1542
-
  • st3ve
    A Kelet-Magyarországon valoban az van amit hallotál.
  • Marki
    "Jó" képek, csak az a baj, hogy 2000 előtti mind. Én elég sokat járok Romániába, az utóbbi 5 évben egész más lett a helyzet. Pár ízelítő:

Saját képek, 2008-ból. Tényleg nagy volt a nyomor az utóbbi időkben, a különbség csak annyi, hogy ott megtanultak kimászni belőle.

Egyébként Hajdúhadházon, Záhonyban, Nyírmihálydiban, meg egy csomó helyen hasonlóan elkeserítő képeket lehetne készíteni, mint a topic eddigi képei.
  • st3ve
    Igen!Szinte minden ház faszán ki van rakva kővel marha jól néznek ki!Az utak is jók.Azért magyarország 2 végét össze lehetne hasonlitani.Két kulon fogalom.
  • veszelka
    Kulturált, rendezett falvak általában, szép, fejlődő városok.

Kivétel persze Baranya, és Göcsej, a Dunántúl két segglyuka:)

Míg a kelet-magyarországiaktól állandóan nemzethalált hallok, addig valahogy Dunántúlon jártamban ritkán szembesülök ezzel.

Bár tény, hogy pl Győrben cigány rablóbandák vadásznak egyetemistákra, de ezeknek a száma elenyésző Miskolchoz képest, amit meg össze se lehet vetni romániával.
  • moor09
    Magyarországon kb 10 millióan élnek (sőt már az alatt) Romániában 21 és fél millióan kb...arányok
  • st3ve
    Mert mi van a dunántulon?????
  • st3ve
    Szerintem erdélyt ne is vegyuk bele románia kategóriába.Bár az ott elszaporodo románok/cigányok csinálnak állapotokat.
  • veszelka
    Nekem az egész dologban az az érdekes, hogy míg az ottani magyarok mára szinte teljesen asszimilálódtak (vagy áttelepültek az anyaországba) addig a székelyek megőrizték falvaikat, szokásaikat.
  • veszelka
    El kéne menned egyszer a Dunántúlra.
  • st3ve
    Mig egy magyar családba van 1 gyerek meg egyse addig a cigányoknál.10-20db és ezek igy osztodnak nőnek ugy 15 évig se mér egy csinál egybol 2 cigányt és igy tovább és igy tovább és igy tovább........................................Szép jovő.
  • veszelka
    Voltam párszor Szovátán, laza hely. Bár főleg a Medve-tó érdekelt ott:)

Az első kultúrsokk (cigányokat, rohadó gyárakat, putriszerű falvakat leszámítva) valahol egy craiova környéki vendéglőben ért, ahol életemben először találkoztam Európában guggolós wc-vel. Viszonylag tiszta volt, de én valahogy jobban vártam volna egy megszokott csészét, mint egy lyukat a földön, mellette gumírozott lábtartókkal.
  • st3ve
    Azért lett inditva ez a topic mert pár kép megihletett.Sztem romániát nem kell bemutatni senkinek.Kár hogy az elcsort magyar terület is el lett románositva.Cigányositva.
  • Daza500
    Jászapáti...
  • st3ve
    Itthon lassan már nem is telepek lesznek ha igy halad továbbb.A szép vezetés akik eddig voltak gondoskodtak róla.Pl.:Tiszavasvári ....stb.Vayg falvak ahol már Magyar ember nem is lakik.Olyanok mint az amőbák.FŐ köszönet gyurcsányéknak és társaiknak.
  • sovatalevi
    Szerencsere Szovata is erdelyben van(keress ra) Itt keves a roman.Szerencsere cigok sincsenek nagy szambam .Igaz 15k-s lakossagu varos.
  • veszelka
    És te Lyukóvölgyről? Ahol cigány él nagy számban, az így néz ki. De az arányok tudod... Míg szlovákiának csak egy része, főleg a keleti, ilyen, addig románia magyarok nélküli részének az egésze.

