1542
-
-
st3ve #221 -
#220 inkább goodbye -
#219 Felsoroltál egy halom magyar települést. A képekre csak annyit jegyeztem meg, hogy tengerparti képeket berakni, mint az ország fejlettségét szimbolizálandó dolgot...hasonlót lehetne találni a bulgár tengerpartról, pedig aztán az tényleg nem a narancsvidék.
A román társadalom, akárhogy nézzük, primitívebb, mint a magyar. Persze minket meg beelőznek az osztrákok, csehek, németek, nincs mit ezen szégyellni, történelmi verseny.
Az, hogy felújítanak pár várost, levakolják az épületeket, nem jelent sokat. Maga románia ettől még évtizedekre le van maradva. És lehet találni mutatós városokat arrafele is, na de az arányok...
-
st3ve #218 MÉG TÖBB FUNNY JÁRMŰ A VILÁG MINDEN RÉSZÉRŐL -
st3ve #217 -
#216 Úgy jön össze, hogy azt mondtad, volt magyar településeket tettem be. Erre mondtam, hogy nem igaz, mert a Fekete-tenger melletti helyekről származik a legtöbb képem, amik nem voltak Magyarország része.
Nézz nyugodtan utána pl. Seaca-nak, Unirea-nak, Mihail Viteazul-nak! Az általad említett terülteteken találhatóak, egyik sem olyan romos, mint gondolnád. A Nyíradony - Záhony - Mátészalka által határolt területeken sokkal romosabb helyeket lehet találni. -
st3ve #215 ÍME NAGYBA!!!
-
st3ve #214 -
st3ve #213 -
#212 románia gdp ppp egy főre: 10 661 dollár
Magyarország ugyanez : 19 829 USD -
st3ve #211 -
#210 Mit is akarsz bebizonyítani? Hogy románia ugyanolyan fejlettségű, vagy fejlettebb, mint Magyarország? Akkor elkezdhetnénk azt is bizonyítani, hogy Magyarország ugyanolyan fejlett, mint Csehország.
0,805 (60) románia emberi fejlettségi indexe.
0,879 (43.) – magas Magyarországé. -
st3ve #209 -
st3ve #208 -
#207 "El lehet menni Segesvárra, Brassóba, Temesvárra, Aradra, Marosvásárhelyre, Szatmárnémetibe, Nagykárolyba."
"Ha meg nem tűnt volna fel, a képek nagy része a Fekete-tenger mellől származik, az pedig az életben nem volt Magyarország része."
Ez a kettő hogy jön össze? Másról beszélünk.
Én elsősorban a román részeken élő románokról beszélek, nem pedig a cigányokról, említettem is, hogy azokkal nem kell foglalkozni.
Kérlek, tegyél be képeket havasalföldi csak román lakta falvakról, amik távol esnek az üdülő övezetektől. Sajnos nem vagyok otthon, szóval én nem tudok. -
st3ve #206 -
st3ve #205 -
st3ve #204 -
st3ve #203 -
#202 ilyen debreceni úton is készülhetett volna, FŐÚTON, 4 sávos városi út. gratulálok...csak azért nem fényképeztem le, mert le volt merülve a mobilom. a különbség annyi, hogy ott egy téglát került ki a jómunkásember.
sztereotípiák, buták menedéke. -
st3ve #201 -
st3ve #200 Azért itthon is csak akkor látok vagyis hasonlot mikor a románok jonnek át árulni.Akkor van megpakolva a dácia ugy hogy összefelé szakad
-
st3ve #199 -
st3ve #198 -
#197 Figyu, én kb havonta járok át, tudom, miről beszélek. Ha meg nem tűnt volna fel, a képek nagy része a Fekete-tenger mellől származik, az pedig az életben nem volt Magyarország része. Brassó a legközelebbi volt magyar település. A második képem Predeálban készült, ahol egy magyar sem él. Nyugodtan menj el oda, nézd meg, utána ítélkezz!
Ne a Google-ből keress példákat!
