ve #179 Igen!Szinte minden ház faszán ki van rakva kővel marha jól néznek ki!Az utak is jók.Azért magyarország 2 végét össze lehetne hasonlitani.Két kulon fogalom. -
#178 Kulturált, rendezett falvak általában, szép, fejlődő városok.
Kivétel persze Baranya, és Göcsej, a Dunántúl két segglyuka:)
Míg a kelet-magyarországiaktól állandóan nemzethalált hallok, addig valahogy Dunántúlon jártamban ritkán szembesülök ezzel.
Bár tény, hogy pl Győrben cigány rablóbandák vadásznak egyetemistákra, de ezeknek a száma elenyésző Miskolchoz képest, amit meg össze se lehet vetni romániával. -
moor09 #177 Magyarországon kb 10 millióan élnek (sőt már az alatt) Romániában 21 és fél millióan kb...arányok -
st3ve #176 Mert mi van a dunántulon????? -
st3ve #175 Szerintem erdélyt ne is vegyuk bele románia kategóriába.Bár az ott elszaporodo románok/cigányok csinálnak állapotokat. -
#174 Nekem az egész dologban az az érdekes, hogy míg az ottani magyarok mára szinte teljesen asszimilálódtak (vagy áttelepültek az anyaországba) addig a székelyek megőrizték falvaikat, szokásaikat. -
#173 El kéne menned egyszer a Dunántúlra. -
st3ve #172 Mig egy magyar családba van 1 gyerek meg egyse addig a cigányoknál.10-20db és ezek igy osztodnak nőnek ugy 15 évig se mér egy csinál egybol 2 cigányt és igy tovább és igy tovább és igy tovább........................................Szép jovő. -
#171 Voltam párszor Szovátán, laza hely. Bár főleg a Medve-tó érdekelt ott:)
Az első kultúrsokk (cigányokat, rohadó gyárakat, putriszerű falvakat leszámítva) valahol egy craiova környéki vendéglőben ért, ahol életemben először találkoztam Európában guggolós wc-vel. Viszonylag tiszta volt, de én valahogy jobban vártam volna egy megszokott csészét, mint egy lyukat a földön, mellette gumírozott lábtartókkal. -
st3ve #170 Azért lett inditva ez a topic mert pár kép megihletett.Sztem romániát nem kell bemutatni senkinek.Kár hogy az elcsort magyar terület is el lett románositva.Cigányositva. -
Daza500 #169 Jászapáti... -
st3ve #168 Itthon lassan már nem is telepek lesznek ha igy halad továbbb.A szép vezetés akik eddig voltak gondoskodtak róla.Pl.:Tiszavasvári ....stb.Vayg falvak ahol már Magyar ember nem is lakik.Olyanok mint az amőbák.FŐ köszönet gyurcsányéknak és társaiknak. -
#167 Szerencsere Szovata is erdelyben van(keress ra) Itt keves a roman.Szerencsere cigok sincsenek nagy szambam .Igaz 15k-s lakossagu varos. -
#166 És te Lyukóvölgyről? Ahol cigány él nagy számban, az így néz ki. De az arányok tudod... Míg szlovákiának csak egy része, főleg a keleti, ilyen, addig románia magyarok nélküli részének az egésze.
A szerbeknél más a helyzet, ők önerőből ilyen igénytelenek:) -
#165 De csak ott. Míg Magyarország útszakaszai nagyrészt aszfaltozottak, vannak a havasalföldnek olyan része, ahol murván, vagy földúton közlekednek a járművek a városok között. Gondolj bele, Miskolc és Debrecen között lovaskocsival kerülgetve kéne harcolnod a tengelytörés ellen egy földúton.
Persze, tudsz Miskolcon mutatni nyomortelepet, no de ne feledjük el, hogy románia szinte minden városában van egy. (Erdély nem játszik).
Úgy képzeld el, hogy pl a Budapest körüli utakat felújítják, a többi meg kátyús, esetleg aszfaltozatlan, Szegeden még leprásokat elkülönítő tábor is van, az ország lakosságának egy jelentős része pedig úgy dogozik nyugaton, hogy a gyereket otthon hagyta. -
st3ve #164 Szlovákiában van.Keress rá bátran.Bár ott se szaroznak a cigányokkal.Nem ugy mint nálunk. -
#163 nem -
st3ve #162 A LUNIK 9 -ről hallotál már???
-
#161 Errrol beszelek :) -
#160 Tény, hogy egyszer Brassóban román koldusgyerekek ellepték a buszt, amivel mentünk, de a rendőrök megkergették őket, párat elkaptak, azokat elverték a sikátorban... -
#159 Ne felejtsük el, hogy azért románia keményen a balkán része, míg Magyarországot csak heves önostorozó felindulásban szokta néhány hülye annak hívni. De aki járt már pl a havasalföldön, tudja miről beszélek.
Erdélyben voltam egy-kétszer, az nem ilyen. Ahol magyarok élnek, ott viszonylagosan kulturált falukkal, városokkal találkozhatsz, de amint átlépsz román területre, azt észre fogod venni.
Szerbia hasonlóképp megoszlik több különböző fejlettségű régiókra, ahogy a román duna szakaszon láttam meztelen vályogvető cigányokat, úgy szerbiában is lehet a déli részeken találkozni ilyen látvánnyal.
Szlovákia, bár nem egy kultúrállam, de semmiképpen sem venném ide. -
#158 Uram isten ennyi ökörség ami belőled ömlik te jó ég.. gondolom vagy legalább 15 -,-
" Ha csöndben maradtál volna,bölcs maradtál volna" -
#157 Pfffff szánalmas... -
#156 "érdekes képek" _DS_ADS
igen biztos én vagyok a flémkeltő. -
st3ve #155 Aztz nem mondtam hogy az egész románia ilyen.Van sok jó hely ott.Amugy is románia fele el van lopva magyarországból. -
#154 Ennek a topiknak aztán van értelme..meg a színvonal amit képvisel az is elég komoly. Gratulálok a témaindítónak -
#153 Pffff...en Romaniaban lakom,de ilyent csak kepen latok.Itt nallunk nincs ilyen.(marmint Szovatan)
Es ezzel a topical mi a celod? -
st3ve #152 LACI A SZLOVÁK TAXIS DE CSAK LINK MERT NEM TUDOM BESZURNI A VIDEOT -
#151 flém -
#150 ha valaki itt glémkeltő, az pont te vagy
vedd már észre magad -
#149 ugyanmár nem tudom mit vered magaad
ezek érdekes képek
ez nem románia, mindenki tudja
de attól még a képeket elnézegetem -
st3ve #148 -
#147 10-15evvel ezzelotti kepeket most rakod be mikor mashogy nez mar ki kb. minden. -
haxoror #146 -
st3ve #145
-
Szabi1991 #144 ...
:( -
#143 Hidd el, ezek se szaroznának, ha normális lenne a vezetés. -
#142 "Kint a rendőrök azért nem is szaroznak." :