A szerbeknél más a helyzet, ők önerőből ilyen igénytelenek:)
  • veszelka
    De csak ott. Míg Magyarország útszakaszai nagyrészt aszfaltozottak, vannak a havasalföldnek olyan része, ahol murván, vagy földúton közlekednek a járművek a városok között. Gondolj bele, Miskolc és Debrecen között lovaskocsival kerülgetve kéne harcolnod a tengelytörés ellen egy földúton.

Persze, tudsz Miskolcon mutatni nyomortelepet, no de ne feledjük el, hogy románia szinte minden városában van egy. (Erdély nem játszik).

Úgy képzeld el, hogy pl a Budapest körüli utakat felújítják, a többi meg kátyús, esetleg aszfaltozatlan, Szegeden még leprásokat elkülönítő tábor is van, az ország lakosságának egy jelentős része pedig úgy dogozik nyugaton, hogy a gyereket otthon hagyta.
  • st3ve
    Szlovákiában van.Keress rá bátran.Bár ott se szaroznak a cigányokkal.Nem ugy mint nálunk.
  • sovatalevi
    nem
  • st3ve
    A LUNIK 9 -ről hallotál már???

• sovatalevi
    Errrol beszelek :)
  • veszelka
    Tény, hogy egyszer Brassóban román koldusgyerekek ellepték a buszt, amivel mentünk, de a rendőrök megkergették őket, párat elkaptak, azokat elverték a sikátorban...
  • veszelka
    Ne felejtsük el, hogy azért románia keményen a balkán része, míg Magyarországot csak heves önostorozó felindulásban szokta néhány hülye annak hívni. De aki járt már pl a havasalföldön, tudja miről beszélek.

Erdélyben voltam egy-kétszer, az nem ilyen. Ahol magyarok élnek, ott viszonylagosan kulturált falukkal, városokkal találkozhatsz, de amint átlépsz román területre, azt észre fogod venni.

Szerbia hasonlóképp megoszlik több különböző fejlettségű régiókra, ahogy a román duna szakaszon láttam meztelen vályogvető cigányokat, úgy szerbiában is lehet a déli részeken találkozni ilyen látvánnyal.

Szlovákia, bár nem egy kultúrállam, de semmiképpen sem venném ide.
  • greg benz
    Uram isten ennyi ökörség ami belőled ömlik te jó ég.. gondolom vagy legalább 15 -,-
    " Ha csöndben maradtál volna,bölcs maradtál volna"
  • sovatalevi
    Pfffff szánalmas...
  • Hegi90
    "érdekes képek" _DS_ADS

igen biztos én vagyok a flémkeltő.
  • st3ve
    Aztz nem mondtam hogy az egész románia ilyen.Van sok jó hely ott.Amugy is románia fele el van lopva magyarországból.
  • greg benz
    Ennek a topiknak aztán van értelme..meg a színvonal amit képvisel az is elég komoly. Gratulálok a témaindítónak
  • sovatalevi
    Pffff...en Romaniaban lakom,de ilyent csak kepen latok.Itt nallunk nincs ilyen.(marmint Szovatan)
    Es ezzel a topical mi a celod?
  • st3ve
    LACI A SZLOVÁK TAXIS DE CSAK LINK MERT NEM TUDOM BESZURNI A VIDEOT
  • Mike at home
    flém
  • Mike at home
    ha valaki itt glémkeltő, az pont te vagy
    vedd már észre magad
  • Mike at home
    ugyanmár nem tudom mit vered magaad
    ezek érdekes képek
    ez nem románia, mindenki tudja
    de attól még a képeket elnézegetem
  • st3ve
  • nandorb
    10-15evvel ezzelotti kepeket most rakod be mikor mashogy nez mar ki kb. minden.
  • haxoror
  • st3ve

• Szabi1991
    ...

:(
  • Hegi90
    Hidd el, ezek se szaroznának, ha normális lenne a vezetés.
  • DJ RX7
    "Kint a rendőrök azért nem is szaroznak." :