Mellesleg az eddigi képeken is főként cigányok szerepeltek, ha nekem nem volt jó példa Mo. nyomorára a cigányság, akkor Romániára miért jó? Nincs ennek kettős mérce szaga? -
st3ve #196 -
st3ve #195 -
#194 De ha itt is ugyanazok az állapotok vannak, akkor mi jogon mutogat bárki is Romániába, Szlovákiába, Szerbiába? Főleg évtizedes képekkel?
Meg kell nézni, ki honnan hová jutott. Vedd példának a szlovéneket, vagy a lengyeleket! De a három korábban említett ország is jó példa. -
st3ve #193 -
#192 Felsoroltál egy raklapnyi magyar várost, ahol még a magyar kultúra valamennyire érezteti a hatását. Ezek nem átlag helyek.
lépj ki a magyar lakta övezetből, és a turistarészekről, és meg fogod látni, hogy hogy néz ki egy átlag román falu. Ahol egy szem magyar nem él.
És nekem nem fogod sehogy se megmagyarázni, hogy egy nálunk jóval elmaradottabb ország leküzdötte a nyomorát, és csak úgy kinőtt a szarból. Ember, ott annyi gyerek él az utcán, mint nálunk az össz hajléktalan. Csak egy ideje figyelnek arra, hogy megverjék őket, ha bemennek a városokba, mert az image-ra is adnak, a maguk módján.
És akkor nem is írok arról, hogy felmérhetetlen ember nincs anyakönyvezve/személyi igazolvánnyal ellátva arrafele.
"Négy napig a gyermekvédelemnél gyakorlatoztam, láttam kb. 30 négyzetméteres, Trabantlemezből összetákolt házakat, ahol kb tízen laktak. Digi antenna, meg plazmatévé persze volt. És mégsem Romániában készült, hanem egy olyan magyar városban, amelyik egyébként a gazdagabb városok közé tartozik."
itt most nem a cigányokról beszélgetünk, hisz azok kelet-Európában nagyjából mindenhol ugyanolyanok. Hanem egy átlag román faluról... -
st3ve #191 Sajnos nálunk is megtalálhatoak ezek az állapotok.De ez is valaminek az eredménye. -
st3ve #190 -
#189 Ugyanezt megtalálod Debrecen-Dombostanyán is. Még rosszabbat is.
Négy napig a gyermekvédelemnél gyakorlatoztam, láttam kb. 30 négyzetméteres, Trabantlemezből összetákolt házakat, ahol kb tízen laktak. Digi antenna, meg plazmatévé persze volt. És mégsem Romániában készült, hanem egy olyan magyar városban, amelyik egyébként a gazdagabb városok közé tartozik. -
sataa #188 no, már éppen eléggé felháborodtam, de ez a hozzászólás valamennyire lecsillapított... -
#187 Nem turistaként voltam ott.
Ezek átlag helyek. El lehet menni Segesvárra, Brassóba, Temesvárra, Aradra, Marosvásárhelyre, Szatmárnémetibe, Nagykárolyba. Ezek a városok többnyire szebb képet mutatnak sok magyar városnál. Az eddigi képekről el lehetett volna mondani, hogy le sem tértek a putrisorról. Az amerikai gettókból is lehetne hasonló képeket felhozni. Szegénység, meg lepusztult lakosság mindenhol van.
Viszont amikor '93-ban voltam a Fekete-tengernél Eforie Nordon, még másfél kilométerre volt a legközelebbi budi a kempinghez, a szarlé ömlött a tengerbe, nem volt egy bolt se a környéken. 2008-ban voltam ott utoljára. Egymás hegyén-hátán vannak a négycsillagos szállodák, és a bevásárlóközpontok. Ezek a képek pont azt bizonyítják, hogy ott tudtak tenni a teljes összeomlás ellen. Inkább példát kéne venni róluk ahelyett, hogy a '90-es években, nyomortelepeken készült képeken kacarásztok. -
st3ve #186 -
#185 Ahogy nézem, te le nem tértél a turista útvonalról. Ilyen alapon berakhatnék képeket a budai várról, az aranypartról, meg mondjuk Zirc belvárosáról. -
st3ve #184 -
st3ve #183 -
st3ve #182 sztem elég lenne ha csak ezt a DIGI tv antennáit sasolná az ember.Putrikon egyes esetekbe van 4 is.